Σ'  αυτές τις δραματικές, ιστορικές μέρες που ο Ελληνικός Λαός  αποφασίζει  για το μέλλον του, η Κομιντέρν (ΣΧ) - στο πνεύμα της επαναστατικής αλληλεγγύης - εκδίδει  το κεντρικό όργανό  μας «Παγκόσμια Επανάσταση» στην ελληνική γλώσσα.

Με την απόφασή μας  αυτή θα θέλαμε να υποστηρίξουμε τους Ελληνες Σταλινικούς-Χοτζικούς στην προετοιμασία τους για την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί-Χοτζικοί)

 

2020

Καλώς ήρθατε στην Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί) !

 

 

Πολυτεχνείο 2020:


Οι φασιστικές απαγορεύσεις των αστών τσακίζονται από τον επαναστατικό αγώνα των μαζών και όχι από τα πυροτεχνήματα των οπορτουνιστών


Το νέο ``λοκντάουν`` έδωσε, φέτος, ένα καλό πρόσχημα στην αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη να απαγορεύσει τις πορείες τιμής του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα - φαινόμενο καθόλου αποκλειστικά ``ελληνικό``, καθώς από την αρχή σχεδόν της πανδημίας, η άγρια καταστολή και η δραστική περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι σε πολλές καπιταλιστικές χώρες στην ημερήσια διάταξη.


Σ' αυτή τη βαριά πρόκληση, η ψευτοαριστερά απάντησε με ένα συμβολικό σπάσιμο της απαγόρευσης, λειτουργώντας αποκλειστικά με τη λογική τυχοδιώκτη ψηφοθήρα. Ή μήπως δεν ήταν σαλταδορισμός με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη η μυστική κινητοποίηση κάποιων δεκάδων οργανωμένων μελών από το ψευτο ΚΚΕ και κάποιων ακόμη λιγότερων από την εξωκοινοβουλευτική ``αριστερά``, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις το ΜΛΚΚΕ που έκανε μια βόλτα γύρω-γύρω απ' τα γραφεία του και του ΚΚΕμλ που παρατάχτηκε έντρομο στις παρυφές της Ομόνοιας για να την κοπανήσει άρον-άρον λίγο αργότερα;


Σιγά μην τους νοιάξει η διαμόρφωση όρων για ένα ουσιαστικό σπάσιμο της απαγόρευσης από τον ίδιο το λαό, πόσω μάλλον η ανατροπή του καπιταλισμού. Αυτό δεν το κάνουν σε ``ομαλές`` συνθήκες, θα το έκαναν στις τωρινές λεγόμενες ``έκτακτες``;


Βέβαια, και η αστική τάξη με τα πουλημένα της ΜΜΕ δεν έχασε την ευκαιρία να σπεκουλάρει με τη δήθεν ανυπακοή του ψευτο ΚΚΕ θυμίζοντάς του ότι στάθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το '73, την οποία -αφού δεν κατάφερε να σπάσει- συκοφάντησε σαν ``έργο προβοκατόρων της Ασφάλειας``. Και η πλάκα είναι ότι σε αυτό έχει δίκιο και, μάλιστα, βγήκε από ``τα αριστερά`` και σε κάτι αντιρεβιζιονιστές θερμοκηπίου,  τύπου ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ που βαφτίζουν τους Κουτσουμπαίους``ασυνεπείς αντιφασίστες`` και τύπου ΚΟΝΤΡΑΣ που έκανε μόκο στην υποκρισία του Περισσού, προτιμώντας ν' ασχοληθεί με το φουκοϊό των ΝΑΡιτών και να απονέμει εύσημα συνεπούς καραντίνας στην κουβανέζικη κλίκα (ίνδαλμα κάθε ψευτοαριστερού) που ξεπατώνει τους δήθεν εθελοντές γιατρούς της, τους οποίους στέλνει σε διάφορες χώρες για ``βοήθεια`` με χοντρά ανταλλάγματα...


Έτσι,  τα διαχρονικά αιτήματα του Πολυτεχνείου παρέμειναν και πάλι αδικαίωτα, αλλά μένουν πάντα εδώ -προσμένοντας τους ``σεισμούς που μέλλονται νάρθουν``! 


29/11/2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί 

 

 

 

 

17 Νοεμβρίου 1973

 

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

 

8 Νοεμβρίου 2020

Ημέρα της ενότητας όλων των τμημάτων


Ζήτω το Ελληνικό Τμήμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς (ΣΧ)!

Ζήτω η προλεταριακή - σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Ζήτω οι Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν και Ενβέρ Χότζια!

Ζήτω η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!!

Με φλογερούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης,

Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί - Χοτζικοί)

 

ειδικός ιστότοπος στα Αγγλικά

 

 

 

(υπό κατασκευή)

Στέλνουμε σε σας, όπως και σ' όλους τους συντρόφους όλων των Τμημάτων της Κομιντέρν (ΣΧ), τους πιο θερμούς κόκκινους επαναστατικούς χαιρετισμούς και σας ευχαριστούμε για την ειλικρινή επαναστατική σας αλληλεγγύη!!

Η υπόθεσή μας είναι δίκαιη - θα νικήσουμε!

Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοι

 

 

 

 

79 χρόνος πριν ... 

8 Νοεμβρίου 1941

 

Σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από την ίδρυση του Κομουνιστικού Κόμματος Αλβανίας.

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας ιδρύθηκε στις 8 Νοέμβρη 1941 στη σύσκεψη των Κομμουνιστικών Ομάδων που συνήλθε παράνομα στα Τίρανα

 

 

 

7, Νοεμβρίου, 1917

Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

 

ειδικός ιστότοπος στα ελληνικά

 


Η φλόγα του μεγάλου Οκτώβρη πιο εκτυφλωτική από ποτέ! 


103 χρόνια συμπληρώνονται, φέτος, από το πιο κοσμοϊστορικό γεγονός του περασμένου αιώνα, τη μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή επανάσταση που εγκαινίασε το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στον κόσμο, την ΕΣΣΔ των Λένιν - Στάλιν, την οποία γκρέμισε η φασιστική χρουτσοφική κλίκα αποστατών στα μέσα της δεκαετίας του 50. 


Σήμερα που η πανδημία του κορονοϊού τσακίζει τις ζωές μας, ο Οκτώβρης αποκτά μια ξεχωριστή επικαιρότητα και μέσα από τα διδάγματά του δείχνει το δρόμο της συντριβής του καπιταλισμού και της οικοδόμησης του κομμουνισμού που θα απαλλάξει και σήμερα -όπως και τότε- την εργαζόμενη ανθρωπότητα από τα τραγικά αδιέξοδα που είναι σύμφυτα στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.


Λυδία λίθος η υπεράσπιση της ΛΣΔΑ 


Τις ιδέες του μεγάλου Οκτώβρη και το δρόμο του πραγματικού σοσιαλισμού ακολούθησε πιστά μετά το '56 ΜΟΝΟ η ΛΣΔ της Αλβανίας - έμπνευση και πρότυπο για όλες τις επερχόμενες επαναστάσεις και τους πραγματικούς μαρξιστές-λενινιστές όλου του κόσμου. 


Όποιος θεωρεί ήσσονος σημασίας ή αρνείται το αλβανικό παράδειγμα, ας κάτσει να περιμένει το ``σοσιαλισμό`` του ψευτο ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των μαοϊκών ή ακόμα καλύτερα τον ``κομμουνισμό του Μαζιώτη και του Κουφοντίνα`` της Κόντρας που μάλλον δεν διαφέρουν και πολύ από το ``σοσιαλισμό`` που έχουν κατά νου οι ``τρελάρες`` της ΟΑΚΚΕ και της ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ... 7/11/2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

 

 

Ζήτω ο αντι ιμπεριαλιστικός πόλεμος!

 

Σχετικά με τον αέναο ``ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό``:

Τα όπλα και στις δύο χώρες, αντίστροφα!


Εδώ και πολύ καιρό (για να μην πούμε δεκαετίες ολόκληρες), ζούμε στον αστερισμό της ελληνο-τουρκικής διαμάχης στο Αιγαίο. Για τους ίδιους λόγους, τα ίδια ληστρικά συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και των δύο ντόπιων αστικών τάξεων. Με την αστική προπαγάνδα να αλέθει τα μυαλά των εργαζόμενων μαζών και στις δύο χώρες για τις ΑΟΖ, τις υφαλοκρηπίδες, το αδιαπραγμάτευτο ``εθνικό συμφέρον`` και τα συναφή. Και με τους ``φιλεύσπλαχνους`` αμερικάνους, γάλλους, γερμανούς, ρώσους κλπ. ιμπεριαλιστές σε ρόλο συμφιλιωτή και κατασβέστη των εντάσεων.


Ούτε λέξη για τα κοινά συμφέροντα των δύο γειτονικών λαών που δεν έχουν (ούτε και είχαν ποτέ) να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.


Και οι άλλοι πού είναι; Οι ``αριστερές δυνάμεις``, οι ``αντικαθεστωτικοί``; Αυτοί που είχαν λουφάξει επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν του έκαναν ανοιχτά πλάτες στις πλατείες και όπου αλλού;


Α, αυτοί ξαναβγήκαν δειλά-δειλά να πουλήσουν ξανά τη σάπια τους πραμάτεια, πάντα στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης. Άλλοι δήθεν ``αντιεθνικιστές`` τύπου ΜΛΚΚΕ μας καλούν, άμα ξεσπάσει πόλεμος, να πάμε στο μέτωπο όπως οι κομμουνιστές το '40 (!), και άλλοι (ψευτο ΚΚΕ, ΚΚΕμλ, κόντρα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.) διαλαλούν τα πασιφιστικά τους κηρύγματα ``να μη σφαχτούμε για τα μονοπώλια``, για ``ειρήνη`` κλπ. κλπ.


Μα καλά, αυτοί δεν ορκίζονται στο λενινισμό;


Πώς διάολο ξέχασαν την υπόδειξη του Λένιν για τον άδικο - ιμπεριαλιστικό πόλεμο που, αν δεν γίνει μπορετό να αποτραπεί, τον μετατρέπεις σε εμφύλιο απελευθερωτικό - δίκαιο πόλεμο;


Ας βροντοφωνάξουμε, λοιπόν, εμείς αυτό που ``ξέχασαν`` αυτοί:


Αγώνας ενάντια στις δύο σοβινιστικές, πουλημένες αστικές τάξεις, ενάντια στους ιμπεριαλιστές ``προστάτες``, αγώνας για την επανάσταση και τον κομμουνισμό!


ΥΓ. Το σημείωμα αυτό γράφτηκε στα μέσα Σεπτέμβρη, αλλά το ξαναδημοσιεύουμε γιατί διατηρεί αναλλοίωτη την επικαιρότητά του...


2/11/2020 Σταλινικοί - Χοτζικοί


 

 

 

 

 

ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ


Υπόθεση της επανάστασης η συντριβή του ναζισμού και του συστήματος που τον παράγει - του καπιταλισμού!


Θα σας απογοητεύσουμε... Εμείς δεν πρόκειται να πανηγυρίσουμε για την απόφαση της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι μόνο γιατί ναζισμός (ως ιδεολογία του εγκλήματος) και ``πολιτικά δικαιώματα`` των ναζιστών έμειναν στο απυρόβλητο και οι ποινές που τούς επιβλήθηκαν ήταν της πλάκας, ποινές εντελώς αναντίστοιχες των εγκλημάτων τους - όπως έγκαιρα είχαμε προβλέψει σε σχετικό σχόλιό μας για τις μπουρδολογίες της Κόντρας και επαληθευτήκαμε πλήρως- αλλά και γιατί δεν σκοπεύουμε να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όλους αυτούς τους υποκριτές, αστούς και ρεφορμιστές, που όλοι μαζί υψώνουν δήθεν ``τείχος Δημοκρατίας`` απέναντι στο φασισμό που υπέθαλψαν, ανέχτηκαν, χρησιμοποίησαν και συμβίωσαν αρμονικά μαζί του για πολλά χρόνια και που σίγουρα το ίδιο θα κάνουν και στο μέλλον είτε με τα απομεινάρια της ΧΑ είτε με τα άλλα ναζιφασιστικά μορφώματα που υπάρχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν, όποια ονομασία και μορφή κι αν πάρουν.


Ασφαλώς και, προτάσσοντας τη λαϊκή αυτοάμυνα, πρέπει ταυτόχρονα να απαιτούμε από το αστικό κράτος την απαγόρευση και την τιμωρία της δολοφονικής ναζιστικής ΧΑ, όπως έκανε με τις φασιστικές συμμορίες το επαναστατικό ΚΚΕ του Ζαχαριάδη στο μεσοπόλεμο και μετά την Απελευθέρωση, κι αυτό δεν είναι καθόλου ρεφορμιστικό όπως λένε οι ``επαναστάτες`` του ψευτο ΚΚΕ και οι ``αριστεροί`` εξωκοινοβουλευτικοί του φίλοι.


Αλλά δεν είμαστε και ζώα για να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα οι ``αντιφασίστες`` αστοί εξουσιαστές ``μας``και οι ψευτοαριστεροί λακέδες τους για μια ναζιφασιστική συμμορία που υπάρχει, τρομοκρατεί και μαχαιρώνει εδώ και δεκαετίες, αλλά ``θυμήθηκαν`` να την τιμωρήσουν μόνο όταν αυτή άρχισε να διαταράσσει την ``εύρυθμη`` λειτουργία της αστικής τους δικτατορίας, όπως έκαναν στον καιρό τους η Γερμανία της Βαϊμάρης στο Χίτλερ μετά το ``πραξικόπημά του της μπυραρίας`` και το ελληνικό μοναρχοφασιστικό καθεστώς στο Μαγγανά που τους συνέλαβαν και τους έκλεισαν αντίστοιχα αμφότερους στη φυλακή για να τους ξαναχρησιμοποιήσει η αστική τάξη σε ευθετότερο χρόνο.


Για όλα αυτά δεν φταίει, βέβαια, ο προοδευτικός κόσμος που βγήκε στο δρόμο και πανηγύρισε πηγαία την ``καταδίκη`` των νεοναζί. Φταίνε οι ``αριστερές`` ηγεσίες ``τους`` που ξέρουν να στηλιτεύουν με ιερό τάχα μένος την υποκρισία της αστικής δικαιοσύνης και των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που ``τιμωρούν`` τους νεοναζί, ενώ απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και ποδοπατούν βάναυσα το βιοτικό επίπεδο του λαού, αλλά ξεχνάν να μας πουν για τα ψευτομ-λ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συσκέπτονταν χωρίς να βγάζουν άχνα σε κάθε εκλογές παρέα με τους ναζί στα ραδιοτηλεοπτικά συμβούλια, ξεχνάν τη θερμή υποδοχή του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου από τους άθλιους εργατοπατέρες του ψευτο ΚΚΕ στην απεργία της Χαλυβουργίας, ξεχνούν να μας πουν για τα μικρά μονόστηλα και την αρθρογραφία του ``Ριζοσπάστη`` που θεωρούσε τις διώξεις εναντίον της ΧΑ σαν ``αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα του λαού``και την προκλητική απραξία του ΠΑΜΕ όταν οι ναζί έστηναν το συνδικαλιστικό τους σωματείο ``μόνο για Έλληνες`` στη Ζώνη του Περάματος.


Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια για όλους αυτούς και όταν ο λαός και πρώτα-πρώτα η εργατική τάξη συνειδητοποιήσουν αυτά που τους κρύβουν, δεν θα ξέρουν από πού να φύγουν...


Γι' αυτό εμείς λέμε ότι μόνο η επαναστατική πάλη θα συντρίψει ολοκληρωτικά το φασισμό και συνολικά τον καπιταλισμό!


2/11/2020 Σταλινικοί - Χοτζικοί


Κόκκινος τρόμος κατά του φασιστικού τρόμου!

 

 

Ζήτω τα 112 α γενέθλια 

16 Οκτωβρίου 1908 - 16 Οκτωβρίου 2020

Ενβέρ Χότζια

 

Ο σύντροφος Ενβέρ Χότζια για τους λακέδες του ρώσικου (<<σοβιετικού>> τότε) ιμπεριαλισμού:

« κομμουνιστής, επαναστάτης και διεθνιστής, σήμερα, είναι μόνο εκείνος που καταπολεμά τους σοβιετικούς ρεβιζιονιστές, που ξεσκεπάζει την προδοσία τους και μ' όλες τις δυνάμεις απορρίπτει την αντιμαρξιστική και ιμπεριαλιστική πολιτική και γραμμή»

(Ε. Χότζια, Εισήγηση στο 6ο συνέδριο του ΚΕΑ, σελ. 27, Νοέμβρης 1971)

 

 ειδική ιστοσελίδα:

Αγγλικά

Γερμανός

 

 

«Ενβέρ Χότζα - Ζωή και το Έργο. 1908 — 1985»

«Ο κανόνας του Κόμματος όσο αφορά στα μελή του», είπε ο Σύντροφος Ενβέρ Χότζια, «πρέπει να είναι ότι όλη τη ζωή τους την περνούν στην μάχη και τη θυσία, και αυτό είναι καθήκον, μεγάλη τιμή για αυτούς. Είναι κάνονας και γίνεται κανόνας για εμάς τους κομμουνιστές που διανοητικά, μέχρι το θάνατό μας, συνεχίζουμε να είμαστε επαναστάτες.»

 

 

ENVER HOXHA

The 5th Classic of Marxism-Leninism

On the Foundations and concerning Questions of Hoxhaism

 

 

60α γενέθλια - 16 Οκτωβρίου 1968

 

 

65α γενέθλια - 16 Οκτωβρίου 1973

 

 

 

70α γενέθλια - 16 Οκτωβρίου 1978

 

 

 

75α γενέθλια - 16 Οκτωβρίου 1983

 

 

 

 

 

 

Αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

125η επέτειο από το θάνατο του

Φρίντριχ Ένγκελς

5 Αυγ 1895 - 5 Αυγ 2020

 

 ειδική ιστοσελίδα:

Αγγλικά

Γερμανός

 

 

 

 

Ο ρεβιζιονισμός σε όλες του τις εκδοχές ήταν και παραμένει εχθρός του Ζαχαριάδη και της επαναστατικής του κληρονομιάς 


Αφορμή για τούτο το σημείωμα παίρνουμε (και πάλι) από τις τελευταίες αναρτήσεις ``τιμής και αφοσίωσης`` του parapoda στο Ζαχαριάδη, όχι τόσο για να αντικρούσουμε τα δυσνόητα και φλύαρα κείμενά του, όσο για να ξεκαθαρίσουμε με τις επινοήσεις που αυτός και οι ομοϊδεάτες του, μαοϊκοί, αναπαράγουν για το αρχειακό αυτό ζήτημα που ήταν και παραμένει πάντα λυδία λίθος για το επαναστατικό κίνημα της χώρας μας.

Ενώ είναι, σε μεγάλο βαθμό, γνωστή η στάση του ψευτοΚΚΕ που συνήργησε ΑΜΕΣΑ με τα αφεντικά του, τους σοβιετικούς ρεβιζιονιστές ηγέτες, στη δολοφονία του Ζαχαριάδη και που σήμερα τον καπηλεύεται για να εμφανίζεται ``συνεχιστής και κληρονόμος``του (αυτό που θεωρεί... πολιτική νίκη ο parapoda), η στάση των μαοϊκών ρεβιζιονιστών είναι σχετικά άγνωστη, κι έχει σημασία να αναφερθούμε και στη δική τους στάση -στάση εξίσου απόλυτα εχθρική απέναντι στο Ζαχαριάδη και το επαναστατικό ΚΚΕ.

Η Αναγέννηση - ΣΠΑΚ και, μεταδικτατορικά, η ΟΜΛΕ πρόβαλε από την ίδρυσή της με μια αντιζαχαριαδική (και αντισταλινική) πολιτική πλατφόρμα που εξακολουθεί να είναι το ``ευαγγέλιο`` και των σημερινών απόγονων των διασπάσεων της ΟΜΛΕ, του ΚΚΕμλ και του ΜΛΚΚΕ (που έχει το θράσος να εμφανίζεται, ενίοτε, φιλοζαχαριαδικό). Θεωρούσαν το Ζαχαριάδη ``οπορτουνιστή του αισχίστου είδους`` και υπεύθυνο για την ήττα του ΔΣΕ και σαμποτάριζαν την επερχόμενη επανάσταση που την προσδιόρισαν σαν... αστικοδημοκρατική (όπως ίσχυε επί... Παπαναστασίου), αντιγράφοντας πιστά τις ``διαπιστώσεις`` της 6ης ``ολομέλειας`` του 56 του ψευτοΚΚΕ, και είναι τουλάχιστον άκομψο να τους αποκαλεί κανείς ``αντιρεβιζιονιστές`` (εκτός κι αν θεωρεί ότι είναι... ίδιος μ' αυτούς).

Την ίδια ρεβιζιονιστική γραμμή είχε και η ΜΛΟ στις ανατολικές χώρες μ' επικεφαλής τον Πολύδωρο Δανιηλίδη που έσειε σαν ``τρόπαια`` τα καγκεμπίτικα ``αντικινέζικα γράμματα του Ζαχαριάδη`` στους πολιτικούς πρόσφυγες με υπόδειξη των ρουμάνων (και κατ' επέκταση των εμπνευστών του όλου ``εγχειρήματος`` σοβιετικών) ρεβιζιονιστών, όπως ο ίδιος ο Δανιηλίδης ομολόγησε αργότερα. Τώρα, πώς γίνεται κάποιος που δηλώνει αντιζαχαριαδικός, να κατηγορεί τους Αλβανούς ότι συκοφαντούσαν το Ζαχαριάδη και να ``θίγεται`` κι όλας, αυτό μόνο ένας parapoda θα μπορούσε να το ξεδιαλύνει.

Τα γεγονότα, όμως, άλλα λένε. Στο πιο διάσημο κείμενο πολεμικής του ΚΕΑ στους χρουτσοφικούς, στις αρχές του 60, με τίτλο ``Για το ζήτημα Στάλιν`` καταγγέλλεται ΑΝΟΙΧΤΑ η σοβιετική ηγεσία για την ``απομόνωση και την εξορία του πρώην ηγέτη του ΚΚ Ελλάδας``. Υπάρχει, επίσης, η μαρτυρία του αείμνηστου Αχιλλέα Απανοζίδη, επικεφαλής της κίνησης των μαρξιστών-λενινιστών της Βουλγαρίας που αναφέρει ότι απευθύνθηκε στους Αλβανούς και ανατύπωσαν σε μεγάλο τιράζ τη μπροσούρα- κόλαφο για τους διορισμένους νάνους και τα αφεντικά τους ``προβλήματα κρίσης του ΚΚΕ`` του Ζαχαριάδη, λίγο πριν σοβιετικοί και έλληνες αναθεωρητές εκτοπίσουν εκ νέου τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του ΚΚΕ από το Μποροβιτσί και τον θάψουν ζωντανό στο Σουργκούτ. Αυτά τα έκανε το ΚΕΑ επειδή θεωρούσε το Ζαχαριάδη ``τροτσκιστή και αναρχικό`` κύριε parapoda και κύριοι μαοϊκοί ρεβιζιονιστές;

Είναι αναμφίβολο ότι η ομάδα του Δανιηλίδη (που αργότερα ενοποιήθηκε με τους ομοϊδεάτες της οπορτουνιστές τής ΟΜΛΕ στην Ελλάδα) με την ύποπτη δράση της να δυσφημήσει το Ζαχαριάδη σαν ``προσκυνημένο της χρουτσοφικής αποστάτριας κλίκας``, προκάλεσε σύγχυση και διασπάσεις στις γραμμές των πολιτικών προσφύγων και υπηρέτησε απόλυτα το στόχο των σοβιετικών να διεμβολίσουν το μέχρι τότε αρραγές αντιρεβιζιονιστικό τους μέτωπο, αλλά είναι, επίσης, αναμφισβήτητο ότι όλοι οι τίμιοι μαρξιστές-λενινιστές συγκρούστηκαν με την ηγεσία της ΜΛΟ και την κατήγγειλαν και η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων έμεινε πιστή στο Ζαχαριάδη, ιδιαίτερα στην Τασκένδη που αυτές οι μεθοδεύσεις δεν απέκτησαν ποτέ υπόσταση, πλην της ομάδας Ζώτου, των Τουλουδικών και κάποιων ελάχιστων άλλων.

Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν, κύριε παραπόδα και κύριοι... παραπόδες που κόπτεσθε για τη σύνδεση θεωρίας και πράξης (ποιας θεωρίας; της μαοϊκής, που κάθε άλλο παρά άμοιρη ευθυνών είναι και αυτή για τα σημερινά χάλια του κινήματος;). 

Λυπούμαστε, αλλά, δεν υπάρχουν πολλοί... Ζαχαριάδηδες για να τους... αποπολιτικοποιείτε και να τους φέρνετε στα μέτρα σας, όπως η ``ζαχαριαδική`` ΚΟΝΤΡΑ που όταν πέθανε προ πενταετίας ο Ιορδανίδης, από τους ιδρυτές της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΟΜΛΕ και συντάκτης των ``Θέσεων της ΚΕ της ΟΜΛΕ για τα 56χρονα του ΚΚΕ`` που περνούσε γενεές δεκατέσσερις το Ζαχαριάδη, υποκλίθηκε με σεβασμό σ' αυτόν τον ``πρωτεργάτη του αντιρεβιζιονισμού`` (sic)  ή  ο γραφικός πουτινόδουλος και τσιπρικός ``Ζαχαριάδης`` της ``ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ``. 

Ο Ζαχαριάδης ήταν ΕΝΑΣ και δεν μπαίνει στα καλούπια σας...


02/08/2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί 


 

 

 

 

ΖΕΙ, ΖΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ 


47 χρόνια πριν, την 1η Αυγούστου 1973, η χρουτσοφική-φασιστική κλίκα του Μπρέζνιεφ -που καταδυνάστευε το σοβιετικό και τους άλλους ``αδερφούς`` λαούς των υποτελών χωρών-δορυφόρων της στο όνομα του ``κομμουνισμού``- με εκτελεστικό όργανο την ΚαΓκεΜπε και σε στενή συνεργασία με τους άθλιους υποτακτικούς της, Φλωράκη-Τσολάκη-Λουλέ της ηγεσίας του ψεύτικου ``ΚΚΕ``, έστειλε ``αδιάβαστο`` το Νίκο Ζαχαριάδη, που τον κρατούσαν εξορία στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.

Θα άφηναν οι σοβιετικοί σοσιαλιμπεριαλιστές να επιστρέψει στην πατρίδα του ένας τόσο ``αυθάδης`` σταλινικός ηγέτης της ``παλιάς σχολής`` που τους είχε λαβώσει βαθιά, για να συνεχίσει να τους σφυροκοπά από ριζικά καλύτερες θέσεις, να κονιορτοποιήσει το πρακτορείο τους -το ψευτοΚΚΕ- που πάσχιζαν με κόπο να του δώσουν ζωή και να δυναμιτίσει τη συμμαχία τους με τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές ξαναζεσταίνοντας προοπτικές μιας νέας επανάστασης σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα σε μια χώρα που μαγειρευόταν ``ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία`` για να συνεχίσει ο καπιταλισμός απρόσκοπτα το έργο του; 

Ούτε για πλάκα... 

Έχοντας, ήδη, βγάλει ``από τη μέση`` μια σειρά ηγέτες που δεν τους υποτάχτηκαν (Γκότβαλντ, Μπιέρουτ, Ράκοσι, κ.ά.), είχε έρθει η ώρα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους και με το Ζαχαριάδη με τον τρόπο που μόνο μαφιόζοι συμμορίτες σαν κι αυτούς γνωρίζουν. 

Τότε, αυτοί οι αντιδραστικοί είπαν ότι ο Ζαχαριάδης πέθανε από ``ανακοπή καρδιάς``, αργότερα όμως, όταν μέσα στο χάος της γκορμπατσοφιάδας μια αθυρόστομη μπατσίνα του Σουργκούτ ψέλλισε κάτι για κρεμάλες και σκοινιά, ξεσκεπάστηκαν, και δήλωσαν επίσημα ότι ο Ζαχαριάδης ``αυτοκτόνησε``, διακινώντας, παράλληλα, επιστολές που έγραψε -λένε- λίγο προτού θέσει τέρμα στη ζωή του και στις οποίες εμφανίζεται ένας ταλαίπωρος ψυχοπαθής που θέλει να ``βουλώσει το στόμα`` σε όσους τυχόν διανοηθούν να διαμαρτυρηθούν γι‘ αυτό που πρόκειται να κάνει και εύχεται ``καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο`` των διωκτών του, Φλωρακο-Λουλέδων και σίας...

Με τόσο κακοσκηνοθετημένες απάτες πασχίζουν - δεκαετίες ολόκληρες- να σκεπάσουν το έγκλημά τους οι αποστάτες ηγέτες του Περισσού.


Απαιτούμε:

√ από το ρώσικο κράτος και τη φασιστική ηγεσία Πούτιν να παραδώσει στη δημοσιότητα το ‘‘φάκελο Ζαχαριάδη‘‘

√ από την κλίκα Κουτσούμπα-Μαΐλη-Παπαρήγα του ψευτοΚΚΕ, αντί να σουλατσάρει κάθε χρόνο στον τόπο του εγκλήματος (το μνήμα του Ζαχαριάδη), να δώσει ΑΜΕΣΑ στη δημοσιότητα όλα όσα αφορούν τις συνθήκες θανάτου του και να αποκαλύψει ΑΥΤΟΥΣΙΟ το περιεχόμενο της περίφημης ``επιστολής Ζαχαριάδη του Ιούνη 1973`` !

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ - ΑΘΑΝΑΤΟΣ! 

01/08/2020

Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

 

Με αφορμή τη διαδήλωση ενάντια στο φασιστονόμο Μητσοτάκη:


ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ή ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ;

Επειδή έχει, ήδη, ανοίξει μια νέα περίοδος βαθιάς κρίσης που θα συνοδευτεί από ακραία εξαθλίωση, άρα και ``αναβαθμισμένη`` κρατική τρομοκρατία και καταστολή, καθίσταται αναγκαίο -με αφορμή το άγριο χτύπημα της διαδήλωσης ενάντια στο φασιστικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις ``συναθροίσεις``- ένα παστρικό ιδεολογικό ξεκαθάρισμα με τις ντροπιασμένες θεωρίες και πρακτικές του οπορτουνισμού που είναι σίγουρο ότι θα συναντούμε όλο και πιο συχνά μπροστά μας, και που οδήγησαν στα γνωστά αποτελέσματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Και είναι αναγκαίο, όχι γιατί έτσι του κάπνισε κάποιου ``ΚΚΕ μλ``, που -μέσω της ιστοσελίδας του antigeitonies- ζητά συγκεκριμένη τοποθέτηση από τις ``αριστερές`` δυνάμεις πάνω στο ζήτημα της κρατικής καταστολής, αλλά γιατί το ``χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα`` του Λένιν, σήμερα σημαίνει να μην ξαναπέσουν οι επαναστάτες και ο λαός θύμα νέων αυταπατών για έναν καπιταλισμό με ``ανθρώπινο πρόσωπο`` τύπου ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΟΛΟΙ οι οπορτουνιστές, κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί, σαν το ``ΚΚΕ μλ`` και τους φίλους του, και να γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι το βασικό επίδικο της εποχής μας ήταν και παραμένει το ``σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα``. 

Ας δούμε, όμως, συγκεκριμένα πώς εκφράστηκε στη διαδήλωση η στάση της ``αριστεράς`` μας, που και εδώ δεν ήταν τυχαίο σύμπτωμα, αλλά απότοκο της αντεπαναστατικής τους φύσης και τακτικής. 

° Το ψευτο ΚΚΕ ακολούθησε την... παράδοση οργανώνοντας μια ακόμη αποστειρωμένη κομματική παρέλαση και ασκώντας την ``απαραίτητη`` σοσιαλ-τραμπούκικη βία σε νεολαίους που τυχαία βρέθηκαν στο δρόμο του και του ``αντιμίλησαν``. 

Κατηγορήθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ``απομονωτισμό`` και από τους μαοϊκούς για ``υποταγή στο πρωτόκολλο του Τσιόδρα`` και χλιαρότητα. Το τσάκισαν, δηλαδή, στην κριτική. 

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσαν οι χρουτσοφικοί ρεβιζιονιστές το 1956 και πρόδωσε όλες τις επαναστατικές παραδόσεις του παλιού ΚΚΕ(1918-56), για το ίδιο κόμμα - εχθρό και υπονομευτή κάθε αγωνιστικού σκιρτήματος που κυριολεκτικά εξαϋλώνεται  (ελάχιστοι το ακολουθούν) όταν το κίνημα ζωντανεύει, περιφρουρεί με τους παλουκοφόρους του σε συνεργασία με την αστυνομία το αστικό κοινοβούλιο (παλιότερα και την πρεσβεία των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στις επετείους του Πολυτεχνείου), και νομιμοποίησε για πρώτη φορά την παρουσία ναζιστών σε εργατικό χώρο, στην ηρωική απεργία των Χαλυβουργών που ξεπούλησε αισχρά. 

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το ``εθνικά υπεύθυνο`` ψευτο ΚΚΕ είναι το πιο σάπιο, το πιο βρόμικο αντεπαναστατικό κόμμα, το κόμμα της ``Αγια - Σοφιάς``και του πιο επιθετικού εθνικισμού στην υπηρεσία των τυχοδιωκτισμών της ντόπιας αστικής τάξης.

° Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολούθησαν τη δική τους παράδοση της εικονικής ψευτοσύγκρουσης στα λουλουδάδικα και της άτακτης οπισθοχώρησής τους. 

° Το δρόμο της ψευτοσύγκρουσης επέλεξαν και οι ομάδες της αναρχίας που δρουν προβοκατόρικα δεκαετίες τώρα. 

° Οι μαοϊκοί των ΚΚΕ μλ και ΜΛΚΚΕ κινήθηκαν ``πολιτικά`` και κατηγόρησαν τους φίλους τους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ``ανευθυνότητα`` και ``αδιέξοδα``, λες και δεν είναι συνειδητή τους επιλογή οι ψευτο-αψιμαχίες με τους μπάτσους για να βγαίνουν πού και πού από την αφάνεια. 

Η πλάκα, όμως, είναι που βρήκαν πάλι αφορμή να τους μαλώσουν για την υπόκλισή τους στον Τσίπρα και το ``ρεφορμισμό``, ``ξεχνώντας``τις εποχές που και αυτοί υποκλίνονταν, χαιρετίζοντας τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σα ``νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη ντόπια ολιγαρχία`` και τον παρουσίαζαν σαν ``ατύχημα``, σαν ένα ατίθασο παιδί που πρέπει πάση θυσία να``υιοθετήσει``το σύστημα, και θυμήθηκαν να διαχωριστούν μόνο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ξεφτιλίζεται για τα καλά. 

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι ``μουλούδες`` ομονοούν μεταξύ τους. Έχουν να λένε οι παλιότεροι σύντροφοί μας που ``ενηλικιώθηκαν`` πολιτικά τη δεκαετία του '90 για τα συνεχή τους πλακώματα που κρατάνε χρόνια κι αυτό συμβαίνει όχι επειδή είναι λοξάρες και στριμμένοι ή επειδή έχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες,  αλλά γιατί εκεί τούς οδηγεί ο ρεβιζιονισμός τους, στη διάσπαση και τη φαγωμάρα. Είναι το...  φολκλόρ τους, το οξυγόνο τους.

° Άλλες μικρότερες ομάδες του μικροαστικού χυλού βάδισαν κι αυτές ``πολιτικά`` με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην... επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

° Οι ``μπαρουτοκαπνισμένοι`` της  ``κόντρας`` τσάκισαν άλλη μια φορά τις δυνάμεις καταστολής στα... λόγια.

Είναι, λοιπόν, φανερό πού οδηγεί το κίνημα ο οπορτουνισμός σε όλες του τις ποικιλίες. Είναι ολοφάνερο το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την πάλη του λαού. 

Όχι να καταργήσει έναν αντιδραστικό νόμο και να αντιμετωπίσει και εξουδετερώσει τις δυνάμεις καταστολής, πόσω μάλλον να οδηγήσει στην επανάσταση και την οικοδόμηση του κομμουνισμού. Δεν πα' να μας χτυπάν, εμείς θα διαδηλώνουμε - όπως χαρακτηριστικά έγραψε κάποιος του ``ΚΚΕ μλ`` στο antigeitonies, αποθεώνοντας τη λογική καρπαζοεισπράκτορα. 

Ας βγάλουν οι πρωτοπόροι αγωνιστές που εξακολουθούν να εγκλωβίζονται στις γραμμές τους τα συμπεράσματά τους. Ή με την επανάσταση ή με την αντεπανάσταση!

- Κάτω ο οπορτουνισμός! 

- Ζήτω ο Σταλινισμός - Χοτζαϊσμός! 

18 Ιούλη του 2020 

Σταλινικοί -  Χοτζικοί

 

Ζήτω ο

σταλινισμός - χοτζαϊσμός!

Πριν από 73 χρόνια

6 Ιουλίου 1947
πρώτη συνάντηση του Ιωσήφ Στάλιν και του Ενβέρ Χότζα.

 

 

50,000 Protesters

Demonstrations against fascist protest law in Athens and 40 other Greek cities

 

 

"The right to hold peaceful gatherings must be protected ... but it must be done in a way that will not interrupt the activity of an entire city."

[ Mitsotakis ]

"Peaceful" Police deployed tear gas and flash grenades.

 

Η  εξαθλίωση και η φασιστικοποίηση αντικρούονται με την επαναστατική ταξική πάλη και όχι με τις κραυγούλες των οπορτουνιστών


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται βάθεμα της εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού σαν αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού και του καίριου πλήγματος που  αυτή επέφερε στην καπιταλιστική οικονομία, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σε αυτές τις συνθήκες, έχουμε τη δημοσιοποίηση διαδοχικών  σκανδάλων που δείχνουν όχι μόνο το βούρκο στον οποίο κυλιέται το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης διαχρονικά, αλλά αποτελεί και ένα μέσο αντιπερισπασμού. Με άλλα λόγια, εστιάζοντας στα ``σκατά`` του Τσίπρα,  αύριο του Μητσοτάκη, μεθαύριο κάποιου άλλου αστού πολιτικού, προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο το νόμιμο σκάνδαλο που λέγεται καπιταλισμός και να παραλύσουν εν τη γενέσει τους τις αντιστάσεις του λαού. 

Ταυτόχρονα, η αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη θωρακίζεται έναντι των επερχόμενων κοινωνικών εκρήξεων με ένα φασιστικό νομοθέτημα απαγόρευσης των διαδηλώσεων, μιμούμενη τον πολιτικό της πρόγονο Λάσκαρη,  υπουργό Εργασίας του γερο-Καραμανλή, που ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων... 

Αυτή η κατάσταση κάνει πιο επιτακτική από ποτέ όχι την επαγγελία κάποιου ``κομμουνισμού`` της πλάκας από κάτι ``μαρξιστές`` τύπου ``κόντρας``, αλλά την προβολή του πραγματικού κομμουνισμού της Σοβιετικής Ένωσης των Λένιν-Στάλιν και της ΛΣΔ Αλβανίας του Ενβέρ Χότζα, στον οποίο οδηγεί μόνο η επανάσταση και το σάρωμα από τα θεμέλια του παλιού κόσμου. 

Οι εικόνες από την Αμερική πρέπει να παραδειγματίσουν την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου. Αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα οργής, όπως τόσο εύγλωττα αποτυπώθηκε στα λόγια πολλών εξεγερμένων για την καταπίεση και τους χιλιάδες θανάτους ανθρώπων από την άθλια διαχείριση της πανδημίας, δεν αφορούσε μόνο τις φυλετικές διακρίσεις, αλλά τον ίδιο τον καπιταλισμό. Δεν ήταν μια απλή εξέγερση ενάντια στο ρατσισμό, όπως μας λέει το ψευτο ΚΚΕ, η Ανταρσύα, η κόντρα, οι μαοϊκοί και το κακό συναπάντημα, αλλά μια έκρηξη που ψηλάφιζε το δρόμο για να θάψει μια για πάντα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. 

Ας είναι αυτό η απαρχή της φλόγας που θα κάνει στάχτη τον καπιταλισμό και τους ψευτοαριστερούς υπηρέτες του! 

7 Ιούλη του 2020 

Σταλινικοί -  Χοτζικοί


Φασισμός

και

σοσιαλφασισμός

= δίδυμα

 

 

Αν θέλεις ενότητα, πρώτα θα γονατίσεις πάνω στις αρχές (*) 


Ένας φίλος της Οργάνωσής μας είχε, τις προάλλες, τυχαία συνάντηση με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας parapoda, ο οποίος εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από την πολεμική που του κάναμε και επειδή αυτός ο τύπος επιμένει στις απόψεις του (τις οποίες θεωρεί ``θέσφατο``) και πέταξε και καναδυό σπόντες, μας αναγκάζει να επανέλθουμε για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. 

Εμείς δεν επιλέγουμε -όπως βλέπει- τους ψίθυρους και το μικροαστικό κουτσομπολιό,  αλλά θα του τα πούμε κατάμουτρα. 

Για το δήθεν αντισταλινικό-φιλοχρουτσοφικό ΚΕΑ του '56 και την ψευτιά ότι δήθεν ξαναέγραψε την Ιστορία του, τού τα έχουμε ήδη πει, αλλά χρειάζεται, φαίνεται, μια επανάληψη για... εμπέδωση.

Όσο και να πασχίζει με τις σοφιστείες του αποστάτη Ζυρκέ και των άλλων μαοϊκών ρεβιζιονιστών μεντόρων του, δε θα τα καταφέρει να ``μειώσει`` και να ισοσκελίσει το ΚΕΑ με τους κινέζους ρεβιζιονιστές στη λογική του ``έλα μωρέ, όλοι κάνανε λάθος, όλοι στην αρχή υποταχτήκανε στο Χρουτσόφ``. 

Το ΚΕΑ του Ενβέρ Χότζα ακολούθησε πάντα σε όλα τα βασικά ζητήματα λενινιστική-σταλινική πολιτική αρχών, την οποία ουδέποτε αναθεώρησε, και ήρθε σε οξεία σύγκρουση με τους χρουτσοφικούς ευθύς εξαρχής, ήδη από το Μάη του '55, όταν ο Χρουτσόφ αποφάσισε να αποκαταστήσει δημόσια τον Τίτο.

Άποψη που να λέει ότι οι θέσεις των χρουτσοφικών ρεβιζιονιστών, είτε στο ζήτημα Στάλιν, είτε στο γιουγκοσλαβικό, είτε στο ζήτημα του ``παλλαϊκού κόμματος και κράτους``και του ``ειρηνικού περάσματος``, βρήκαν οποιαδήποτε απήχηση και πρακτική εφαρμογή στη σοσιαλιστική Αλβανία είναι όχι απλά ατεκμηρίωτη, είναι εντελώς παράλογη, εξωφρενική. 

Αντίθετα, ήταν οι κινέζοι ηγέτες και ο Μάο Τσετούνγκ προσωπικά, που, σε πλήρη ενότητα με τους χρουτσοφικούς επιτέθηκαν στο Στάλιν κατηγορώντας τον για ``λάθη`` και ``μεταφυσική``, αποκατέστησαν ανοιχτά κομματικές σχέσεις με τον Τίτο τη δεκαετία του '70 και διαφήμιζαν τον καπιταλισμό τους σαν αληθινό σοσιαλισμό.

Αυτοί ήταν που μετέτρεψαν το γεμάτο παλινωδίες ``αντιρεβιζιονιστικό αγώνα`` τους σε όργανο της πραγματίστικης-μεγαλοκρατικής τους πολιτικής, αυτοί συγχωνεύτηκαν με τους ``ευρωκομμουνιστές`` και άλλους ρεβιζιονιστές, αυτοί μπήκαν σε παζάρια - ακολουθώντας το προηγούμενο  παράδειγμα του Χρουτσόφ και των επιγόνων του- με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, και, μάλιστα, την ώρα που εκείνος μακέλευε με αγριότητα τους λαούς της ηρωικής Ινδοκίνας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, άρεσει δεν αρέσει στους μαοϊκούς ``μας``.

Σχετικά με τη μπηχτή που πέταξες για κάποιες παραπομπές ξένων συντρόφων μας στην ιστοσελίδα μας (η μετάφραση των οποίων είναι χειρότερη και από Google translate όπως είπες), καλά θάκανες να κοιτούσες τις ασυνταξίες στα κείμενά σου που δεν είναι και λίγες... 

Όσο για την ενότητα του κινήματος, την οποία επιθυμείς διακαώς, όπως λες, αυτό θα πρέπει να το εξηγήσεις. Για ποια ενότητα μιλάς; Πάνω σε ποιες βάσεις, πάνω σε ποιες αρχές; Μήπως εννοείς την ``παναριστερή ενότητα`` του ΣΥΡΙΖΑ που με φανατισμό εσύ και η πρώην οργάνωσή σου, η ΚΟΕ, υποστηρίζατε; Ή μήπως εννοείς τη στήριξη του ψευτοΚΚΕ ελλείψει μαζικού επαναστατικού φορέα, όπως είχες γράψει παλιότερα σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου; 

Όχι, αγαπητέ. Δεν υπάρχει ενότητα για την ενότητα. Ένα επαναστατικό κόμμα δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε άχυρα. Ο μαρξισμός-λενινισμός δεν είναι ένας χυλός αφηρημένων εννοιών απ' τις οποίες παίρνεις αυτό που σε βολεύει. Είναι η επαναστατική κοσμοθεωρία του προλεταριάτου, την οποία είτε την αποδέχεσαι ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, είτε την απορρίπτεις ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. Δεν θα σου επιτραπεί να διαστρεβλώνεις, να εκχυδαΐζεις το μαρξισμό. Ούτε εσένα, ούτε του ψευτο ΚΚΕ, ούτε των φίλων σου ψευτομ-λ, ούτε της ``ανασύνταξης``, ούτε της ``κόντρας``που κάνει τον κουφό.

Ή θα γονατίσετε πάνω στις αρχές, ή θα τρώτε τις μπόμπες στο κεφάλι. Δημόσια και όχι στο ψου-ψου. 

29 Ιούνη 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί

______

(*) Για να μην αδικούμε, όμως, τον κ. parapoda, πρέπει να πούμε ότι όσα αναφέραμε για το μαοϊσμό, ισχύουν στο ακέραιο και για τους άλλους ``παράγοντες``, το ΕΚΚΕ και τα δύο ``μ-λ`` (η ``ΟΑΚΚΕ`` εξαιρείται για λόγους... ανωτέρας βίας). Ποιος ξεχνάει, για παράδειγμα, την κοινή ανακοίνωση της `Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕμλ ΜΛΚΚΕ` μετά τις ευρωεκλογές του '12 όταν χαρακτήριζε το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ``νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη ντόπια ολιγαρχία``; Μαρξισμός - λενινισμός και μαοϊσμός είναι ιδεολογίες ασυμβίβαστες, εχθρικές."Declaration of War on Maoists"

 

 

Ενβέρ Χότζα

χιλή

1973

 

 

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ 

- Κάτω οι διπρόσωποι ψευτοαριστεροί ``αλληλέγγυοι``


Και, να, που συνέβη το ανέλπιστο: μια συγκλονιστική μαζική εξέγερση στην ίδια τη μητρόπολη του παγκόσμιου καπιταλισμού, τις ΕΠΑ! Με αφορμή ένα ακόμη ``μεμονωμένο`` έγκλημα, αυτή τη φορά τον εν ψυχρώ στραγγαλισμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόυντ από αποθηριωμένο μπάτσο. 

Ανέλπιστο για τον πολύ κόσμο, όχι όμως και για μας, που με όπλο το διαλεκτικό και ιστορικό υλισμό προβλέψαμε έγκαιρα αυτό που νομοτελειακά θα ακολουθούσε την κρίση αυτή: τις κοινωνικές εκρήξεις. 

Αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που τα συνοδεύει σχεδόν πάντα και κάποια γελοία παραφωνία, έτσι συνέβη και τώρα. 

Τη συμπάθειά τους στον αμερικάνικο λαό εκφράζουν -λέει- οι ιρανοί μουλάδες, οι Κινέζοι φασίστες και άλλοι... μεγάλοι δημοκράτες. Αλλά και οι ψευτοαριστεροί που... εξεπλάγησαν.

Στη χώρα μας, εκφράζουν την ``αλληλεγγύη τους στους αμερ`κάνους εξεγερμένους`` από ψευτοΚΚΕ μέχρι την... ``κόντρα``. 

Αλήθεια, πού ήταν τόσο καιρό αυτοί οι αλτρουιστές;  πόσο χρόνο και χώρο έχουν αφιερώσει στις φυλλάδες και τις προκηρύξεις τους στα βάσανα του αμερικάνικου λαού, και, τελικά,  πόσα καντάρια υποκρισία είχαν όλες οι τυχόν αναφορές τους στη φτώχεια ή σε κάποια δολοφονία αφροαμερικάνου στις ΗΠΑ; Τώρα ανακάλυψε το ψεύτικο ``ΚΚΕ`` τα ``δικαιώματα της μαύρης κοινότητας`` που ποδοπατά το ``σύστημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού``; Τώρα θυμήθηκε το ``ΚΚΕ μλ`` το ``πλούσιο σε βάθος και παραδόσεις αμερικάνικο κίνημα``; Δεν είναι η ``κόντρα`` που μιλούσε για ``αμερικανάκια`` θεωρώντας τον αμερικάνικο λαό ένα τσούρμο ηλίθιους που τους χειραγωγεί ανά πάσα στιγμή ο Τραμπ κι ο κάθε Τραμπ; 

Οχι, κύριοι. Τώρα που το αμερικάνικο προλεταριάτο ματώνει κάθε νύχτα στα οδοφράγματα, τώρα που γράφει τη δική του Ιστορία, δεν έχει ανάγκη τη βρόμικη ``αλληλεγγύη``σας. Του είναι παντελώς αδιάφορη. Γι` αυτό, βγάλτε επιτέλους το σκασμό, παλιοκαθίκια!  

- Θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς σε όλους σας, αδέρφια αμερικάνοι φτωχοδιάβολοι, λευκοί και μαύροι! 

- Θερμούς χαιρετισμούς και σε σας σύντροφοι Σταλινικοί - Χοτζικοί που αγωνίζεστε μέσα στην ``κοιλιά του κτήνους`` για να οδηγήσετε στο θρίαμβο την Αμερικάνικη Επανάσταση! 


Αρχές Ιούνη του 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί 


 

 

Ζήτω η 9η του Μαΐου 1945!

 

 

Τιμάμε τα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ' την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων.

 

 

 

... Χθες Βερολίνο

Αύριο στη Μόσχα ...

 

 

 

 

202.

γενέθλια του Καρλ Μαρξ

5 του Μάη 1818

 

 

ειδική ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα

 

 

για τον Μαρξ και τον Ένγκελς

 

 

Μαρξ - Ένγκελς - Αρχεία

Το Κεφάλαιο (Μαρξ):
1867: Τόμος 1ος (PDF)
1885: Τόμος 2ος (PDF)
1894: Τόμος 3ος (PDF)

 

 

 

 

 

Ζήτω ο παγκόσμιος σοσιαλισμός και ο παγκόσμιος κομμουνισμός! Εργατική Πρωτομαγιά 2020 


Εργάτες και φτωχοί αγρότες σε όλο τον κόσμο - ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΤΕ τον covid 19 και τον παγκόσμιο καπιταλισμό ΤΩΡΑ!


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το παγκόσμιο προλεταριάτο και τους λαούς στον εφιάλτη του κορονοϊού - στην πιο καταστροφική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!


Αυτή η κρίση πανδημίας βαθαίνει τη γενική κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και δείχνει πιο εμφατικά από ποτέ το δρόμο της επανάστασης και του κομμουνισμού για την απελευθέρωση του προλεταριάτου και των λαών από την καπιταλιστική σκλαβιά!


Αυτή η κρίση είναι μια άλλη απόδειξη της γενικής γραμμής του Κόμματός μας σχετικά με τον παγκόσμιο χαρακτήρα της προλεταριακής επανάστασης - μια ανάλυση που βασίζεται στα διδάγματα των 5 Κλασικών. Αυτή η κρίση είναι μια άλλη απόδειξη της αμετάβλητης φύσης της στρατηγικής του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των Κινέζων σοσιαλιμπεριαλιστών για τη διεξαγωγή του ταξικού πολέμου - χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα τους - εναντίον του παγκόσμιου προλεταριάτου και των λαών.


Εμείς -οι Έλληνες Σταλινικοί Χοτζικοί- καλούμε όλους τους συντρόφους και τους επαναστάτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε μέθοδο που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές για να επιτεθούν σε μας , το προλεταριάτο και τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες δεν πρέπει να επιτρέψουν στην αστική τάξη να τους συνθλίψει! Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να εξαλείψουμε μια για πάντα το μισητό παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και να οικοδομήσουμε στα ερείπιά του το Νέο Κόσμο - το Σταλινικό - Χοτζικό Κόσμο!


> Εμπρός κάτω από το νικηφόρο λάβαρό μας - τη Σταλινική- Χοτζική σημαία!


> Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


> Συντρίψτε την «ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη» - συντρίψτε τον καπιταλισμό!


> Ζήτω οι πέντε Κλασικοί του Μαρξισμού-Λενινισμού: Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν και Ενβέρ Χότζα!


> Ζήτω η βίαιη παγκόσμια ένοπλη προλεταριακή επανάσταση!


> Ζήτω ο παγκόσμιος σοσιαλισμός και ο παγκόσμιος κομμουνισμός!


1η Μαΐου 2020

Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

 

Ζήτω ο Λένιν 150η Γενέθλια !

 

22, Απριλίου 1870 - 22 Απρίλη 2020

 

ειδικός ιστότοπος στα γερμανικά

 

 

 

Β.Ι. Λένιν - Άπαντα

(τόμος 1)

 

 

Β.Ι. Λένιν - Άπαντα

(τόμος 2)

 

 

Β.Ι. Λένιν - Άπαντα

(τόμος 3)

 

 

 

 

Smash covid 19 - 

Revolution now! 


Since the beginning of March, we live in the nightmare of the spread of corona virus from China to the whole world.

This pandemic crisis deepens the general crisis of the world capitalist system and shows more emphatically than ever the road of revolution and communism for the liberation of proletariat and peoples from the capitalist slavery! 

This crisis is another proof of the General line of our Party about the global character of the proletarian revolution - an analysis based on our 5 Classics ' teachings. By the chance, we recommend to all revolutionaries all over the world to study carefully the main article of Comintern SH about covid 19 ``Marx and Corona Virus``; it helps to understand sides of world imperialism' s strategy including the Chinese socialimperialists ' suspicious role for conduct the class war against world proletariat and peoples. 

We -Greek Stalinist Hoxhaists-  call all the comrades  and revolutionaries to stay cool and vigilant against every method that imperialists use to attack us, the proletariat and peoples all over the world; we need to be prepared for the explosions which surely follow this crisis holding up our victorious banner - the Stalinist Hoxhaism banner !

Smash the "private healthcare`" - smash capitalism! 

Long live the Five Classics of Marxism-Leninism: Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha! 

Long live the world violent proletarian revolution! 

Long live the world socialism and world communism!

April 2020 

Greek Stalinist - Hoxhaists 

 

 

 

CORONA VIRUS

Η φονική πανδημία του νέου κορονοϊού βαθαίνει απότομα τη γενική κρίση του καπιταλισμού και δείχνει εμφατικά το δρόμο της επανάστασης και του κομμουνισμού για την απολύτρωση του παγκόσμιου προλεταριάτου και των λαών από τα δεσμά της καπιταλιστικής σκλαβιάς

Απ' τις αρχές Μάρτη και μετά την εξάπλωση του νέου κορονοϊού από την Κίνα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ζούμε στον αστερισμό μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που ξεχαρβαλώνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την οικονομική βάση του παγκόσμιου καπιταλισμού, κυρίως των φτωχών και εξαρτημένων κρατών. 

Δε νομίζουμε ότι έχει τόση σημασία να ασχοληθούμε με τα μέχρι στιγμής διαδοχικά επεισόδια διαχείρισης της κρίσης (πράγματα λίγο-πολύ γνωστά στον κόσμο, λόγω και της πλατιάς χρήσης του Διαδικτύου), κρίνουμε, ωστόσο,  σκόπιμο να υπογραμμίσουμε τον αποκλειστικό στόχο της διαχείρισης από ΟΛΕΣ ανεξαίρετα τις αστικές κυβερνήσεις που συνίσταται: πρώτο, στη με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες διατήρηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και, δεύτερο,  στο φόρτωμα των συνεπειών και αυτής της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων (μαζικές απολύσεις, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κοκ.)

Εμείς καλούμε τους εργάτες, εργαζόμενους, άνεργους, όλο το λαό να σταθούμε γεροί και δυνατοί, με αυτοπειθαρχία και έμπρακτη αλληλεγγύη, ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους συντρόφους (ηλικιωμένους, ανήμπορους, με χρόνια προβλήματα υγείας, κλπ.) 

>καταγγέλλουμε την άθλια διαχείριση της κρίσης από την αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους διάφορους ανεκδιήγητους Τσιόδρες,  τα υποκριτικά παλαμάκια των μπαλκονιών, την παντελή αδιαφορία για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας° χαιρετίζουμε τον πραγματικά ηρωικό αγώνα της μεγάλης πλειονότητας γιατρών-νοσηλευτών παρά τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, μάσκες προστασίας, κλπ. και απαιτούμε την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων - κλινικών  και προσωπικού και την άμεση απαγόρευση της ``ιδιωτικής Υγείας``, όχι σε κάποιο αόριστο μέλλον, αλλά εδώ και τώρα! 

>καταδικάζουμε τη συνένοχη στάση σύμπασας της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος (Τσιπραίους,  Γεννηματάδες, κλπ.)

>στηλιτεύουμε την πρόστυχη ``καμπάνια`` του ψευτοΚΚΕ που διαφημίζει τη δήθεν βοήθεια των σαδιστών σφαγέων του συριακού λαού Ρώσων ιμπεριαλιστών και αυτή των υπερεκμεταλλευτών Κινέζων ομολόγων τους°κυρίως, δε, την ``ανιδιοτελή,  διεθνιστική``, όπως την αποκαλούν (στην πραγματικότητα, προσπάθεια αυτοπροβολής και πάντα στη βάση διμερών συμφωνιών) βοήθεια της αστικής κουβανέζικης εκμεταλλευτικής κυβερνώσας κλίκας που την παρουσιάζουν σαν διαχρονικά ``φιλειρηνικό`` καθεστώς (``ξεχνώντας`` κάτι παλιές ένοπλες επεμβάσεις τους σε Αγκόλες και Αιθιοπίες, όταν έκαναν τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού)

>σημειώνουμε, τέλος, την εξίσου προκλητική υποκρισία και σαπίλα διάφορων οπορτουνίσκων, μαοϊκών ρεβιζιονιστών, ανταρσύας, ``ανασύνταξης του κκε`` και λοιπών βαστάζων του ΣΥΡΙΖΑ  (που συμπαρέσυρε κι αυτούς  στο βάραθρο η πτώση του) και αυτών της ``κόντρας``, που, με αφορμή την κρίση, θυμήθηκε τις ξεπεσμένες αξίες του αστικού ουμανισμού (``για τον Άνθρωπο -γενικά και αόριστα- και τις ανάγκες του``)  και που, ενώ συκοφαντεί με λύσσα τη ΛΣΔ Αλβανίας και το σοσιαλισμό της - το μόνο που οικοδομήθηκε ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα της σταλινικής ΕΣΣΔ, τολμά να μιλά για τα επιτεύγματα της τελευταίας στην Υγεία και τους άλλους τομείς... 


Παρακάτω, δίνουμε σε φωτοτυπία άρθρο της εφημερίδας ``Λαϊκό Βήμα``-όργανο του Δημοκρατικού Μετώπου επαρχίας Αργυροκάστρου που είναι χρήσιμο -κατά τη γνώμη μας- για να αντιπαραβάλλει κανείς το χαρακτήρα και το επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης-φροντίδας στο σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό (τηρουμένων των αναλογιών σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές περιόδους και το επίπεδο της επιστημονικο-τεχνολογικής ανάπτυξης)

Απρίλης 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί

Αποκοπή εφημερίδων

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ 


Πριν από 68 χρόνια οι δήμιοι μοναρχοφασίστες (υπό την ``κεντρώα`` κυβέρνηση Πλαστήρα-Βενιζέλου) εκτέλεσαν μες στο μαύρο σκοτάδι της νύχτας -κατ' εντολή των αμερικάνων πατρόνων τους- τον Εθνικό-Λαϊκό Ήρωα Νίκο Μπελογιάννη,  ηγετικό στέλεχος του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ. 


Σκοτώνοντας το Μπελογιάννη, με την καθοριστική βοήθεια της ομάδας του χαφιέ Πλουμπίδη που είχε ``φροντίσει`` να τον παγιδέψει και καταδώσει δυο χρόνια νωρίτερα, ήλπιζαν να στείλουν μήνυμα τρόμου στον ελληνικό λαό που, ωστόσο, συνέχισε απτόητος με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και αδάμαστη θέληση την ταξική πάλη και τον αγώνα για την Ειρήνη, θάβοντας οριστικά τους μοναρχοφασίστες στη δημόσια καταφρόνια και καταισχύνη. 


Με την ευκαιρία της επετείου αυτής,  θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την αισχρή καπηλεία των ρεβιζιονιστών του ψευτοΚΚΕ που πολέμησαν, συκοφάντησαν και διέσυραν το Μπελογιάννη για δεκαετίες, αρχής γενομένης από την 6η ``ολομέλεια`` του '56, και που σήμερα εμφανίζονται τιμητές και κληρονόμοι του, στήνοντας φιέστες και εγκαινιάζοντας σπίτια-μουσεία στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα, παρέα με τους Τσιπραίους... 


Και να σημειώσουμε, εν κατακλείδι, ότι από τη σπέκουλα δεν εξαιρούνται και οι ``μικροί``, οι διάφορες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής ψευτοαριστεράς, που τυχόν σύγκρισή τους με την κομμουνιστική αδιαλλαξία και τη μπολσεβίκικη ιδεολογικο-πολιτική συγκρότηση του Μπελογιάννη μόνο θυμηδία θα προκαλούσε, αλλά και η ``κόντρα`` με το χρονιάτικο επαναλαμβανόμενο αφιερωματάκι της, λες κι ο Μπελογιάννης ήταν σαν τα μούτρα τους ή τα μούτρα των φίλων τους μπασιμπουζούκων  τυχοδιωκτών του πάλαι ποτέ ``ένοπλου``... 


Απρίλης 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί


 

_______ Ramiz Alia

 

ΝΕΤΖΜΙΕ ΧΟΤΖΑ

 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ:

 

δυο παλιοί επαναστάτες που μετατράπηκαν σε αντεπαναστάτες 


Εντελώς πρόσφατα -μες στη ζούρλα της πανδημίας του κορονοϊού- έφυγαν από τη ζωή,  πλήρεις ημερών, δύο σημαντικές προσωπικότητες που σημάδεψαν- με θετικό και αρνητικό τρόπο- τη ζωή των χωρών τους,  η Νετζμίε Χότζα και ο Μανώλης Γλέζος. Η κοινή αναφορά μας σε αυτούς γίνεται,  γιατί,  παρόλο που έδρασαν σε διαφορετικές χώρες και υπό διαφορετικές συνθήκες, τούς ενώνουν δυο κοινά χαρακτηριστικά: το ξεκίνημα του συνειδητού τους βίου σαν πρωτοπόρων παρτιζάνων ενάντια στη ναζιφασιστική λαίλαπα του περασμένου αιώνα και η κατάληξή τους σε θλιβερούς απολογητές του καπιταλισμού. 

Και η Νετζμίε και ο Μανώλης, τέκνα μιας ηρωικής γενιάς, απάντησαν στην έκκληση των κομμουνιστών των χωρών τους, στρατευόμενοι στα αντίστοιχα μεγάλα ένοπλα παρτιζάνικα κινήματα αντίστασης. 

Η παρτιζάνα Νετζμίε (σύζυγος του Ε. Χότζα), μετά την απελευθέρωση και τη νίκη της λαϊκής επανάστασης στην Αλβανία, συμμετείχε ενεργά στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα της από υπεύθυνες θέσεις.  Αλλά αυτή η ίδια η πρώην κομμουνίστρια,  το '90, συναίνεσε ντροπιαστικά στην ανατροπή του σοσιαλισμού από τον αποστάτη Αλία. 

Ο Μανώλης,  ο ``πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης``,  που μαζί με το συναγωνιστή του Λάκη Σάντα, ξέσκισε το χιτλερικό κουρελόπανο από την Ακρόπολη, είχε κι αυτός τη μοίρα των συντρόφων του της εποχής εκείνης: φυλάκιση,  εξορία και καταδίκες σε θάνατο. Ένας Ήρωας που μετατράπηκε σταδιακά σ' έναν ρεφορμιστή σοσιαλδημοκράτη πολιτικό που έφτασε μέχρι το σημείο να πάρει εθνικιστική στάση στο ``μακεδονικό``, να πάει με κόκκινο τριαντάφυλλο στο σπίτι του αποβιώσαντα αντιδραστικού Μητσοτάκη και να απολογηθεί μέχρι και για την παρουσία του στην κηδεία του Χότζα το '85, που του το κοπανούσαν συνέχεια τα τελευταία χρόνια διάφοροι αντιδραστικοί κύκλοι, ισχυριζόμενος ότι πήγε εκεί ``μετά από παράκληση του Κ. Παπούλια, σαν αντιπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης``... 

Σαν επίλογο, λοιπόν, κρατάμε σαν πολύτιμη παρακαταθήκη τα μεγάλα τους τα κατορθώματα. Κρατάμε, όμως, και το πού οδηγεί η εγκατάλειψη του επαναστατικού προσανατολισμού.


Απρίλιος 2020 

Σταλινικοί -  Χοτζικοί

 

 

 

Τον Καρλ Μαρξ και τον

ιό corona

 

ειδική ιστοσελίδα

 

137η ημέρα του θανάτου του Καρλ Μαρξ

14 Μάρτη 2020

14 Μάρτη 1883

 

Η Κομιντέρν (ΣΧ) χαιρετά όλους τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο! 

 

Καρλ Μαρξ άλμπουμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Διεθνές κομμουνιστικό γυναικείο κίνημα

Ιστορικά έγγραφα 

 

 

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα για την Γυναίκα η αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα Εργαζόμενων Γυναικών.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

 

 

 

 

 

προετοιμασία

Τόμος 3

Στα βασικά και στις ερωτήσεις του σταλινισμού

 

 

 

Τόμος 2

Σχετικά με την πρώτη δημιουργική περίοδο του Στάλιν στον Καύκασο

 

 

Τόμος 2

Τον Στάλιν, την παγκόσμια επανάσταση και τον Καύκασο
- 2008 -

3-Part Article

Written by Wolfgang Eggers

English translation thanks to the Section USA of the Comintern (SH)

 

 

 

 

5, Μαρτίου, 1953 - 5 του Μάρτη του 2020
67. επέτειο του συντρόφου J. V. Στάλιν

 

 

 

γκαλερί Στάλιν

 

 

 

 

Στάλιν- Αρχεία

 

 

 

νέα ιστοσελίδα της Κομμουνιστικής Διεθνούς (SH)

101η επέτειο από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς

4 Μάρτη 1919 - 4 του Μάρτη, 2020

 

 

σε 18 γλώσσες

Κομιντέρν - Αρχεία

 

 

 

 

 

Ο Λένιν πέθανε 95 χρόνια πριν

21 Ιανουαρίου, 1924 - 21η Ιανουαρίου 2019

 

Ιστοσελίδα στα

αγγλικά

και

γερμανικά

 


 

 

Εικόνες από το θάνατο του Λένιν

 

 

 

Λένιν
Ελληνικά Αρχεία

 

 

 

Όρκος μπροστά στη σορό του Λένιν

1924

 

 

 

Κάρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ

τη δολοφονία του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο

(15/01/1919). 

Η 15η Ιανουαρίου αποτελεί από το 1919 ημέρα πένθους για όλους τους επαναστάτες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Στις 15 Ιανουαρίου 1919, η νεαρή Γερμανική επανάσταση αποκεφαλίστηκε και η μοίρα της Ευρωπαϊκής Επανάστασης σφραγίστηκε με το διπλό φόνο του Κάρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Τίποτα από κείνη τη μέρα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται.

 

«Σήμερα στο Βερολίνο η αστική τάξη και οι σοσιαλπροδότες πανηγυρίζουν. Κατάφεραν να δολοφονήσουν τον Καρλ Λίμπκνεχτ και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Ο Eμπερτ και ο Σάιντεμαν, που τέσσερα ολόκληρα χρόνια έσπρωχναν τους εργάτες στο σφαγείο για ληστρικά συμφέροντα, ανέλαβαν τώρα το ρόλο δημίων των προλεταριακών ηγετών. Το παράδειγμα της επανάστασης στη Γερμανία μας πείθει ότι η «δημοκρατία» δεν είναι παρά ένα προκάλυμμα της αστικής καταλήστευσης και της πιο άγριας βίας».

19 Γενάρη 1919 | B.I. ΛΕΝΙΝ

 

«Η δολοφονία του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ αποτελεί γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, όχι μόνο γιατί βρήκαν τραγικό θάνατο οι καλύτεροι άνθρωποι και ηγέτες της πραγματικά προλεταριακής, της Κομμουνιστικής Διεθνούς, αλλά και γιατί αποκαλύφθηκε πέρα για πέρα η ταξική ουσία ενός κράτους προηγμένου σε ευρωπαϊκή κλίμακα – μπορούμε να πούμε δίχως υπερβολή σε παγκόσμια κλίμακα», έγραψε ο Λένιν.

 

 

Για τη σημασία του μαχόμενου υλισμού

1922

 

Καλύτερα λιγότερα, αλλά καλύτερα

1923

 

 

 

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

ΕΝΒΕΡ-ΧΟΤΖΑ

 

 

Τα χαιρετισμούς του νέου έτους είναι χαιρετισμούς της ταξικής πάλης από το διεθνές προλεταριάτο

Ζήτω ο σταλινισμός - χοτζαϊσμός!

19η ημέρα ίδρυσης στις

31 Δεκεμβρίου 2000

19 ετών
5 κεφαλές

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

Greeting message

of the Comintern (SH) on occasion of the 19th founding day

on 31st of December 2000

The Comintern (SH) greets all true communists in the world, all revolutionary workers, all the revolutionary masses on all streets of the world.


The day of human liberation from world imperialism is near. Let us fight together for the overthrow of the rotten, corrupt and parasitic exploitation and oppression system of world capitalism. Let us fight together for a better world, for the world of socialism, for the world of communism.
In 2019, the deepening of the crisis of capitalism and the growing danger of a new world war only shook belief in a better future for the world.
The radicalization of the world proletariat in 2019 triggered a never-ending chain of revolutionary mass struggles on all continents, which continued to increase, especially in the second half of 2019.
The dramatically deteriorating situation of the majority of the world's population will continue in the new year and lead to more, bigger, more militant and longer lasting mass protests and strikes. The counter-revolution will shed even more blood, but it will ultimately be powerless under the pressure of the revolutionary world masses. The bourgeoisie is powerless. It can only counteract the mass storm with police and military violence, thus this will shorten its existence as a ruling class all the faster.
Behind the mask of "democracy" is hidden the dictatorship of the bourgeoisie with its ugly head of fascism and social fascism. This mask will fall also in 2020. The main enemy is world imperialism, and the masses will look through this always clearer. The world proletariat will organize the global class struggle under leadership of the Comintern (SH).
It is no longer just a question of revolutionizing the masses in these or those individual countries, but of a new level of globalized mass struggles, such as the struggle to end crimes at nature committed by the ruling world system of capitalism.
The revolutionary situation in more and more individual countries develops to the one and only global revolutionary situation. The globalization of mass struggles will develop to such momentum in 2020 that it will accelerate the world socialist revolution if it is led by the world proletariat and its world party, the Comintern (SH). And the Comintern (SH) can be sure that the call of the masses for a revolutionary world party will become ever louder in order to finally stop, overcome and eliminate this rotten and corrupt capitalist world system. There will be more and more people who are interested in what the Comintern (SH) answers to the question, what will be after world capitalism, what the Comintern (SH) has for ideas about world communism and how this can be achieved in practice , It is the counter-revolution that will drive the masses into our arms by themselves. The more the policy of social fascism paves the way to fascism, all the further the masses distance themselves from the social fascists. The radicalization of the world proletariat begins both against social fascism and fascism. This corresponds to the dialectical law of revolution and counterrevolution. Detachment from social fascism is detachment from the whole system of bourgeois democracy. It is the neo-revisionists who try in vain to save bourgeois democracy by means of reviving the "Popular Front Policy" of Dimitroff. Bourgeois democracy cannot be saved. Bourgeois democracy is eliminated either by fascism or by the socialist revolution.
And the Communist International is the organizer of the socialist revolution.
We are the ones who point the way to the victory of the world socialist revolution and can actually guarantee this victory as soon as the masses have followed us.
So far we will have to be content with agitation and propaganda, but the day is not far away when we will lead the great mass struggles on a world scale. We will form the invincible red world army
The Comintern (SH) has been the world party of the world socialist revolution for 19 years and will always be the world party of the world socialist revolution.
We world communists are the only hope for humanity to overcome need, misery, war and fascism, to leave it behind forever and to build a new, communist world society.
We will save this planet from being destroyed.
We will create a new world, a world in which all prerequisites for its blooming will be restored.
We will free humanity from capitalist exploitation and oppression.
Let us smash the dictatorship of the world bourgeoisie and estrablish the dictatorship of the world proletariat!

 

Long live the 19th anniversary of the founding of the Comintern (SH)!
Long live the world socialist revolution!
Long live the dictatorship of the world proletariat!
Long live the world socialist republic!
Long live world socialism and world communism!
Long live Stalinism-Hoxhaism!
Long live Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!
Long live the Comintern (SH) and her sections !

 

Wolfgang Eggers

December 31, 2019

 


 

 

«Ενα άλλο οικονομικό μέτρο της σοβιετικής εξουσίας ήταν η μη αναγνώριση του εξωτερικού δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι κυβερνήσεις της προεπαναστατικής Ρωσίας (…). Το Γενάρη του 1918, η σοβιετική κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η τσαρική και η Προσωρινή κυβέρνηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKS

Ελληνικό Τμήμα

 

Το κεντρικό όργανο της Κομιντέρν (ΣΧ)

Παγκόσμια Επανάσταση

 

αρχεία

2019

2018

2017

2016

2015

 


 

 

Email Επικοινωνία

com.2000@protonmail.com

 

Καθήκοντα του ελληνικού τμήματος
Απόφαση 6 Αυγούστου 2015

 

ένταξη

 

καταστατικό


ντοκουμέντα του Κόμματος

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος (θεωρητικό όργανο)

 

 

τμήματα

ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ινδία
ΡωσίαΠορτογαλίαΟυγκάντα

ΗΠΑ

 

Οι ηπείροι

τον αφρικανικό κόσμο

Τον αραβικό κόσμο

τον ασιατικό κόσμο

* * *

- υπό κατασκευή -

τον ευρωπαϊκό κόσμο

τον κόσμο της Λατινικής Αμερικής

τον νότιο κόσμο

(Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ωκεανία, Ανταρκτική)

 

- υπό κατασκευή -

Ελλάδα

Ιράκ

Ιταλία

Γιουγκοσλαβία

Πολωνία

 

LINKS

Ρωσικό τμήμα της Komintern (ΣΧ)

Κομιντέρν (ΣΧ)

κεντρικές συνδέσεις

 

αρχεία

* * *

Καρλ Μαρξ - Φρίντριχ Ένγκελς

Λένιν

Στάλιν

Ενβέρ Χότζα

 

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος

(θεωρητικό όργανο)

 

Κατάλογος όλων των χωρών: το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα

 

Αφρική

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

31 Δεκεμβρίου του 2000


 

Παγκόσμια επαναστατική πλατφόρμα

7 Νοέμ 2009


 

Ενβέρ Χότζα:

Ο 5ος Αρχιτέκτονας του Μαρξισμού-Λενινισμού και ανασυγκρότηση της Κομιντέρν


 

Γενικές Αρχές -

Η παγκόσμια σοσιαλιστική προλεταριακή επανάσταση - Η στατηγική και η ταχτική

το πλήρες κείμενο στα γερμανικά

online:

PDF-Format-Download

 

Αγγλική μετάφραση ελλιπής

εισαγωγή
I Κεφάλαιο
ΙΙ κεφάλαιο
VIII κεφάλαιο

 


 

2003
προκήρυξη του παγκόσμιου μπολσεβίκικου Κόμματος


 

Ενβέρ Χότζα Ο πέμπτος κλασσικός του μαρξισμού-λενινισμού και τα θεμέλια του χοτζαϊσμού


 

 

Τα Θεμέλια και σχετικά ζητήματα του σταλινισμού

(στη γερμανική γλώσσα)

 


 

What is Stalinism-Hoxhaism? 

 


 

Παγκόσμιο Κίνημα

Ζήτω ο Σταλινισμός-Χοτζαϊσμός !!


 

Κόκκινη Διεθνής των Εργατικών Συνδικάτων (ΚΔΕΣ)


 

 

Κομμουνιστική Διεθνής Νέων (ΚΔΝ)

 

 


 

Κομμουνιστική Διεθνής Γυναικών

 


Κόκκινο παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό

«Ένωσης των Μαχητών του Κόκκινου Μετώπου»

Αγγλικά

Γερμανός

αραβικός

 


 

I C S


Χαιρετισμοί στη γερμανική γλώσσα