Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare

 

 

 

 

LAVDI STALINIZEM-ENVERIZMIT!

2017

Rroftë internacionalizmi proletar!
Lavdi Stalinizem-Enverizmit!

Bashkimi i Rinisë së Punës së Shqipërisë

 

Përshëndetje e solidaritetit

 

Urime për përvjetorin e 4

Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)

23 NËNTOR 2013 - 23 NËNTOR 2017

 

 

Më 20 nëntor 2015,
Rinisë Komuniste Ndërkombëtare
(SE) u themelua, dhe 23 nëntor 2015, Seksioni gjerman i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE) është themeluar.

3 vjet më parë, Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)
është themeluar, pikërisht në ditën e themelimit të Rinisë Komuniste të Shqipërisë, më 23 nëntor 1941.

Ne u dërgojmë përshëndetjet militante urimi për ju dhe për të gjithë të rinj Stalinist-Hoxhaists në Shqipëri me rastin e Seksionit shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE), e themeluar 3 vjet më parë, më 23 nëntor 2013.

Rroftë Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!
Rroftë Seksionin kineze i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!
Rroftë Seksionin gjermane i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!

Rroftë i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE) !

Rroftë Stalinizmi-Enverizmit!

Rroftë Marksi, Engelsi, Lenini, Stalini dhe Enver Hoxha!

 

me përshëndetje komuniste botërore

Kominternit (SE)

Forca më e madhe revolucionare e fuqisë së pashtershme

 

40 Vjet

26 shtator 1977 - 26 shtator 2017

 

ÇDO PROGRAM I PARTISE ZGJON TE RINIA
ENERGJI TE REJA


Përshëndetje drejtuar Kongresit të 7-të të BRPSH
26 shtator 1977

 

 

26 shtator 1977

 

 

Lumturi Rexha

 

 

Hysni Kapo

 

 

youtube

KENDOJ PER TY, E DASHUR NENA IME

* * *

Pioneret e Enverit.

 

 

HERO I POPULLIT

SEKRETAR I RINISE KOMUNSITE SHQIPTARE.

5 Maj 1942

QEMAL STAFA

QORTIMET E VJESHTES

Shkrime letrare 

Mbledhur e pajisur me shënime nga Nasho Jorgasi

PDF

 

 

Kënga e Qemal Stafës

 

 

 

 

 

 

2016

 

 

 

23 nëntor 1941 - 23 nëntor 2016

75 VJET ME PARE

 

75 VJET ME PARE, ME NISMEN E PKSH U THEMELUA ORGANIZATA E RINISE KOMUNISTE TE SHQIPERISE.

RINIA KOMUNISTE E SHQIPERISE ISHTE DHE MBETI FLAMURTARJA QE S'E LESHOI KURRE FLAMURIN E LIRISE NGA DORA, POR ME JETET E GJAKUN E BIJEV TE POPULLIT QE RANE NE ALTARIN E NDERIT, E NGRITI LART E ME LART ATE FLAMUR DHE, EMRIN E NENES SHQIPERI.

 

 

RINIA KOMUNISTE E SHQIPËRISË DO TË JETË E DËNJE PËR BESIMIN QË PARTIA KA TEK AJO

Letër drejtuar Komitetit Qendror të Rinisë Komuniste te Shqipërisë

Nentor 1941


E dashur dhe inkurajuese i arrin KQP te Partisë
Komuniste te Shqipërisë përshëndetja e zjarrtë shoqërore e KQP te Rinisë Komuniste te Shqipërisë ne këtë kohë te vështirë te organizimit te Partisë sonë, te Rinisë Komuniste dhe te luftës glirimtare kundër zgjedhës fashiste.

Partia ushen shpresat me te mëdha se Rinia Komuniste e Shqipërisë do te jetë e denjë për besimin që ka vënë mbi te Partia jonë e re dhe se do te dijë ta kryejë revolucionarisht detyrën e lartë që i është ngarkuar, duke u frymëzuar nga shembulli heroik i Rinisë Komuniste Sovjetike ne njësi te geliktë vullnetesh dhe zemrash me Partinë, te organizojë dhe te udhëheqë revolucionarisht rininë shqiptare te skllavëruar,
drejt se ardhmes së ndritur, drejt glirimit nga
zinxhirët mesjetarä te skllavërisë fashiste dhe drejt jetës se re te përparimit, te kulturës dhe te gëzimit.


Rroftë Rinia Komuniste e Shqipërisë!


KOMITETI QENDROR

 

________

1 Kjo letër iu drejtua Komitetit Qendror te Rinisë Komuniste
te Shqipërisë ne përgjigje te përshëndetjes se saj me rastin e krijimit te Organizatës se Rinisë Komuniste te
Shqipërisë me 23 nëntor 1941.

 

ENVER HOXHA

 

RINIA KOMUNISTE E SHQIPËRISË KA DHËNË

E PO JEP SHEMBULLIN E SAKRIFICËS

DHE TË VETËMOHIMIT NË LUFTËN

KUNDËR OKUPATORIT

 

Përshëndetje drejtuar Konferencës së Parë të Vendit

të Aktivit te Rinisë Komuniste të Shqipërisë

Qershor 1943

 

 

 

Përshëndetje e solidaritetit

 

Urime për përvjetorin e 3

Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)

23 NËNTOR 2013 - 23 NËNTOR 2016

 

 

Më 20 nëntor 2015,
Rinisë Komuniste Ndërkombëtare
(SE) u themelua, dhe 23 nëntor 2015, Seksioni gjerman i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE) është themeluar.

3 vjet më parë, Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)
është themeluar, pikërisht në ditën e themelimit të Rinisë Komuniste të Shqipërisë, më 23 nëntor 1941.

Ne u dërgojmë përshëndetjet militante urimi për ju dhe për të gjithë të rinj Stalinist-Hoxhaists në Shqipëri me rastin e Seksionit shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE), e themeluar 3 vjet më parë, më 23 nëntor 2013.

Rroftë Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!
Rroftë Seksionin kineze i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!
Rroftë Seksionin gjermane i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!

Rroftë i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE) !

Rroftë Stalinizmi-Enverizmit!

Rroftë Marksi, Engelsi, Lenini, Stalini dhe Enver Hoxha!

 

me përshëndetje komuniste botërore

Kominternit (SE)

 

 

 

 

 

20 nëntor 1919 - 2016

- 97 vjetori i themelimit të Rinisë të Internacionales Komuniste

 

 

November 17, 1944

- Çlirimi i Tiranës -

 

17 NENTOR 1944 -TIRANA - RADIOSTACIONI

 

Partizanet luftojne me guxim

 

 

 

new flag of the Young Communist International

(Stalinist-Hoxhaists)

 

Oath of Allegiance of the YCI (SH)

 

"It is my great honor and at the same time a great obligation, to fight from now on for the Young Communist International.""I swear to the Young Communist International, to fulfill any combat mission conscientiously, disciplined and honorably.""All comrades of the Communist Youth International have my full support and solidarity.""I want to share joys and sorrows with you in every situation. I will never let you down, and I will never betray you.""I am in solidarity with all the oppressed and exploited in the world and will fight for their liberation with all my force.""I will do anything to help the world proletariat in fulfilling its revolutionary mission.""I will do anything for the victory of the world socialist revolution.""I want to fight for the dictatorship of the world proletariat and for world socialism.""Long live world communism!"

 

 

"I solemnly swear, to never break my oath of allegiance."

 

 

"Long live Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha !"RED WORLD FRONT!

 

 

 

Oath of Allegiance of the Komsomol

 

 

 

Greetings of solidarity

 

Greeting Message of the German Section of the Comintern (SH) to the newly founded German Section of the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists)


On 23rd of November, 2015 a historical moment takes place.

Today, the German Section of the YCI (SH) was re-established.

This is unique in the world history of communism and we send our congratulation.

The revolutionary youth of today is confronted with a great deal of global challenges. The revolutionary youth is conscious about the abysmally contradictions of classes and the socialist world revolution is knocking at the door of the proletarian youth in every country of the world.

Let us commonly continue the work of Karl Liebknecht, Rosa Luxembourg and Ernst Thalmann that they have devoted to the communist youth. Let us raise the flag of the KJVD of the KPD and the KJD (formerly "Red Guard") of the KPD / ML of Comrade Ernst Aust. Let us march forward to the new epoch of the world – world socialism!

The youth is the future of humanity. Comrade Ernst Aust held his famours speech to 2000 young Red Guardists in 1975. Actually, there ought to be now more than 20 000, since 40 years have passed by. But none have them remained. Therefore, all our class enemies of the bourgeoisie, the revisionists, Trotskyists, Maoists, etc. , they all feel spiteful about us Stalinist-Hoxhaists and pronounced us dead. The quality of the Bolshevik Young Guard on a world scale, in general, and in particular in Germany, is characterized by the number of the class enemies, the traitors, and by attacks of the German and global capital.

And if they even change the class structure, then we remain the Young Bolshevik International - always faithful. Nothing and nobody can stop the YCI (SH) fighting on the basis of the 5 Classics of Marxism-Leninism. The Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists) is the shining star in the firmament and will increase her international importance for the class struggle of the world proletariat in the future.

Those who do not want to be anvil, must be the hammer, the powerful symbol of proletarian workers !

Nothing and nobody can stop the YCI (SH) if she is closely connected with and supported by the young toiling masses all over the world !


Red World Front !

Forward with the German Section of the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists)!

Forward with the YCI (SH) and the Comintern (SH) on the global battlefields of class-struggle!

Long live Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!

Long live the socialist world revolution!

Long live the dictatorship of the world proletariat!

Long live world socialism and world communism!November 23, 2015

German Section of the Communist International (Stalinist-Hoxhaists)

 

 

 

Greetings of solidarity

 

Greeting Message of the Comintern (SH)


on occasion of the foundation of the YCI (SH) on 20. 11. 2015,
on occasion of the foundation of the German Section of the YCI (SH) on 23. 11. 2015,
on occasion of the foundation 2nd anniversary of the foundation of the Albanian and Chinese Section of the YCI (SH) on 23. 11. 2013,
and on occasion of the 74th anniversary of the foundation of the Association of Youth of Labour of Albania on 23. 11. 1941

 

To all young Stalinist-Hoxhaists,
To you, the future leaders of the proletarian, Communist Youth of the World!

Dear Comrades!

Today we celebrate your great world historic day, the day of the world communist youth and the re-establishment of its communist youth organizations.

We celebrate this day, with which you start your fight for the inevitably coming new world era, for a new socialist world.

We celebrate this day on which you have decided to fight for the real existing world socialism and world communism.

Certainly, this is the most troublesome and most difficult path which the youth of all former existing developments of society has ever trod.

But you are not just any new generation that continues honorably this long way of liberation, full of privation. You belong to that generation which is destined historically to go this path until the final victory, namely, out of the dark realm of exploitation and oppression, through the revolutionary gate of liberation, and into the bright world realm of freedom for all future generations.

This demands the greatest efforts and sacrifices from you, but is there something more valuable in the world, for which it is worth fighting for, than to struggle for the final liberation of all mankind from exploitation and oppression with all your heart and soul?

The youth does not fight all alone. We, the Comintern (SH), the entire world proletariat and all exploited and oppressed classes (of which you are the best sons and daughters), are fighting in solidarity with you under the same Stalinist-Hoxhaist World banner, side by side with you as an invincible red world front, and this until we will have hoisted the red flag in all countries of the world. Then we will, all together, celebrate the victory over world imperialism!

For this purpose, the Comintern (SH) sends militant, world communist greetings of solidarity!

We greet you all with the famous, immortal words of Karl Liebknecht:

"The revolutionary youth, it was the hottest, purest flame of all the previous revolutions. And the youth will continue to be the most ardent, inextinguishable flame of the final revolution of the world proletariat."

It is thus the revolution of the world proletariat for which the flame of the revolutionary World Youth is burning today.

What are the three central principles of the YCI (SH) that we can read about the world revolution in the program of the YCI in 1928 ? [This international youth program is still valid and determines the current world revolutionary path of the YCI (SH)]

Firstly:
Today, the world revolution is on the agenda for its practical solution:

"The material conditions for the victory of the world revolution are ripe. Everything depends on the will of the working class and its allied toiling masses to fight for their power" (Program of YCI, page 29, German edition)

Secondly:
The armed struggle is an indispensable means for the victorious enforcement of the world socialist revolution:
"The Communists declare that the armed uprising of the proletariat is necessary against the bourgeoisie in order to overthrow capitalism and to establish the proletarian dictatorship "(Program of YCI, page 59, German edition)

Thirdly:
The united front tactic is an indispensable means to create the conditions for the revolutionizing of the masses, without which the victory of the socialist world revolution is impossible:
The united front tactic is one of the most important means "for the revolutionary mobilization and retrieval of the working masses in the whole period of the Revolution”. (program of YCI, page 111, German edition)

The struggle of the world proletariat for world communism can only be successful if this struggle is internationally centralized and guided in the spirit of proletarian internationalism.

The same is true for the world proletarian youth. That is why we need not only the Communist International, but also the Young Communist International as the leading World Organization of the toiling World Youth.

Unlike all other youth organizations, the Young Communist International is constructed in accordance with the Bolshevik principle of international democratic centralism.

The decisions of the Young Communist International are of highest law for all Sections of the CYI (SH). The struggles of the working youth of each country can not be unified without the leadership of the Comintern (SH) and the YCI (SH). This results in a variety of tasks for the CYI (SH) as support and guidance of the Sections, organizing of new Sections, organizing international events, activities and campaigns (eg Youth Day of international solidarity on 23 November in every year), international agitation and propaganda, promoting cooperation among the Sections and involvement of revolutionary youth of all countries for the alignment, preparation and implementation of the world socialist revolution.

The YCI (SH) stands on the ground of the Comintern (SH) and forms a part of it (it is her international section). The YCI (SH) fights under the political leadership of the Comintern (SH).

The YCI (SH) continues the honorable tradition of the YCI in the time of Lenin and Stalin, and the honorable tradition of the Albanian Communist Youth in the time of Enver Hoxha.

The YCI (SH) will be guided by Stalinism-Hoxhaism, the theory and tactics of the socialist world revolution, in general, and the theory and tactics of the dictatorship of the world proletariat, in particular.

What is the role of the international Stalinist-Hoxhaist Youth and its organizations?

1. The YCI (SH) leads the fight against all bourgeois-revisionist, neo-revisionist, Trotskyite, Maoist, anarchist and other opportunistic ideologies that prevent the toiling youth from implementing the teachings of the 5 Classics of Marxism-Leninism into practice, and that prevent the proletarian youth from participating in the socialist world revolution as part of the whole world proletariat.

2. The YCI (SH) is a school of world communism for all the exploited and oppressed world youth. The revolutionary World Youth is educated in the spirit of world communism by participating actively and consciously in the class struggle, and in close connection with the perfection of theoretical knowledge about the lessons of the 5 Classics of Marxism-Leninism.

3. The YCI (SH) promotes not only the fighting slogans of communism in general, but formulates and represents the specific demands of the working world youth. She fights for the enforcement of these specific demands in the frame of the general interests of the entire world proletariat. In this world proletarian context, the YCI (SH) is leader and representative of the world proletarian youth.

4.The YCI (SH) is the most dedicated supporter of the Comintern (SH) in the fight for the revolutionary overthrow of world imperialism, for the establishment of the dictatorship of the world proletariat and for the construction of the new socialist world and finally for its transformation into a classless, communist world.
The YCI (SH) gives her fresh blood to the Comintern (SH) for the purpose of the enlargement of her ranks and for refilling the ranks of fighters who lost their live for the revolution. The communist youth is not only the purest flame of the communist revolution but simultaneously its indispensable offspring and reservoir.


Dear Comrades!

With this day, the foundation of the YCI (SH) and her Sections, begins a new era for the laboring world youth.

It is the day on which the Communist Youth Organisation of Albania was established in 1941. The heroic Albanian youth participated in the construction of socialism in one of the most backward and smallest countries in the world, surrounded by the entire superiority of the bourgeois-capitalist world. So if socialism leads to victory even under these most difficult conditions, why then should socialism not be applicable on a global scale?

They can bedevil our path towards world socialism, but world socialism can be prevented by nothing and nobody. World capitalism is doomed to leave the world stage of history. World socialism will irrevocably replace world capitalism, due to the irrefutable, objective laws of development of the world society.

On this solemn day we swear to crown the great work of socialism in the Soviet Union of Lenin and Stalin and in Albania of Enver Hoxha by means of the global construction of socialism in all countries of the world. The existence of socialism in a single country, as an island in the capitalist world, was historically doomed to death through restoration of capitalism. We want the global socialism, namely as the only guarantee to abolish the inevitability of capitalist restoration and to pave the way to the classless world society.

We secure this by the victory of the socialist world revolution. And for the socialist world revolution we will fight together and forever, the Comintern (SH) with the YCI (SH)!

 

Always ready !

Long live the Young Communist International of Lenin and Stalin!
Long live the YCI (SH) and her Sections!
Long live the toiling World Youth, the purest and most ardent flame of the socialist world revolution!
Long live the Comintern (SH)!
Long live world socialism and world communism!
Long live Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!


22. 11. 2015

Wolfgang Eggers

on behalf of the Comintern (SH)

 

Greetings of solidarity

Solidarity Message of the Portuguese Section

of the Comintern (SH)

on occasion

of the foundation of the German Section of the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists)

 

The Portuguese Section of the Comintern (SH) is very happy to greet our German comrades who are now founding the German Section of the Young Communist International (SH).

You are the heirs of the glorious German revolutionary tradition which gave birth to two Classics, to the 1918 November Revolution, to outstanding red leaders like Karl, Rosa and Ernst Thalmann and which never ceased struggle against both fascism and social-fascism.

We wish you much success and victories on the path of Marxism-Leninism-Stalinism-Hoxhaism.

Nowadays, we Stalinists-Hoxhaists, face more challenges than ever. World capitalism-imperialism and the global bourgeois class who controls it are in deep crisis, they are resorting to the most barbarous methods to continue exploiting and oppressing workers and to delay world socialist revolution.

Throughout the world, imperialist-capitalist system does not spare wars, genocides and other atrocities in order to perpetuate itself. This is also true in Europe, where Western imperialism is waging war in Ukraine against Russian social-imperialism. Moreover, brutal “austerity measures” promoted by the pro-fascist “European Union” and bourgeois search for maximum profits are intensifying more and more with all evils (poverty, unemployment, etc.) inherent to them. We, Portuguese Stalinist-Hoxhaists, are from one of the countries more affected by such policies. And we know that only joint struggle of the laborers and working youth of our countries can definitively prevent the inevitability of this deplorable situation.

But nothing this can bring European and world proletariat to its knees. Under the steeled leadership of the Comintern (SH) and of its German Section of the YCI (SH), German working youth will move forward to proletarian dictatorship, to socialism and communism not only in Germany but all over the world.

Working youth from Germany and from the world – unite!

Long live the German Section of the Young Communist International (SH)!

Long live proletarian internationalism!

Death to world capitalist-imperialist order to and world bourgeois class who submerges the world in blood for profit maximization!

Down with all kinds of revisionism, neo-revisionism and anti-communism!

Long live world socialist revolution and armed proletarian dictatorship!

Long live world socialism and world communism!

Long live the Comintern (SH) – the only faithful standard-bearer of the 5 Classics of Marxism-Leninism: Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!November 23, 2015

 

Greetings of solidarity

 

Greeting message of the Comintern (SH)
on the occasion of the

96th founding anniversary of the

Young Communist International
on November 20, 1919
in Berlin


Dear comrades !
On occasion of the 96th founding anniversary of the Young Communist International we salute all the young communists around the world and call on you to join the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists).

Two years ago, on November 23, 2013, the Albanian and Chinese Section of the YCI (SH) were founded. They are still very weak and can only perform their tasks as a temporary "germ cell". With the founding of the German Section of the YCI (SH), on 23 November 2015, the situation will change fundamentally. Then we will be able, also on 23 November 2015, to found the YCI (SH) as an integrated Section of the Comintern (SH), thus at the international level.

From now on, the Comintern (SH) will be celebrating the anniversary of the Young Communist International, together with the founding of the YCI (SH) and its Sections on 23 November and with the founding of the Communist Youth of Albania, on 23
rd of November 1941.

At this point we would like to emphasize that we are particularly proud of the new German Section of the YCI (SH). It was the German young comrades who have played an outstanding role in the creation of the YCI in Berlin, 96 years ago. And now new fighters will build up the YCI (SH) as worthy successors of the former founders of the YCI.

The Young Communist International existed 1919-1943.
The Refoundation of the YCI takes place 72 years later, on 23 November 2015.
5 years ago, in February 2010, the Comintern (SH) called for the re-foundation of the YCI. In our appeal we stated:


"The foundation of the Young Communist International ( Y C I ) is the precursor to the final liberation of the world communist youth .

The revolutionary youth had always been the hottest, purest flame of all the recent formations of class society.

In 1907 the first Youth International began to struggle in the days of the Stuttgart - Congress of the II. International.

The foundation of the Young Communist International (as the Youth Organisation of the Comintern of Lenin and Stalin) took place in 1919.

The program of the Y C I was adopted in 1928. This program was, is still now and will continue to be the most ardent, unquenchable flame of revolution of the world proletariat.

Overthrow of world capitalism, the victory of world communism and hence complete liberation of the working youth from its present bondage.

At this world-revolutionary line of the present global Communist Youth

nothing has changed in principle.

Our final victory is guaranteed by the bronze course of development, by our historical materialist understanding, our knowledge of communism, by the enthusiasm and courageous determination of ever more young hearts all over the world.

No power on earth will stop the world revolutionary movement of the communist youth!In essence, the Young Communist International ( Y C I ) did never perish, is still alive and vital, and will be victorious in the future, because it is guided by the invincible teachings of Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha -
the 5 Classics of Marxism – Leninism !

In the struggle against neo-revisionism the young revolutionaries will be guided by today's Stalinism-Hoxhaism, by the theory and tactics of the world-proletarian revolution in general and the theory and tactics of the world dictatorship of the proletariat in particular.

The program of the Communist Youth International of the year 1928 is a shining star to today's revolutionary youth, a great historical treasure for the globalized world communist youth movement and its implementation in practice is an honorable commitment to every young communists around the world.

The world-revolutionary youth of today and tomorrow will fight with full force for the full performance of this program, will develop it further by applying properly to the currently changing conditions of globalisation.

Certainly, in the more than 80 years, the world, the youth has changed, but our communist ideals and goals have remained still the same. The need to rebuild the Communist International and its International Youth Organisation is an urgent need and the necessary conditions for its realisation have never been better. It is an imperative task which has to be fulfilled in practice. 

The world-proletarian youth has no other weapon in the struggle for its liberation than its world-revolutionary organization which unites all its fighting detachments in all countries centrally. The world-Bolshevist Youth is equipped by the well-known organisational norms and rules of World-Bolshevism.

The highest and most advanced form of the new organised young-proletarian world movement is the Y C I (Stalinist - Hoxhaists)

The Y C I (Stalinist-Hoxhaists) is the conscious bearer of the Stalinist-Hoxhaist class movement of the world-proletarian youth.

The Y C I (SH) is committed to continue the glorious tradition of the Y C I in times of Lenin and Stalin.

Let's rebuild the strong
Young Communist International of Lenin and Stalin !
Long live the new
Y C I
(Stalinist – Hoxhaists) !"Well, now the time has come !

The world proletarian youth has back again its own proletarian revolutionary world organization, to lead the young toilers of the world to the socialist revolution!

The long period of 72 years since dissolution of the YCI shows how difficult it has been to rebuild the YCI.

But even then, in 1919, the comrades had to cope with a lot of difficulties.
The Comintern had called "the organizations of the proletarian youth movement throughout the world" to gather and to join the Third International. 14 Socialist youth organizations followed this appeal. In November 1919 they convened a congress in Berlin and founded the Young Communist International.
The gloomy back room of a Berlin suburb pub served as a meeting place. Twenty young workers gathered around the table, after overcoming innumerable difficulties and dangers. One of their representatives needed over a month and no less than four fronts to pass, before arriving at the Congress. The meeting was disguised as "pigeon fanciers club". At that time, Berlin was still in the state of siege. The meeting place had to be changed daily. And so the participants of the founding congress met, inter alia, in the studio of the proletarian artist Käthe Kollwitz.
The Congress was opened by a presentation of a representative of the Comintern.
The general objective, that youth organizations have to fight especially for the socialist world revolution, was adopted unanimously.
On 23 November 1919, the fourth day of the Congress, the program of the Young Communist International was discussed.
The focus was on the question of the future relationship with the Comintern.
It would be the first and foremost duty of the youth of the working class, the duty, under which all other tasks must be subordinated, namely to go into battle closely connected with the adult revolutionary comrades. Therefore, the closest alliance with the Communist International and her Sections was decided.
The Comintern program propagated the continuation of the world revolution, smashing the bourgeois states, establishment of the proletarian dictatorship, creation of the communist world society – and the program of the Young Communist International followed these aims.
In the first program of the YCI, it is said:
"The Young Communist International is based on the resolutions of the I. Congress of the Third International, and forms a part of the Communist International. The headquarters of the Young Communist International is organizationally connected to the Third International and works with her in close fighting community. "
At the founding congress of the YCI in Berlin was decided that the former magazine "The Youth International" continues to be published which had already been edited in 1915. Even Comrade Lenin had written an important article in this magazine. The name, "The Youth International", was decided in historical reference to the first Youth International in Stuttgart, founded in the year 1907.
Today we need a new name for the central organ of the YCI (SH). There is some evidence to retain the name "Youth International" for traditional reasons, but some reasons speak for changing the name in regard of our clear demarcation against all the international bourgeois-revisionist and opportunist youth organizations. We are sure that the YCI (SH) will find an appropriate name for her future global central organ.
Since the re-formation of the Youth International in 1915 a "International Youth Day" was organized once a year. This tradition should be maintained with the beginning of the founding of the YCI (SH), namely on 23
rd of November.
On the future "Youth Day of international solidarity" the demands of the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists) should be globally explained and promoted in public manifestations, meetings and gatherings.

A new era begins for the laboring world youth with the re-establishment of the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists).
The aim is to tear away the frontier posts of the national fragmentation of the proletarian, revolutionary youth.
It is necessary that the youth unites in a global revolutionary battlefront against world capitalism.
One day, the iron proletarian ring of the YCI (SH) will enclose the entire world!

The global proletarian youth will be the hottest, purest flame of the socialist world revolution and of the coming epoch of world socialism !


Forward with the international Stalinist-Hoxhaist Movement of the proletarian Youth !
Long live the heroic Young Communist International of Lenin and Stalin and the defense of her world revolutionary tradition through the Young Communist International (Stalinist-Hoxhaists)!
Long live the YCI (SH) - Section of the Comintern (SH)!
Long live the armed socialist revolution!
Long live the dictatorship of the world proletariat!
Long live world socialism and world communism!
Long live the 5 Classics of Marxism-Leninism: Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!Wolfgang Eggers

19. 11. 2015

on behalf of the Comintern (SH)

 

 

 

 

 

 

Urime për përvjetorin e 2

Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)

23 NËNTOR 2013 - 23 NËNTOR 2015

 

Më 20 nëntor 2015,
Rinisë Komuniste Ndërkombëtare
(SE) u themelua, dhe sot, 23 nëntor 2015, Seksioni gjerman i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE) është themeluar.

Dy vjet më parë, Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)
është themeluar, pikërisht në ditën e themelimit të Rinisë Komuniste të Shqipërisë, më 23 nëntor 1941.

Ne u dërgojmë përshëndetjet militante urimi për ju dhe për të gjithë të rinj Stalinist-Hoxhaists në Shqipëri me rastin e Seksionit shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE), e themeluar dy vjet më parë, më 23 nëntor 2013.

Rroftë Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!
Rroftë Seksionin kineze i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!
Rroftë Seksionin gjermane i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE)!

Rroftë i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare (SE) !

Rroftë Stalinizmi-Enverizmit!

Rroftë Marksi, Engelsi, Lenini, Stalini dhe Enver Hoxha!

me përshëndetje komuniste botërore

minternit (SE)

 

 

 

Rroftë internacionalizmi proletar!
Lavdi Stalinizem-Enverizmit!

Bashkimi i Rinisë së Punës së Shqipërisë


23 NËNTOR 1941 - 23 NËNTOR 2015

 

 

NDËR ARA, FABRIKA, KANTJERE


Ndër ara, fabrika, kantjere,

vlon puna dhe kënga ushton,

Atdheu si lule panvere,

çdo ditë më bukur lulëzon.

Të etshëm armiqt' kobëtarë

kërcëllojn' ato dhëmbët me mëni,

por s'preket, jo, trolli shqiptarë,

të kemi shqiponjë, PARTI !


Në njerën dorë kazmën,, atdheun ndërtojmë,

në tjetrën dorë pushkën fitoret i mbrojmë;

ne ecim përpara, përpara gjithmonë

pse prin fitimtare Partia e jonë !

 

 

 

 

në gjermanisht

“KUSHTRIMI I LIRISË”

Zef Gurakuqi

 

 

 

 

 

 

 

Rinija Komuniste

 

 

"Revizionistët prandaj e kanë shumë frikë vrullin revolucionar të rinisë."

[ Enver Hoxha ]

 

 

1 vjetori

Seksioni shqiptar i Rinisë Komuniste Ndërkombëtare

23 NËNTOR 2013 - 23 NËNTOR 2014

 

 

 

Urime për përvjetorin e 1

 

 

 

Fotot e rinisë shqiptare

 

 

 

 

Bashkimi i Rinisë së Punës së Shqipërisë

 

23 NËNTOR 1941 - 23 NËNTOR 2014

Forca më e madhe revolucionare e fuqisë së pashtershme

Rezervë e fortë luftuese e partisë

 

“KUSHTRIMI I LIRISË”

 

 

 

 

 

ENVER HOXHA

FJALIM NË KONGRESIN E PARË TE RINISË ANTIFASHISTE SHQIPTARE

8 gusht 1944

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 nëntor 2014

 

Lavdi Stalinizem-Enverizmit

Long live Stalinism-Hoxhaism ! (English)


RROFTË Stalinizëm-Enverizmi! ! Albanian)


Es lebe der Stalinismus-Hoxhaismus ! (German)

Да здравствует сталинизм - Ходжаизм ! (Russian)

გაუმარჯოს სტალინიზმ–ხოჯაიზმს! (Georgian)

Viva o Estalinismo-Hoxhaismo! (Portuguese)

Viva Stalinismo-Hoxhaismo! (Italian)


斯大林霍查主义万岁!(Chinese)


Viva el Stalinismo-Hoxhaismo! (Spanish)


Vive le Stalinisme-Hoxhaisme! (French)


At zije Stalinismus-Hodzismus! (Czech-Slovak)


Ζήτω ο σταλινισμός - χοτζαϊσμός! ! (Greek)


Živeo Staljinizam - Hodžaizam! (Bosnian)

! زنده باد استالینیسم-خوجهئیسم (Farsi)

Niech zyje Stalinizm-Hodzyzm! - (Polski)

 

Længe leve Stalinismen-Hoxhaismen (Danish)

Hidup Stalinisma dan Hoxhaisma! (Malay)

Staliniyamum-Hoxhaiyamum niduzhi vazga (Thamil) 

 

 

Rroftë themelimin e


seksionit shqiptar të


Kominternit (SE)!

 

 

 

Seksioni

SHQIPTAR

 

 

 

 

MARIGLEN GJOKA

 

 

30 Dhjetor 2013

Dielli Ifort

Blerta Sona Te pershendes i nderuar Arjan ......... Kur trojet shqiptare, po rënkonin nga thundra e robërisë, Më 8 Nëntor 1941, flakëroi –sulmoi dritë-rrufeja, Mbi armiqtë, në qiellin e Shqipërisë! Rinia heroike shqiptare, Po betohej me grushtat lart! Komandant, Enveri i tha jo reaksionit, Kur vërsulej egërsisht, kur zvarritej përçartë! Qemail Stafë shkodrani, Po e jepte kushtrimin: Ta luftojmë fashizmin! Ta bëjmë ribashkimin! Lokemadhja Bije Vokshi, Me revolver e bomba në duar, Si Shote Galica e Norë e Kelmendit, Ju bënte roje flakadanëve, për lirinë e vendit! Emin Duraku, ylli i Kosovës Kreshnike, Do lidhej si gjaku me zemrën, Në qëndresë kundër nazi-fashizmit, Përkrah rinisë heroike! Nexhmije Hoxha, dibranja guximtare, Erdhi si Shqiponjë në Konferencën e Partisë, Do të luftonte tërë jetën krenare, Përkrah "Shpatit", viganit të Shqipërisë! Buzëqeshi si dielli, andej nga Peza, Babë Myslimi me shokë; Kur e freskoi lajmi si era: Rinia në Tiranë, po betohej për këtë tokë! Haxhi Lleshi, dibrani si shkëmb mali, Po i bashkonte malësorët: Do luftojmë për liri, o vdekje, Deri t´i shporrim gjakësorët! Si vetëtimë mbi male e qytete, Përhapej betimi: armikut do ia bëjmë fora! Vojo Kushi guerilas, shtrëngonte armët, Godiste Hysni Kapo, andej nga Vlora! Lufta e forcoi besën, Lufta e kërkoi qëndresën, Lufta kishte dhembje-gjaku! Lufta, e rriste shpresën! Lufta e vrau robërinë! Lufta e vrau tradhtinë! Lufta çlirimtare, aspiroi fitoren! Ta gëzojmë lirinë!... U therrën keq, gjakatarët kryeneçë:Bishat e Hitlerit, breshkaxhinjtë e Musolinit, Ikën andej nga erdhën: U strukën në Romë si qyqet, U mbytën turpshëm nën gërmadhat e Berlinit! Ata që popujve liridashës, Tmerrshëm, vrershëm ua nxinë jetën: I mbuloi tmerri dhe vreri: Prandaj, e vranë veten! Gjysmë shekulli Drita e 8 Nëntorit, I ngrohu shqiptarët, nëpër botë: Fikja e kësaj drite të madhe: Kurrën e kurrës, nuk arrihet dot!

 

 

 

 

 

 

 

23 NËNTOR 1941 - 23 NËNTOR 2013

themeluar rishtazi 

 

 

 

Bashkimi i Rinisë së Punës së Shqipërisë ishte organizatë rinore e Partisë së Punës së Shqipërisë. U themelua më 23 nëntor 1941 si Rinia Komuniste dhe zyrtarisht përshkrhej si forca më e madhe revolucionare e fuqisë së pashtershme dhe një rezervë e fortë luftuese e partisë. Ajo kishte një rol kyç në organizimin e politizimit socialsit të Shqipërisë socialiste.

 

Foto

Foto: Qemal Stafa, anetar i KQ te PKSH, dhe Sekretar i Pare i Rinise Komuniste, vrare trimerisht ne perpjekje me armikun fashist me 5 Maj 1942. Kuvendi Popullor i ka dhene dekoraten e larte Hero i Popullit.

''...ata që kanë pamë rreze drite, e kanë detyrë, detyr historike ,ta përhapin,ta zgjanojnë...''

''Të nesërmen ta jetojmë që sot , shokë !!!''..

QEMAL STAFA

 

SI SOT, 72 VJET ME PARE, ME NISMEN E PKSH U THEMELUA ORGANIZATA E RINISE KOMUNISTE TE SHQIPERISE. KJO ORGANIZATE E FUQISHME RINORE E LUFTARAKE, BIJE BESNIKE E POPULLIT, FIDANISHTJA E PKSH DHE ENERGJIA REVOLUCIONARE E LUFTES ANTIFASHISTE NACIONALÇLIRIMTARE SHQIPTARE, ISHTE DHE MBETI E TILLE, SEPSE SHPIRTI I SAJ USHQEHEJ NGA IDEALI KOMBETAR, NGA IDEALI I LIRISE DHE NGA IDEALI I SHENJTE KOMUNIST. RINIA KOMUNISTE SHQIPTARE U BE FLAKA E REVOLUCIONIT POPULLOR PER ÇLIRIMIN E VENDIT NGA PUSHTUESIT DHE TRADHTARET, SEPSE PATI NE KRYE BIRIN BESNIK, BASHKELUFTETARIN E NJERIUN ME TE AFERT TE LUFTES, TE PUNES E TE IDEALIT, VELLAIN E SHOKUN E UDHEHEQESIT ENVER HOXHA, QEMAL STAFEN HERO TE PERMASAVE TE RRALLA HEROIKE, ATDHEDASHESE, RINIA KOMUNISTE E SHQIPERISE, NEN UDHEHEQJEN E PKSH E TE ENVER HOXHES U BE SHPIRTI E SHPRESA E REALIZIMIT TE ENDRRAVE TE NJE KOMBI TE TERE. RINIA KOMUNISTE E SHQIPERISE ISHTE DHE MBETI FLAMURTARJA QE S'E LESHOI KURRE FLAMURIN E LIRISE NGA DORA, POR ME JETET E GJAKUN E BIJEV TE POPULLIT QE RANE NE ALTARIN E NDERIT, E NGRITI LART E ME LART ATE FLAMUR DHE, EMRIN E NENES SHQIPERI. RINIA SHQIPTARE U FRYMEZUA NGA KJO ORGANIZATE LUFTARAKE E HEROIKE DHE MBUSHI RADHET E USHTRISE ANTIFASHISTE NACIONALÇLIRIMTARE ME BIJE E BIJA QE E VUNE JETEN E GJAKUN E TYRE NE THEMELET E LIRISE E TE SHQIPERISE SE RE. POPULLI YNE DO T'I JETE PERJETESISHT MIRENJOHES KESAJ ORGANIZATE ATDHETARE, PKSH DHE ENVER HOXHES QE E ORGANIZUAN DHE E NGRITEN ATE NE LARTESI DIELLORE, NGA KU EDHE SOT PAS 72 VJETEVE, DRITA E VEPRES SE SAJ NDRIN EDHE ME SHUME DHE MERR KUPTIM EDHE ME TE THELLE, PER TE REFLEKTUAR E, PER TA NDRYSHUAR JETEN E POPULLIT TONE, PER T'U NGRITUR NE LARTESITE E REJA QE NA KERKON KOHA E SOTME, KUNDER PADREJTESIVE, SHTYPJES E SHFRYTEZIMIT ÇNJEREZOR KAPITALIST, PER TA RISJELLE B O T E N E R E NE TROJET E BASHKUARA SHQIPTARE. LAVDI TE GJITHE ATYRE QE NDIHMUAN DHE VUNE GJITHSHKA NE DISPOZICION TE KRIJIMIT TE KESAJ ORGANIZATE HEROIKE ATDHETARE E KOMUNISTE! LAVDI NENES HEROIKE TE KOSOVES SHQIPTARE, BIJE VOKSHIT QE E KTHEU SHTEPINE E SAJ NE TIRANE NE FOLENE E, NE DJEPIN QE LINDI E RRITI KETE ORGANIZATE! LAVDI PKSH QE I DHA ATDHEUT E POPULLIT KETE ORGANIZATE QE KURR NUK VDIQ E, KURR S'DO TE VDESE! LAVDI IDEATORIT E FRYMEZUESIT TE NGRITJES EDHE TE KESAJ ORGANIZATE TE RINISE KOMUNISTE SHQIPTARE, ENVER HOXHES! LAVDI, MIRENJOHJE E NDERIM I PERJETSHEM PER GJITHSHKA BERI KJO ORGANIZATE NE SHERBIM TE ATDHEUT, KOMBIT E LIRISE!

 

 

 

HERO I POPULLIT

SEKRETAR I RINISE KOMUNSITE SHQIPTARE.

QEMAL STAFA

QORTIMET E VJESHTES

Shkrime letrare

 

 

 

 

Foto: -''te djegim me zjarr e t'i keputim koken cilitdo qe merr neper kembe ligjin e shenjte te partise per mbrojtjen e te drejtave te grave e vajzave''. (Me delegatet e kongresit te VI te gruas)

 

 

 

 

PERSHËNDETJE E KOMITETIT QENDROR TË PPSH DREJTUAR BASHKIMIT TË RINISË SË PUNËS TE SHQIPERISE ME RASTIN E 25-VJETORIT TË THEMELIMIT

22 nëntor 1966

 

 

 

 

 

 

ENVER HOXHA

TË LUFTOJMË KONSERVATORIZMIN DHE FORMALIZMIN NË PUNËN ME RININË


Nga biseda me sekretarin e parë të KQ të BRPSH
28 prill 1971

 

 

 

 

PËR SHOKËT E MI PIONIERË
I
II
III
IV

 

RROFSHIN PIONERAT E SHQIPERIS

Shqiperia Socialiste ( RROFTE ENVER HOXHA )

"PIONIER NE LUFTE PER CESHTJEN E PARTISE TE JENI GATI - GJITHMONE GATI!"

( RROFTE ENVER HOXHA )

 

THE YOUTH,
A GREAT FORCE OF THE REVOLUTION
AND SOCIALIST CONSTRUCTION

 

 

 

 

 

7th Congress of the LYUA

1978

 

 

 

NDOSHTA BIME KJO TOKE S'DO TE LINDE, POR DO RRISE PARTIZANE! (VIDEO)

 

 

ENVER HOXHA

Die Jugend gibt dem Vaterland Leben und Schwung und führt der Partei frisches Blut zu

 

Rede in der Sitzung des Politbüros des ZK der PAA am 17. Juni 1977 über den Bericht des ZK des VJAA zur Erziehung der Jugend und über die Thesen zum Bericht des 7. Kongresses des VJAA

 

ENVER HOXHA

Grußbotschaft und Rede zum

7. Kongress des Verbandes der Jugend der Arbeit Albaniens

26. September 1977

 

 

 

7. Kongress des Verbandes der Jugend der Arbeit Albaniens

26. September 1977

Bericht der 1. Sekretärin des ZK des VJAA - Lumturi Rexha

 

 

Botschaft an das ZK der PAA

anlässlich des 7. Kongresses des VJAA

Die junge Generation Albaniens

Elbasan, 28. September 1977

 

 

Die Rolle der Jugend in der

sozialistischen Revolution

Duro Mustafaj

 

 

 

 

 

Zum 29. November 1944:

 

Tag der Befreiung Albaniens
Die albanische Jugend – geboren und erzogen in der Revolution

 

 

 

 

 

 REVOLUTIONÄRE ERZIEHUNG

DER JUGEND IM GEISTE DER AKTIONEN

JOVAN BARDHI

aus: Albanien heute, 5/1974

 

 

 

 

Enver Hoxha

auf dem 8. Kongress des Verbandes der Jugend der Arbeit Albaniens

September 1982