Добродошли у Коминтерну (СХ) !

The Serbian Section was founded on 8th of November 2011 - and dissolved on 8th of November 2013

important message:

We had to close temporarily this website of the Serbian Section due to inactivity of the members ! Therefore, the Comintern (SH) decided to dissolve the Serbian Section in the end of 2013.

On January 1, 2015 we have re-opened the website because we have fortunately received support from a new comrade.

We renamed this website: "Yugoslav Section":

The Comintern (SH) struggles for a

Stalinist-Hoxhaist Yugoslavia !

Long live the re-united, independent and socialist Yugoslavia in a socialist world!

 

2018

Follow us on Facebook

 

8. novembra

Dan osnivanja naših sekcija

 

 

Danas je dan osnivanja egipatskog odseka

 

 

Egipatski sekcija

 

Izjava o osnivanju i pozdravi

na engleskom

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

Poruka Jugoslovenske Sekcije Kominterne (SH) povodom osnivanja Egipatske Sekcije Komunističke Internacionale (SH)

 

Drugovi!

Od srca pozdravljamo odluku komunista Egipta da budete deo naše organizacije!

Šaljemo bratske pozdrave narodu Egipta i njegovoj avangardi – komunistima, najboljim ljudima svoje zemlje!

Još od dvadesetih godina 20. stoleća, egipatski komunisti su pokazali da mogu i znaju da okupe narod.

U to vreme su bili među najbrojnijim organizacijama u svetu.

Imperijalizam, kao i reakcionarne klike Egipta pokušavale su da unište komuniste.

Nisu uspeli. Istinski komunisti Egipta se danas bore protiv revizionizma raznih ‘’komunističkih'' i ''socijalističkih'' pokreta i organizacija.

 

NEKA ŽIVI VELIKI EGIPATSKI NAROD!

DOLE ANTINARODNA VLAST EGIPTA!

ŽIVELA EGIPATSKA SEKCIJA KOMUNISTIČKE INTERNACIONALE (SH) !

 

Jugoslovenska sekcija Kominterne (SH)

8. novembar 2018

 

 

8. novembra 2011 - 8. novembra 2018

 

Pozdrav solidarnosti

 

8 novembar 2011
osnivačka deklaracija

Jugoslavenska sekcija

Mi, drugovi iz Srbije, odlučna da se pridruže klasne borbe na temeljima generalne linije marksizma-lenjinizma / staljinizma-Hodžizma nov 2011, odlučili smo da se pridruže Kominterne (SH) kao jedini pravi marksističko-lenjinističke snage sposobne da vode proletarijat pobjedu. Odlučili smo da se pridruže jednom svijetu komunističke partije i biti dio stranke / Kominterne (SH).

Priprema za stvaranje jakog Komunističke partije / sekcije Kominterne (SH) u Srbiji, glavni zadatak naše grupe - komunistička organizacija na bazi marksizma-lenjinizma. Mi zovemo Kominterne (SH) / Section Srbije.

KI (SH) je baziran na najboljoj tradiciji srpske radničke klase i revolucionarnog pokreta - iz vremena Svetozar Marković i brendirane revolucionarni Srpske socijaldemokratske partije, a kasnije Revolucionarnog Komunističke partije Jugoslavije (KPJ), koja je revolucionarna avangarda stranke do 1948. godine, kada je glasala protiv rezolucije i IB postati revizionistički. KI (SH) svoje odbrane i nose tradiciju 5 klasičnih: Marks-Engels-Lenjin-Staljin-Hodge, i posle rata protiv bilo reviziona pokret kao anti-proleter. Mi ćemo braniti i nastaviti borbu protiv modernog revizionizma. podržavaju određene politike linije Kominterne (SH). KI (SH) je baziran na najboljoj tradiciji međunarodnog komunističkog pokreta - od Međunarodnog Internationale 2. Marks i Komunističke internacionale (Kominterna), kroz borbu protiv modernog revizionizma, do današnjeg međunarodnog komunističkog pokreta. KI (SH) će braniti ovu tradiciju. KI (SH) je osnovana na temelju naučnog socijalizma i da će ga braniti jer je razvijen od strane njegovih osnivača, Marx i Engels. KI (SH) se zasniva na doktrini Lenjina - lenjinizma - kao marksizam epohe imperijalizma - i doprinose razvoju marksizma-lenjinizma Staljin, Enver Hoxha i drugi veliki marksista.

Cilj i glavni zadatak KI (SH) je da doprinese stvaranju ideološke, političke i organizacijske pretpostavke za uspostavljanje snažne Komunističke partije u Srbiji, kao dio Kominterne (SH), koji mogu zaraditi svoje zasluženo mjesto u međunarodnom komunističkom pokretu kao komunista avangarde, stranka serbian radničke klase. KI (SH) nastoji stvoriti takva igra bazirana na platformi Kominterne (SH).

Organizacioni princip KI (SH) je demokratskog centralizma.

Beograd, novembar 2011. godine.

Radnici svih zemalja, ujedinite se!

 

 

10. novembra 2011 - 10. novembra 2018

 

Pozdrav solidarnosti

 

10. novembar 2011


Pozdravne poruke

Za naše saborce

Gruziji, Nemačkoj, Portugalu i Srbiji

koji su osnovali svoju kominternu (SH)

8. novembra 2011

 

 

Dragi prijatelju,

iz Gruzije, Nemačke, Portugala i Srbije!

Čestitam!

Od početka radničkog pokreta, borba radnika širom svijeta odvijala se pod zastavom Marx i Engels:

"Proleteri svih zemalja - ujedinite se!"

Kominterna Lenjina i Staljina shvatio ovaj poznati slogan na temelju marksizma-lenjinizma i ujedinjena i organiziranog svetskog proletarijata za uspješnu oslobođenje od jarma svijeta kapitalizma i stvaranje novog socijalističkog svijeta radnika. Lenjin stvorio jaku međunarodnu savez revolucionarnih internacionalisti, razbiti izdaja Drugog International i izgraditi snažan trećeg svijeta revolucionarni bastion. Internacionalna, poznata Komintern. Kominterna Lenjina i Staljina je odličan primjer zaista boljševičke World Party, koji brani i nastavlja se do kraja ovog svijeta-istorijsku misiju.

Kominternu Lenjin i Staljin živi! Vraćanje Kominterne izvršena je 31. decembra 2000. godine Nakon što je raspustio Kominterne preživjela sve vrste revizionizma. Ovo je još jednom dokazalo temelj vašeg odseka 8. novembra 2011! Sada, nove nade i povjerenja revolucionarnih radnika će rasti - širom svijeta za svoju pobjedu nad svjetskog kapitalizma, koji je u senci revizionisti decenija. Novi odjeljci zajednički su pokrenuli svet svjetskog komunizma! Odbranićete to od svih vrsta revizionizma i nosite je do pobede!

Kada je Comintern (SH) osnovana 31. decembra 2000. godine, napisali smo u osnivačkoj izjavi:

"Marksisti-lenjinisti u svijetu su prepoznali da je stvaranje Kominterne (ML) moguć samo uz ideološke osnove našeg voljenog druga Envera Hodže i Stranka rada Albanije".

Povodom 70. godišnjice albanske stranke rada Kominterne (SH) je pozvao sve drugovi iz Njemačke, Gruzija, Portugala, Rusije i Srbije da kreiraju svoju sekciju sa sloganom:

"Hajde da pratimo - svi zajedno - pobednički put rada Albanije"

Kominterna (SH) je bila vrlo srećna što je dobila izjavu o posvećenosti. Vaš Statutom prave afirmacije u vezi proglašenja osnivanje Kominterne (SH) - naime, da će graditi svoj dio "ideološki temelj našeg voljenog druga Envera Hodže i Stranka rada Albanije".

U vašoj izjavi o osnivanju možemo da pročitamo:

Gruzijski deo:

"7 Novembar 2011 održan je sastanak inicijative grupe staljinističke-Hodžističkog pokret Gruzije (SHMG). Na sastanku se razgovaralo Kominterninoj (SH) Ponuda na transformaciju Staljinističkko-Hodžističkog pokret Gruzije sekcije Kominterne (SH). Inicijativa grupe bio je jednoglasno podržao ovu ponudu i napomenuo da je ovo međunarodno priznanje Hodžističkog-staljinistički pokret Gruzije. "

Njemačka Odjeljak:

"KPD (SH) od početka podjele Kominterne (SH), od 2000. 8. novembra 2011. godine, odlučili smo da se zovemo samo" njemačkog odjela Kominterne (SH). Ova odluka je donesena na preporuku Kominterne (SH) - 70. godišnjice Stranke rada Albanije Envera Hodže sa drugim na čelu.

Portuguese Section:

"Dana 8. novembra 2011. godine, kada slavimo godišnjice 70-Stranke rada Albanije (PLA), portugalski sekcije Komunističke internacionale (staljinisti-Hodžisti) osnovana."

 

Srpska sekcija:

"Mi, drugovi iz Srbije, odlučili smo da se pridruže klasne borbe na generalne linije marksizma-lenjinizma-staljinizma-hodžizma 8. novembar 2011. godine odlučili smo da se pridruži svijet stranku i biti dio stranke:. Kominterne (SH)"

Drugovi!

Od sada, godišnjica osnivanja Partije rada Albanije je istovremeno sa početkom Kominterne (SH). Iz osnova uspostavljanja sopstvenih sekcija možemo zaista reći: "Komunistička internacionala". Ovo slabi sve bivše optužbe naših neprijatelja, koji su nas uživali čistom "sektom". 8. novembra stalno ćemo slaviti rođenje naših sekcija. A Komintern (SH) bi bio veoma zadovoljan ako ima drugih članaka Enver Hoxha, PLA i socijalističke Albanije objavljenih na vašem lokalnom jeziku. Slično tome, zahvalni smo što prevedemo i objavljujemo ključne dokumente Kominterne (SH) na lokalnom jeziku.

 

Kominterna (SH) je imala više od 10 godina postojanja da elaborira čvrste temelje svoje nove Stalinističke ideje u datim uslovima globalizacije. Počevši od solidnih ideoloških osnova, to u potpunosti odgovara marksističko-lenjinističkom principu izgradnje boljševičke partije. U prvih 10 godina veličina i širina novog komunističkog internacionala nije bila odlučujuća. Prije svega, bilo je potrebno stvarati političku i ideološku čistoću. Sada su revolucionarna vremena došla u neizbežnu posledicu trenutne krize kapitalizma. Kao odgovor na ovaj novi izazov, Kominterna je počela da se koncentriše na nove organizacione zadatke. Analiza ovih revolucionarnih globalnih uslova nije bila previše teška - stvaranje odeljenja bio je jedini i pravi zaključak koji se bavio ovim izazovom. Tačan indikator je da je Kominterna (SH) već razvila jasnu staljinističko-hoxhist liniju. Ovo olakšava donošenje odluka o stvaranju sopstvenih sekcija. Ostali drugovi drugovi sarađuju sa nama godinama, ali oni mogu ili ne donose odluku pod takvim pritiskom vremena. Svako će shvatiti da se sekcija ne može stvoriti istovremeno u jednom snimku. Preduslovi za kreiranje Sekcija su različiti u različitim zemljama. Ne prisiljavamo druge da nam se pridruže. Ovo je učinjeno slobodnom odlukom. Što je posao i borba naših delova uspešnija, to je lakše donošenje odluke o stvaranju novih sekcija u drugim zemljama i možemo ih više podržati da bi postigli svoje ciljeve.

Naše sekcije će se boriti

sa jednim glasom,

sa jednom puškom,

sa jednim srcem -

SA JEDNOM SVETSKOJ PARTIJI preko svih granica!

Svi živimo i umremo za pobedu svetske socijalističke revolucije!

Drugovi!

 

Pobeda svetskog proletarijata u socijalističkom svijetu revolucija je zagarantovana pod vodstvom Kominterne (SH), dok je vjeran, disciplinovan i dosljedno držati učenje pet klasika marksizma-lenjinizma. Ovo se naročito odnosi na naše sekcije. Vera, jedinstvo i kohezija Kominterne (SH) je dijalektička osnova i garantuje vjere, jedinstvo i koheziju svoje akcije.

To u osnovi ovisi o tome da li sekcije Kominterne (SH) postizanje svojih globalnih ciljeva, kao što će biti eliminirana svjetskog kapitalizma samo ako će biti uklonjena u jednoj zemlji. Bez socijalističkih revolucija u zemljama ne postoji socijalistička svetska revolucija. Svetski socijalizam ne može se stvoriti bez socijalizma u pojedinačnoj zemlji. Samo na osnovu svojih odjela, Kominterna (SH) može voditi i osigurati uspješnu svjetsku socijalističku revoluciju.

 

Šta bi odsek trebalo da uradi za svetsku socijalističku revoluciju?

 

Komunistička međunarodna organizacija se nikad nije složila da svoje globalno rukovodstvo prenese na bilo koju komunističku partiju bilo koje zemlje, ili na određeni transnacionalni savez komunističkih partija.

Komunistička internacionalizacija je jedina boljševička avantgarda celog sveta proletarijata i odlučuje o svjetskoj politici, potpuno suverenom.

Komunistička internacionala je Generalštab, odeljenja su lideri njihovih zemalja.

Komunistička internacionala i njegove sekcije u potpunosti su u skladu sa lenjinističkim normama i pravilima partije boljševika u svijetu (demokratski centralizam itd.),

Sekcije prepoznaju i poštuju pravila i norme Svetske boljševičke partije kao proletersku disciplinu gvožđa. Pre svega, imaju učešće u jačanju i odbrani komunističke internacionale.

Proleterski internacionalizam znači:

Zajednički interesi proletera iz svih zemalja imaju prioritet nad interesima proletarijata jedne zemlje.

Shodno tome, Komunistička međunarodna organizacija ima prioritet nad svojim odeljcima.

Obrnuto:

Proleterskog internacionalizma se krši ako sekciji samo-interesa, samo-interesa proletera pojedinih zemalja su isključeni iz kopna interesa svetskog proletarijata.

I tako je komunistička međunarodna strana osuđena na smrt ako su sekcije djelovale samostalno i suvereno. Centralističke i demokratske norme i pravila se odnose na dijalektiku jedne druge. Prvo, nemoguće je bez druge.

Komunistička internacionala ne može dovesti do svetske socijalističke revolucije bez svojih lidera u svakoj zemlji.

Komunistička Međunarodni podstiče primanja klase i proletarijata svake zemlje na svijetu, jer samo oni imaju za cilj da uspješno učestvuju u svetskoj revoluciji pod uslovima svoje zemlje.

Odjelji su lideri njihovih proleterskih odreda u svijetu socijalističke revolucije.

Odeljci poznaju najbolje uslove radnika "na licu mesta", situaciju i snagu svih klasa u svojoj zemlji. Oni znaju i razumiju najbolje u njihovoj zemlji na najvišem nivou od revolucionarnih snaga proleterske svjetskoj revoluciji mobilizirati i osigurati najviši nivo klasne borbe protiv svih protivnika u svojoj zemlji. Kao što i svetski proletarijat, kao cjelina, veruje u proletarijat svake pojedine zemlje, Komunistička međunarodna organizacija se oslanja na svoja vlastita odjeljenja.

obrnuto:

Komunističke internacionale nudi revoluciju u svakoj zemlji najviše međunarodne pomoći protiv međunarodnog neprijatelja, i više od toga: čak i ako se proletarijat neke zemlje nije u stanju da uspije, da bude pobjednik u svojoj zemlji tokom prvog pokretanja socijalističke svjetske revolucije, čak i ako vlastite revolucija Završen, ceo svet socijalističke revolucije će osigurati punu podršku i pomoć. Pobedom svetske socijalističke revolucije biće uklonjene sve one prepreke koje su dovele do komplikacija pobedničke revolucije u ovoj ili onoj zemlji.

"Jedan za sve - sve za jedno" Ovo je slogan odeljenja za proleterski internacionalizam svih zemalja.

Komunistička International je nužnost za svijet socijalističke revolucije jer samo ova organizacija je u stanju da koordinira i vodi u središtu revolucije u svim zemljama. Neophodna je revolucionarna, staljinistička-hodišovska svetska organizacija u svetu proletarijata. Bez ove svetske organizacije, svetski proletarijat nije ništa. Komunističke internacionale je strana svijeta proletarijata, stranke, Sjedinjene dijelovima zemlje kako bi se postigla pobjeda proleterske svjetske revolucije, bez kojih se ne može garantirati pobjedu revolucije u jednoj zemlji.

Uprkos tome što su konkurencija na globalnom tržištu rada, bez obzira na međunarodne finansijske kapitala, bez obzira na njihove različite zbivanja u različitim zemljama, bez obzira na kulturne i etničke razlike, bez obzira na sve nacionalističke i podjele i kosmopolitski uticaj klasnog neprijatelja - niko nije mogao da spriječi radnika svih zemalja združe u prvom , vode i organizuju se ekonomski i politički u drugoj fazi. Uz uzajamnu podršku u Kominterne (SH), odjela bore - preko svih granica - zajedno za zajednički cilj svjetske socijalističke revolucije, i milioni migranata radnika sticanja Kominterne (SH) kao svoju međunarodnu "doma". Dom internacionalističku proletarijat se ne može naći izolirana u ovoj ili onoj zemlji - dom internacionalističkih proletarijata je cijeli svijet koji dijele proletera svih zemalja.

 

Drugovi!

Kominterna Lenjina i Staljina je osnovana 1919. - zahvaljujući neumornom i uporni inicijativu Lenjina i (b) KPSS, koja je prošla kroz tri velike revolucije, i bili su pobednici u Oktobarskoj revoluciji. To su bili najbolji uslovi za brzu pojavu i širenje Kominterne. Što je Sovjetski Savez jači, jača je Kominterna. U početku, to je bila teška borba. Sve nove dionice - bez izuzetka - i dalje opterećeni zaostavštine oportunista i socijalno-šovinističkih Drugi međunarodni. Ova borba se nastavila. Intenzivira se u istim dimenzijama kao što je Kominterna intenzivirala svoju Bolsevizaciju. Ova borba je bila neizbežna, a Kominterna je bila konsolidovana. U poslednjoj fazi, Kominterna se morala boriti protiv pravog oportunizma. Rezultat je bio uzurpacija i vladavina savremenog revizionizma pedesetih.
Kominternom Lenin i Staljin vodili su brojne revolucije širom sveta.

Nasuprot tome, naše Kominterne (SH) je prilično neiskusan i nije prošao ozbiljne testove. Nemamo snažnu i snažnu socijalističku zemlju, nemamo moćan centar koji nas podržava. Potpuno smo sami. Mi ćemo, uprkos jačanju naših novih sekcija, još uvek u ranom detinjstvu. Naše revolucionarne ideje još uvek nisu dokazane u praksi. Ali uvjereni smo da ćete ostvariti svoje ciljeve - uprkos svim teškoćama, bez obzira na sve vrste revizionizma cijelom svijetu!

Drugovi!

Naša nova sekcija - koji sebe nazivaju "sekcije Kominterne (SH)" [isti način i bez ikakvog daljeg toga imena] su službeno proglasili da će biti inspiriran i vođen duhom PLA i drugih Envera Hodže. Za svaki dio Kominterne (SH), i proučavanje primjene "istorije PLA" je neophodan, kao i "povijesti ŠKPS (b) [kratki kurs]." Ove knjige su sastavni deo osnovne studije marksizma-lenjinizma.

Termin PLA-ovi proleterski principi je princip zasnovan na sopstvenim snagama. Ovo važi i za kominternove odjele (SH). Mora se apsolutno razmatrati i sprovesti - zapravo, konzistentno i dosledno!

To je dužnost svakog odjeljak za pravilnu primjenu generalne linije i platformu Kominterne (SH) pod određenim uvjetima svake zemlje, kao i da učestvuju u njenom daljem razvoju i unapređenju.

Sprovođenje prave političke linije, korak po korak, sa implementacijom organizacione strukture Bolshevičke partije jeste način na koji sekcija mora ići.

Marksističko-lenjinistički principi i norme Kominterne (SH), svetska revolucionarna primena demokratskog centralizma, svi se jednako primjenjuju na sve dijelove / sekcije. Stručnim poštovanjem i primjenom organizacionih standarda i principa, dio se štiti i Komintern (SH) u cjelini - protiv svih tendencija birokratije i liberalizma. Na taj način će se izbegavati organizaciona transformacija Kominterne (SH) u svetu revizionističke partije.

Praksa demokratskog centralizma i kolektivnog rukovodstva sa gvozdenom disciplinom proleterskih sekcija. Poslednje i, što je najvažnije, cjelokupna disciplina Svjetske partije je u osnovi osigurana od strane odjeljenja. Naš model za sve standarde i pravila su: PLA, KPSS (B) i Kominterne norme primjenjuje elastična, uzimajući u obzir različite faze izgradnje naše World Party.

Boljevička kritika i samokritičnost je princip razvoja svake boljševičke partije. Ovo se odnosi i na Komintern (SH) i na sekcije.

U sekcije su uključene samo najbolje i pouzdane revolucionarne snage. Naš cilj je proleterska svetska stranka sa proleterskim sekcijama, a to je u našoj društvenoj strukturi!

Drugovi!

Mi briga puno o čistoti Kominterne (SH) i sekcija. Borimo se protiv "ljevičarske" i desničarski oportunizam centraškog jer je rizik od likvidacije ili degeneracije će uvijek pratiti život Kominterne (SH) i njegove sekcije / odjela. Dužnost Kominterne (SH) i svih njegovih sekcija je da se suprotstavi ovim opasnostima sa najvećom odlučnošću i solventnošću, gdje god se to može naći. Moramo obratiti pažnju na razne subverzivne aktivnosti klasnog neprijatelja. Svi ovi pokušaji frakcioniranja, podjele, oportunizma i sektaši moraju se otkriti i uništiti u principijelnoj borbi. Pet klasika marksizma-lenjinizma nas uči kako se uspešno boriti protiv subverzivnih neprijatelja.

 

Uspostavljanje odeljenja / sekcija ne radi glatko i glatko.

Klasične borbe počinju od vašeg osnivanja!

Ne postoje samo novi simpatizeri, već i novi PROTIVNICE! To je izazov sa kojim moramo da se bavimo - uz uzajamnu podršku solidarnosti. Sa svakom novom poglavlju Kominterne (SH) je sve jači i jači sve pritisak na svijetu buržoazije u cjelini, i neprijatelje svoje zemlje posebno. Od osnivanja svog odjeljka, recenzenti i oportunisti će neminovno intenzivirati svoje napade protiv nas, kako na globalnom tako i na nacionalnom nivou. Na ovaj izazov ćemo uspješno odgovoriti primjenom strogo učenja od klasika marksizma-lenjinizma.

 

Kominterna (SH) bila je na čelu borbe protiv desnog i levog oportunizma.

Oportunizam je ideologija buržoazije, u pitanje uspostavljanje revolucionarne organizacije radničke klase - posebno u odnosu na najviše odgovarajući razred vremena i prema specifikacijama u datim okolnostima. Buržoasko-revizionistička ideologija širenja sumnje i pokušaja da se "dokaže" da osnova revolucionarne organizacije proletarijata nije "opravdana". Uistinu, buržoazija se plaši organizovanog proletarijata. Buržoazija može mnogo olakšati revolucionarnu radničku klasu u jednoj zemlji. Međutim, veoma je teško ako su radnici ujedinjeni u svom svijetu stranci. Zbog toga buržoazija mora puzati u tvrđavi - da ga uništi ili degeneriše iz unutrašnjosti. Buržoazija nije u stanju da osudi uspostavljanje naših sekcija. To je sada činjenica. Uspostavljanje vaših sekcija predstavlja šamar na međunarodnu i nacionalnu kontrarevoluciju - od najdublje krize buržoaske vladavine sveta. Neprijatelj će se vratiti i definitivno ćemo dati pravi odgovor. Istorija je više puta dokazivala da se marksizam uvek ojačava, kroz borbu protiv svojih neprijatelja.

Poznato je, sa čijim idejama buržoasko-revizionistička ideologija aktivno sprečava svetski proletarijat da ponovo uspostavi kominternu. Na primer, buržoasko-revizionistički svet smatra Kominternu "završenim" istorijskim fenomenom. Očigledno, Kominterna nema najmanje pravo da postoji bilo u sadašnjosti ili u budućnosti.

Također, naši neprijatelji ponovo smijati na nas i osporavaju osnivanje Kominterne i njenih sekcija kao "sekte", kao izraz navodnog "sektaštva" i "dogmatizam". Na taj način pokušavaju da nas drže dalje od radničkog pokreta.

Međutim, mi bismo bili zaista seksi i dogmatičari ako želimo da izjednačimo i jednostavno kopiramo u uslovima koji su bili važeći u vreme starog kominterna i njegovih sekcija. Što se tiče nas staljinističke-Hodžista, duboko analizirati trenutne globalne uvjete i elaborat opremu nove globalne strategije i taktike, novi generalni liniju i platformu koja se razlikuje od stare Kominterne u odnosu na različite istorijske situacije klasne borbe. Na primjer, danas postoje i neki sektaški i dogmatski elementi koji tvrde u prilog "marksističko-lenjinističkom kominternu". Ali oni odbacuju strogo staljinističko-hohista Kominternu. U našoj platformi (2009) navodi se:

"Kominterna povlači liniju demarkacije protiv takvog protivnika, čiji je cilj da odvoji ili čak isključi staljinizam-hodžizam od marksizma-lenjinizma.

Svako ko pokuša da "brani" marksizam-lenjinizam-staljinizam od Hodžizma, je neprijatelj pet klasika marksizma-lenjinizma, protivnik Kominterne (SH) i njenog odjela / sekcije.

Drugovi!

Na kraju, citat iz naše opšte linije:

"Kominterna (ML) zasniva se na potrebi - soft tabanima, skroman i siromašnih u vrlo nezgodnom trenutku u povijesti, međutim, mi smo postupajući u skladu sa računa o našim marksističko-lenjinističke pokret, da se brine za naše stare voljeni Kominterne Nažalost .. nije bio zreo revolucionarni pokret talasa, ali atipični trenutak -.. hronični kriza marksističko-lenjinističke svijeta pokret marksističko-lenjinističke svijet pokreta je još premlad da umre Nemamo šta da izgubimo osim naše krize - moramo osvojiti svijet uspostavljanjem novih Kominter br.

Nova Kominterna zaslužuje ovu priliku. Pusti istoriju. Uradili smo ono što smo mislili da je učinjeno - iskreno srce - i mi smo spremni preuzeti odgovornost za našu žilavu ​​odluku. Iskreno se nadamo da General Line pruža skromne dokaze o našoj iskrenosti i ozbiljnosti. Mi ćemo dati poverenje dobri volji i podršci nekih drugara u svetu. Oni će nam pomoći da učinimo Kominterna (ML) uskoro nadmašiti period u kojem to nije mnogo više od sile koja pokušava da se održi živa. "

 

Ova dobra volja i podrška, drugovi, sada izlazi iz zemlje - u trenutku kada svijet revolucije izlazi iz najdublje globalne krize kapitalizma - u trenutku kada se zaista hitno potrebna sekcije.

 

Ceremonijalno izjavljujemo da vaše poverenje u Komintern (SH) nikada neće biti razočarano. Uz vašu pomoć, mi ćemo pratiti put - prije našeg klasičnog marksizma-lenjinizma.

Sretno sa svim drugovima novih komintera (SH)!

Idemo napred, kao velika svetska proleterska borba i pobeda!
Žive Komunističke internacionale Lenjina i Staljina!
Žive komunističke internacionale (SH)!
Živi sektori Kominterne (SH)!
Svetska socijalistička revolucija je živela!
Živela je diktaturu proletarijata!
Svet komunizma je živio!
Marks, Engels, Lenjin, Staljin i Enver Hoxa su živeli!

Sa svetskim komunističkim pozdravom

Komintern (SH)

potpisao
Wolfgang Eggers

 

 

23. 11. 2011

Čestitam, drugovi, na uspostavljanju srpskog odseka i vašoj vjerskoj odbrani Kominterne (SH)!

Proleterski internacionalizam je jači od nacionalizma u zemljama širom sveta!

Proleterski internacionalizam u Srbiji je jači od srpskog nacionalizma, jer je srpski proletarijat jedinica svjetske proleterske vojske!

Vesela kominternica (SH)!
Živeo je 5 klasika marksizma-lenjinizma!
Svetska socijalistička revolucija je živela!

Srpski socijalizam u socijalističkom svetu živio je u socijalističkom svetu!

 

 

Pozdrav solidarnosti

Živeo 8 novembar 2014 - 2018

Osnivanje Albanske sekcije Kominterne (SH)!

Greeting message

of the Comintern (SH)

to the Albanian SectionLong live the 77th anniversary of the founding of the Party of Labour of Albania
and
the 4th anniversary of the founding of the Albanian Section of the Comintern (SH)!Dear comrades !

The Comintern (SH) sends to all Albanian comrades, to the Albanian Section of the Comintern (SH) revolutionary greetings.
The Comintern (SH) likes to thank you for your revolutionary fight during the fourth year after the creation of your new Section.
All comrades of the Comintern (SH), all Sections, congratulate you today on your fourth anniversary.

The 8th of November 1941 was the turning point in the history of the Albanian people, when the foundation of socialist Albania was laid.

And November 8, 2014 was another turning point in the history of the Albanian people, when you laid the foundation for the restoration of socialist Albania.

All these years were years of heroic struggles and battles for the triumph of revolution and socialism. Your most painful experience was the loss of happy life in a socialist society. We share your hatred against all those traitors who betrayed and destroyed your beloved socialist homeland. We support your firm determination to turn your hatred into the revolutionary struggle for the re-establishment of socialism in Albania. Socialism was achieved by blood and sweat of the Albanian people. And it will cost even more blood and sweat for the restoration of the dictatorship of the proletariat. However, we communists all over the world are convinced about the fact that the Albanian people who have built up socialism, will also be victoriously reconquer their socialist achievements. That's what the enemies of the Albanian people fear most. And that's why they are not tired of slinging mud at you. But you have proved to never give up your struggle against anti-communism in Albania. You rely on the invincible ideological weapon of Stalinism-Hoxhaism, on the glorious heritage of the Party of Labour of Albania, and on international support from all comrades of the Comintern (SH).

The Albanian Section, which was founded four years ago, marches on decisively and without hesitation onto the glorious path of the Party of Labour of Albania.

The Albanian Section of the Comintern (SH) will always be better connected with the Albanian working class and the Albanian people with each new year, and one day you will lead the class struggle to victory. The day will come when the dictatorship of the Albanian bourgeoisie will be overthrown, when the foreign imperialists will be expelled, and the dictatorship of the proletariat re-established under the revolutionary banner of Comrade Enver Hoxha.

We know that you Albanian comrades must fight under difficult conditions of illegality. You are threatened by the social-fascists who dare to block the influence of the Comintern (SH) in Albania. The open and hidden social-fascists try to discredit our members and to keep them away from their struggle for the socialist revolution. Be watchful, comrades! Adhere strictly to the rules of illegality that Enver's Party has taught you during its glorious liberation war against the fascist occupiers and their quislings! The Comintern (SH) and all her Sections stand solidly at your side and support you with all our strength.

Today, the Albanian people experience the consequences of the world capitalist crisis firsthand, and they will protest, fight and rise up. In order to unify the liberation struggle of the Albanian people under your communist banner, it is necessary that you build up a strong Albanian Section of the Comintern (SH).

We know, that you Albanian comrades are still suffering from the current situation of the split within the Albanian Communist Movement. It is therefore the most urgent task of the Albanian Section of the Comintern (SH) to overcome the primitiveness of individual circle-groups who are competing among each other instead of beating jointly the rule of the capitalist bourgeoisie. The split of the various groups means a weakening of the Albanian communist movement as a whole. It is necessary to establish a revolutionary united front under the joint banner of Comrade Enver Hoxha. Only through the struggle for unity can the Albanian communist movement be transformed into strength. However, the unity of the Communist groups in Albania can only be achieved in the struggle against opportunism - against the opportunists and not together with the opportunists.

The unity of the Albanian Communists rests on the common will and on the common action to turn Albania back into a socialist country. But that is not yet the decisive point. The decisive factor is revolutionary unity for the armed overthrow of the dictatorship of the bourgeoisie. A new socialist Albania can flourish only through the violent socialist revolution. Unity can therefore only exist with those forces which follow the revolutionary path of the Albanian Section of the Comintern (SH) which is guided by the teachings of Stalinism-Hoxhaism.

Therefore it is indispensable to draw a clear line tirelessly and obstinately between us and the Albanian opportunists, the lackeys of the Albanian social-fascists.

The unity of the Albanian Communists will be successful only on the basis of Stalinism-Hoxhaism.

Dear comrades,

The PLA with Enver Hoxha at the head has taught you everything how the revolutionary struggle for socialism in Albania is to be conducted. It is now important to implement these valuable teachings consistently and to strengthen the Comintern (SH) in Albania.

The Comintern (SH) and her Sections wish the Albanian Section a lot of success, courage and endurance. We are sure that you will overcome all difficulties in the future , namely in the same way as the PLA has overcome all difficulties in the past.

The victory will be ours if we follow firmly the banner of comrade Enver Hoxha!

Honor and glory to the 77th anniversary of the PLA!

Long live comrade Enver Hoxha - the 5th Classic of Marxism-Leninism!

Long live Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!

Long live the socialist revolution in Albania!

Long live the Comintern (SH) and her Albanian Section!

Long live the unity of all Albanian communists under the banner of Stalinism-Hoxhaism!

Dear Albanian comrades,

in this year we also celebrate the 70th anniversary of the first Congress of the CP Albania. This is a special occasion to be honoured by learning from it for the future of world socialism.

We have published the report of comrade Enver Hoxha to the First Congress in seven languages and wrote a theoretical text on its significance.


Wolfgang Eggers
Communist International (Stalinist-Hoxhaists)
November 8, 2018

 

 

 

 

Živeo 8.novembar 1941.Dan osnivanja Partije rada Albanije!

 

 

 

1917

Velika oktobarska revolucija

 

 

 

 

1917 - 2018

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

 

Greeting Message of the Comintern (SH) on occasion of the 101st anniversary of the Great October Socialist Revolution

on 7th of November 2018

 

Today, the world proletariat celebrates the 101st anniversary of the Great October Socialist Revolution.

We greet all Sections and comrades all over the world. We are especially in solidarity with our Russian Section of the Comintern (SH) which works bravely in deep illegality ! We send our best wishes to the Russian Section for successful struggle in the coming difficult new year.

The Great October Socialist Revolution is the most important event in the complete history of mankind. As communists we have to fight unwaveringly against the capitalist-revisionist lies and to defend the truth about the Red October.

It was the Bolshevik Party with comrade Lenin and Stalin at the lead who guided the Russian proletariat in 1917 against the Russian imperialism. And this struggle must be continued until the current imperialist Putin Regime is defeated.

The Soviet Union of Lenin and Stalin established on the Victory of the October revolution had become the basis and to the lever of the proletarian world revolution.

Comrade Stalin explained the world meaning of the October Revolution as follows:

"In principle, the October revolution is different (...). It was not the aim of the October Revolution replacing an exploitation form by another exploitation form, replacing the one exploitation group by another one, but to eliminate every exploitation of man by man, to destroy all and any exploitation group, to establish the dictatorship of the proletariat, to put the power of that class, which is the most revolutionary of all suppressed classes having been till now, to organize a new, classless, socialist society. The victory just therefore means a basic change for the October Revolution in the history of mankind, a basic change in the historical process of fate of the world capitalism, a basic change in the liberation movement of the world proletariat, a basic change in the fight methods and the organization forms in the way of life and the traditions in the culture and the ideology of the exploited masses of the whole world. This is the reason, why the October Revolution is a revolution of international, of world importance " (Stalin, works volume 12, page 207, "the international character of the October revolution"; German version, KPD/ML 1971).

With the Great October Proletarian Revolution world capitalism was shaken to its foundations but not abolished. Understanding the international significance of the Red October means therefore nothing else but to crown it with the victory of the World Socialist Revolution, to disarm the world bourgeoisie and its world system of exploitation and oppression, to destroy world capitalism, to establish the dictatorship of the world proletariat and to build up world socialism and world communism.

Today, caused by the changed conditions of the globalized world, we create the basis and the lever for the final completion and international safeguarding of the Great Proletarian October Revolution by means of our fight for the Great Proletarian World Revolution.

This is our world political aim, this is our world political program, these are the lessons which we draw from the world historical event of 1917.

"World proletariat - unite all countries for the overthrow of world imperialism !"

For this purpose, all splits and divisions of the workers all over the world must be overcome and abolished.

It is the Western and Eastern camp of world imperialism which split the world proletariat. Both camps wage economic and military wars all over the world. In their largest troop maneuvers after the cold war both world camps prepared the Third World War in this year. They are in a brutal competition struggle for world hegemony which can only be stopped by the world socialist revolution. The world proletariat must creep neither under the one or the other "protection shield" of the imperialist world camps but struggle for its own world hegemony, for an anti-imperialist, anti-fascist world, for a socialist world without world imperialism. The world proletariat can create world socialism only on the ruins of the completely destroyed world capitalism.

The world proletariat is invincible, if it centralizes and globalizes its actions, if it struggles as one global class, guided by the proletarian world party, by the Communist International (Stalinist-Hoxhaists)!

For achieving this goal, the world proletariat must unify all forces under the invincible banner of Stalinism-Hoxhaism !

This is our message to the world proletariat, to all our Sections and to all comrades all over the world on occasion of the 101st anniversary of the Red October.

The October Revolution was invincible because it was guided by Marxism-Leninism. The world socialist revolution is invincible because it is guided by the teachings of the 5 Classsics of Marxism-Leninismus, Marx, Engels, Lenin, Stalin, and Enver Hoxha !


Long live the 101st anniversary of the Great October Socialist Revolution!

Long live world socialist revolution!

Long live Marxism-Leninism-Stalinism-Hoxhaism!

Long live the Comintern (SH)!

Comintern (SH)

7th of November, 2018

Wolfgang Eggers

 

Galerija

 

 

16. 10. 2018.
110. godina od rođenja

Envera Hodže

16. oktobra 1908. - 16. oktobra 2018

Dugo živite na 5. klasici

marksizma - lenjinizam ! 

Pozdravljamo Hodžetove drugove širom svijeta!

 

Godine, u mestu Đirokastra, u Albaniji, rođen je jedan od najvećih teoretičara marksizma-lenjinizma, predvodnik narodnooslobodilačke borbe i socijalističke revolucije albanskog naroda

Enver Hodža

 

 

«Enver Hoxha. Life and Work. 1908 — 1985»

thanks to: enverhoxha.ru

 

Pre 5 godina

ENVER HOXHA

The 5th Classic of Marxism-Leninism and the Foundations of Hoxhaism

published on October 16, 2013

on occasion of the 105th anniversary


"Samo na osnovu naučne analize, a koja je osnovana na bazi marksističko-lenjinističke teorije, moguće je pravilno odrediti koji narod je zaista slobodan, a koji u ropstvu, koja država je slobodna a koja zavisna i potlačena. Marksističko-lenjinistička teorija jasno ukazuje ko su tlačitelji i eksploatatori naroda i koji je put za osvajanje svoje slobode, nezavisnosti i suvereniteta. Jedino tako, u svetu marksizma-lenjinizma... shvatamo slobodu,nezavisnost i suverenitet država."

E.Hodža, Dela, tom V

 

 

 

 

 

SAOPŠTENJE

JUGOSLOVENSKE SEKCIJE KOMUNISTIČKE INTERNACIONALE (SH)

 

U poslednje vreme aktuelna tema kako na Kosovu, tako i u Srbiji, su pregovori dve strane o ''normalizaciji'', ''srpskim opštinama'', kao i mogućoj podeli Kosova na etničkom principu. Iskustva ''pregovora'' i nagodbi na jugoslovenskom prostoru su poznata. Još od nagodbi u Austro-Ugarskoj monarhiji, do sporazuma Cvetković – Maček, predstavnici vladajućeg establišmenta, vodeći računa isključivo o ličnim interesima, zanemarivali su običan narod, seljaštvo, radničku klasu. Istorija je pokazala da bilo kakva međusobna potkusurivanja vladajućih elita dovode do još veće katastrofe. Zato one nisu pozvane i nisu sposobne da nagodbama, ''dogovorima'' i političkom trgovinom, reše bilo kakav problem. Kosovo je od 70ih godina bilo subjekat jugoslovenske federacije. Ustavnim amadmanima i Ustavom SFRJ iz 1974. godine, Kosovu su data prava koja su ga de facto i de iure emancipovala. Samim tim, poslanici svih veća Skupštine SFRJ, pa i same Srbije, emancipovali su Albance na Kosovu i njihovu pokrajinu. Nisu česti slučajevi u svetu da su nakon emancipacije pojedinih naroda i teritorija mogući obrnuti procesi. A, i ako se dese, dovode do krvoprolića. Srbija nije izgubila Kosovo ni 1974., ni 1999., ni 2008. Srbija je od početka tamo bila kolonizator. Kosovo je danas moneta za potkusurivanje supersila, Amerike i Rusije.

Albanci i Srbi treba da znaju da imperijalizam ne brani njihove interese.

Imperijalizam će uvek braniti samo sebe, i svoje sebične kalkulacije.

PROTIV KAPITALISTIČKIH NAGODBI VLADAJUĆIH KLASA NA BALKANU!

 

Jugoslavenska Sekcija

22. septembar 2018

 


 

 

Rat protiv

imperijalističkog rata!

poseban website

na engleskom jeziku
na njemačkom jeziku

 

 

 

123 godina od smrti

Fridrih Engels

(28. novembar 1820 – 5. Avgust 1895)

 

Engels je, zajedno sa Karlom Marksom, otac marksističke teorije. Godine 1845. objavio je knjigu "Stanje radničke klase u Engleskoj", A tri godine kasnije i "Komunistički manifest", delo koje je dovelo do pojave komunizma. Finansijski je pomogao Marksa da bi mogao da objavio njegovo čuveno delo "Kapital". Cela istorija je istorija klasne borbe. Država je samo instrument represije jedne klase nad drugom - a to važi i za demokratske republike i za monarhije. Pogledajte Parisku komunu. To je bila diktatura proleterijata. Gram akcije vredi koliko i tona teorije. Sve što je realno u ljudskoj istoriji, vremenom postaje iracionalno. Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom! (Komunistički manifest). Srednje klase imaju zaista izuzetan stav o društvu. One stvarno misle da ljudi postoje samo ako zarađuju novac, ili ako pomažu drugima da ga zarade. Proleteri nemaju da izgube ništa, osim svojih lanaca. Samo nekoliko dana provedenih u fabrici mog oca bilo je dovoljno da postanem svestan zverstva sistema.

 

Posebna web stranica 

engleski


njemački

 

 

Фридрих Енгелс 

Јесен 1895.

 

 

 

 

 

 

WHAT IS STALINISM - HOXHAISM ?

 

16 - 07 - 2018

written by Wolfgang Eggers

published by the Comintern (SH)

A brief guide to the introduction

in some basic teachings of Stalinism-Hoxhaism

 

 

 

 

 

 

22. JUN 1941.

77. GODINA OD NAPADA NACISTIČKE NEMAČKE NA SSSR

 

22 июня 1941

Начинается Великая Отечественная война

 

 

 

 

 

 

Опубликован доклад Энвера Ходжа на торжественном заседании, организованном по случаю десятой годовщины освобождения Албании (оцифровка редкого машинописного издания на русском языке, выпущенного в Тиране в 1954 году).

 

«Доклад на торжественном заседании, организованном по случаю десятой годовщины освобождения Албании»

Энвер Ходжа. «Доклад на торжественном заседании, организованном по случаю десятой годовщины освобождения Албании» (Тирана, 1954 год, на русском языке, 42 стр.).
Выступление посвящено выдающимся достижениям албанского народа в первое десятилетие со дня победы народной революции, который под руководством своей марксистско-ленинской партии — Албанской партии труда — успешно осуществлял коренные преобразования во всех областях социалистического строительства.
Значительное место в выступление уделено оценке огромной интернациональной помощи в строительстве социализма в Албании, оказанной Советским Союзом и большевистской партией Ленина-Сталина. Период второй половины 40-ых — начала 50-ых годов прошлого столетия был периодом триумфа братского бескорыстного сотрудничества первой в мире страны социализма с молодыми государствами народной демократии.
Подспудно «ковавшийся» новый курс, в том числе новый внешнеполитический курс, прибиравших власть хрущевский ревизионистов еще не успел омрачить заложенную на века искреннюю дружбу албанского и советского народов.

 

 

 

 

Опубликована на русском языке книга «Процесс группы шпионов и агентов-диверсантов на службе фашистской клики Тито» (издание Отдела печати при Министерстве иностранных дел, Тирана, 1950 г.), разоблачающая преступления титовцев против Народной Албании, ставших на рубеже 40-50-ых годов прошлого века непосредственной агентурой империалистического лагеря в его борьбе со странами социализма.

 

«Процесс группы шпионов и агентов-диверсантов на службе фашистской клики Тито»

«Процесс группы шпионов и агентов-диверсантов на службе фашистской клики Тито» (Отдел печати при Министерстве иностранных дел, Тирана, 1950г., издание на русском языке).
Социалистическое строительство в Албании после установления народной власти наталкивалось на яростное сопротивление сил внутренней и внешней реакции. Усиленное вмешательство во внутренние дела НРА пыталась проводить титовская Югославия, даже после разгрома своей основной агентуры в лице К. Дзодзе, П. Кристо и их сообщников, не оставлявшая попыток оторвать страну от мировой системы социализма. Кроме подрывной пропагандистской деятельности, титовцы занимались вербовкой всего преступного отребья, бежавшего из Албании: бывших гестаповцев, коллаборационистов, остатков разбитых эксплуататорских классов, люмпен-элементов и т.п., создавая из них диверсионные отряды для последующей заброски на территорию Народной Албании.
Публикуемые материалы одного из многочисленных судебных процессов над предателями албанского народа одновременно являются разоблачением преступлений титовской клики, ставшей в те годы непосредственным проводником враждебной, агрессивной линии империалистического лагеря в его борьбе со странами социализма во главе с Советским Союзом.

 

 

 

 

 

 9. MAJ

DAN POBEDE

 

9. maja 1945. u Berlinu, predstavnici komande Trećeg Rajha, pod snažnim udarcima Crvene Armije, potpisali su akt o bezuslovnoj kapitulaciji. Nekoliko dana ranije, sovjetski vojnici su zauzeli glavni grad Nemačke-Berlin. Tih dana se nad Hitlerovim glavnim gradom zavijorila crvena zastava, zastava Pobede. Naređenje vrhovnog komandanta J.V. Staljina je bilo izvršeno-postaviti zastavu sa srpom i čekićem na Rajhstag. Pobednička armija, nadljudskom borbom sovjetskog naroda, hrabrošću crvenoarmejaca, uspešnim rukovođenjem Vrhovne komande na čelu sa maršalom, kasnije generalisimusom Staljinom, izvojevala je u istoriji nezabeleženu pobedu. Simbol velike Pobede je zastava Marksizma-Lenjinizma, zastava sa srpom i čekićem.Istoriju je nemoguće falsifikovati.

Svi oni koji svojataju veliku Pobedu, počev od Putina do nacionalista, profašista, liberala u celom svetu,poručujemo:

Ovo nije vaš praznik!

Živeo veliki Sovjetski narod i njegova slavna Crvena Armija!

Slava velikom Staljinu,organizatoru velikih pobeda!

Slava Marksizmu-Lenjinizmu,velikoj pobedničkoj zastavi!

 

 

 

Istorijski događaji svetskog revolucionarnog pokreta

May 9, 1945

VICTORY DAY OVER HITLER-FASCISM

 

 

 

Živeo 200. rodjendan

Karla Marksa

5. maj 1818 - 5. maj 2018

 

Pozdrave na engleskom jeziku

 

 

KARL MARKS

Petog maja ove godine obeležava se 200. godina od rođenja Karla Marksa.
Osnivač marksističke nauke rodio se 1818. godine u Nemačkoj. Grad  Trir, na reci Mozel, blizu granice sa Luksemburgom, dobio je svog  najslavnijeg građanina.
Išao je u gimnaziju Fridriha Filhelma          (Friedrich-Wilhelm-Gymnasium) koju je završio sa 17. godina. Bio je  učenik sa dobrim ocenama iz nemačkog, latinskog, grčkog, francuskog,  matematike. Pohađao je najpre Bonski, zatim Berlinski univerzitet ,  gde je izučavao pravo, istoriju, i istoriju umetnosti. Već 1839.  objavljuje rad ‘’Istorijske sveske iz istorije epikurejstva, stoicizma  i skepticizma''. Godine 1841. brani doktorsku disertaciju.
Karl Marks, se bavio novinarstvom, uređujući opozicioni list  ''Rheinische Zeitung’’. Upoznao se sa Hajnrihom Hajneom i Fridrihom  Engelsom u Parizu, tokom 1843 i 1844. Tamo je uspostavio kontakt sa  radničkim organizacijama, upoznajući se sa Prudonom i Bakunjinom. 
Godine 1845. prelazi u Brisel, gde zajedno sa Engelsom piše rad  ‘’Nemačka ideologija’’, gde kritikuje Hegela. Nakon toga nastaje i  čuveni ‘’Manifest komunističke partije’’. Revolucija 1848. uticala je  da Marks bude proteran iz Belgije. Po povratku u Nemačku, ponovo  uređuje novine pod nazivom ‘’Neue Rheinische Zeitung’’, sada zajedno  sa Engelsom.  U Londonu, gde je prešao tokom burnih zbivanja 1849.  godine, piše svoja najpoznatija dela, uključujući i ‘’Kapital’’. 1864.  godine ,Marks organizuje Međunarodnu radničku asocijaciju, Prvu  Internacionalu. Karl Marks oduševljeno pozdravlja Parišku komunu, o  kojoj piše: ‘’Radnički Pariz sa svojom Komunom biće večito slavljen  kao slavni preteča novog društva’’. Prvi klasik marksizma-lenjinizma,  napisao je dela, koja su danas prećutno prihvatili čak i njegovi  politčki suparnici, od liberala do desničara, kao na primer podelu  društveno-istorijskih epoha (naravno, istovremeno falsifikujući  velikog naučnika tako što iz njegovog učenja uzimaju samo ono što im  odgovara) genijalnu podelu istorijskih perioda prema proizvodnim  snagama i proizvodnim odnosima, odbacujući prethodne, besmislene  crkveno-religiozne.
Marks je razvio pojam materijalističkog shvatanja dijalektičkog  razvitka čovečanstva. Materijalna proizvodnja je, po Marksu, osnova i  neophodan uslov postojanja ljudskog društva. U delu ‘’Kapital’’ je  objasnio teoriju viška vrednsti, čija je osnova postojanje radne snage  kao robe, čija upotrebna vrednost poseduje sposobnost da stvori veću  vrednost od sopstvene.


Veliko delo Karla Marksa nastavio je Engels, koji je pisao  1883.godine: Dužni smo mu za to što smo postali i za sve što je naše  udruženje postiglo..’’

Veliki filozof, sociolog, ekonomista, pisac, novinar i pesnik Karl  Marks umro je u Londonu 1883. godine.

Misli i ideje Karla Marksa, aktuelne u njegovo vreme, danas su, čini  se, aktuelnije nego ikad. Marks i danas podiže radničke mase,  istovremeno plašeći one koji se nalaze sa druge strane barikade -  kapitaliste, predstavnike buržoaske vlasti, desničare, liberale i  revizioniste.

VELIKO DELO KARLA MARKSA ŽIVI!

 

Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Klasnom borbom do radničke pobede!

 

 

Karl-Marx-Album

 

 

 


 

SVIM RADNICIMA I KOMUNISTIMA JUGOSLAVIJE ŽELIMO SREĆAN PRVI MAJ, BORBENI DAN SOLIDARNOSTI RADNIČKE KLASE U SVETU !

 

 

1. Maj

Dan proleterskog internacionalizma!

PROLETERI SVIH ZEMALJA, UJEDINITE SE!

ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA!

 

Proleteri nemaju šta da izgube, osim svojih okova.

1. Maj je oduvek bio dan solidarnosti i jedinstva radnika sveta, dan borbe protiv imperijalizma, za borbu za nasilno rušenje državnog aparata eksploatacije vladajućih klasa u svim delovima sveta.

U današnjem svetu,gde u Turskoj, Erdogan drži u zatvorima preko 100 000 revolucionara,

Gde u Iranu fašistićki aparat Islamske države preti hiljadama revolucionara i svim marksistima-lenjinistima, gde se vodi rat protiv kurdskog naroda,

Gde u Siriji imperijalisti, Amerikanci, Rusi, zajedno sa Asadom sa jedne, a teroristi Islamske države sa druge strane terorišu i ubijaju narod Sirije,

U takvom svetu, revolucionari moraju da pokažu da su oni ti koji se bore protiv svih oblika eksploatacije, imperijalizma, americkog, ruskog, kineskog, da su protiv revizionističkih manipulacija i laži.

Zato kažemo:

DOLE ERDOGAN I NJEGOVA HUNTA!

ŽIVELA PROLETERSKA REVOLUCIJA!

DOLE REAKCIONARNA ISLAMISTIČKA DRŽAVA IRAN!

SMRT KLANU HOMEINIJA!ŽIVELA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA!

DOLE RUSKI IMPERIJALIZAM U SIRIJI!

ŽIVELA OSLOBODILAČKA BORBA NARODA SIRIJE!

Mi se borimo za uspostavu socijalističke države na osnovu učenja Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Hodže, protiv imperijalizma, i oportunizma, za restauraciju socijalizma!

Za socijalizam kakav je bio u SSSR u vreme Lenjina i Staljina, onakav kakav je bio u socijalističkoj Albaniji!

Svetski imperijalizam vodi ogorčenu borbu za opstanak.

Mi, staljinisti-hodžaisti smo dužni da pozovemo radničku klasu, naoružani besmrtnim učenjem klasika komunizma, na borbu protiv eksploatacije, na borbu za revoluciju, pod crvenom zastavom, zvezdom Spartaka, srpom, čekićem i puškom!

 

slika

ŽIVEO PRVI MAJ!

 

 

 

148. rođendan

Vladimir Iljič LENJIN

22. 4. 1870. - 21. 1. 1924.

 

Vladimir Iljič Uljanov Lenjin (Simbirsk, 22. aprila 1870 - Gorki kraj Moskve, 21. januar 1924), revolucionar, političar i politički teoretičar, jedan od klasika marksizma-lenjinizma.

Rođen u porodici srednje klase u Simbirsku, Lenjin je stekao interes za revolucionarnom ljevičarskom politikom. Nakon ubistva njegovog brata Aleksandra 1887. godine, izbačen je sa državnog univerziteta u Kazanu zbog sudjelovanja u anti-carskim protestima. Slijedeće godine postaje marksista, posvećujući se radikalnoj politici. Godine 1893. se preseljava u Sankt Peterburg i postaje ugledni član ruske Socijaldemokratske radničke partije (RSDLP).

Lenjin je uhvaćen zbog pobune i protjeran u Krasnojark na tri godine. Nakon egzila, odlazi u Zapadnu Evropu, gdje je postao poznat kao istaknuti stranački teoretičar zahvaljujući svojim publikacijama. Godine 1903. vodi boljševičku struju protiv menjševika Martova. Na kratko se vraća u Rusiju u vreme revolucije 1905. godine . Nakon Februarske revolucije 1917. godine, svrgavanja cara i uspostavljanja privremene vlade, Lenjin se vratio u Rusiju . Lenjin je vođa Oktobarske revolucije 1917. godine. Stvoren je Savjet Narodnih komesara sa Lenjinom kao predsednikom. Lenjin je izabran na mjesto premijera od strane Ruskog kongresa Sovjeta. 1924.Lenjin umire u svom domu u Gorkom.

Slava velikom Lenjinu, klasiku teorije Marksizma-Lenjinizma!

Veliki Lenjin i njegovo delo žive večno! Slava Marksizmu-Lenjinizmu!

Živela Kominterna (SH)!

 

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

Enver Hodža

16. 10. 1908. - 11. 4. 1985.

 

 

33. GODINE OD SMRTI ENVERA HODŽE,

PETOG KLASIKA MARKSIZMA-LENJINIZMA, PREDVODNIKA NARODNOOSLOBODILAČKE BORBE I SOCIJALISTIČKE REVOLUCIJE ALBANSKOG NARODA

 

11. APRILA 1985 NAVRŠAVA SE 33. GODINE OD SMRTI ENVERA HODŽE, VELIKOG TEORETIČARA MARKSIZMA-LENJINIZMA, REVOLUCIONARA, KOMANDANTA, OSNIVAČA KP ALBANIJE.

POZDRAVLJAMO SVE KOMUNISTE U SVETU I POZIVAMO IH DA ZAJEDNO DOSTOJNO OBELEŽIMO OVU VELIKU GODIŠNJICU, UZ STEGNUTU PESNICU, PONOSNO, UZ VISOKO PODIGNUTU CRVENU ZASTAVU KOMUNIZMA, UPRAVO ONAKO, KAKO NAS JE ON UČIO.

NEKA ŽIVI VELIKO DELO DRUGA ENVERA! SLAVA ENVERU HODŽI, PETOM KLASIKU MARKSIZMA-LENJINIZMA!

 

ŽIVELA KOMUNISTIČKA INTERNACIONALA (SH)!

 

Jugoslovenska Sekcija Komunističke Internacionale (Staljinsko-Hodžaističke)

 

 

 

135. godišnjica

 

 

KARL MARKS

5. 5. 1818. ‒ 14. 3. 1883.

 

Osnivač ideje naučnog komunizma, vođa međunarodnog proletarijata, prvi klasik marksizma – lenjinizma Osnivač je Međunarodnog saveza radnika, Prve Internacionale Pisac je, zajedno sa Engelsom Manifesta Komunističke partije, 1848. koji je postao fundament marksizma. Tokom Pariske komune 1871. podržava narod i piše pamflet ''Građanski rat u Francuskoj''. Njegovo najpoznatije delo je ''Kapital'' koji je objavljen 1867. U tom je delu, Marx opisao teoriju vrednosti, koncepcije viška vrednosti i eksploatacije koja će, tvrdio je, dovesti do pada nivoa profita i do pada industrijskog kapitalizma. Njegova najpoznatija dela su : ‘’Prilog kritici političke ekonomije’’,

‘’Osamnaesti brumaire Louisa Bonapartea’’, ''Prilog kritici političke ekonomije’’, ''Kritika Gotskog programa’’ itd.

 

ŽIVELO VELIKO I BESMRTNO DELO KARLA MARKSA!

 

 

poseban website:


na engleskom jeziku


na njemačkom jeziku

 

 

 

 

Međunarodni dan žena

8. mart!

 

 

 

 

 

 

 

 

65. Godine od smrti druga Staljina

 

Ј. В. СТАЛИН

21. децембар 1879 - 5. март 1953

 

Добродошли адресу Коминтерне (СХ) поводом

65. Godine od smrti druga Staljina

 

на енглеском
на немачком

 

J. V. STALJIN

Ime Josifa Visarionoviča Staljina, četvrtog klasika Marksizma-Lenjinizma, neraskidivo je povezano sa slavnim periodom medjunarodnog komunističkog i revolucionarnog pokreta.

Kao istaknuti boljševički vodja, učestvovao je u osnivanju revolucionarnog pokreta u Rusiji, da bi, kao član lenjinskog rukovodstva, bio jedan od predvodnika Velike Oktobarske revolucije. Njegovo ime se vezuje za slavne pobede u odbrani revolucije, kod Caricina, Perma, Petrograda.. Period mirne socijalističke izgradnje je nemoguće oceniti bez pominjanja njegovog imena.

Taj period je još jedna slavna pobeda prve zemlje socijalizma. Uporedo sa izgradnjom zemlje i industrijalizacijom, pod Staljinovim rukovodstvom, sprovodjena je pravilna lenjinska linija, protiv trockista, rikovaca, buharinovaca i ostalih neprijatelja socijalizma.

Veliki Otadžbinski rat (1941. - 1945.) je nemoguće posmatrati bez ličnosti i misli J. V. Staljina.

Kao vrhovni glavnokomandujući podigao je narod u borbu, na otpor, organizovao velike pobede kod Moskve, Staljingrada,Kurska...

Sa njegovim imenom na usnama ginuli su hrabri vojnici Crvene Armije, donoseći narodima slobodu, mir, nezavisnost. Staljinova dela su veliki doprinos teoriji Marksizma-Lenjinizma. Radovi kao što su ''Marksizam i nacionalno kolonijalno pitanje '' , ‘’Pitanja lenjinizma’’ , ‘’Ekonomski problemi socijalizma ‘’ … danas su obavezne za svakog poznavaoca teorije Marksizma.

Slava Velikom Staljinu!

Živela Komunistička Internacionala SH!

Slava klasicima Marksizma-Lenjinizma Marksum, Engelsu, Lenjinu, Staljinu, Hodži!

 

 

120. rođendan
10. februara 1898

Bertholt Breht


10. februara 1898

14. avgusta 1956

Srpsko-hrvatski

 

* * *

Web stranica na 14 jezika ...

 

 

Komintern (SH)

YOUTUBE

 

Stjepan Stevo Filipović

(Opuzen, 27. 1. 1916. - Valjevo, 22. 5. 1942.) Narodni Heroj

 

Miladin Popović / Milladin Popoviqi

 

 

29. NOVEMBAR DAN REPUBLIKE

 

General Arso Jovanović

 

ZA JEDINSTVENU BOSNU I HERCEGOVINU

 

POD ZASTAVOM MARKSA, ENGELSA, LENJINA, STALJINA !!

 

Товарищу Сталину посвящается (''Баллада о трубачах")

 

Михаил Иванович Глинка ''Славься''

 

Klement Gottwald

 

 

Eternal glory to comrade Matyas Rakosi !!

Слава товарищу Матиасy Ракоши !!

 

 

Slava drugu Nikolaosu Zaharijadisu !!

 

 

 

KARL MARX

 

 

100 Jahre Roter OKTOBER

 

Enver HOXHA

(1908 - 1985)

* * *

VIII Kongres PRA, 1981.

* * *

Radio Tirana

(in English) 11. 4. 1985

 

ERNST AUST

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=XkR0bEof3DY

 

 

 

''XHAMADANI VIJA VIJA''

Enver Hoxha

 

 

 

 

Pre 75 godina

2. februar 1943

 


posebna web stranica

Bitka za Staljingrad

 

 

"An unbreakable brotherhood in arms has been formerd in the present struggle between the peoples of Yugoslavia and the great Soviet people.

No one can break our unity !

Death to fascism !

Freedom to the people!"

(Stalin - telegram)

 

 

TELEGRAM TO THE HEROIC DEFENDERS OF STALINGRAD

 

"In the name of the Constituent Assembly of the Anti-Fascist Veche of People's Liberation of Yugoslavia, which met in session in the liberated city of Bihach, the representatives of our country send to you, the splendid heroes of the invincible Red Army and the defenders of the great city of Stalin, their ardent fraternal greetings.

The example of your struggle and your heroism has shown to the peoples the way to victory, has debunked all the legends about the 'invincibility' of the German troops and has been and is inspiring the men, commanders and political instructors of our heroic People's Liberation Army and of all the patriots of Yugoslavia to military exploits, to new sacrifices and efforts for victory over the common enemy, bloody fascism and its associates.

LONG LIVE THE BRAVE DEFENDERS OF STALINGRAD !

FREEDOM TO TH PEOPLE!"

 

na ruskom

 

«Постыдный крах политической и экономической системы титовской Югославии»

 

«Постыдный крах политической и экономической системы титовской Югославии» (редакционная статья газеты "Зери и популлит" от 19 и 20 июля 1966г., 66 стр., издание на русском языке).
Анализирующая итоги IV, так называемого брионского, пленума ЦК Союза коммунистов Югославии (1-2 июля 1966г.), обнажившего острейшее противостояние и борьбу за власть в титовском руководстве националистически настроенных выразителей интересов новой сербской, хорватской и словенской буржуазии и приведшего к отстранению от руководства УДБ (Службы государственной безопасности Югославии) А. Ранковича и его ближайших высокопоставленных сторонников, в основном сербской национальности, редакционная статья центрального органа АПТ дает развернутый анализ глубоких противоречий и кризисных явлений в югославском обществе и в самом партийно-государственном руководстве страны, ставшем главной агентурой империализма в борьбе против социалистических стран и мирового коммунистического движения и являвшемся опорным пунктом хрущевских ревизионистов в их антимарксистской и антисоциалистической деятельности.

 

enverhoxha.ru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slava drugu Nikolaosu Zaharijadisu !!

 

Nikos Zachariadis between macedonians (slavomacedonians) fighters of the Democratic Army of Greece (DAG) between 1948-49

Comrades, I also wrote a short comment in which i support Republic of Macedonia‘ s right to its self ethnic identify.

Greek bourgeoisie in past (1992) refused completely that, but today accepts the term 'Macedonia' only as synthetic. Many people are under bourgeoisie‘ s nationalism but not as in past

The old revolutionary KKE always supported the Slavomacedonians here in Nothern Greece who participated in majority to the proletarian revolution 1946-49. The today KKE betrayed this revolutionary legacy, it claims Slavomacedonians (Macedonians) are unexisted, they are Greek citizens with slavian language. Thats crazy!

A Greek comrade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pozdrav solidarnosti

 

Povodom 17. godina osnivanja Komunističke Internacionale (SH), Jugoslovenska sekcija šalje borbeni pozdrav svim komunistima Jugoslavije, radnicima i trudbenicima sela, svima koji danas pate pod stegom kapitalizma. 17. godina vodimo doslednu i upornu borbu protiv svih neprijatelja naroda, neprijatelja socijalizma i progresa. Kapitalisti i njihovi satrapi u vlasti, neće, i ne smeju imati mira, dok god postoji i jedan komuista, radnik ili proleter. Mi znamo da nam bolja budućnst neće doći sama, za nju se moramo boriti. Komunistička Internacionala SH je pre 17. godina takav cilj sebi i postavila - borba do potpune pobede socijalizma. Vođeni učenjem pet klasika marksizma – lenjinizma, mi ćemo ostvariti naše ciljeve!

NAŠA BORBA SE NASTAVLJA! DOLE KAPITALIZAM I MRŽNJA MEĐU NARODIMA!

ŽIVELA RADNIČKA KLASA JUGOSLAVIJE I SVETA!

NEKA ŽIVI PROLETERSKI INTERNACIONALIZAM!

ŽIVELA KOMUNISTIČKA INTERNACIONALA STALJINISTIČKO – HODŽAISTIČKA !

 

 

 

Живела светска социјалистичка револуција!

 

 

 

 

 

 

 

 

Long live Stalinism-Hoxhaism ! (English)


RROFTË Stalinizëm-Enverizmi! ! Albanian)


Es lebe der Stalinismus-Hoxhaismus ! (German)

Да здравствует сталинизм - Ходжаизм ! (Russian)

გაუმარჯოს სტალინიზმ–ხოჯაიზმს! (Georgian / ქართულად)

Viva o Estalinismo-Hoxhaismo! (Portuguese)

Viva Stalinismo-Hoxhaismo! (Italian)


斯大林霍查主义万岁!(Chinese)


Viva el Stalinismo-Hoxhaismo! (Spanish)


Vive le Stalinisme-Hoxhaisme! (French)


At zije Stalinismus-Hodzismus! (Czech-Slovak)


Ζήτω το σταλινισμός - Χότζα-ισμό ! (Greek)


Živeo Staljinizam - Hodžaizam! (Bosnian)

 

! زنده باد استالینیسم-خوجهئیسم (Farsi) 

Niech zyje Stalinizm-Hodzyzm! - (Polski)

 

Længe leve Stalinismen-Hoxhaismen (Danish)

 

Hidup Stalinisma dan Hoxhaisma! (Malay)

Staliniyamum-Hoxhaiyamum niduzhi vazga (Thamil) 

 

Viva o Stalinismo e o Hoxhaísmo (Português Brasil)

स्टालिनबाद-होक्जाबाद जिन्दाबाद! (Nepali) 

Trăiască Stalinism-Hodjaismul! (Romanian)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pictures thanks to comrade Branislav !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jugoslavenska sekcija

ALBANIJA
EGIPT
GEORGIA
NJEMAČKA
RUSIJA

u izgradnji:

Arapski svet

GRČKA

ITALIJA

POLJSKA

PORTUGALIJA

SAD

Jugoslavija


 

biblioteka

 

Централном органу КПСРБ (СХ)

светској револуцији

 

Архива 2017

Архива 2016

Архива 2015

Архива 2014

Архива 2013

Архива 2012

Архива 2011

 

 

ENGLISH

 

контакт

com.2000@protonmail.com

 

 

YOUTUBE

 

Zadaci jugoslovenske sekcije
Odluka 6. avgusta 2015

 

 

 


LINKS

Коминтерну (СХ)

 штаб

 

 

ARCHIVE

 

контактирајте нас

о нама

придружите нам се

форум

питања и одговори

статут

програм

платформа

 

 

позив

за поновно оснивање Коминтерне

на дочек Нове Године 2000


 

Светски револуционарни платформу

7. новембар 2009

[свету програмске декларације]

 


 

 

 

Principles of world communism

Programme of the

World Commune

"No. 1"

 

 

 


Енвер Хоџа

- 5. класик марксизма-лењинизма и поновно оснивање Коминтерне

 


 

 

ENVER HOXHA

The 5th Classic of Marxism-Leninism and the Foundations of Hoxhaism

 

 


 

The Foundations

and Concerning Questions of

Stalinism

 


 

What is Stalinism-Hoxhaism?


 

Генерални линије

"Пролетерске, социјалистичке светске револуције - стратегије и тактике"

[Немачки језик]

online:

PDF-Format-Download

English translation of the general-line
of the Comintern (SH):

First Chapter

Second Chapter

(all the following chapters will be translated and published in the next couple of month)

 


 

Манифест бољшевичке света - странци
(немачки)


 

Staliničke-Hokhaičke

светски покрет


 

 

Црвена Међународни синдиката


 

Комунистичке омладине Међународни


 

 

Комунистичке Женска Међународне

 

IZ PROGRAMSKE DEKLARACIJE KOMUNISTIČKE INTERNACIONALE SH

 

Trenutna,u svetu prisutna situacija u kojoj se nalazi revolucija,karakteriše se dubokim kolapsom i bolnim preokretima koje radikalno menjaju život na našoj planeti. Svetski imperijalizam dovodi proletarijat , i sa njim mase celog sveta u ponor katastrofalnih i nepodnošljivih uslova života. Svetski imperijalizam je stvorio siromaštvo, misleći, da ga se nikad nećemo otarasiti. Time je kapitalizam sam sebi potpisao smrtnu kaznu - svet neće dugo trpeti to stanje. Snage kapitalizma u svetu izazivaju mase da ustaju protiv njega, svetski kapitalizam je osuđen na smrt. Proletarijat,istinska revolucionarna klasa ostvaruje svoju istorijsku misiju kao bastion u oluji imperijalizma na svim kontinentima. Svetski proletarijat predvodi mase ka promeni starog sveta. On ruši moć kapitalizma, uklanja eksploataciju i izrabljivanje, ukida siromaštvo u svetu. Proletarijat,kao svetska sila oteće vlast od kapitalista i,malo po malo, ukloniće bedu na globalnom nivou,buržoazija će kapitulirati,kao završna faza njene istorije.

Revolucionari sveta, Komunistička Internacionala ne mogu ići u borbu ako pre toga nemaju svoju ideologiju, ideologiju svetske revolucije. Bez toga, revolucija neće biti svetla.

Staljinizam - Hodžaizam

To je svetski revolucionarni Marksizam – Lenjinizam danas.
...

Postoji samo jedna revolucionarna sila koja može spasiti svet od uništenja, to je globlni svetski proletarijat. Postoji samo jedna svetska ideologija koja vodi proletarijat do pobede – svetsko - proleterska ideologija, Marksizam – Lenjinizam isto je što i Staljinizam – Hodžaizam.

Mi ne proklamujemo formalni čin zamene Marksizma – Lenjinizma...
Pre svega,želimo da izoštrimo ideloško oružje Marksizma – Lenjinizma, i pripremimo svetski proletarijat za svoje skore odlučujuće bitke. Naši napori za ubrzanje daljeg razvoja Marksizma – Lenjnizma nisu slučajni i proizvoljno zamišljeni, već izraz strogo klasne tačke gledišta da se naučno utvrde objektivne promene globalnih klasnih odnosa...

Šta je Staljinizam – Hodžaizam?

Staljinizam – Hodžaizam je neodvojivi deo učenja pet klasika Marksizma – Lenjinizma - Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Envera Hodže.

Razvijeni Marksizam – Lenjinizam za globalnu tranziciju ka socijalizmu, tačnije Staljinizam –Hodžaizam je teorija i taktika svetske proleterske revolucije u celini, i teorija i taktika svetske diktature proletarijata, pojedinačno.

Šta su Staljinističko – Hodžaističke organizacije novog tipa?
Novi tip Staljinističko – Hodžaističke organizacije je svetski boljševički tip – ujedinjavanje u jedinstvenu proletersku diviziju sa zajedničkim ciljem rušenja buržoazije, i uspostavu svetske diktature proletarijata, stvaranje globalnog socijalizma.

Najviši oblik svetske klasne proleterske organizacije je Staljinističko – Hodžaistička svetska Partija, Komunistička internacionala novog tipa , KOMINTERNA SH, (poznata kao Kominterna ML od 2000. god).

Kominterna SH nastavlja slavnu tradiciju Komunističke Internacionale Lenjina i Staljina.

Šta je Staljinsko – Hodžaistički Svetski pokret ?

Staljinističko-Hodžaistički pokret je evoluirao iz neophodnog procesa obnove starog i slavnog Marksističko – Lenjinističkog pokreta pokreta druga Envera Hodže. Mi želimo da ga oslobodimo oportunističkih elemenata,da bi prihvatili njegov revolucionarni duh. Mi nastavljamo veliku tradiciju Svetskog Komunističkog pokreta Marksa, Engelsa, Lenjina, Staljina i Envera.

Obnovljeni Marksističko-Lenjinistički Svetski pokret sada je predvođen STALJINISTIČKO – HODŽAISTISTIČKOM SVETSKOM PARTIJOM.

Staljinističko – Hodžaistički Svetski pokret globalizuje globalni pokret proleterske borbe za pobedu proletarijata u čitavom svetu, on je istinski međunarodni pokret koji konačno uklanja trenutni globalni svetski kapitalizam.

Na sva tri fronta proleterske svetske klasne borbe – teorije,organizacije i pokreta, gradimo nerazdvojno dijalektičko jedinstvo. To je osnovni princip svetskog Boljševizma.Njegovo poznavanje i majstorstvo primene karakteriše istinskog Staljinistu – Hodžaistu.

Ne možemo a da ne pomenemo Lejinovo čuveno revolucionarno pitanje
"Šta da se radi ?"

Zar nije jasno i očigledno da je pobeda svetske revolucije osuđena na neuspeh, ukoliko proletarijat kreće u borbu bez svoje revolucionarne teorije ?

Zar nije jasno i očigledno da svetska teorija o revoluciji ne može da funkcioniše u ovoj ili onoj zemlji ponaosob ? Čak ni u jedinoj socijalističkoj zemlji. Zar nije jasno i očigledno da dalji razvoj teorije svetskog socijalizma uslovljava centralizaciju na globalnom nivou, kako bi putem saradnje mogli da sumiramo dosadašnja iskustva svetskog komunističkog pokreta, razraditi globalnu strategiju i taktiku, koja će služiti kao smernica za Svetsku socijalističku revoluciju ?

Zar nije jasno i očigledno da teorija o revoluciji mora podrazumevati SVETSKU PARTIJU, koja će moći da organizuje i sistematizuje rad svih teoretičara Marksizma – Lenjinizma ?

Zar nije jasno i očigledno da svetski proletarijat nije u stanju da vodi i koordinira borbu u svojim zemljama kao I bitke na klasnom polju bez svog glavnog štaba ,bez njegove svetske Partije ?

Zar nije jasno i očigledno da je socijalistička revolucija na globalnom nivou nemoguća bez globalnog liderstva jedne,svetske Partije ?

Zar nije jasno i očigledno da bez teorije i prakse svetske proleterske Partije neće biti ništa od organizovanja revolucionarnih masa protiv kapitalizma ?

Zar nije jasno i očigledno da u eri globalnog prelaska u socijalizam, jedinstvo svetskog komunističkog pokreta mogu postići samo krajnje revolucionarne partije Staljinizma – Hodžaizma, da se to može postići samo nemilosrdnom borbom protiv svih drugih stranaka i organizacija ?

Zar nije jasno i očigledno da ne možemo tolerisati oportunističke elemente i tendencije u našem revolucionarno pokretu i da moramo očistiti naš pokret od oportunističkih elemenata? Zar nije jasno i očigledno da bi to značilo smrt svakog pokreta ako trpi neprijatelje u svojim redovima ?

Zar nije jasno i očigledno da je pobeda Svetske proleterske revolucije nemoguća bez pobede nad neorevizionizmom (antirevizionizam na rečima,revizionizam u delima).

Bez Staljinističko – Hodžaističke teorije nema Svetske Staljinističko – Hodžaističke Partije!

Drug Staljin je dao savršenu definiciju iz koje se mogu izvući osnove programa pokreta:

Staljinističko –Hodžaistički pokret se bori za

Likvidaciju imperijalizma u svim zemljama

Eliminacija težnje da se pokore drugi narodi

Uništenje nacionalnog ugnjetavanja

Uklanjanje svih nacionalnih nepoverenja i neprijateljstava

Ujedinjenje svih naroda u jedan sistem svetske socijalističke ekonomije

Stvaranje uslova za postepeno ujedinjenje svih nacija

Komunistička internacionala nije samo zbir kompartija. To je globalni sistem boljševičkog organizovanja ,jedinstvo u svim oblicima,ujedinjenje u celini.

Kominterna SH je centralni instrument Staljinističko –Hodžaističkog svetskog pokreta. Samim tim ona je najznačajnije svetsko oruđe svetske diktature proletarijata.

Neorevizionizam je najviši, najrazvijeniji i najopasniji oblik revizionizma.Neorevizionizam mora da se demaskira, a to je neophodno, jer je jedino tako moguća potpuna pobeda socijalizma u svetu…

Neorevizionizam se sastoji od različitih stremljenja i tendencija, raznih varijanti Maoizma,Trockizma, zatim Gevarizam, Kastroizam, Kimilsungizam, Berijanizam itd…

Povezivanje radničkog pokreta i naučnog socijalizma – to je naš zadatak, SH pokreta, učvršćenje revolucionarnog pokreta svetskog proletarijata svake zemlje.

Zajedno učimo i primenjujmo ovu platformu u klasnoj borbi protiv svetske buržoazije i njenih agenata u našim redovima!