Σ'  αυτές τις δραματικές, ιστορικές μέρες που ο Ελληνικός Λαός  αποφασίζει  για το μέλλον του, η Κομιντέρν (ΣΧ) - στο πνεύμα της επαναστατικής αλληλεγγύης - εκδίδει  το κεντρικό όργανό  μας «Παγκόσμια Επανάσταση» στην ελληνική γλώσσα.

Με την απόφασή μας  αυτή θα θέλαμε να υποστηρίξουμε τους Ελληνες Σταλινικούς-Χοτζικούς στην προετοιμασία τους για την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί-Χοτζικοί)

 

1917 - 2017

(facebook)

7, Νοεμβρίου, 1917

Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση 

 

 

 

 

Καλώς ήρθατε στην Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί) !

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ‘ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ-ΧΟΤΖΙΚΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ !

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ !

Την 1η Αυγούστου, συμπληρώνονται 44 χρόνια απ‘ τη δολοφονία του ηγέτη του επαναστατικού ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, μέλους της ΕΕ της ΚΔ και μιας από τις επιφανέστερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος.

Το ‘55 ο Ν. Ζαχαριάδης -πρώτος στο παγκόσμιο ΚΚ- αρνήθηκε να υποταχθεί στους χρουστσοφικούς σοσιαλφασίστες ρεβιζιονιστές, οι οποίοι ένα χρόνο αργότερα τον καθαίρεσαν, τον εξόρισαν και τον Αύγουστο του ‘73, μετά από 17 χρόνια εξορίας στη Σοβιετική Ένωση, τον δολοφόνησαν με την άμεση συνέργεια των ελλήνων σοσιαλφασιστών στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

Παράλληλα, οι σοβιετικοί σοσιαλφασίστες προσπάθησαν να επιβάλουν τη ρεβιζιονιστική τους γραμμή στο παλιό ΚΚΕ αλλά έσπασαν τα μούτρα τους, γι‘ αυτό και το διέλυσαν με ωμή βία, μαζικές διαγραφές, φυλακίσεις, εξορίες των μελών του στην πολιτική προσφυγιά (Σοβ. Ένωση & Λ. Δημοκρατίες) και διάλυση των παράνομων κομματικών οργανώσεων στην Ελλάδα το ‘58 και στη θέση του συγκρότησαν μια συμμορία πραχτόρων τους που εμείς αποκαλούμε ψεύτικο ΚΚΕ, η οποία σφετερίζεται τον τίτλο και τα σύμβολα του επαναστατικού ΚΚΕ ώς τα σήμερα.

- Τιμή και δόξα στο Μεγάλο Νίκο Ζαχαριάδη!

- Θάνατος στον ελληνικό σοσιαλφασισμό και τις μικροαστικές του παραλλαγές !

Αθήνα, 31/07/2017

Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

Σύντομο σχόλιο για έναν "επαναστάτη του fb"

Ένας φεϊσμπουκάς οπορτουνίσκος της κακιάς ώρας με σχετικά πρόσφατα σχόλιά του στο fb "ισχυρίζεται" ότι είμαστε ενάντια στην επαναστατική γραμμή της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ (1919 - 43), τον Στάλιν, τον Ε. Χότζα και μας αποκαλεί "γελοιογραφία της αντισταλινικής Comintern - SH".

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λέει μια λαϊκή παροιμία που ταιριάζει σ‘ αυτό το μικροαστό ακολουθητή της ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ και νεοτροτσκιστή μασκαρά που χαρακτηρίζει <<ιμπεριαλιστικό>> το Β‘ ΠΠ ακόμη και μετά την είσοδο της σοσιαλιστικής ΣΕ σ‘ αυτόν (!)

Αντί να "κριτικάρει", καλά θα έκανε αυτός ο καμουφλαρισμένος αντιχοτζικός (σε σχόλιό του έχει μιλήσει για "λάθη" του ΚΕΑ) να σταματήσει να σφετερίζεται τα σύμβολα της Κομιντέρν (ΣΧ) και να αντιγράφει κείμενα, εκκλήσεις και σχόλια της οργάνωσής μας παρουσιάζοντάς τα σαν δικά του.

- Κάτω οι βρωμεροί διπρόσωποι οπορτουνιστές κάθε μορφής.!!

- Ζήτω ο Σταλινισμός - Χοτζαϊσμός, ο Μαρξισμός - Λενινισμός της εποχής μας!!

- Το καραβάνι τραβάει μπροστά κι ας αλυχτούν οι σκύλοι!

Αθήνα, 26/06/2017

Ελληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

 

ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΝΕΟΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ (2)


Σαν τον απατεώνα που πιάνεται στα πράσα και φωνάζει "πιάστε τον κλέφτη", και αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι κάθε πολιτική αντιπαράθεση μαζί μας, το νεορεβιζιονιστικό απόβρασμα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ επανήλθε με ένα σχόλιο -βόθρο γεμάτο επινοήσεις και δυσωδία ρουφιανιάς που είναι το έσχατο καταφύγιο, κοινό τόσο στους οπορτουνιστές όσο και στα κάθε πάστας αλήτικα στοιχεία του υπόκοσμου.

Δεν διστάζουν, μάλιστα, να παραστήσουν το "Νέστορα του κινήματος" (γι' αυτό θα μιλήσουμε στο τέλος) σε αντιδιαστολή προς τα "εγγονάκια", αμφισβητώντας έτσι ανοιχτά την παράδοση του κινήματος που αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της ιστορικής Κομμουνιστικής Διεθνούς Νέων, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά το ηλικιακό ως κριτήριο επαναστατικότητας.

Οι ύβρεις και η συκοφαντία, που σύμφωνα με τον Λένιν προδίδουν την τέλεια έλλειψη επιχειρημάτων, είναι το τελευταίο που απέμεινε σ' αυτούς τους σοσιαλφασίστες μπασιμπουζούκους προκειμένου να "διασκεδάσουν" το πολιτικό τους στραπάτσο.

Εμείς, στιγματίζοντας τον αλήτικο κατήφορο αυτής της δράκας πολιτικών προβοκατόρων που προσπαθούν μάταια να ξεφύγουν απ' την πολιτική ουσία της πολεμικής ενάντιά τους, συνεχίζουμε στο δρόμο της πολιτικής αποκάλυψης της αντεπαναστατικής τους φύσης, στηριζόμενοι σε γεγονότα και όχι σε "φήμες", τις οποίες περίμεναν τάχα να "φτάσουν στα χέρια τους" προκειμένου να... θυμηθούν να μας κατονομάσουν(!)

 

Συνοψίζουμε, λοιπόν, με λίγα λόγια μερικούς βασικούς σταθμούς της αντεπαναστατικής τους δράσης:

1. Έχουν τη ρεφορμιστική γραμμή της εξόδου της Ελλάδας από ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ χωρίς προλεταριακή επανάσταση και συντριβή της αστικής κρατικής μηχανής, το γνωστό δηλ. παραμύθι που πουλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις "πλατείες" με στόχο να εξαπατήσει τις λαϊκές μάζες και να υφαρπάξει την ψήφο τους, να φτιάξει κυβέρνηση και να συνεχίσει με νέα μνημόνια. Βάφτισαν μικροαστικό τον αστικό ΣΥΡΙΖΑ και εξαπάτησαν αισχρά το λαό, καλώντας τον, αντί να απόσχει, να στηρίξει τη συμμορία Τσίπρα/Καμμένου στο κάλπικο δημοψήφισμα του Ιούλη '15.

 

2. Τον Αύγουστο του '08 στον άδικο ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο της Γεωργίας, στήριξαν με πάθος τη ρώσικη ιμπεριαλιστική επίθεση, χαρακτηρίζοντάς τη "ηχηρό χαστούκι" και "πολύ καλό και ιδιαίτερα σκληρό μάθημα"!

 

3. Στηρίζουν τους "αντιφασίστες αντάρτες" της ανατολικής Ουκρανίας (δηλαδή το ρώσικο στρατό και τους νεοναζί του Πούτιν που σπεκουλάρουν με τα αντιφασιστικά αισθήματα των Ουκρανών και ρώσων μειονοτικών) στον άδικο ουκρανικό εμφύλιο πόλεμο. Μάλιστα, συμμετείχαν σε εκδήλωση πουτινικών υποστηρικτών της Νοβορωσίας στο πολυτεχνείο, κάνοντας παρέμβαση εξ ονόματος των αγωνιστών του ΕΛΑΣ/ΔΣΕ(!)

Να παριστάνεις τον οπαδό του δολοφονημένου απ' την KGB Νίκου Ζαχαριάδη, του Στάλιν και του αντισοσιαλιμπεριαλιστή Χότζα, ενώ είσαι ένας τόσο ξετσίπωτος λακές του Κρεμλίνου, μόνο με τη μικροαστική θρασύτητα των χαφιέδων του παλιού τροτσκιστικού "Αρχείου" μπορεί ίσως να συγκριθεί.

 

4. Πριν κάμποσα χρόνια αυτοί οι... ντούροι χοτζικοί είχαν αποδεχτεί συνειδητά στις γραμμές τους έναν δηλωμένο αντιχοτζικό, ηγετικό στέλεχος της παλιάς οπορτουνιστικής ΣΑΚΕ, ο οποίος ήταν μάλιστα και εισηγητής σε εκδήλωσή τους στο Πολυτεχνείο, προτού τους "βρομίσει" και τον αποβάλλουν σαν "χαφιέ".

 

5. Στις 7 Μάη του '17 συμμετείχαν στην ανεπίσημη φασιστική εκδήλωση της ρώσικης πρεσβείας στο Σύνταγμα (η επίσημη έγινε στις 9), εκδήλωση αισχρής καπηλείας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που οργάνωσαν σύλλογοι παλιννοστούντων/μεταναστών - παραρτήματα της πρεσβείας και ηγετικά στελέχη της ΛΑΕ χωρίς ούτε μια, έστω για τα μάτια, καταγγελία των εντελώς πρόσφατων εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας στη Συρία. Παράλληλα, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στο γραφικό τους σχόλιο, έκαναν φέις κοντρόλ σε διάφορους περαστικούς ψυχολογώντας τους (αν είναι περίεργοι και σκεπτικοί, αν ρεμβάζουν, κ.λπ.) και χρονομετρούσαν την παρουσία τους σε δημόσιο χώρο (έκατσαν πολύ, λίγο, μέχρι το τέλος, κοκ.)...

Μάλλον για δέσιμο είναι οι τύποι, αλλά εμείς... απορούμε: νιώθετε ενοχές που είστε μαντρόσκυλα του ρώσικου ιμπεριαλισμού;

 

6. Σαν γνήσιοι απόγονοι της χαφιέδικης ΠΔ του Μανιαδάκη που υμνούσε τον "πατριώτη Μεταξά", οι σοσιαλσωβινιστές προβοκάτορες της ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ σε άτυπη συμμαχία με το μεγαλοσέρβικο εθνικισμό και τη ντόπια πολιτική αντίδραση αρνήθηκαν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Αλβανών Κοσοβάρων και σ' όποιον διαφωνεί μ' αυτή τη σωβινιστική-αντιδιεθνιστική τους θέση, όπως εμείς, κολλάνε την ταμπέλα του ΟΥΤΣΕΚΑ και του εθνικιστή. Η "πολιτική" αλητεία τούς συνοδεύει σε κάθε τους βήμα.

Ενας τόσο χυδαίος απολογητής της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας (που σακάτεψε τα κορμιά τόσων βετεράνων του ΔΣΕ σε φυλακές, εξορίες και ψυχιατρεία) όπως αυτή η υποτιθέμενη αντιχρουστσοφική σέχτα, όχι εκπρόσωπος και ιστορική συνέχεια των παλιών ανταρτών δεν μπορεί να είναι, αλλά ο χειρότερος και πιο ύπουλος εχθρός τους.

Αλλωστε, μόνο το γεγονός της παρουσίας αντιρεβιζιονιστών πολιτικών προσφύγων σε διάφορες οπορτουνιστικές ομάδες (ΣΑΚΕ, ΕΚΚΕ, ψευτομλ, κ.α.), καθιστά τον περί "εκπροσώπου" ισχυρισμό, που μονότονα και βαρετά επαναλαμβάνουν για τον εαυτό τους οι ηγετίσκοι της "ανασύνταξης", εξ ορισμού γελοίο.

Ιστορική συνέχεια του παλιού ΚΚΕ είναι αυτός που υπερασπίζεται τις επαναστατικές του αρχές όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και σίγουρα όχι η καρικατούρα και γελοιογραφία του μαρξισμού που λέγεται "ανασύνταξη"...

Τέλος, καταδικάζουμε αποφασιστικά τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο του αγαπημένου μας σ. Β.Ε., του μοναδικού πιστού ώς τα σήμερα μαθητή του αείμνηστου ηγέτη του ιστορικού ΚΚ Γερμανίας/ΜΛ σ. Ερνστ Αουστ.

Οταν ο σ.Β. έστηνε ολόκληρες οργανώσεις τη δεκαετία του '70 στο Αμβούργο ξεκινώντας με 4 άτομα και συγκρούονταν με το φιλοναζιστικό μεταπολεμικό γερμανικό καθεστώς, ο "μπαρουτοκαπνισμένος" υβριστής, που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου και "απειλεί" να ρουφιανέψει δημόσια, φυτοζωούσε σε κεντροευρωπαική χώρα μέσα στην πολιτική ανυπαρξία.

Αυτό το υποκείμενο (η ανειλικρίνεια και ποταπότητα του οποίου διαπιστώθηκαν σε συνάντηση με τον παλιό αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος, Γ. Ζάχο, τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης) έχει το θράσος να εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος των μαχητών/ριών του ΔΣΕ, ενώ δεν είναι παρά ένας επίδοξος χαφιές, γαλουχημένος στην προβοκάτσια από τότε που ήταν μέλος της ομάδας του Κολιγιάννη.

Και είναι απορίας άξιο πώς εκδιώκονται άτομα από ομάδα της οποίας δεν είναι ούτε καν υποψήφια μέλη, αλλά γι' αυτό ίσως μας "διαφωτίσει", σε καμιά 10ετία πάλι, ο παλιάτσος αυτός που κατηγορεί άλλους για αρπαγή βιβλίων τη στιγμή που αυτός είναι ο "κλέφτης" (είχε δανειστεί, μεταξύ άλλων, το "Δυο φίλοι λαοί" του Ε. Χότζια, για να μην το επιστρέψει ποτέ).

Η οργάνωσή μας διαθέτει, επίσης, αρχείο με προσωπικές επιθέσεις, χυδαιότητες, ρατσιστικά υπονοούμενα και απειλές που πολύ πρόσφατα εξαπέλυσε ανώνυμα μέλος της "ανασύνταξης" ενάντια σε αγωνιστές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και δικαιώνει πλήρως το χαρακτηρισμό "αποβράσματα" που ευθύς εξαρχής τούς απέδωσε η Κομιντέρν (Σταλινικοί -Χοτζικοί) με ομόφωνη απόφαση όλων των τμημάτων της.

- Κάτω η αντεπαναστατική -νεορεβιζιονιστική "ανασύνταξη" !

- Ζήτω ο Σταλινισμός - Χοτζαϊσμός !!!

Αθήνα 26/06/2017

Ελληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΚΑΤΩ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

Επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και εγκαθίδρυση της Διχτατορίας του Προλεταριάτου - η μόνη λύση!

Πριν λίγες μέρες η αντιδραστική κυβέρνηση της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε σκληρά αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που ισοδυναμούν με 4ο Μνημόνιο, βαθαίνοντας την απόλυτη εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού, και παγίωσε το καθεστώς νεοαποικίας για τη χώρα μας.

Είναι ζωτική ανάγκη να οργανωθούν αποφασιστικοί ταξικοί αγώνες για ν' αποκρουστεί η βαρβαρότητα του κεφάλαιου, απομονώνοντας και συντρίβοντας την προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία που προδίνει συστηματικά την ταξική πάλη του προλεταριάτου και των συμμάχων του. Χτίζοντας επαναστατικά ταξικά συνδικάτα, οργανώνοντας απεργίες, διαδηλώσεις και συγκρούσεις για τα δίκια του λαού - να ιδρύσουμε το επαναστατικό Σταλινικό - Χοτζικό μας Κόμμα σαν συνέχεια του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ και να φωτίσουμε το δρόμο της βίαιης ανατροπής του καπιταλισμού και της οικοδόμησης της κομμουνιστικής εργατο-αγροτικής Λαϊκής Εξουσίας!

- Εμπρός για μάχες ταξικές - επαναστατικές! -

Ζήτω ο Σταλινισμός - Χοτζαϊσμός! -

Στα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, συντρίβουμε τον καπιταλισμό και τους οπορτουνιστές πράχτορές του!

Αθήνα 23/05/2017

Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!


Διεθνές προλεταριάτο - ένωσε τον κόσμο!

 

 

Movement for the Reorganization of the Communist
Party of Greece 1918–55

"Anasintaxi" is a petty-bourgeois pseudo-Hoxhaist groupThe Movement for the Reorganization of the “Communist” Party of Greece is also a member of the ICMLPO, sharing all anti-communist vices common to its “brother-parties”. Like occurs with the others, also the MRCPG describes itself as being an “Hoxhaist”, “anti-revisionist” party. However, the truth is just the opposite.

In what concerns the MRCPG, we can rely on the information took in situ by our Greek comrades, by the Stalinists-Hoxhaists from Greece, who correctly and accurately remark that "Movement for Reorganization of Communist Party of Greece 1918 - 56" ("Anasintaxi") is a petty-bourgeois pseudo-Hoxhaist group (founded on 2000) which is continuity of "Organization of Communist Marxists-Leninists of Greece" ("OCMLG") which was founded on 1982 by some ex-members of revisionist and social-fascist "Communist" Party of Greece. During the first period, "OCMLG" "supported" in words Socialist Albania and comrade Enver Hoxha but never worked on the direction of class reorganization of workers’ movement, never worked on the direction of revolutionary class reorganization, never behaved politically as an authentic Marxist - Leninist party of the working class in Greece [socialism in words, capitalism and (neo) revisionism in practice]. The "OCMLG" was never recognized as a brother-party of Enver Hoxha’s Party of Labor of Albania.

Today, "Anasintaxi" is member of the neo revisionist pseudo-Hoxhaist caricature IC"ML"PO. Relatively to Greek reality and massive workers’ movement, "Anasintaxi" defends (like all Greek social-fascists, revisionists and opportunists enemies do) a reformist - counter revolutionary line of "Way out of European Union - Euro - Economical Monetary Union" without a violent armed proletarian revolution as part of the violent armed socialist world revolution. That reformist line deceives the Greek working class and people because without overthrowing capitalism through a violent proletarian revolution, world imperialist system cannot be abolished. Therefore, this is a strategic choice of the Greek neorevisionists, who are supporters of American - European imperialists and of Greek bourgeois class at their service.

"Anasintaxi" also deceived Greek people and working class telling them that a possible victory of SYRIZA - Kerensky on January 2015 bourgeois elections "maybe will change, even if minimally, the social situation of working masses" and characterized SYRIZA as an anti-fascist petty - bourgeois party (!) and not as a bourgeois social-democratic party as it is in fact. By this time, it’s already well known all over the world that SYRIZA - Kerensky won the elections, made government with a reactionary semi-fascist nationalist party-gang and continues just the same memorandum’s policy of capitalistic barbarity... As the 5 Classics of Marxism-Leninism teach us, in the epoch of imperialism the national question is absolutely part of violent proletarian revolution’s question and not of bourgeois-democratic revolution! Thus, the national question of dependent countries towards imperialism can be solved totally only by the world violent socialist and proletarian revolution in Greece and all over the world!

At a global scale, "Anasintaxi" supports (like the whole IC"ML"PO) the socialfascist and demagogic regimes like Venezuela’s Chavist Maduro’s regime, Ecuadorian Correa’s regime, North Korean monarcho-fascist regime, Cuban social-fascist regime and other supposedly "anti - imperialist" forces... In its official site, these Greek neo-revisionists and opportunists publish a text defending social-fascist Honduran “President” Zelaya who represented his country’s national bourgeois class and who was ousted from power by compradore forces at the service of American imperialism. Instead of denouncing Zelaya’s veritable nature and of revealing the inherent and inevitably exploitative and oppressive character of all sections of the bourgeois class without exception (no matter if “national patriotic” or if compradore), they qualify Zelaya’s “nationalistic” bourgeois-capitalist regime (together with those of Venezuela, Ecuador, Bolivia, etc.) as being “democratic”, “progressive” and proof of “people’s victory”:

(…) repudiate the coup d’état against the government of José Manuel Zelaya. This action, which was known by and had the support of the U.S. government, is not only an attempt to put a brake on the democratic process that had begun in that Central American country; it is also a test and a warning of what the reactionary forces are willing to do to halt and reverse the victories won by the peoples of Latin America, which have resulted in the formation of progressive and democratic governments in various countries in the region.” (http://anasintaxi-en.blogspot.pt/2009/10/we-condemncoup- detat-and-support.html, We condemn the coup d’état and support the struggle of the workers and people of Honduras, 2009, edition in English)

And Greek neo-revisionists and social-fascists also support, as the whole IC"ML"PO, the pseudo-anti-fascist camp (Russian imperialists in fact) in Ukraine’s reactionary unjust war between Western and Eastern imperialisms.

Nobody forgets (only the false "anti-imperialists" of "ICMLPO" do so!) that Donbas rebels’ leader, Gubarev, was member of "Russian Nation’s Unity" - a criminal nazi-fascist group...

In 2008, "Anasintaxi" refused Albanian Kosovars’ self-administration rights providing pseudo-Marxists excuses: that was a safety sign of petty - bourgeois nationalism of that group. Recognizing every oppressed nation’s right for selfadministration is an every true communist’s unnegotiable duty, according to comrade Lenin.

Every year, "Anasintaxi" publishes in its garbage website greeting messages by their friends, the Russian social-fascists named “All - Union Communist Party of Bolsheviks" ("AUCPB") who are stooges of Putin‘s imperialist semi-fascist regime and hold similar positions to other Russian monarcho–fascists about the "domination of Zionist capital in Russia", etc. ...

All these short remarks unmask the reactionary petty-bourgeois character of this Greek pseudo-Hoxhaist group and denounces the whole IC"ML"PO as a neo - revisionist camp at the service of the world bourgeois class - a camp which must be smashed by today’s genuine Stalinists Hoxhaists revolutionaries!excerpt of the theoretical article:

(Declaration of War Against the neo-revisionist ICMLPO )

 

 

ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΝΕΟΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ "ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ"!

 


Αντί ν‘ απολογηθεί μπροστά στην εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό που τόσο αισχρά εξαπάτησε καλώντας τον να στηρίξει τη συμμορία Τσίπρα/Καμμένου - όργανο των ιμπεριαλιστών στο ψευτο-δημοψήφισμα του Ιούλη ‘15, το νεορεβιζιονιστικό απόβρασμα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ "απάντησε" μετά από 2 ολόκληρα χρόνια (!) στο ξεσκέπασμα που τους κάναμε τότε , με ένα γελοίο σχόλιο-καταγγελία, όπου χωρίς καν να τολμά να κατονομάσει την οργάνωσή μας και καπηλευόμενη με τρισάθλιο τρόπο τη μνήμη και τις επαναστατικές παραδόσεις των ηρωικών παρτιζάνων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ/ΔΣΕ, μας αποκαλεί "χαφιέδες και πράκτορες της Ασφάλειας" (http://anasintaxi.blogspot.gr/2017/05/blog-post_16.html?m=1) αντιγράφοντας την παλιά γνωστή βρώμικη συκοφαντία των χρουστσοφικών ρεβιζιονιστών σε βάρος του μαρξιστικού - λενινιστικού κομμουνιστικού κινήματος !

Στις 7 Μάη, οι νεο-ρεβιζιονιστές προδότες της ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ, αυτοί οι πιστοί λακέδες του Τσίπρα, του Τσάβες και του Φιντέλ Κάστρο, μπήκαν επίσημα πλέον στην υπηρεσία των ρώσων ιμπεριαλιστών σφαγέων της Συρίας, προπαγανδίζοντας και συμμετέχοντας σαν πρώτα βιολιά στην ελληνική εκδοχή της προκλητικής φασιστικής φιέστας της "αθάνατης στρατιάς" που τα τελευταία χρόνια διοργανώνουν οι οπαδοί του Πούτιν σε διάφορες πόλεις του κόσμου με στόχο να σκυλεύσουν την ιστορική μνήμη της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης που ανήκει στο Μεγάλο Στάλιν και τους Λαούς και όχι στους Νέους Τσάρους του Κρεμλίνου!

Αυτούς τους αποστάτες νεο-ρεβιζιονιστές της "ανασύνταξης" που τολμάνε οι νάνοι να μιλάνε ακόμη και στο όνομα του αγαπημένου μας Δάσκαλου, σύντροφου Ενβέρ Χότζια, 5ου κλασσικού του μαρξισμού -λενινισμού, θα τους ξεσκεπάσουμε μέχρι τέλους ! Τις απειλές τους περί "οδυνηρών εκπλήξεων", τούς τις τρίβουμε στη μούρη !!

- Κάτω οι βρωμεροί νεο-ρεβιζιονιστές της ICMLPO και της "ανασύνταξης" !!

- Ζήτω οι Μαρξ - Ένγκελς -Λένιν - Στάλιν - Χότζια !!

- Ζήτω η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση !!

- Στα 100χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, συντρίβουμε τον καπιταλισμό και τους οπορτουνιστές πράχτορές του !

Αθήνα, 17/05/2017

Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

 

 

 

Το νεορεβιζιονιστικό απόβρασμα ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ - πιστοί λακέδες των Νέων Τσάρων του Κρεμλίνου συμμετέχουν στη φασιστική "αθάνατη στρατιά" του Πούτιν...

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

Μήνυμα

Ρωσικό τμήμα της Komintern (ΣΧ)

 

Ζήτω η 9η του Μαΐου 1945!

 

Τιμάμε τα 72 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ' την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων.

 

... Χθες Βερολίνο

Αύριο στη Μόσχα ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

199.

γενέθλια του Καρλ Μαρξ

5 του Μάη 1818

ειδική ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα

 

 

για τον Μαρξ και τον Ένγκελς

 

 

Μαρξ - Ένγκελς - Αρχεία

 

Γι’ αυτό, στην ιστορία της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής η ρύθμιση της εργάσιμης ημέρας παρουσιάζεται σαν πάλη για τα όρια της εργάσιμης ημέρας – πάλη ανάμεσα στο συνολικό κεφαλαιοκράτη, δηλαδή την τάξη των κεφαλαιοκρατών, και στο συνολικό εργάτη, δηλαδή την εργατική τάξη.

Καρλ Μαρξ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, τ. Α`,

 

 

 

 

 

 

 

“It is our duty, armed with the theory and the method of Marx – Engels – Lenin – Stalin, the ideological arsenal of Marxism – Leninism – Stalinism, to study and dissects Greek life and reality with a time of changes and developments to analyze and know the modern Greek, local peculiarities and characteristics, to illuminate the Greek beam path to people’s democracy and socialism – communism”

 

(Nikos Zachariadis,

“Marxism-Leninism in Greece”, Communist Review, Athens, June 1946, p. 5)

 

 

 

 

 

 

Ζήτω η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!

Πρώτη Μάιος 2017

ιστοσελίδα στα αγγλικά

 

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Πάνε 131 χρόνια από κείνη τη ματωβαμμένη Πρωτομαγιά του 1886, όταν η αμερικάνικη μπουρζουαζία απαντούσε με σφαγή των εργατών του Σικάγου που εξεγέρθηκαν ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, απαιτώντας βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και ελάττωση της εργάσιμης μέρας σε 8ωρο. Από τότε η Πρωτομαγιά έγινε σταθμός και ορόσημο για το ανέβασμα της πάλης των εργατών για τα δικαιώματα και τον ξεσκλαβωμό τους - μέρα των επαναστατικών παραδόσεων και της διεθνούς αλληλεγγύης των εργατών και των εργαζόμενων όλου του κόσμου. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργάτες και τους λαούς όλου του κόσμου να υφίστανται την πιο άγρια ιμπεριαλιστική κτηνωδία και καπιταλιστική βαρβαρότητα όλων των εποχών: όξυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης υπερπαραγωγής, απόλυτη εξαθλίωση, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία, Υεμένη κι αλλού, πρωτόφαντη νεοαποικιακή λεηλασία των εξαρτημένων χωρών, μαζικούς πνιγμούς - δολοφονίες προσφύγων, άνοδος του φασισμού, πολιτιστική παρακμή και εξαχρείωση. Μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή κατάσταση η παγκόσμια εργατική τάξη στέκεται ανοργάνωτη και αφοπλισμένη εξαιτίας της μακρόχρονης σαμποταριστικής δράσης των σοσιαλφασιστών, ρεβιζιονιστών και νεορεβιζιονιστών προδοτών, χωρίς την έμπνευση και καθοδήγηση της σοσιαλιστικής Αλβανίας - του μοναδικού φάρου της επανάστασης και του σοσιαλισμού μετά το '56. Στη χώρα μας ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλεύτηκε επιδέξια την οργή για τις λαομίσητες μνημονιακές κυβερνήσεις προκειμένου να ανέβει στην εξουσία και να συνεχίσει την ίδια ακριβώς μνημονιακή πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ακολουθώντας τα χνάρια του παλιού ρώσου αντεπαναστάτη Κερένσκυ...

Η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει σήμερα είναι μοναχά τούτη:

επαναστατική διέξοδος από την κρίση!

Κανένας εφησυχασμός, ένταση της ταξικής πάλης και ίδρυση στην Ελλάδα και παντού τον κόσμο τμημάτων του παγκόσμιου επαναστατικού κόμματος, του μοναδικού γνήσιου προλεταριακού κόμματος, της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί - Χοτζικοί)!

- Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

- Κάτω οι σοσιαλφασίστες, οι ρεβιζιονιστές και νεορεβιζιονιστές εχθροί του λαού! -

Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός της εποχής μας, ο Σταλινισμός - Χοτζαϊσμός!

- Ζήτω η βίαιη σοσιαλιστική επανάσταση και η ένοπλη προλεταριακή διχτατορία στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο!

- Ζήτω ο παγκόσμιος σοσιαλισμός και ο παγκόσμιος κομμουνισμός!

- Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

 

Ζήτω ο σταλινισμός - χοτζαϊσμός!

Διεθνής ημέρα πάλης του παγκόσμιου προλεταριάτου

Πρωτομαγιά - σε εικόνες

 

 

 

 

(υπό κατασκευή)

Ζήτω ο

σταλινισμός - χοτζαϊσμός!

 

To 1889 η Β` Διεθνής στο Παρίσι καθιέρωσε την 1η Μαΐου ως διεθνή εργατική γιορτή σε ανάμνηση της μεγάλης και αιματοβαμμένης απεργίας των εργατικών συνδικάτων στο Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του οκτάωρου, με το γνωστό σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση και μόρφωση, 8 ώρες ύπνος».

Η εργατική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1890 στο Παρίσι, όχι μόνο ως ημέρα μνήμης και τιμής αλλά και ως αφετηρία νέων στόχων και διεκδικήσεων.

Με αυτό το περιεχόμενο η Πρωτομαγιά πρωτογιορτάστηκε στη χώρα μας το 1894 (Αθήνα, Στύλοι Ολυμπίου Διός) με βασικό διοργανωτή το Ρεθυμνιώτη Σταύρο Καλλέργη, που μέσα από την εφημερίδα του «Σοσιαλιστής» αγωνιζόταν με πάθος για τα δικαιώματα του «Έθνους των φτωχών πασχόντων εργατών», όπως έγραφε. Κύρια αιτήματα ήταν η καθιέρωση του οκτάωρου, η αργία της Κυριακής, η αναπηρική σύνταξη και η κατάργηση της θανατικής ποινής.

 

 

1919:

Η πρώτη οργανωμένη και μαζική εργατική Πρωτομαγιά στη χώρα μας

«Αι πιέσεις, τα εμπόδια δεν μας απελπίζουν, έλεγε μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Είμεθα ακόμη άπειροι, είμεθα αρχάριοι . Η Πρωτομαγιά όλων των εργατών του κόσμου είναι αρχή της αναγεννήσεως. Αναγεννόμεθα, οργανούμεθα. Μια νέα ζωή ήδη αρχίζει για μας, μια νέα ελπίδα μας ενθαρρύνει… Στην τιμία Ελλάδα απομένει να βάλη και εδώ τα θεμέλια του νέου κόσμου, που οικοδομείται(ενοεί τη Σοβιετική Ενωση) …»

 

Απεργοί στη Λειβαδιά την Πρωτομαγιά του 1919

 

Πρωτομαγιά συγκέντρωση σοσιαλιστών στη Θεσσαλονίκη

 

Απεργοί του Ηλεκτρικού

Σε άλλες πόλεις

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατών της Θεσσαλονίκης στην πρωτομαγιάτικη απεργία της 18ης Απριλίου . Η βασική συγκέντρωση έγινε στο εξοχικό καφενείο «Πάνθεον» και ο γιορτασμός συνεχίστηκε ως το βράδυ στοδάσος του Σέιχ Σου

Εντυπωσιακές ήταν οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο Βόλο. «Υπερτρισχίλίοι» συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου «αι ζητωκραυγαί ήσαν ατελεύτητοι υπέρ της εργατικής τάξεως και το σοσιαλισμού». Ο γιορτασμός συνεχίστηκε συνεχίστηκε στην εξοχή Τσιμπούν «εν πλήρει τάξη και ενθουσιασμού»…

 

 

 

Ζήτω ο Λένιν 147η Γενέθλια !

 

22, Απριλίου 1870 - 22 Απρίλη 2017

ειδική ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα

 

 

 

Οι Θέσεις του Απρίλη

 

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

 

Λένιν -

Ο μεγάλος ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης


(Νέα συλλογή εικόνων)

 

Λένιν
Ελληνικά Αρχεία

 

 

 

11 τον Απρίλιο του, του 1985
επετείου 32 το θάνατο

Ενβέρ Χότζα

11, Απριλίου, 1985 - 11 του Απριλίου 2017

ειδική ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα ...

 

Ενβέρ Χότζα

 

 

 

14 Μαρ του 1883

 

134 Χρονια απο τον Θανατο του Καρλ Μαρξ

 

 

ειδική ιστοσελίδα

 

134 Χρονια απο τον Θανατο του Καρλ Μαρξ και 150 Χρονια απο την Εκδοση του Κεφαλαιου - που εκδοθηκε το 1867

Σημερα ολοι οι οπαδοι του κομμουνισμου, του Μαρξισμου – Λενινισμου και οι Μαρξιστες – Λενινιστες τιμουν την 134η επετειο του θανατου του Καρλ Μαρξ.
Η κληρονομια του Καρλ Μαρξ ειναι αθανατη.
Θα ζει για παντα στο μυαλο και καρδιες καθε εργατη και καθε κομμουνιστη.
Ο Μαρξ ειναι ο πρωτος κλασικος του Μαρξισμου – Λενινισμου που μαζι με τον Έγκελς εβαλαν τα θεμελια του επιστημονικου σοσιαλισμου.

Και αυτη η χρονια ειναι η 150η επετειος του Κεφαλαιου – το αποκαλουμενο “Βιβλο των Εργατων” (Ένγκελς) – που εκδοθηκε το 1867.

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή την 150η επέτειο του "Κεφαλαίου"

εκδώσαμε αυτό το κύριο έργο του Καρλ Μαρξ

iσε 17 γλώσσες

 

 

 

 

Βλαντιμίρ Λένιν


Oι Τρεις πηγές & Τα Tρία Συστατικά Μέρη του Μαρξισμού

Δημοσιεύθηκε: Προσβεστσένιγιε, Νο 3, Μάρτιος 1913

 

Έχοντας αναγνωρίσει ότι το οικονομικό σύστημα είναι η βάση πάνω στην οποία υψώνεται το πολιτικό εποικοδόμημα, ο Μαρξ αφιέρωσε την περισσότερη προσοχή του στη μελέτη αυτού του οικονομικού συστήματος. Το κύριο έργο του Μαρξ, Το Κεφάλαιο, είναι αφιερωμένο στη μελέτη του οικονομικού συστήματος της σύγχρονης, δηλαδή της καπιταλιστικής, κοινωνίας.

Η κλασική πολιτική οικονομία, πριν από τον Μαρξ, εξελίχθηκε στην Αγγλία, την πιο ανεπτυγμένη από τις κεφαλαιοκρατικές χώρες. Ο Άνταμ Σμιθ και ο Ντέιβιντ Ρικάρντο2, με τις έρευνές τους για το οικονομικό σύστημα, έβαλαν τα θεμέλια της εργασιακής θεωρίας της αξίας. Ο Μαρξ συνέχισε το έργο τους· παρείχε μια απόδειξη αυτής της θεωρίας και την ανέπτυξε με συνέπεια. Έδειξε ότι η αξία κάθε εμπορεύματος καθορίζεται από την ποσότητα του κοινωνικά αναγκαίου χρόνου εργασίας που απαιτείται για την παραγωγή του.

Όπου οι αστοί οικονομολόγοι έβλεπαν μια σχέση μεταξύ πραγμάτων (η ανταλλαγή του ενός εμπορεύματος για ένα άλλο), ο Μαρξ αποκάλυψε μια σχέση μεταξύ ανθρώπων. Η ανταλλαγή εμπορευμάτων εκφράζει το δεσμό μεταξύ μεμονωμένων παραγωγών μέσω της αγοράς. Το χρήμα υποδηλώνει ότι αυτός ο δεσμός γίνεται όλο και πιο στενός, συνδέοντας αξεχώριστα ολόκληρη την οικονομική ζωή των μεμονωμένων παραγωγών σε ένα σύνολο. Το κεφάλαιο υποδηλώνει μια περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του δεσμού: η εργατική δύναμη του ανθρώπου γίνεται εμπόρευμα. Ο μισθωτός εργάτης πωλεί την εργατική του δύναμη στον ιδιοκτήτη του εδάφους, των εργοστασίων και των εργαλείων της εργασίας. Ο εργάτης ξοδεύει ένα μέρος της εργάσιμης ημέρας για να καλύψει τα έξοδα της συντήρησης αυτού και της οικογένειάς του (μισθός εργασίας), ενώ στο άλλο μέρος της ημέρας δουλεύει χωρίς ανταμοιβή, δημιουργώντας για τον καπιταλιστή υπεραξία, την πηγή κέρδους, την πηγή του πλούτου της τάξης των καπιταλιστών.

Η διδασκαλία της υπεραξίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής θεωρίας του Μαρξ.

Το κεφάλαιο, που δημιουργείται από την εργασία του εργάτη, συντρίβει τον εργάτη, καταστρέφοντας τους μικροαστούς και δημιουργώντας ένα στρατό ανέργων. Στη βιομηχανία, η νίκη της μεγάλης κλίμακας παραγωγής είναι άμεσα προφανής, αλλά παρατηρούμε το ίδιο φαινόμενο στη γεωργία επίσης, όπου η ανωτερότητα της μεγάλης κλίμακας καπιταλιστικής γεωργίας ενισχύεται, η εφαρμογή μηχανημάτων αυξάνεται και το αγροτικό νοικοκυριό, πιασμένο στη θηλιά του χρηματικού κεφαλαίου, ξεπέφτει και βυθίζεται στην καταστροφή, κάτω από το βάρος της καθυστερημένης τεχνικής του. Στη γεωργία, η πτώση της μικρής κλίμακας παραγωγής παίρνει διαφορετικές μορφές, αλλά η ίδια η πτώση της είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

Καταστρέφοντας τη μικρής κλίμακας παραγωγή, το κεφάλαιο οδηγεί σε μια αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και στη δημιουργία μιας μονοπωλιακής θέσης για τις ενώσεις των μεγάλων καπιταλιστών. Η παραγωγή η ίδια γίνεται όλο και πιο κοινωνική – εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια εργατών συνενώνονται σε έναν εύτακτο οικονομικό οργανισμό– αλλά το προϊόν της συλλογικής εργασίας το ιδιοποιούνται μια χούφτα καπιταλιστές. Η αναρχία της παραγωγής εντείνεται, όπως και οι κρίσεις, το λυσσαλέο κυνηγητό των αγορών και η αβεβαιότητα της ύπαρξης της μάζας του πληθυσμού.

Αυξάνοντας την εξάρτηση των εργατών στο κεφάλαιο, το κεφαλαιοκρατικό σύστημα δημιουργεί τη μεγάλη δύναμη της ενωμένης εργασίας.

Ο Μαρξ παρακολούθησε την ανάπτυξη του καπιταλισμού από τα πρώτα έμβρυα της εμπορευματικής οικονομίας, από την απλή ανταλλαγή, ως τις ανώτερες μορφές του, τη μεγάλης κλίμακας παραγωγή. Και η εμπειρία όλων των καπιταλιστικών χωρών, παλαιών και νέων, καταδεικνύει σαφώς την αλήθεια αυτής της διδασκαλίας του Μαρξ σε αυξανόμενους αριθμούς εργατών.

Ο καπιταλισμός θριάμβευσε σε όλον τον κόσμο, αλλά αυτός ο θρίαμβός του είναι μόνο το προοίμιο του θριάμβου της εργασίας κατά του κεφαλαίου.

 

 

 

 

"Στην κοινωνική παραγωγή της ύπαρξής τους οι άνθρωποι έρχονται αναπόφευκτα σε καθορισμένες σχέσεις, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τη θέλησή τους, δηλαδή σε σχέσεις παραγωγής, που αντιστοιχούν σε μια ορισμένη βαθμίδα στην ανάπτυξη των υλικών δυνάμεων της παραγωγής. Το σύνολο αυτών των παραγωγικών σχέσεων αποτελεί την οικονομική δομή της κοινωνίας, την υλική βάση, πάνω στην οποία υψώνεται ένα νομικό και πολιτικό εποικοδόμημα και στην οποία αντιστοιχούν καθορισμένες μορφές κοινωνικής συνείδησης. Ο τρόπος παραγωγής των συνθηκών της υλικής ζωής καθορίζει τη γενική διαδικασία της κοινωνικής, πολιτικής και διανοητικής ζωής. Δεν είναι η συνείδηση που καθορίζει την ύπαρξη των ανθρώπων, αλλά η κοινωνική τους ύπαρξη καθορίζει τη συνείδησή τους. Σε ένα στάδιο της ανάπτυξης, οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας έρχονται σε σύγκρουση με τις υφιστάμενες παραγωγικές σχέσεις, ή, για να εκφράσουμε το ίδιο πράγμα με νομικούς όρους, με τις σχέσεις της ιδιοκτησίας, μέσα στο πλαίσιο των οποίων ως τότε είχαν κινηθεί. Οι σχέσεις αυτές, από μορφές ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, μετατρέπονται σε δεσμά τους. Τότε αρχίζει μια εποχή κοινωνικής επανάστασης. Οι αλλαγές στην οικονομική βάση, οδηγούν συντομότερα ή αργότερα στο μετασχηματισμό όλου του τεράστιου εποικοδομήματος.

Όταν μελετάμε τέτοιους μετασχηματισμούς, πρέπει πάντα να διακρίνουμε ανάμεσα στον υλικό μετασχηματισμό των οικονομικών όρων της παραγωγής, που μπορεί να καθοριστεί με την ακρίβεια της φυσικής επιστήμης, και τις νομικές, πολιτικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές ή φιλοσοφικές μορφές, κοντολογίς, τις ιδεολογικές μορφές, με τις οποίες οι άνθρωποι συνειδητοποιούν αυτή τη σύγκρουση και τη διεξάγουν. Όπως δεν κρίνουμε ένα άτομο από την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε και μια εποχή μετασχηματισμού από τη συνείδησή της, αλλά, απεναντίας, αυτή η συνείδηση πρέπει να εξηγηθεί από τις αντιφάσεις της υλικής ζωής, από τη σύγκρουση που υπάρχει ανάμεσα στις κοινωνικές παραγωγικές δυνάμεις και στις παραγωγικές σχέσεις. Καμιά κοινωνική τάξη δεν εξαφανίζεται ποτέ προτού αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις που μπορεί να χωρέσει, και νέες και ανώτερες παραγωγικές σχέσεις ποτέ δεν αντικαθιστούν τις παλιές προτού οι υλικοί όροι για την ύπαρξή τους ωριμάσουν μέσα στους κόλπους της παλιάς κοινωνίας."

Καρλ Μαρξ

 

GREEK

αρχεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα για την Γυναίκα η αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα Εργαζόμενων Γυναικών.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

 

 

Ηρωίδες της Οκτωβριανής Επανάστασης

 

 

 

2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5, Μαρτίου, 1953 - 5 του Μάρτη του 2017
64. επέτειο του συντρόφου J. V. Στάλιν

 

 

 

ειδική ιστοσελίδα

στα αγγλικά

στα γερμανικά

 

 

 

γκαλερί Στάλιν

 

 

 

 

Στάλιν- Αρχεία

 

 

 

 

 

 

98η επέτειο από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς

3 Μάρτη 1919 - 3 του Μάρτη, 2017

 

 

σε 15 γλώσσες

Κομιντέρν - Αρχεία

 

 

1917 - 2017

Επανάσταση του Φεβρουαρίου του 1917

 

 

ειδική ιστοσελίδα

στα αγγλικά

στα γερμανικά

 

 

 

Ο Ιστορία του ΚΚΣΕ (Β)

Επανάσταση του Φεβρουαρίου του 1917: 

Κεφάλαιο VII (Απρίλιος 1917 - 1918)

 

 

 

Murder in Greece

 

1948

 

 

 

 

 

 

Αντιφασιστική έκκληση της Κομμουνιστικής Διεθνούς (ΣΧ)

 

21 Γενάρη του 2017

Σε όλους τους αντιφασίστες σε όλο τον κόσμο!

στα Αγγλικά

Anti-fascists !


Donald Trump – this multinational capitalist – is expression of the coming period of USA fascism and fascist barbarism of world imperialism!

Death to the fascists !

Free the world from fascist oppression and capitalist enslavement !

Now, the world socialist revolution is not to be delayed !

Down with fascism of the USA !

Down with fascism of all the other imperialist "great" powers!

Down with fascism in every country of the world !

Down with the entire world fascist system !


“Make America great again” slogan is tantamount to support one’s “own” national bourgeoisie to oppress other nations. Global wars and fascism is the nature of world capitalism.

World fascism is the most brutal form of oppression of world imperialism as the highest and last stage of the development of capitalism; as monopoly parasitic and senile capitalism, as moribund capitalism, as an unprecedented increase of exploitation, oppression and reaction in all the fields and as the eve of the proletarian revolution.

World fascism is not born into the world full-fledged, and does not flame up suddenly. World fascism is preceded by a process of fermentation, of the economical (and consequently political) crises of world imperialism, which unleashes inevitably the anti-fascist world movements, the global outbursts of anti-imperialist revolutions, the beginning of the world socialist revolution.

Even the most sceptical of the sceptics within the communist movement can not exclude the coming world revolution. Febrile atmosphere of anti-fascist uprisings is already the beginning of the world revolution. The governments themselves, by their fascist adventures, are seeing to its continuation. The world proletariat will see to it that the serious world-revolutionary onset is sustained and extended.

The anti-fascist struggle must be the united action of all the peoples of all countries under leadership of the world proletariat, for the simple reason that all countries and all peoples are oppressed by the world fascist system.

World fascism is the last lifeline with which the world capitalists try in vain to maintain their brutal world system of oppression and exploitation. The overthrow of the capitalist world system is inevitable for the abolishment of world fascism in every country.

Anti-fascist uprisings can under no circumstances whatsoever either obscure or weaken the slogan of the world socialist revolution. On the contrary, they always bring it closer, extend its basis, and draw new sections of the petty bourgeoisie and the semi-proletarian masses into the world socialist struggle. On the other hand, anti-fascist uprisings are inevitable in the course of the world socialist revolution, which should not be regarded as a single act, but as a global period of turbulent political and economic upheavals, the most intense class struggle, civil war, revolutions, and counter-revolutions.

Transform the globalized anti-fascist struggle into the struggle for world socialism in every country of the world !

Fascism means brutal violence against the majority of the world population. Revolutionary violence of the oppressed and exploited peoples is the only means to abolish the inevitability of always new fascist periods which will be restored as long as world capitalism exists.

The world socialist revolution is unstoppable and all global counter-revolutionary resistance is futile !

Death to world fascism and all its lackeys !

Death to the social-fascist lackeys all over the world ! ("Anti-fascism" in words and fascism in deeds = social-fascism)

Every pact with the world bourgeoisie, called "people's front" by the neo-revisionists and other "Leftists" , leads to the liquidation of the communist world movement, leads unavoidably back to fascism and social-fascism – as history has proved.

Therefore, the anti-fascists must take sides of the proletarian anti-fascist struggle against the bourgeois and petty-bourgeois anti-fascism which which are instruments to maintain world capitalism. Any "anti-fascist" struggle which does not strive for the dictatorship of the world proletariat, is in the service of the dictatorship of the world bourgeoisie.

The capitalist world system will be destroyed by the world socialist revolution under the leadership of the world proletariat and its revolutionary world party – the Comintern (SH).

Long live the dictatorship of the world proletariat !

Long live the socialist wold revolution !

Long live World Socialism and World Communism !

Long live the Comintern (SH) !

 

21. 1. 2017

 

 

 

Ο Λένιν πέθανε 93 χρόνια πριν

21 Ιανουαρίου, 1924 - 21η Ιανουαρίου 2017


 

 

 

Όρκος μπροστά στη σορό του Λένιν

1924

 

Εικόνες από το θάνατο του Λένιν

 

 

 

 

 

Λένιν
Ελληνικά Αρχεία

 

 

 

Στις 15 Γενάρη 1919 δολοφονήθηκαν Λούξεμπουργκ και Λιμπκνεχτ

 

στοά

 

15 Γενάρη 2017

Βερολίνο

 

 

 

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

 

Ευχές Πρωτοχρονιάς

στα αγγλικά

 

 

Κομιντέρν (ΣΧ) σε δράση

 

 

 

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος - Σύντροφε Ενβέρ!

 

 

1917 2017

2017 !

Σας χαιρετώ όλους τους συντρόφους!

 

 

Κομιντέρν (ΣΧ)

16η Επέτειος
31.12. 2016

 

8 Βήματα για τη σωτηρία της ΕλλάδαςΣτην Ελλάδα είναι ώριμες οι συνθήκες για την ανατροπή του κλυδωνιζόμενου καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης!

Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση της  μοναχά διαμέσου της ένοπλης σοσιαλιστικής επανάστασης κάτω από την ηγεσία του Ελληνικού Τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί - Χοτζικοί)

 Όχι στη διαιώνιση της καπιταλιστικής Ελλάδας!

 

 

 

 

 Ναι στην οικοδόμηση μιας Σοσιαλιστικής Ελλάδας!Σε αυτή την πιο επικίνδυνη ιστορική στιγμή στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στις  συνθήκες του σημερινού κλυδωνισμού  του καπιταλιστικού συστήματος, που προκαλείται από το ξέσπασμα των αντιθέσεων  μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών εκμεταλλευτών, ο Ελληνικός Λαός καλείται  να αδράξει την ευκαιρία για την υλοποίηση των ακόλουθων επαναστατικών δράσεων :

1Άμεση ακύρωση όλων των ξένων συνθηκών και υποχρεώσεων, με τις οποίες  ο Έλληνικός Λαός υποβάλλεται σε καταπίεση και εκμετάλλευση.

Συντρίψτε την ευρωπαϊκή και ελληνική καταπίεση.

Το ελληνικό προλεταριάτο εγκαθιδρύει τη δικτατορία του προλεταριάτου και θεσπίζει  τους δικούς της  επαναστατικούς θεσμούς.

Συντρίψτε το καπιταλιστικό ελληνικό κράτος και αντικαταστήστε το με ένα σοσιαλιστικό.

Εγκαθιδρύστε  τα ένοπλα ελληνικά Σοβιέτ (Συμβούλια) των εργατών, των αγροτών και των στρατιωτών.

Όλη η εξουσία στα  Έλληνικά Σοβιέτ!

Όλα τα κόμματα - ένοχα  για την προδοσία ενάντια στα συμφέροντα  του ελληνικού λαού - απαγορεύονται  και όλοι οι  -ανοιχτοί και καμουφλαρισμένοι- εχθροί του λαού οδηγούνται στη δικαιοσύνη.
2Αφοπλίστε όλες τις  αντεπαναστατικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού.

Ίδρυση του Ελληνικού Κόκκινου Στρατού και μιας Κόκκινης ΛαϊκήςΠολιτοφυλακής.

Όλα τα στρατιωτικά μέσα κατάσχονται  για την άμυνα ενάντια στην επιθετική ιμπεριαλιστική περικύκλωση.

Άμεση έξοδος από  ΝΑΤΟ - ΕΕ.3Ακύρωση όλων των εξωτερικών χρεών δίχως αποζημίωση.

Κατάσχεση και  κοινωνικοποίηση  όλων των τραπεζών  και όλων των οικονομικών  κεφαλαίων, όλων των μέσων  παραγωγής, ολόκληρης  της ιδιωτικής περιουσίας των  ξένων καπιταλιστών και της ελληνικής αστικής τάξης.

Η δικτατορία του ελληνικού προλεταριάτου δημιουργεί τους δικούς της  κρατικούς θεσμούς  για την εκτέλεση και  εφαρμογή  των απαραίτητων μέτρων για την πλέρια κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
4Εξάλειψη  της ανεργίας και απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά.

Εξαλείψτε την αναρχία της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, την αναζήτηση του μέγιστου κέρδους, την κερδοσκοπία, τις δωροδοκίες κ.λπ., με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους φτωχούς ανθρώπους του Λαού  και όλες τις ζημιές και την καταστροφή που προξενεί  η τωρινή  καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα.

Όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν  στα χέρια τους την οργάνωση της ελληνικής παραγωγής με σκοπό την οικοδόμηση της δικής  τους σοσιαλιστικής οικονομίας.

Εγκαθιδρύστε τη δική σας  ελληνική σοσιαλιστική αγορά για την αυτάρκεια του ελληνικού λαού - (απαγόρευση κάθε είδους πρόσβασης σε  όλους τους καπιταλιστές).

Δημιουργήστε ένα δικό σας  ανεξάρτητο νομισματικό σύστημα στην Ελλάδα.

Εξαλείψτε τα αποβράσματα της ελληνικής μαφίας, τους φοροεισπράκτορες, καθώς και όλους τους  "μεγιστάνες", τοκογλύφους και κερδοσκόπους - με λίγα λόγια: ξωπέταγμα όλων των κάθε μορφής καπιταλιστικών παρασίτων.
5Απελευθερώστε τη γεωργία από τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και μετασχηματίστε σταδιακά  τη αγροτική - γεωργική  παραγωγή και τη διανομή κάτω από την καθοδήγηση του ελληνικού  σοσιαλιστικού κράτους. Οι μεγάλες πολυεθνικές εθνικοποιούνται ενώ οι μικρές και μεσαίου μεγέθους μονάδες παραγωγής οργανώνονται σε συλλογικές Κολλεχτίβες (σοσιαλιστικούς Συνεταιρισμούς).6Εξασφάλιση της συγκέντρωσης  των βασικών δημόσιων προμηθειών για όλους τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Κατάργηση του αστικού Συστήματος Πρόνοιας  που διαχωρίζει τους ασθενείς σε φτωχούς και πλούσιους. Δωρεάν ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη  για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Οι κρατικοί προϋπολογισμοί στην Ελλάδα ενοποιούνται  και ελέγχονται  από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε σοσιαλιστική κατεύθυνση. Οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι βιβλιοθήκες, οι κινηματογράφοι, κλπ., ακόμα και οι  υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών  είναι διαθέσιμες σε όλους/ες  και χωρίς κανένα κόστος.7Εφαρμογή των αρχών του προλεταριακού διεθνισμού.

Η σοσιαλιστική Ελλάδα εκπληρώνει το καθήκον της ως βάση και μοχλός  της σοσιαλιστικής επανάστασης στις ευρωπαϊκές χώρες ειδικά , και της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης στη γενικότητα.

Και αντίστροφα, οι ευρωπαίοι εργάτες - εργαζόμενοι και συνολικά το παγκόσμιο προλεταριάτο επιφορτίζεται με το καθήκον της υπεράσπισης  της  σοσιαλιστικής  Ελλάδας  ενάντια σε κάθε απόπειρα  ιμπεριαλιστικής επέμβασης και ανάμειξης στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Το ελληνικό προλεταριάτο, καταχτώντας την εξουσία, παλεύει  για μια σοσιαλιστική Ευρώπη σε έναν σοσιαλιστικό κόσμο.8Η νικηφόρα έκβαση μιας  ένοπλης αναμέτρησης  στην Ελλάδα προϋποθέτει  την προσεχτική της προετοιμασία  (ειδικά, ένα εξ ολοκλήρου  καλά οργανωμένο σχέδιο), αποφεύγοντας σοβαρά  στρατιωτικά-πολιτικά λάθη, πείθοντας  τους στρατιώτες του αντεπαναστατικού στρατού να στρέψουν  τα όπλα τους αντίστροφα, την οργανωμένη συμμετοχή των πλατιών  προλεταριακών  μαζών, τη συστράτευση των συμμαχικών δυνάμεων, όπως η φτωχή αγροτιά και τα προοδευτικά στοιχεία της μικροαστικής τάξης, τη συστηματική συνένωση  των τοπικών εξεγέρσεων σε μια κεντρική, πανεθνική επανάσταση. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γενικά: Σε ένα ορισμένο σημείο και μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι επαναστατικές δυνάμεις πρέπει να πετύχουν να καθυποτάξουν  τις αντεπαναστατικές δυνάμεις, αλλιώτικα οι εξεγέρσεις είναι καταδικασμένες στην ήττα.

Καμία από όλες αυτές τις παραπάνω επαναστατικές ενέργειες δεν  θα επιτευχθεί χωρίς την εγκαθίδρυση  και  την ενίσχυση των ελληνικών τμημάτων της Κομιντέρν (ΣΧ).

Η προλεταριακή ιδεολογία των 5 Κλασσικών  του μαρξισμού-λενινισμού, ο προλεταριακός διεθνισμός, ο μπολσεβικισμός, η ηγεμονία του προλεταριάτου διαμέσου της πρωτοπορίας της  Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινική - Χοτζική) - αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του Ελληνικού Τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (ΣΧ).


Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί)


Παρασκευή, 26 Ιούνη 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKS

Ελληνικό Τμήμα

 

Το κεντρικό όργανο της Κομιντέρν (ΣΧ)

Παγκόσμια Επανάσταση

 

αρχεία

2016

2015

 


 

 

Email Επικοινωνία

 

σχετικά με εμάς

 

ένταξη

 

καταστατικό


ντοκουμέντα του Κόμματος

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος (θεωρητικό όργανο)

 

 

τμήματα

ΑΛΒΑΝΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


***
[Γιουγκοσλαβία]

- υπό κατασκευή -

 

 

LINKS

Ρωσικό τμήμα της Komintern (ΣΧ)

Κομιντέρν (ΣΧ)

κεντρικές συνδέσεις

 

αρχεία

* * *

Καρλ Μαρξ - Φρίντριχ Ένγκελς

Λένιν

Στάλιν

Ενβέρ Χότζα

 

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος

(θεωρητικό όργανο)

 

Κατάλογος όλων των χωρών: το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα

 

Αφρική

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

31 Δεκεμβρίου του 2000


 

Παγκόσμια επαναστατική πλατφόρμα

7 Νοέμ 2009


 

Ενβέρ Χότζα:

Ο 5ος Αρχιτέκτονας του Μαρξισμού-Λενινισμού και ανασυγκρότηση της Κομιντέρν


 

Γενικές Αρχές -

Η παγκόσμια σοσιαλιστική προλεταριακή επανάσταση - Η στατηγική και η ταχτική

το πλήρες κείμενο στα γερμανικά

online:

PDF-Format-Download

 

Αγγλική μετάφραση ελλιπής

εισαγωγή
I Κεφάλαιο
ΙΙ κεφάλαιο
VIII κεφάλαιο

 


 

2003
προκήρυξη του παγκόσμιου μπολσεβίκικου Κόμματος


 

Ενβέρ Χότζα Ο πέμπτος κλασσικός του μαρξισμού-λενινισμού και τα θεμέλια του χοτζαϊσμού


 

 

Τα Θεμέλια και σχετικά ζητήματα του σταλινισμού

(στη γερμανική γλώσσα)

 


 

Παγκόσμιο Κίνημα

Ζήτω ο Σταλινισμός-Χοτζαϊσμός !!


 

Κόκκινη Διεθνής των Εργατικών Συνδικάτων (ΚΔΕΣ)


 

 

Κομμουνιστική Διεθνής Νέων (ΚΔΝ)

 

 


 

Κομμουνιστική Διεθνής Γυναικών

 


 

 

I C S