Добродошли у Коминтерну (СХ) !

The Serbian Section was founded on 8th of November 2011 - and dissolved on 8th of November 2013

important message:

We had to close temporarily this website of the Serbian Section due to inactivity of the members ! Therefore, the Comintern (SH) decided to dissolve the Serbian Section in the end of 2013.

On January 1, 2015 we have re-opened the website because we have fortunately received support from a new comrade.

We renamed this website: "Yugoslav Section":

The Comintern (SH) struggles for a

Stalinist-Hoxhaist Yugoslavia !

 

 

Živeo Crveni Oktobar!

1917 - 2017

Follow us on Facebook

2017

1917

Velika oktobarska revolucija

 

 

 

 

Fridrih Engels (1820 – 1895)


Petog avgusta navršava se 122. godine od smrti Fridriha Engelsa, drugog klasika marksizma – lenjinizma, prijatelja Karla Marksa, nastavljača njegovog velikog dela.

 

Rodio se u Barmenu, u Nemačkoj. Kao vrlo mlad, objavljivao je pesme, kritike, pod pseudonimom Osvald. Kasnije upoznaje Marksa, postaju prijatelji, i veliki saradnici. Engels je spoznao sve probleme radnika toga vremena, i, boraveći u Engleskoj, piše knjigu ''Položaj radničke klase u Engleskoj''. Podržava revolucionarne ideje tokom revolucije 1848. godine. Iste godine izlazi knjiga-brošura ‘’Manifest Komunističke partije'', delo, koje su zajedno pisali Marks i Engels. U toj, za marksističko-lenjinističku nauku veoma važnoj knjizi, konstatuje se da je celokupna istorija istorija klasne borbe, d kapitalizam mora nestati, da će biti uništen od strane proletera, koje će graditi besklasn, komunističko društvo.
1864. godine, kada je osnovana Prva Internacionala, postaje jedan od njenih rukovodilaca. Istupa protiv osnivanja Socijal-demokratske partije u Nemačkoj. 1871. Godine govori o neophodnosti ustanovljanja diktature proletarijata. Nakom Marksove smrti, dorađuje ‘’Kapital'', čime se uglavnom i bavio do smrti. Kremiran je, urna sa pepelom je prosuta u more.
O Engelsu je Lenjin pisao : ''Posle svog prijatelja Karla Marksa (koji je umro 1883 g.), Engels je bio najistaknutiji naučnik i učitelj savremenog proletarijata u čitavom civilizovanom svetu. Odonda otkad je sudbina sastavila Karla Marksa c Fridrihom Engelsom, životni rad dvojice prijatelja postao je njihova zajednička stvar. Stoga, da bi se razumelo šta je Fridrih Engels uradio za proletarijat, treba dobro shvatiti značaj Marksova učenja i delatnosti za razvitak savremenog radničkog pokreta. Marks i Engels prvi su pokazali da je radnička klasa c njenim zahtevima nužan proizvod savremenog ekonomskog poretka, koji zajedno c buržoazijom neizbežno stvara i organizuje proletarijat; oni su pokazali da čovečanstvo ne mogu spasti od nevolja koje ga sada pritiskuju dobronamerni pokušaji pojedinih plemenitih ličnosti, već klasna borba organizovanog proletarijata. Marks i Engels prvi su u svojim naučnim radovima objasnili da socijalizam nije izmišljotina sanjalica, već krajnji cilj i nužni rezultat razvitka proizvodnih snaga u savremenom društvu. Čitava dosadašnja pisana istorija bila je istorija klasne borbe, smenjivanje vladavine i pobeda jednih društvenih klasa nad drugima. I to će trajati sve dotle dok ne iščeznu osnove klasne borbe i klasne vladavine — privatna svojina i anarhična društvena proizvodnja. Interesi proletarijata zahtevaju uništenje tih osnova, i zato svesna klasna borba organizovanih radnika mora biti upravljena protiv tih osnova. A svaka klasna borba jeste politička borba.''

Najznačajnija Engelsova dela su: ''Principi komunizma'' , ''Manifest komunističke partije'' (koji je pisao, kao i ''Kapital'', zajedno sa Marksom), ''Opšti statut međunarodnog udruženja radnika'', ''O istorijskom materijalizmu'', ‘’Poreklo porodice, privatnog vlasništva i države’’ itd.

 

poseban website

na engleskom jeziku
na njemačkom jeziku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Belgrad revisionist Clique - Renegades from Marxism-Leninism and Agents of Imperialism

Tirana - 1964

 

 

 

 

 

 

prije 75 godina

 

 

22. V 1942.

obješen heroj Stjepan Filipović.

Njegove posljednje riječi su bile

"Živio Staljin!"

 

 

 

 

 

poruka
Ruski sekcije Kominterne (CX)

 

 

 9. MAJ

DAN POBEDE

 

9. maja 1945. u Berlinu, predstavnici komande Trećeg Rajha, pod snažnim udarcima Crvene Armije, potpisali su akt o bezuslovnoj kapitulaciji. Nekoliko dana ranije, sovjetski vojnici su zauzeli glavni grad Nemačke-Berlin. Tih dana se nad Hitlerovim glavnim gradom zavijorila crvena zastava, zastava Pobede. Naređenje vrhovnog komandanta J.V. Staljina je bilo izvršeno-postaviti zastavu sa srpom i čekićem na Rajhstag. Pobednička armija, nadljudskom borbom sovjetskog naroda, hrabrošću crvenoarmejaca, uspešnim rukovođenjem Vrhovne komande na čelu sa maršalom, kasnije generalisimusom Staljinom, izvojevala je u istoriji nezabeleženu pobedu. Simbol velike Pobede je zastava Marksizma-Lenjinizma, zastava sa srpom i čekićem.Istoriju je nemoguće falsifikovati.

Svi oni koji svojataju veliku Pobedu, počev od Putina do nacionalista, profašista, liberala u celom svetu,poručujemo:

Ovo nije vaš praznik!

Živeo veliki Sovjetski narod i njegova slavna Crvena Armija!

Slava velikom Staljinu,organizatoru velikih pobeda!

Slava Marksizmu-Lenjinizmu,velikoj pobedničkoj zastavi!

 

 

 

Istorijski događaji svetskog revolucionarnog pokreta

May 9, 1945

VICTORY DAY OVER HITLER-FAS

 

 

 

 

 

 

Živeo 199. rodjendan

Karla Marksa

5. maj 1818 - 5. maj 2017

 

Pozdrave na engleskom jeziku ... 

 

 


Zalagao se za borbu do kraja, bez kompromisa. Njegova militantna linija klasne borbe danas je iskrivljena kod mnogih pseudo komunista koji imaju za cilj da nadju svoje mesto u trulom parlamentarnom sistemu i pomažu buržoaziji da učvrsti svoj položaj. Medjutim, mnogi revolucionarni pokreti daju nadu i održavaju tu borbenost. Poštujemo njegovo delo i zalažemo se za nastavak i intenziviranje klasne borbe do konačne pobede!

 

Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Klasnom borbom do radničke pobede!

 

 

 

na Marx i Engels

 

 

 

 

 

 

"Ljudi prave svoju vlastitu istoriju, ali je ne prave po svojoj volji, ne pod okolnostima koje su sami izabrali, nego pod okolnostima koje su neposredno zatekli, koje su date i nasleđene. Tradicija svih mrtvih generacija pristiskuje kao mora mozak živih."

* * *

 "Sа stаlnim opаdаnjem brojа kаpitаlističkih mаgnаtа koji nаsilno prisvаjаju i monopolizirаju sve prednosti tog preobrаžnog procesа rаste mаsа bede, pritiskа, ropstvа, degenerаcije i eksploаtаcije, аli i revolt rаdničke klаse kojа stаlno nаbujаvа i koju sаm mehаnizаm kаpitаlističkog procesа proizvodnje školuje, ujedinjuje i orgаnizuje. Kаpitаlov monopol postаje okov zа nаčin proizvodnje koji je s njim i pod njim procvetаo. Centrаlizаcijа sredstаvа zа proizvodnju i podruštvljаljаnje rаdа dostižu tаčku nа kojoj više ne mogu podnositi kаpitаlističku ljusku i rаzbijаju se. Kucа posljednjiu čаs kаpitаlističkog privаtnog vlаsništvа. Eksproprijаtorа bivаju eksproprisаne."

* * *

Filozofi su svet sаmo rаzličito tumаčili, аli rаdi se o tome dа gа se izmijeni.

* * *
Istorijа celog dosаdаšnjeg društvа jeste istorijа klаsnih borbi. “

* * *

 

 

Marx-Engels Arhiva

 

 

 

 

 

POVODOM PROTESTA U MAKEDONIJI

 

Kominterna (SH) izražava solidarnost sa istinskim patriotama u Makedoniji, koji protestuju protiv aktuelnog buržoaskog režima u Makedoniji. Međutim, protiv smo nacionalističkih protesta, koje organizuju buržoaske političke stranke. One skreću pažnju narodu pričama o nekakvoj ''velikoj Albaniji'', izmišljenom projektu makedonskih nacionalista i šovinista, prepisujući od svojih ideoloških istomišljenika u Srbiji. Prava albanskog naroda, njihova posebnost, autohtonost, ravnopravnost, njihov jedinstveni etnički prostor se zloupotrebljavaju u dnevnopolitičke svrhe. Albanci nisu i ne mogu biti manjina, već ravnopravni narod, koji svojom brojnošću mora biti srazmerno zastupljen u vlasti. Takođe, Makedonija, kao jedna od sukcesora Jugoslavije, mora da se suoči sa svojom prošlošću nakon drugog svetskog rata, a to je da je UDBA, sa Rankovićem na čelu, odgovorna za niz zločina prema albanskom stanovništvu, deportacije, šikaniranje itd.

 

ZA SOCIJALISTIČKU MAKEDONIJU U SOCIJALISTIČKOJ JUGOSLAVIJI!

DOLE BURŽOASKA VLAST MAKEDONIJE! ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA MAKEDONSKOG NARODA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skopje. Macedonia April 27, 2017.

 

 

 

 

 


 

SVIM RADNICIMA I KOMUNISTIMA JUGOSLAVIJE ŽELIMO SREĆAN PRVI MAJ, BORBENI DAN SOLIDARNOSTI RADNIČKE KLASE U SVETU !

 

 

1. Maj

Dan proleterskog internacionalizma!

PROLETERI SVIH ZEMALJA, UJEDINITE SE!

ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA!

 

Proleteri nemaju šta da izgube, osim svojih okova.

1. Maj je oduvek bio dan solidarnosti i jedinstva radnika sveta, dan borbe protiv imperijalizma, za borbu za nasilno rušenje državnog aparata eksploatacije vladajućih klasa u svim delovima sveta.

U današnjem svetu,gde u Turskoj, Erdogan drži u zatvorima preko 100 000 revolucionara,

Gde u Iranu fašistićki aparat Islamske države preti hiljadama revolucionara i svim marksistima-lenjinistima, gde se vodi rat protiv kurdskog naroda,

Gde u Siriji imperijalisti, Amerikanci, Rusi, zajedno sa Asadom sa jedne, a teroristi Islamske države sa druge strane terorišu i ubijaju narod Sirije,

U takvom svetu, revolucionari moraju da pokažu da su oni ti koji se bore protiv svih oblika eksploatacije, imperijalizma, americkog, ruskog, kineskog, da su protiv revizionističkih manipulacija i laži.

Zato kažemo:

DOLE ERDOGAN I NJEGOVA HUNTA!

ŽIVELA PROLETERSKA REVOLUCIJA!

DOLE REAKCIONARNA ISLAMISTIČKA DRŽAVA IRAN!

SMRT KLANU HOMEINIJA!ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA!

DOLE RUSKI IMPERIJALIZAM U SIRIJI!

ŽIVELA OSLOBODILAČKA BORBA NARODA SIRIJE!

Mi se borimo za uspostavu socijalističke države na osnovu učenja Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Hodže, protiv imperijalizma, i oportunizma, za restauraciju socijalizma!

Za socijalizam kakav je bio u SSSR u vreme Lenjina i Staljina, onakav kakav je bio u socijalističkoj Albaniji!

Svetski imperijalizam vodi ogorčenu borbu za opstanak.

Mi, staljinisti-hodžaisti smo dužni da pozovemo radničku klasu, naoružani besmrtnim učenjem klasika komunizma, na borbu protiv eksploatacije, na borbu za revoluciju, pod crvenom zastavom, zvezdom Spartaka, srpom, čekićem i puškom!

 

slika

ŽIVEO PRVI MAJ!

 

 

Vladimir Iljič LENJIN

22. 4. 1870. - 21. 1. 1924.

Vladimir Iljič Uljanov Lenjin (Simbirsk, 22. aprila 1870 - Gorki kraj Moskve, 21. januar 1924), revolucionar, političar i politički teoretičar, jedan od klasika marksizma-lenjinizma.

Rođen u porodici srednje klase u Simbirsku, Lenjin je stekao interes za revolucionarnom ljevičarskom politikom. Nakon ubistva njegovog brata Aleksandra 1887. godine, izbačen je sa državnog univerziteta u Kazanu zbog sudjelovanja u anti-carskim protestima. Slijedeće godine postaje marksista, posvećujući se radikalnoj politici. Godine 1893. se preseljava u Sankt Peterburg i postaje ugledni član ruske Socijaldemokratske radničke partije (RSDLP).

Lenjin je uhvaćen zbog pobune i protjeran u Krasnojark na tri godine. Nakon egzila, odlazi u Zapadnu Evropu, gdje je postao poznat kao istaknuti stranački teoretičar zahvaljujući svojim publikacijama. Godine 1903. vodi boljševičku struju protiv menjševika Martova. Na kratko se vraća u Rusiju u vreme revolucije 1905. godine . Nakon Februarske revolucije 1917. godine, svrgavanja cara i uspostavljanja privremene vlade, Lenjin se vratio u Rusiju . Lenjin je vođa Oktobarske revolucije 1917. godine. Stvoren je Savjet Narodnih komesara sa Lenjinom kao predsednikom. Lenjin je izabran na mjesto premijera od strane Ruskog kongresa Sovjeta. 1924.Lenjin umire u svom domu u Gorkom.

Slava velikom Lenjinu, klasiku teorije Marksizma-Lenjinizma!

Veliki Lenjin i njegovo delo žive večno! Slava Marksizmu-Lenjinizmu!

Živela Kominterna (SH)!

 

posebnu web stranicu za 147. rođendan ...

na engleskom jeziku

 

 

 

 

Aprilske teze

1917

 

 

Lenjin -

veliki vođa Oktobarske revolucije

(Nova kolekcija slika)

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

 

 

Enver Hodža

16.10.1908. - 11.4.1985.

 

 

32. GODINE OD SMRTI ENVERA HODŽE, PETOG KLASIKA MARKSIZMA-LENJINIZMA, PREDVODNIKA NARODNOOSLOBODILAČKE BORBE I SOCIJALISTIČKE REVOLUCIJE ALBANSKOG NARODA

 

11. APRILA 1985 NAVRŠAVA SE 32. GODINE OD SMRTI ENVERA HODŽE, VELIKOG TEORETIČARA MARKSIZMA-LENJINIZMA, REVOLUCIONARA, KOMANDANTA, OSNIVAČA KP ALBANIJE. POZDRAVLJAMO SVE KOMUNISTE U SVETU I POZIVAMO IH DA ZAJEDNO DOSTOJNO OBELEŽIMO OVU VELIKU GODIŠNJICU, UZ STEGNUTU PESNICU, PONOSNO, UZ VISOKO PODIGNUTU CRVENU ZASTAVU KOMUNIZMA, UPRAVO ONAKO, KAKO NAS JE ON UČIO. NEKA ŽIVI VELIKO DELO DRUGA ENVERA! SLAVA ENVERU HODŽI, PETOM KLASIKU MARKSIZMA-LENJINIZMA!

 

ŽIVELA KOMUNISTIČKA INTERNACIONALA (SH)!

 

Jugoslovenska Sekcija Komunističke Internacionale (Staljinsko-Hodžaističke)

 

 

 

poseban website ...

 

 

 

 

POVODOM PROTESTA

 

U Srbiji je, gotovo odmah nakon završetka izbora, počeo masovni protest, koji se održava kako u Beogradu, tako i u gradovima u unutrašnjosti. Zahtevi koji se mogu videti na tim protestima su smena režima, poboljšanje standarda, besplatno školovanje i studiranje, povećanje primanja itd. Režim očito pokazuje nervozu, proglašava ljude na tim protestima ‘’soroševcima'', ''plaćenicima'', ''žutom bandom'', i sličnim uvredljivim epitetima. Aktuelni režim zastrašuje ljude, svakodnevno medijski spinuje informacije, a čelnici režima su neverovatno puno prisutni u medijima, bukvalno ispirajući mozak onima koji te medije prate. Komunistička Internacionala (SH) u načelu podržava zahteve za momentalnu smenu režima u Srbiji, rušenje autokratije i diktature, smenu svih nosioca vlasti. Nesnošljiv položaj radnika, njihovo svakodnevno zlostavljanje na radnom mestu, kako u privatnim, tako i u državnim preduzećima, omalovažavanje rada veoma niskim primanjima, sprovođenje sumanute politike isključivo baziranoj na stranim investicijama, uz ogromne subvencije raznim sumnjivim kompanijama iz inostranstva, partokratija, bezperspektivnost, dovelo je do masovnog izliva gneva i protesta na ulicama. Na protestima se mogu videti parole ''Protiv sistema'', ‘’Protiv kapitalizma svim sredstvima'',''Nećemo da budemo jeftina radna snaga'' i sl. Radnici, studenti, penzioneri, i ostali koji su na ovim protestima, ne smeju da dozvole da se u njihove redove uvuku provokatori, agenti kapitala, buržoaskih političkih stranaka, desničari i profašističke i nacionalističke partije i pojedinci. Prava promena se može desiti samo uz istinsku Komunističku Partiju, kao predvodniku prave, temeljne revolucionarne promene u društvu. Ponavljamo, da je smena ličnosti trenutno rešenje, da samo promenom sistema iz kapitalističkog u socijalistički može dovesti do promena na bolje. Jedino dobro organizovana i jaka marksističko-lenjinistička Partija, može promeniti društvo na bolje, a taj čin promene je socijalistička revolucija

! ŽIVELA RADNIČKA KLASA SRBIJE I

JUGOSLAVIJE! PODRŠKA STUDENTIMA! ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA!

ŽIVELA KOMUNISTIČKA INTERNACIONALA (SH)!

 

 

 

 

 

 

BOJKOT IZBORA


Povodom predstojećih izbora, Komunistička Internacionala izražava stav da svi istinski komunisti, radnička klasa i svi radni ljudi u Srbiji nemaju za koga da glasaju. Kao i uvek, izbori koje organizuje buržoaska vlast nisu izbori, već farsa, koja ima za cilj da dokaže građanima da su oni zaista predstavnici naroda i njegove volje, dok oni drugi, koji sebe zovu opozicijom, ubeđuju birače da je promena ličnosti rešenje. Istinska promena se može desiti samo i jedino promenom sistema, revolucijom i uzimanjem vlasti od strane komunista, kao avangarde radničke klase. Jedino prelaskom iz postojećeg sistema u novi, socijalistički, moguća je promena društva i rešenje svih problema, koje su buržoasko – mafijaške vlasti napravile u proteklom periodu. I vlast i oni koji su opozicija, su direktni krivci za trenutni nepodnošljiv položaj radnika. Oni, radnici, su pretvoreni u robove, zastrašeni su, bez ikakvih prava na organizovanje, ili borbu za svoja elementarna prava, dok su oni koji tek treba da se zaposle, podvrgnuti ucenama i prisiljavani na članstvo u nekoj od vladajućih stranaka.


NE IZBORIMA – ZA SOCIJALISTIČKU REVOLUCIJU !

NEKA ŽIVI JEDINSTVO RADNIKA JUGOSLAVIJE ! NE NACIONALIZMU – DA INTERNACIONALIZMU !

NEKA ŽIVI JUGOSLOVENSKA SEKCIJA KOMUNISTIČKE INTERNACIONALE (SH) !

 

BOJKOT IZBORA !

 

ODABERI KLASNU BORBU!

 

 

 

Karl Marks

150 godina

1867-2017

 

 

KAPITAL

TOM 1

TOM 2

TOM 3

 

 

 

134. godišnjica

 

 

KARL MARKS

5. 5. 1818. ‒ 14. 3. 1883.

 

Osnivač ideje naučnog komunizma, vođa međunarodnog proletarijata, prvi klasik marksizma – lenjinizma Osnivač je Međunarodnog saveza radnika, Prve Internacionale Pisac je, zajedno sa Engelsom Manifesta Komunističke partije, 1848. koji je postao fundament marksizma. Tokom Pariske komune 1871. podržava narod i piše pamflet ''Građanski rat u Francuskoj''. Njegovo najpoznatije delo je ''Kapital'' koji je objavljen 1867. U tom je delu, Marx opisao teoriju vrednosti, koncepcije viška vrednosti i eksploatacije koja će, tvrdio je, dovesti do pada nivoa profita i do pada industrijskog kapitalizma. Njegova najpoznatija dela su : ‘’Prilog kritici političke ekonomije’’,

‘’Osamnaesti brumaire Louisa Bonapartea’’, ''Prilog kritici političke ekonomije’’, ''Kritika Gotskog programa’’ itd.

 

ŽIVELO VELIKO I BESMRTNO DELO KARLA MARKSA!

 

 

poseban website:


na engleskom jeziku


na njemačkom jeziku

 

 

 

 

 

05 - 03 - 2017

 

 

 

 

 

FACEBOOK

J. V. STALJIN

Ime Josifa Visarionoviča Staljina, četvrtog klasika Marksizma-Lenjinizma, neraskidivo je povezano sa slavnim periodom medjunarodnog komunističkog i revolucionarnog pokreta.

Kao istaknuti boljševički vodja, učestvovao je u osnivanju revolucionarnog pokreta u Rusiji, da bi, kao član lenjinskog rukovodstva, bio jedan od predvodnika Velike Oktobarske revolucije. Njegovo ime se vezuje za slavne pobede u odbrani revolucije, kod Caricina, Perma, Petrograda.. Period mirne socijalističke izgradnje je nemoguće oceniti bez pominjanja njegovog imena.

Taj period je još jedna slavna pobeda prve zemlje socijalizma. Uporedo sa izgradnjom zemlje i industrijalizacijom, pod Staljinovim rukovodstvom, sprovodjena je pravilna lenjinska linija, protiv trockista, rikovaca, buharinovaca i ostalih neprijatelja socijalizma.

Veliki Otadžbinski rat (1941. - 1945.) je nemoguće posmatrati bez ličnosti i misli J. V. Staljina.

Kao vrhovni glavnokomandujući podigao je narod u borbu, na otpor, organizovao velike pobede kod Moskve, Staljingrada,Kurska...

Sa njegovim imenom na usnama ginuli su hrabri vojnici Crvene Armije, donoseći narodima slobodu, mir, nezavisnost. Staljinova dela su veliki doprinos teoriji Marksizma-Lenjinizma. Radovi kao što su ''Marksizam i nacionalno kolonijalno pitanje '' , ‘’Pitanja lenjinizma’’ , ‘’Ekonomski problemi socijalizma ‘’ … danas su obavezne za svakog poznavaoca teorije Marksizma.

 

Slava Velikom Staljinu!

Živela Komunistička Internacionala SH!

Slava klasicima Marksizma-Lenjinizma Marksum, Engelsu, Lenjinu, Staljinu, Hodži!

 

 

64. Godine od smrti druga Staljina

 

Ј. В. СТАЛИН

21. децембар 1879 - 5. март 1953

 

Добродошли адресу Коминтерне (СХ) поводом

64. Godine od smrti druga Staljina

 

на енглеском
на немачком

 

Стаљин - Галерија

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikolaj Ostrovski

Kako se kalio čelik

 

 

 

 

Vladimir Iljič Lenjin

93. godine od smrti

 

Pre 93. godine, umro je Lenjin.

Lenjin, treći klasik Marksizma-Lenjinizma, jedan je od najgenijalnijih teoretičara komunizma, talentovani strateg revolucije. Pod njegovim vođstvom, Rusija se digla protiv starog, feudalnog, carističkog sistema, i istovremeno protiv socijalšovinista dotadašnje ‘’Internacionale’’, renenegata Kauckog. Primenjujući Marksovo i Engelsovo učenje, drug Lenjin je pripremio, organizivoao Veliku Oktobarsku revoluciju, koja je otvorila vrata izgradnji novog socijalističkog društva, države diktature proletarijata, gde su radnici i seljaci oslobođeni eksploatacije po prvi put, izgrađivali slobodno, socijalističko društvo. Lenjin je osnivač Internacionale Staljinisti-Hodžaisti čuvaju sećanje na Veliki Oktobar, Velikog Lenjina, organizatora i predvodnika prve socijalističke zemlje. Njegovo učenje je i danas, nakon 90. godina aktuelno. On živi u srcima eksploatisanih,svakog komuniste.

 

NEKA ŽIVI DELO BESMRTNOG LENJINA,

TREĆEG KLASIKA MARKSIZMA – LENJINIZMA!

ŽIVEO LENJINIZAM – NEPOGREŠIVI PUTOKAZ

SVETSKE SOCIJALISTČKE REVOLUCIJE!

ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA!

ŽIVELA DIKTATURA PROLETARIJATA!

NEKA ŽIVI KOMINTERNA SH!

ŽIVELO VELIKO DELO KLASIKA MARKSIZMA

–LENJINIZMA

MARKSA ,ENGELSA ,LENJINA ,STALJINA ,HODŽE!

 

LENJINOVA SMRT FOTOGRAFIJE

 

 

 

Rosa Luksemburg

i Karl Liebknecht

ubijen 15. januara 1919

 

 

galerija

 

Jan 15, 2017

Berlin

 

 

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

Pozdravna poruka povodom 16 godina od osnivanja Komunističke Internacionale (SH)

 

Povodom 16. godina od osnivanja Komunističke Internacionale SH, Jugoslovenska sekcija šalje militantne pozdrave svim našim drugovima širom sveta! Decembra 2000. godine kada je osnovana, Kominterna je postavila cilj - da postane avangarda radničke klase, svih radnika sveta. I ona to postaje! U svojoj borbi protiv imperijalizma,revizionizma i neorevizionizma, socijalfašizma i ostalih oportunista ona je svakim danom sve popularnija!

 

Besmrtne ideje klasika Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Hodže bile su i ostaju naša vodilja, juče, danas, sutra!


Živela svetska socijalistička revolucija!


Živeo svetski komunizam!


Slava velikim klasicima Marksizma - Lenjinizma Marksu, Engelsu, Lenjinu, Staljinu i Hodži!

Neka živi Komunistička Internacionala SH!

 

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

 

pozdrav Novogodisnji

na engleskom jeziku

 

 

 

 

 

Живела светска социјалистичка револуција!

 

 

 

 

 

препоручујемо:

Branislav Ilić

https://www.facebook.com/groups/istalin/

 

Хвала вам друже Бранислв на подршци!

 

 

 

 

 

 

 

 

Long live Stalinism-Hoxhaism ! (English)


RROFTË Stalinizëm-Enverizmi! ! Albanian)


Es lebe der Stalinismus-Hoxhaismus ! (German)

Да здравствует сталинизм - Ходжаизм ! (Russian)

გაუმარჯოს სტალინიზმ–ხოჯაიზმს! (Georgian / ქართულად)

Viva o Estalinismo-Hoxhaismo! (Portuguese)

Viva Stalinismo-Hoxhaismo! (Italian)


斯大林霍查主义万岁!(Chinese)


Viva el Stalinismo-Hoxhaismo! (Spanish)


Vive le Stalinisme-Hoxhaisme! (French)


At zije Stalinismus-Hodzismus! (Czech-Slovak)


Ζήτω το σταλινισμός - Χότζα-ισμό ! (Greek)


Živeo Staljinizam - Hodžaizam! (Bosnian)

 

! زنده باد استالینیسم-خوجهئیسم (Farsi) 

Niech zyje Stalinizm-Hodzyzm! - (Polski)

 

Længe leve Stalinismen-Hoxhaismen (Danish)

 

Hidup Stalinisma dan Hoxhaisma! (Malay)

Staliniyamum-Hoxhaiyamum niduzhi vazga (Thamil) 

 

Viva o Stalinismo e o Hoxhaísmo (Português Brasil)

स्टालिनबाद-होक्जाबाद जिन्दाबाद! (Nepali) 

Trăiască Stalinism-Hodjaismul! (Romanian)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pictures thanks to comrade Branislav !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKS

сектору Србија

 

Централном органу КПСРБ (СХ)

светској револуцији

Архива 2016

Архива 2015

Архива 2014

Архива 2013

Архива 2012

Архива 2011

 

 

ENGLISH

 

контакт

 

о нама ...

 

форум -facebook

 

акције

 

арти програма


парти Правила

 

партијских докумената

 

Агит - Проп

 

Теоријска органа

 

историја

 

Видео, Лиедер унд Гедицхте

 

 

 

 


LINKS

Коминтерну (СХ)

 штаб

 

 

ARCHIVE

 

контактирајте нас

о нама

придружите нам се

форум

питања и одговори

статут

програм

платформа

 

 

позив

за поновно оснивање Коминтерне

на дочек Нове Године 2000


 

Светски револуционарни платформу

7. новембар 2009

[свету програмске декларације]


Енвер Хоџа

- 5. класик марксизма-лењинизма и поновно оснивање Коминтерне


 

Генерални линије

"Пролетерске, социјалистичке светске револуције - стратегије и тактике"

[Немачки језик]

online:

PDF-Format-Download

English translation of the general-line
of the Comintern (SH):

First Chapter

Second Chapter

(all the following chapters will be translated and published in the next couple of month)

 


 

Манифест бољшевичке света - странци
(немачки)


 

Staliničke-Hokhaičke

светски покрет


 

 

Црвена Међународни синдиката


 

Комунистичке омладине Међународни


 

 

Комунистичке Женска Међународне

 

IZ PROGRAMSKE DEKLARACIJE KOMUNISTIČKE INTERNACIONALE SH

 

Trenutna,u svetu prisutna situacija u kojoj se nalazi revolucija,karakteriše se dubokim kolapsom i bolnim preokretima koje radikalno menjaju život na našoj planeti. Svetski imperijalizam dovodi proletarijat , i sa njim mase celog sveta u ponor katastrofalnih i nepodnošljivih uslova života. Svetski imperijalizam je stvorio siromaštvo, misleći, da ga se nikad nećemo otarasiti. Time je kapitalizam sam sebi potpisao smrtnu kaznu - svet neće dugo trpeti to stanje. Snage kapitalizma u svetu izazivaju mase da ustaju protiv njega, svetski kapitalizam je osuđen na smrt. Proletarijat,istinska revolucionarna klasa ostvaruje svoju istorijsku misiju kao bastion u oluji imperijalizma na svim kontinentima. Svetski proletarijat predvodi mase ka promeni starog sveta. On ruši moć kapitalizma, uklanja eksploataciju i izrabljivanje, ukida siromaštvo u svetu. Proletarijat,kao svetska sila oteće vlast od kapitalista i,malo po malo, ukloniće bedu na globalnom nivou,buržoazija će kapitulirati,kao završna faza njene istorije.

Revolucionari sveta, Komunistička Internacionala ne mogu ići u borbu ako pre toga nemaju svoju ideologiju, ideologiju svetske revolucije. Bez toga, revolucija neće biti svetla.

Staljinizam - Hodžaizam

To je svetski revolucionarni Marksizam – Lenjinizam danas.
...

Postoji samo jedna revolucionarna sila koja može spasiti svet od uništenja, to je globlni svetski proletarijat. Postoji samo jedna svetska ideologija koja vodi proletarijat do pobede – svetsko - proleterska ideologija, Marksizam – Lenjinizam isto je što i Staljinizam – Hodžaizam.

Mi ne proklamujemo formalni čin zamene Marksizma – Lenjinizma...
Pre svega,želimo da izoštrimo ideloško oružje Marksizma – Lenjinizma, i pripremimo svetski proletarijat za svoje skore odlučujuće bitke. Naši napori za ubrzanje daljeg razvoja Marksizma – Lenjnizma nisu slučajni i proizvoljno zamišljeni, već izraz strogo klasne tačke gledišta da se naučno utvrde objektivne promene globalnih klasnih odnosa...

Šta je Staljinizam – Hodžaizam?

Staljinizam – Hodžaizam je neodvojivi deo učenja pet klasika Marksizma – Lenjinizma - Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Envera Hodže.

Razvijeni Marksizam – Lenjinizam za globalnu tranziciju ka socijalizmu, tačnije Staljinizam –Hodžaizam je teorija i taktika svetske proleterske revolucije u celini, i teorija i taktika svetske diktature proletarijata, pojedinačno.

Šta su Staljinističko – Hodžaističke organizacije novog tipa?
Novi tip Staljinističko – Hodžaističke organizacije je svetski boljševički tip – ujedinjavanje u jedinstvenu proletersku diviziju sa zajedničkim ciljem rušenja buržoazije, i uspostavu svetske diktature proletarijata, stvaranje globalnog socijalizma.

Najviši oblik svetske klasne proleterske organizacije je Staljinističko – Hodžaistička svetska Partija, Komunistička internacionala novog tipa , KOMINTERNA SH, (poznata kao Kominterna ML od 2000. god).

Kominterna SH nastavlja slavnu tradiciju Komunističke Internacionale Lenjina i Staljina.

Šta je Staljinsko – Hodžaistički Svetski pokret ?

Staljinističko-Hodžaistički pokret je evoluirao iz neophodnog procesa obnove starog i slavnog Marksističko – Lenjinističkog pokreta pokreta druga Envera Hodže. Mi želimo da ga oslobodimo oportunističkih elemenata,da bi prihvatili njegov revolucionarni duh. Mi nastavljamo veliku tradiciju Svetskog Komunističkog pokreta Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Envera.

Obnovljeni Marksističko-Lenjinistički Svetski pokret sada je predvođen STALJINISTIČKO – HODŽAISTISTIČKOM SVETSKOM PARTIJOM.

Staljinističko – Hodžaistički Svetski pokret globalizuje globalni pokret proleterske borbe za pobedu proletarijata u čitavom svetu, on je istinski međunarodni pokret koji konačno uklanja trenutni globalni svetski kapitalizam.

Na sva tri fronta proleterske svetske klasne borbe – teorije,organizacije i pokreta, gradimo nerazdvojno dijalektičko jedinstvo. To je osnovni princip svetskog Boljševizma.Njegovo poznavanje i majstorstvo primene karakteriše istinskog Staljinistu – Hodžaistu.

Ne možemo a da ne pomenemo Lejinovo čuveno revolucionarno pitanje
"Šta da se radi ?"

Zar nije jasno i očigledno da je pobeda svetske revolucije osuđena na neuspeh, ukoliko proletarijat kreće u borbu bez svoje revolucionarne teorije ?

Zar nije jasno i očigledno da svetska teorija o revoluciji ne može da funkcioniše u ovoj ili onoj zemlji ponaosob ? Čak ni u jedinoj socijalističkoj zemlji. Zar nije jasno i očigledno da dalji razvoj teorije svetskog socijalizma uslovljava centralizaciju na globalnom nivou, kako bi putem saradnje mogli da sumiramo dosadašnja iskustva svetskog komunističkog pokreta, razraditi globalnu strategiju i taktiku, koja će služiti kao smernica za Svetsku socijalističku revoluciju ?

Zar nije jasno i očigledno da teorija o revoluciji mora podrazumevati SVETSKU PARTIJU, koja će moći da organizuje i sistematizuje rad svih teoretičara Marksizma – Lenjinizma ?

Zar nije jasno i očigledno da svetski proletarijat nije u stanju da vodi i koordinira borbu u svojim zemljama kao I bitke na klasnom polju bez svog glavnog štaba ,bez njegove svetske Partije ?

Zar nije jasno i očigledno da je socijalistička revolucija na globalnom nivou nemoguća bez globalnog liderstva jedne,svetske Partije ?

Zar nije jasno i očigledno da bez teorije i prakse svetske proleterske Partije neće biti ništa od organizovanja revolucionarnih masa protiv kapitalizma ?

Zar nije jasno i očigledno da u eri globalnog prelaska u socijalizam, jedinstvo svetskog komunističkog pokreta mogu postići samo krajnje revolucionarne partije Staljinizma – Hodžaizma, da se to može postići samo nemilosrdnom borbom protiv svih drugih stranaka i organizacija ?

Zar nije jasno i očigledno da ne možemo tolerisati oportunističke elemente i tendencije u našem revolucionarno pokretu i da moramo očistiti naš pokret od oportunističkih elemenata? Zar nije jasno i očigledno da bi to značilo smrt svakog pokreta ako trpi neprijatelje u svojim redovima ?

Zar nije jasno i očigledno da je pobeda Svetske proleterske revolucije nemoguća bez pobede nad neorevizionizmom (antirevizionizam na rečima,revizionizam u delima).

Bez Staljinističko – Hodžaističke teorije nema Svetske Staljinističko – Hodžaističke Partije!

Drug Staljin je dao savršenu definiciju iz koje se mogu izvući osnove programa pokreta:

Staljinističko –Hodžaistički pokret se bori za

Likvidaciju imperijalizma u svim zemljama

Eliminacija težnje da se pokore drugi narodi

Uništenje nacionalnog ugnjetavanja

Uklanjanje svih nacionalnih nepoverenja i neprijateljstava

Ujedinjenje svih naroda u jedan sistem svetske socijalističke ekonomije

Stvaranje uslova za postepeno ujedinjenje svih nacija

Komunistička internacionala nije samo zbir kompartija. To je globalni sistem boljševičkog organizovanja ,jedinstvo u svim oblicima,ujedinjenje u celini.

Kominterna SH je centralni instrument Staljinističko –Hodžaističkog svetskog pokreta. Samim tim ona je najznačajnije svetsko oruđe svetske diktature proletarijata.

Neorevizionizam je najviši, najrazvijeniji i najopasniji oblik revizionizma.Neorevizionizam mora da se demaskira, a to je neophodno, jer je jedino tako moguća potpuna pobeda socijalizma u svetu…

Neorevizionizam se sastoji od različitih stremljenja i tendencija, raznih varijanti Maoizma,Trockizma, zatim Gevarizam, Kastroizam, Kimilsungizam, Berijanizam itd…

Povezivanje radničkog pokreta i naučnog socijalizma – to je naš zadatak, SH pokreta, učvršćenje revolucionarnog pokreta svetskog proletarijata svake zemlje.

Zajedno učimo i primenjujmo ovu platformu u klasnoj borbi protiv svetske buržoazije i njenih agenata u našim redovima!