Σ'  αυτές τις δραματικές, ιστορικές μέρες που ο Ελληνικός Λαός  αποφασίζει  για το μέλλον του, η Κομιντέρν (ΣΧ) - στο πνεύμα της επαναστατικής αλληλεγγύης - εκδίδει  το κεντρικό όργανό  μας «Παγκόσμια Επανάσταση» στην ελληνική γλώσσα.

Με την απόφασή μας  αυτή θα θέλαμε να υποστηρίξουμε τους Ελληνες Σταλινικούς-Χοτζικούς στην προετοιμασία τους για την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί-Χοτζικοί)

 

2020

Καλώς ήρθατε στην Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί) !

 

 

Η  εξαθλίωση και η φασιστικοποίηση αντικρούονται με την επαναστατική ταξική πάλη και όχι με τις κραυγούλες των οπορτουνιστών


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται βάθεμα της εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού σαν αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού και του καίριου πλήγματος που  αυτή επέφερε στην καπιταλιστική οικονομία, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Σε αυτές τις συνθήκες, έχουμε τη δημοσιοποίηση διαδοχικών  σκανδάλων που δείχνουν όχι μόνο το βούρκο στον οποίο κυλιέται το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης διαχρονικά, αλλά αποτελεί και ένα μέσο αντιπερισπασμού. Με άλλα λόγια, εστιάζοντας στα ``σκατά`` του Τσίπρα,  αύριο του Μητσοτάκη, μεθαύριο κάποιου άλλου αστού πολιτικού, προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο το νόμιμο σκάνδαλο που λέγεται καπιταλισμός και να παραλύσουν εν τη γενέσει τους τις αντιστάσεις του λαού. 

Ταυτόχρονα, η αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη θωρακίζεται έναντι των επερχόμενων κοινωνικών εκρήξεων με ένα φασιστικό νομοθέτημα απαγόρευσης των διαδηλώσεων, μιμούμενη τον πολιτικό της πρόγονο Λάσκαρη,  υπουργό Εργασίας του γερο-Καραμανλή, που ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων... 

Αυτή η κατάσταση κάνει πιο επιτακτική από ποτέ όχι την επαγγελία κάποιου ``κομμουνισμού`` της πλάκας από κάτι ``μαρξιστές`` τύπου ``κόντρας``, αλλά την προβολή του πραγματικού κομμουνισμού της Σοβιετικής Ένωσης των Λένιν-Στάλιν και της ΛΣΔ Αλβανίας του Ενβέρ Χότζα, στον οποίο οδηγεί μόνο η επανάσταση και το σάρωμα από τα θεμέλια του παλιού κόσμου. 

Οι εικόνες από την Αμερική πρέπει να παραδειγματίσουν την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου. Αυτό το αυθόρμητο ξέσπασμα οργής, όπως τόσο εύγλωττα αποτυπώθηκε στα λόγια πολλών εξεγερμένων για την καταπίεση και τους χιλιάδες θανάτους ανθρώπων από την άθλια διαχείριση της πανδημίας, δεν αφορούσε μόνο τις φυλετικές διακρίσεις, αλλά τον ίδιο τον καπιταλισμό. Δεν ήταν μια απλή εξέγερση ενάντια στο ρατσισμό, όπως μας λέει το ψευτο ΚΚΕ, η Ανταρσύα, η κόντρα, οι μαοϊκοί και το κακό συναπάντημα, αλλά μια έκρηξη που ψηλάφιζε το δρόμο για να θάψει μια για πάντα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. 

Ας είναι αυτό η απαρχή της φλόγας που θα κάνει στάχτη τον καπιταλισμό και τους ψευτοαριστερούς υπηρέτες του! 

7 Ιούλη του 2020 

Σταλινικοί -  Χοτζικοί


Φασισμός

και

σοσιαλφασισμός

= δίδυμα

 

 

Αν θέλεις ενότητα, πρώτα θα γονατίσεις πάνω στις αρχές (*) 


Ένας φίλος της Οργάνωσής μας είχε, τις προάλλες, τυχαία συνάντηση με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας parapoda, ο οποίος εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από την πολεμική που του κάναμε και επειδή αυτός ο τύπος επιμένει στις απόψεις του (τις οποίες θεωρεί ``θέσφατο``) και πέταξε και καναδυό σπόντες, μας αναγκάζει να επανέλθουμε για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. 

Εμείς δεν επιλέγουμε -όπως βλέπει- τους ψίθυρους και το μικροαστικό κουτσομπολιό,  αλλά θα του τα πούμε κατάμουτρα. 

Για το δήθεν αντισταλινικό-φιλοχρουτσοφικό ΚΕΑ του '56 και την ψευτιά ότι δήθεν ξαναέγραψε την Ιστορία του, τού τα έχουμε ήδη πει, αλλά χρειάζεται, φαίνεται, μια επανάληψη για... εμπέδωση.

Όσο και να πασχίζει με τις σοφιστείες του αποστάτη Ζυρκέ και των άλλων μαοϊκών ρεβιζιονιστών μεντόρων του, δε θα τα καταφέρει να ``μειώσει`` και να ισοσκελίσει το ΚΕΑ με τους κινέζους ρεβιζιονιστές στη λογική του ``έλα μωρέ, όλοι κάνανε λάθος, όλοι στην αρχή υποταχτήκανε στο Χρουτσόφ``. 

Το ΚΕΑ του Ενβέρ Χότζα ακολούθησε πάντα σε όλα τα βασικά ζητήματα λενινιστική-σταλινική πολιτική αρχών, την οποία ουδέποτε αναθεώρησε, και ήρθε σε οξεία σύγκρουση με τους χρουτσοφικούς ευθύς εξαρχής, ήδη από το Μάη του '55, όταν ο Χρουτσόφ αποφάσισε να αποκαταστήσει δημόσια τον Τίτο.

Άποψη που να λέει ότι οι θέσεις των χρουτσοφικών ρεβιζιονιστών, είτε στο ζήτημα Στάλιν, είτε στο γιουγκοσλαβικό, είτε στο ζήτημα του ``παλλαϊκού κόμματος και κράτους``και του ``ειρηνικού περάσματος``, βρήκαν οποιαδήποτε απήχηση και πρακτική εφαρμογή στη σοσιαλιστική Αλβανία είναι όχι απλά ατεκμηρίωτη, είναι εντελώς παράλογη, εξωφρενική. 

Αντίθετα, ήταν οι κινέζοι ηγέτες και ο Μάο Τσετούνγκ προσωπικά, που, σε πλήρη ενότητα με τους χρουτσοφικούς επιτέθηκαν στο Στάλιν κατηγορώντας τον για ``λάθη`` και ``μεταφυσική``, αποκατέστησαν ανοιχτά κομματικές σχέσεις με τον Τίτο τη δεκαετία του '70 και διαφήμιζαν τον καπιταλισμό τους σαν αληθινό σοσιαλισμό.

Αυτοί ήταν που μετέτρεψαν το γεμάτο παλινωδίες ``αντιρεβιζιονιστικό αγώνα`` τους σε όργανο της πραγματίστικης-μεγαλοκρατικής τους πολιτικής, αυτοί συγχωνεύτηκαν με τους ``ευρωκομμουνιστές`` και άλλους ρεβιζιονιστές, αυτοί μπήκαν σε παζάρια - ακολουθώντας το προηγούμενο  παράδειγμα του Χρουτσόφ και των επιγόνων του- με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, και, μάλιστα, την ώρα που εκείνος μακέλευε με αγριότητα τους λαούς της ηρωικής Ινδοκίνας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, άρεσει δεν αρέσει στους μαοϊκούς ``μας``.

Σχετικά με τη μπηχτή που πέταξες για κάποιες παραπομπές ξένων συντρόφων μας στην ιστοσελίδα μας (η μετάφραση των οποίων είναι χειρότερη και από Google translate όπως είπες), καλά θάκανες να κοιτούσες τις ασυνταξίες στα κείμενά σου που δεν είναι και λίγες... 

Όσο για την ενότητα του κινήματος, την οποία επιθυμείς διακαώς, όπως λες, αυτό θα πρέπει να το εξηγήσεις. Για ποια ενότητα μιλάς; Πάνω σε ποιες βάσεις, πάνω σε ποιες αρχές; Μήπως εννοείς την ``παναριστερή ενότητα`` του ΣΥΡΙΖΑ που με φανατισμό εσύ και η πρώην οργάνωσή σου, η ΚΟΕ, υποστηρίζατε; Ή μήπως εννοείς τη στήριξη του ψευτοΚΚΕ ελλείψει μαζικού επαναστατικού φορέα, όπως είχες γράψει παλιότερα σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου; 

Όχι, αγαπητέ. Δεν υπάρχει ενότητα για την ενότητα. Ένα επαναστατικό κόμμα δε μπορεί να χτιστεί πάνω σε άχυρα. Ο μαρξισμός-λενινισμός δεν είναι ένας χυλός αφηρημένων εννοιών απ' τις οποίες παίρνεις αυτό που σε βολεύει. Είναι η επαναστατική κοσμοθεωρία του προλεταριάτου, την οποία είτε την αποδέχεσαι ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, είτε την απορρίπτεις ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. Δεν θα σου επιτραπεί να διαστρεβλώνεις, να εκχυδαΐζεις το μαρξισμό. Ούτε εσένα, ούτε του ψευτο ΚΚΕ, ούτε των φίλων σου ψευτομ-λ, ούτε της ``ανασύνταξης``, ούτε της ``κόντρας``που κάνει τον κουφό.

Ή θα γονατίσετε πάνω στις αρχές, ή θα τρώτε τις μπόμπες στο κεφάλι. Δημόσια και όχι στο ψου-ψου. 

29 Ιούνη 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί

______

(*) Για να μην αδικούμε, όμως, τον κ. parapoda, πρέπει να πούμε ότι όσα αναφέραμε για το μαοϊσμό, ισχύουν στο ακέραιο και για τους άλλους ``παράγοντες``, το ΕΚΚΕ και τα δύο ``μ-λ`` (η ``ΟΑΚΚΕ`` εξαιρείται για λόγους... ανωτέρας βίας). Ποιος ξεχνάει, για παράδειγμα, την κοινή ανακοίνωση της `Εκλογικής Συνεργασίας ΚΚΕμλ ΜΛΚΚΕ` μετά τις ευρωεκλογές του '12 όταν χαρακτήριζε το υψηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ``νίκη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη ντόπια ολιγαρχία``; Μαρξισμός - λενινισμός και μαοϊσμός είναι ιδεολογίες ασυμβίβαστες, εχθρικές."Declaration of War on Maoists"

 

 

Ενβέρ Χότζα

χιλή

1973

 

 

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ 

- Κάτω οι διπρόσωποι ψευτοαριστεροί ``αλληλέγγυοι``


Και, να, που συνέβη το ανέλπιστο: μια συγκλονιστική μαζική εξέγερση στην ίδια τη μητρόπολη του παγκόσμιου καπιταλισμού, τις ΕΠΑ! Με αφορμή ένα ακόμη ``μεμονωμένο`` έγκλημα, αυτή τη φορά τον εν ψυχρώ στραγγαλισμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόυντ από αποθηριωμένο μπάτσο. 

Ανέλπιστο για τον πολύ κόσμο, όχι όμως και για μας, που με όπλο το διαλεκτικό και ιστορικό υλισμό προβλέψαμε έγκαιρα αυτό που νομοτελειακά θα ακολουθούσε την κρίση αυτή: τις κοινωνικές εκρήξεις. 

Αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που τα συνοδεύει σχεδόν πάντα και κάποια γελοία παραφωνία, έτσι συνέβη και τώρα. 

Τη συμπάθειά τους στον αμερικάνικο λαό εκφράζουν -λέει- οι ιρανοί μουλάδες, οι Κινέζοι φασίστες και άλλοι... μεγάλοι δημοκράτες. Αλλά και οι ψευτοαριστεροί που... εξεπλάγησαν.

Στη χώρα μας, εκφράζουν την ``αλληλεγγύη τους στους αμερ`κάνους εξεγερμένους`` από ψευτοΚΚΕ μέχρι την... ``κόντρα``. 

Αλήθεια, πού ήταν τόσο καιρό αυτοί οι αλτρουιστές;  πόσο χρόνο και χώρο έχουν αφιερώσει στις φυλλάδες και τις προκηρύξεις τους στα βάσανα του αμερικάνικου λαού, και, τελικά,  πόσα καντάρια υποκρισία είχαν όλες οι τυχόν αναφορές τους στη φτώχεια ή σε κάποια δολοφονία αφροαμερικάνου στις ΗΠΑ; Τώρα ανακάλυψε το ψεύτικο ``ΚΚΕ`` τα ``δικαιώματα της μαύρης κοινότητας`` που ποδοπατά το ``σύστημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού``; Τώρα θυμήθηκε το ``ΚΚΕ μλ`` το ``πλούσιο σε βάθος και παραδόσεις αμερικάνικο κίνημα``; Δεν είναι η ``κόντρα`` που μιλούσε για ``αμερικανάκια`` θεωρώντας τον αμερικάνικο λαό ένα τσούρμο ηλίθιους που τους χειραγωγεί ανά πάσα στιγμή ο Τραμπ κι ο κάθε Τραμπ; 

Οχι, κύριοι. Τώρα που το αμερικάνικο προλεταριάτο ματώνει κάθε νύχτα στα οδοφράγματα, τώρα που γράφει τη δική του Ιστορία, δεν έχει ανάγκη τη βρόμικη ``αλληλεγγύη``σας. Του είναι παντελώς αδιάφορη. Γι` αυτό, βγάλτε επιτέλους το σκασμό, παλιοκαθίκια!  

- Θερμούς επαναστατικούς χαιρετισμούς σε όλους σας, αδέρφια αμερικάνοι φτωχοδιάβολοι, λευκοί και μαύροι! 

- Θερμούς χαιρετισμούς και σε σας σύντροφοι Σταλινικοί - Χοτζικοί που αγωνίζεστε μέσα στην ``κοιλιά του κτήνους`` για να οδηγήσετε στο θρίαμβο την Αμερικάνικη Επανάσταση! 


Αρχές Ιούνη του 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί 


 

 

Ζήτω η 9η του Μαΐου 1945!

 

 

Τιμάμε τα 75 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ' την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων.

 

 

 

... Χθες Βερολίνο

Αύριο στη Μόσχα ...

 

 

 

 

202.

γενέθλια του Καρλ Μαρξ

5 του Μάη 1818

 

 

ειδική ιστοσελίδα στην αγγλική γλώσσα

 

 

για τον Μαρξ και τον Ένγκελς

 

 

Μαρξ - Ένγκελς - Αρχεία

Το Κεφάλαιο (Μαρξ):
1867: Τόμος 1ος (PDF)
1885: Τόμος 2ος (PDF)
1894: Τόμος 3ος (PDF)

 

 

 

 

 

Ζήτω ο παγκόσμιος σοσιαλισμός και ο παγκόσμιος κομμουνισμός! Εργατική Πρωτομαγιά 2020 


Εργάτες και φτωχοί αγρότες σε όλο τον κόσμο - ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΤΕ τον covid 19 και τον παγκόσμιο καπιταλισμό ΤΩΡΑ!


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει το παγκόσμιο προλεταριάτο και τους λαούς στον εφιάλτη του κορονοϊού - στην πιο καταστροφική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!


Αυτή η κρίση πανδημίας βαθαίνει τη γενική κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος και δείχνει πιο εμφατικά από ποτέ το δρόμο της επανάστασης και του κομμουνισμού για την απελευθέρωση του προλεταριάτου και των λαών από την καπιταλιστική σκλαβιά!


Αυτή η κρίση είναι μια άλλη απόδειξη της γενικής γραμμής του Κόμματός μας σχετικά με τον παγκόσμιο χαρακτήρα της προλεταριακής επανάστασης - μια ανάλυση που βασίζεται στα διδάγματα των 5 Κλασικών. Αυτή η κρίση είναι μια άλλη απόδειξη της αμετάβλητης φύσης της στρατηγικής του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των Κινέζων σοσιαλιμπεριαλιστών για τη διεξαγωγή του ταξικού πολέμου - χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα τους - εναντίον του παγκόσμιου προλεταριάτου και των λαών.


Εμείς -οι Έλληνες Σταλινικοί Χοτζικοί- καλούμε όλους τους συντρόφους και τους επαναστάτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε μέθοδο που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές για να επιτεθούν σε μας , το προλεταριάτο και τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες δεν πρέπει να επιτρέψουν στην αστική τάξη να τους συνθλίψει! Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να εξαλείψουμε μια για πάντα το μισητό παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και να οικοδομήσουμε στα ερείπιά του το Νέο Κόσμο - το Σταλινικό - Χοτζικό Κόσμο!


> Εμπρός κάτω από το νικηφόρο λάβαρό μας - τη Σταλινική- Χοτζική σημαία!


> Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!


> Συντρίψτε την «ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη» - συντρίψτε τον καπιταλισμό!


> Ζήτω οι πέντε Κλασικοί του Μαρξισμού-Λενινισμού: Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν και Ενβέρ Χότζα!


> Ζήτω η βίαιη παγκόσμια ένοπλη προλεταριακή επανάσταση!


> Ζήτω ο παγκόσμιος σοσιαλισμός και ο παγκόσμιος κομμουνισμός!


1η Μαΐου 2020

Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί

 

 

 

 

Ζήτω ο Λένιν 150η Γενέθλια !

 

22, Απριλίου 1870 - 22 Απρίλη 2020

 

ειδικός ιστότοπος στα γερμανικά

 

 

 

Β.Ι. Λένιν - Άπαντα

(τόμος 1)

 

 

Β.Ι. Λένιν - Άπαντα

(τόμος 2)

 

 

Β.Ι. Λένιν - Άπαντα

(τόμος 3)

 

 

 

 

Smash covid 19 - 

Revolution now! 


Since the beginning of March, we live in the nightmare of the spread of corona virus from China to the whole world.

This pandemic crisis deepens the general crisis of the world capitalist system and shows more emphatically than ever the road of revolution and communism for the liberation of proletariat and peoples from the capitalist slavery! 

This crisis is another proof of the General line of our Party about the global character of the proletarian revolution - an analysis based on our 5 Classics ' teachings. By the chance, we recommend to all revolutionaries all over the world to study carefully the main article of Comintern SH about covid 19 ``Marx and Corona Virus``; it helps to understand sides of world imperialism' s strategy including the Chinese socialimperialists ' suspicious role for conduct the class war against world proletariat and peoples. 

We -Greek Stalinist Hoxhaists-  call all the comrades  and revolutionaries to stay cool and vigilant against every method that imperialists use to attack us, the proletariat and peoples all over the world; we need to be prepared for the explosions which surely follow this crisis holding up our victorious banner - the Stalinist Hoxhaism banner !

Smash the "private healthcare`" - smash capitalism! 

Long live the Five Classics of Marxism-Leninism: Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha! 

Long live the world violent proletarian revolution! 

Long live the world socialism and world communism!

April 2020 

Greek Stalinist - Hoxhaists 

 

 

 

CORONA VIRUS

Η φονική πανδημία του νέου κορονοϊού βαθαίνει απότομα τη γενική κρίση του καπιταλισμού και δείχνει εμφατικά το δρόμο της επανάστασης και του κομμουνισμού για την απολύτρωση του παγκόσμιου προλεταριάτου και των λαών από τα δεσμά της καπιταλιστικής σκλαβιάς

Απ' τις αρχές Μάρτη και μετά την εξάπλωση του νέου κορονοϊού από την Κίνα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ζούμε στον αστερισμό μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που ξεχαρβαλώνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την οικονομική βάση του παγκόσμιου καπιταλισμού, κυρίως των φτωχών και εξαρτημένων κρατών. 

Δε νομίζουμε ότι έχει τόση σημασία να ασχοληθούμε με τα μέχρι στιγμής διαδοχικά επεισόδια διαχείρισης της κρίσης (πράγματα λίγο-πολύ γνωστά στον κόσμο, λόγω και της πλατιάς χρήσης του Διαδικτύου), κρίνουμε, ωστόσο,  σκόπιμο να υπογραμμίσουμε τον αποκλειστικό στόχο της διαχείρισης από ΟΛΕΣ ανεξαίρετα τις αστικές κυβερνήσεις που συνίσταται: πρώτο, στη με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες διατήρηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και, δεύτερο,  στο φόρτωμα των συνεπειών και αυτής της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων (μαζικές απολύσεις, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κοκ.)

Εμείς καλούμε τους εργάτες, εργαζόμενους, άνεργους, όλο το λαό να σταθούμε γεροί και δυνατοί, με αυτοπειθαρχία και έμπρακτη αλληλεγγύη, ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους συντρόφους (ηλικιωμένους, ανήμπορους, με χρόνια προβλήματα υγείας, κλπ.) 

>καταγγέλλουμε την άθλια διαχείριση της κρίσης από την αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους διάφορους ανεκδιήγητους Τσιόδρες,  τα υποκριτικά παλαμάκια των μπαλκονιών, την παντελή αδιαφορία για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας° χαιρετίζουμε τον πραγματικά ηρωικό αγώνα της μεγάλης πλειονότητας γιατρών-νοσηλευτών παρά τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό υλικό, μάσκες προστασίας, κλπ. και απαιτούμε την επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων - κλινικών  και προσωπικού και την άμεση απαγόρευση της ``ιδιωτικής Υγείας``, όχι σε κάποιο αόριστο μέλλον, αλλά εδώ και τώρα! 

>καταδικάζουμε τη συνένοχη στάση σύμπασας της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος (Τσιπραίους,  Γεννηματάδες, κλπ.)

>στηλιτεύουμε την πρόστυχη ``καμπάνια`` του ψευτοΚΚΕ που διαφημίζει τη δήθεν βοήθεια των σαδιστών σφαγέων του συριακού λαού Ρώσων ιμπεριαλιστών και αυτή των υπερεκμεταλλευτών Κινέζων ομολόγων τους°κυρίως, δε, την ``ανιδιοτελή,  διεθνιστική``, όπως την αποκαλούν (στην πραγματικότητα, προσπάθεια αυτοπροβολής και πάντα στη βάση διμερών συμφωνιών) βοήθεια της αστικής κουβανέζικης εκμεταλλευτικής κυβερνώσας κλίκας που την παρουσιάζουν σαν διαχρονικά ``φιλειρηνικό`` καθεστώς (``ξεχνώντας`` κάτι παλιές ένοπλες επεμβάσεις τους σε Αγκόλες και Αιθιοπίες, όταν έκαναν τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού)

>σημειώνουμε, τέλος, την εξίσου προκλητική υποκρισία και σαπίλα διάφορων οπορτουνίσκων, μαοϊκών ρεβιζιονιστών, ανταρσύας, ``ανασύνταξης του κκε`` και λοιπών βαστάζων του ΣΥΡΙΖΑ  (που συμπαρέσυρε κι αυτούς  στο βάραθρο η πτώση του) και αυτών της ``κόντρας``, που, με αφορμή την κρίση, θυμήθηκε τις ξεπεσμένες αξίες του αστικού ουμανισμού (``για τον Άνθρωπο -γενικά και αόριστα- και τις ανάγκες του``)  και που, ενώ συκοφαντεί με λύσσα τη ΛΣΔ Αλβανίας και το σοσιαλισμό της - το μόνο που οικοδομήθηκε ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα της σταλινικής ΕΣΣΔ, τολμά να μιλά για τα επιτεύγματα της τελευταίας στην Υγεία και τους άλλους τομείς... 


Παρακάτω, δίνουμε σε φωτοτυπία άρθρο της εφημερίδας ``Λαϊκό Βήμα``-όργανο του Δημοκρατικού Μετώπου επαρχίας Αργυροκάστρου που είναι χρήσιμο -κατά τη γνώμη μας- για να αντιπαραβάλλει κανείς το χαρακτήρα και το επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης-φροντίδας στο σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό (τηρουμένων των αναλογιών σε ό,τι αφορά τις διαφορετικές περιόδους και το επίπεδο της επιστημονικο-τεχνολογικής ανάπτυξης)

Απρίλης 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί

Αποκοπή εφημερίδων

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:

68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ 


Πριν από 68 χρόνια οι δήμιοι μοναρχοφασίστες (υπό την ``κεντρώα`` κυβέρνηση Πλαστήρα-Βενιζέλου) εκτέλεσαν μες στο μαύρο σκοτάδι της νύχτας -κατ' εντολή των αμερικάνων πατρόνων τους- τον Εθνικό-Λαϊκό Ήρωα Νίκο Μπελογιάννη,  ηγετικό στέλεχος του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ. 


Σκοτώνοντας το Μπελογιάννη, με την καθοριστική βοήθεια της ομάδας του χαφιέ Πλουμπίδη που είχε ``φροντίσει`` να τον παγιδέψει και καταδώσει δυο χρόνια νωρίτερα, ήλπιζαν να στείλουν μήνυμα τρόμου στον ελληνικό λαό που, ωστόσο, συνέχισε απτόητος με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα και αδάμαστη θέληση την ταξική πάλη και τον αγώνα για την Ειρήνη, θάβοντας οριστικά τους μοναρχοφασίστες στη δημόσια καταφρόνια και καταισχύνη. 


Με την ευκαιρία της επετείου αυτής,  θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την αισχρή καπηλεία των ρεβιζιονιστών του ψευτοΚΚΕ που πολέμησαν, συκοφάντησαν και διέσυραν το Μπελογιάννη για δεκαετίες, αρχής γενομένης από την 6η ``ολομέλεια`` του '56, και που σήμερα εμφανίζονται τιμητές και κληρονόμοι του, στήνοντας φιέστες και εγκαινιάζοντας σπίτια-μουσεία στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα, παρέα με τους Τσιπραίους... 


Και να σημειώσουμε, εν κατακλείδι, ότι από τη σπέκουλα δεν εξαιρούνται και οι ``μικροί``, οι διάφορες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής ψευτοαριστεράς, που τυχόν σύγκρισή τους με την κομμουνιστική αδιαλλαξία και τη μπολσεβίκικη ιδεολογικο-πολιτική συγκρότηση του Μπελογιάννη μόνο θυμηδία θα προκαλούσε, αλλά και η ``κόντρα`` με το χρονιάτικο επαναλαμβανόμενο αφιερωματάκι της, λες κι ο Μπελογιάννης ήταν σαν τα μούτρα τους ή τα μούτρα των φίλων τους μπασιμπουζούκων  τυχοδιωκτών του πάλαι ποτέ ``ένοπλου``... 


Απρίλης 2020 

Σταλινικοί - Χοτζικοί


 

_______ Ramiz Alia

 

ΝΕΤΖΜΙΕ ΧΟΤΖΑ

 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ:

 

δυο παλιοί επαναστάτες που μετατράπηκαν σε αντεπαναστάτες 


Εντελώς πρόσφατα -μες στη ζούρλα της πανδημίας του κορονοϊού- έφυγαν από τη ζωή,  πλήρεις ημερών, δύο σημαντικές προσωπικότητες που σημάδεψαν- με θετικό και αρνητικό τρόπο- τη ζωή των χωρών τους,  η Νετζμίε Χότζα και ο Μανώλης Γλέζος. Η κοινή αναφορά μας σε αυτούς γίνεται,  γιατί,  παρόλο που έδρασαν σε διαφορετικές χώρες και υπό διαφορετικές συνθήκες, τούς ενώνουν δυο κοινά χαρακτηριστικά: το ξεκίνημα του συνειδητού τους βίου σαν πρωτοπόρων παρτιζάνων ενάντια στη ναζιφασιστική λαίλαπα του περασμένου αιώνα και η κατάληξή τους σε θλιβερούς απολογητές του καπιταλισμού. 

Και η Νετζμίε και ο Μανώλης, τέκνα μιας ηρωικής γενιάς, απάντησαν στην έκκληση των κομμουνιστών των χωρών τους, στρατευόμενοι στα αντίστοιχα μεγάλα ένοπλα παρτιζάνικα κινήματα αντίστασης. 

Η παρτιζάνα Νετζμίε (σύζυγος του Ε. Χότζα), μετά την απελευθέρωση και τη νίκη της λαϊκής επανάστασης στην Αλβανία, συμμετείχε ενεργά στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα της από υπεύθυνες θέσεις.  Αλλά αυτή η ίδια η πρώην κομμουνίστρια,  το '90, συναίνεσε ντροπιαστικά στην ανατροπή του σοσιαλισμού από τον αποστάτη Αλία. 

Ο Μανώλης,  ο ``πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης``,  που μαζί με το συναγωνιστή του Λάκη Σάντα, ξέσκισε το χιτλερικό κουρελόπανο από την Ακρόπολη, είχε κι αυτός τη μοίρα των συντρόφων του της εποχής εκείνης: φυλάκιση,  εξορία και καταδίκες σε θάνατο. Ένας Ήρωας που μετατράπηκε σταδιακά σ' έναν ρεφορμιστή σοσιαλδημοκράτη πολιτικό που έφτασε μέχρι το σημείο να πάρει εθνικιστική στάση στο ``μακεδονικό``, να πάει με κόκκινο τριαντάφυλλο στο σπίτι του αποβιώσαντα αντιδραστικού Μητσοτάκη και να απολογηθεί μέχρι και για την παρουσία του στην κηδεία του Χότζα το '85, που του το κοπανούσαν συνέχεια τα τελευταία χρόνια διάφοροι αντιδραστικοί κύκλοι, ισχυριζόμενος ότι πήγε εκεί ``μετά από παράκληση του Κ. Παπούλια, σαν αντιπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης``... 

Σαν επίλογο, λοιπόν, κρατάμε σαν πολύτιμη παρακαταθήκη τα μεγάλα τους τα κατορθώματα. Κρατάμε, όμως, και το πού οδηγεί η εγκατάλειψη του επαναστατικού προσανατολισμού.


Απρίλιος 2020 

Σταλινικοί -  Χοτζικοί

 

 

 

Τον Καρλ Μαρξ και τον

ιό corona

 

ειδική ιστοσελίδα

 

137η ημέρα του θανάτου του Καρλ Μαρξ

14 Μάρτη 2020

14 Μάρτη 1883

 

Η Κομιντέρν (ΣΧ) χαιρετά όλους τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο! 

 

Καρλ Μαρξ άλμπουμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Διεθνές κομμουνιστικό γυναικείο κίνημα

Ιστορικά έγγραφα 

 

 

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα για την Γυναίκα η αλλιώς Παγκόσμια Ημέρα Εργαζόμενων Γυναικών.

 

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

 

 

 

 

 

προετοιμασία

Τόμος 3

Στα βασικά και στις ερωτήσεις του σταλινισμού

 

 

 

Τόμος 2

Σχετικά με την πρώτη δημιουργική περίοδο του Στάλιν στον Καύκασο

 

 

Τόμος 2

Τον Στάλιν, την παγκόσμια επανάσταση και τον Καύκασο
- 2008 -

3-Part Article

Written by Wolfgang Eggers

English translation thanks to the Section USA of the Comintern (SH)

 

 

 

 

5, Μαρτίου, 1953 - 5 του Μάρτη του 2020
67. επέτειο του συντρόφου J. V. Στάλιν

 

 

 

γκαλερί Στάλιν

 

 

 

 

Στάλιν- Αρχεία

 

 

 

νέα ιστοσελίδα της Κομμουνιστικής Διεθνούς (SH)

101η επέτειο από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς

4 Μάρτη 1919 - 4 του Μάρτη, 2020

 

 

σε 18 γλώσσες

Κομιντέρν - Αρχεία

 

 

 

 

 

Ο Λένιν πέθανε 95 χρόνια πριν

21 Ιανουαρίου, 1924 - 21η Ιανουαρίου 2019

 

Ιστοσελίδα στα

αγγλικά

και

γερμανικά

 


 

 

Εικόνες από το θάνατο του Λένιν

 

 

 

Λένιν
Ελληνικά Αρχεία

 

 

 

Όρκος μπροστά στη σορό του Λένιν

1924

 

 

 

Κάρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ

τη δολοφονία του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο

(15/01/1919). 

Η 15η Ιανουαρίου αποτελεί από το 1919 ημέρα πένθους για όλους τους επαναστάτες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Στις 15 Ιανουαρίου 1919, η νεαρή Γερμανική επανάσταση αποκεφαλίστηκε και η μοίρα της Ευρωπαϊκής Επανάστασης σφραγίστηκε με το διπλό φόνο του Κάρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Τίποτα από κείνη τη μέρα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται.

 

«Σήμερα στο Βερολίνο η αστική τάξη και οι σοσιαλπροδότες πανηγυρίζουν. Κατάφεραν να δολοφονήσουν τον Καρλ Λίμπκνεχτ και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Ο Eμπερτ και ο Σάιντεμαν, που τέσσερα ολόκληρα χρόνια έσπρωχναν τους εργάτες στο σφαγείο για ληστρικά συμφέροντα, ανέλαβαν τώρα το ρόλο δημίων των προλεταριακών ηγετών. Το παράδειγμα της επανάστασης στη Γερμανία μας πείθει ότι η «δημοκρατία» δεν είναι παρά ένα προκάλυμμα της αστικής καταλήστευσης και της πιο άγριας βίας».

19 Γενάρη 1919 | B.I. ΛΕΝΙΝ

 

«Η δολοφονία του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ αποτελεί γεγονός κοσμοϊστορικής σημασίας, όχι μόνο γιατί βρήκαν τραγικό θάνατο οι καλύτεροι άνθρωποι και ηγέτες της πραγματικά προλεταριακής, της Κομμουνιστικής Διεθνούς, αλλά και γιατί αποκαλύφθηκε πέρα για πέρα η ταξική ουσία ενός κράτους προηγμένου σε ευρωπαϊκή κλίμακα – μπορούμε να πούμε δίχως υπερβολή σε παγκόσμια κλίμακα», έγραψε ο Λένιν.

 

 

Για τη σημασία του μαχόμενου υλισμού

1922

 

Καλύτερα λιγότερα, αλλά καλύτερα

1923

 

 

 

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

ΕΝΒΕΡ-ΧΟΤΖΑ

 

 

Τα χαιρετισμούς του νέου έτους είναι χαιρετισμούς της ταξικής πάλης από το διεθνές προλεταριάτο

Ζήτω ο σταλινισμός - χοτζαϊσμός!

19η ημέρα ίδρυσης στις

31 Δεκεμβρίου 2000

19 ετών
5 κεφαλές

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

Greeting message

of the Comintern (SH) on occasion of the 19th founding day

on 31st of December 2000

The Comintern (SH) greets all true communists in the world, all revolutionary workers, all the revolutionary masses on all streets of the world.


The day of human liberation from world imperialism is near. Let us fight together for the overthrow of the rotten, corrupt and parasitic exploitation and oppression system of world capitalism. Let us fight together for a better world, for the world of socialism, for the world of communism.
In 2019, the deepening of the crisis of capitalism and the growing danger of a new world war only shook belief in a better future for the world.
The radicalization of the world proletariat in 2019 triggered a never-ending chain of revolutionary mass struggles on all continents, which continued to increase, especially in the second half of 2019.
The dramatically deteriorating situation of the majority of the world's population will continue in the new year and lead to more, bigger, more militant and longer lasting mass protests and strikes. The counter-revolution will shed even more blood, but it will ultimately be powerless under the pressure of the revolutionary world masses. The bourgeoisie is powerless. It can only counteract the mass storm with police and military violence, thus this will shorten its existence as a ruling class all the faster.
Behind the mask of "democracy" is hidden the dictatorship of the bourgeoisie with its ugly head of fascism and social fascism. This mask will fall also in 2020. The main enemy is world imperialism, and the masses will look through this always clearer. The world proletariat will organize the global class struggle under leadership of the Comintern (SH).
It is no longer just a question of revolutionizing the masses in these or those individual countries, but of a new level of globalized mass struggles, such as the struggle to end crimes at nature committed by the ruling world system of capitalism.
The revolutionary situation in more and more individual countries develops to the one and only global revolutionary situation. The globalization of mass struggles will develop to such momentum in 2020 that it will accelerate the world socialist revolution if it is led by the world proletariat and its world party, the Comintern (SH). And the Comintern (SH) can be sure that the call of the masses for a revolutionary world party will become ever louder in order to finally stop, overcome and eliminate this rotten and corrupt capitalist world system. There will be more and more people who are interested in what the Comintern (SH) answers to the question, what will be after world capitalism, what the Comintern (SH) has for ideas about world communism and how this can be achieved in practice , It is the counter-revolution that will drive the masses into our arms by themselves. The more the policy of social fascism paves the way to fascism, all the further the masses distance themselves from the social fascists. The radicalization of the world proletariat begins both against social fascism and fascism. This corresponds to the dialectical law of revolution and counterrevolution. Detachment from social fascism is detachment from the whole system of bourgeois democracy. It is the neo-revisionists who try in vain to save bourgeois democracy by means of reviving the "Popular Front Policy" of Dimitroff. Bourgeois democracy cannot be saved. Bourgeois democracy is eliminated either by fascism or by the socialist revolution.
And the Communist International is the organizer of the socialist revolution.
We are the ones who point the way to the victory of the world socialist revolution and can actually guarantee this victory as soon as the masses have followed us.
So far we will have to be content with agitation and propaganda, but the day is not far away when we will lead the great mass struggles on a world scale. We will form the invincible red world army
The Comintern (SH) has been the world party of the world socialist revolution for 19 years and will always be the world party of the world socialist revolution.
We world communists are the only hope for humanity to overcome need, misery, war and fascism, to leave it behind forever and to build a new, communist world society.
We will save this planet from being destroyed.
We will create a new world, a world in which all prerequisites for its blooming will be restored.
We will free humanity from capitalist exploitation and oppression.
Let us smash the dictatorship of the world bourgeoisie and estrablish the dictatorship of the world proletariat!

 

Long live the 19th anniversary of the founding of the Comintern (SH)!
Long live the world socialist revolution!
Long live the dictatorship of the world proletariat!
Long live the world socialist republic!
Long live world socialism and world communism!
Long live Stalinism-Hoxhaism!
Long live Marx, Engels, Lenin, Stalin and Enver Hoxha!
Long live the Comintern (SH) and her sections !

 

Wolfgang Eggers

December 31, 2019

 


 

 

«Ενα άλλο οικονομικό μέτρο της σοβιετικής εξουσίας ήταν η μη αναγνώριση του εξωτερικού δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι κυβερνήσεις της προεπαναστατικής Ρωσίας (…). Το Γενάρη του 1918, η σοβιετική κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η τσαρική και η Προσωρινή κυβέρνηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKS

Ελληνικό Τμήμα

 

Το κεντρικό όργανο της Κομιντέρν (ΣΧ)

Παγκόσμια Επανάσταση

 

αρχεία

2019

2018

2017

2016

2015

 


 

 

Email Επικοινωνία

com.2000@protonmail.com

 

Καθήκοντα του ελληνικού τμήματος
Απόφαση 6 Αυγούστου 2015

 

ένταξη

 

καταστατικό


ντοκουμέντα του Κόμματος

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος (θεωρητικό όργανο)

 

 

τμήματα

ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ρωσία

ΗΠΑ

 

Τον αραβικό κόσμο

 

- υπό κατασκευή -

Ελλάδα

Ινδία

Ιράκ

Ιταλία

Γιουγκοσλαβία

Πολωνία

Πορτογαλία

 

LINKS

Ρωσικό τμήμα της Komintern (ΣΧ)

Κομιντέρν (ΣΧ)

κεντρικές συνδέσεις

 

αρχεία

* * *

Καρλ Μαρξ - Φρίντριχ Ένγκελς

Λένιν

Στάλιν

Ενβέρ Χότζα

 

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος

(θεωρητικό όργανο)

 

Κατάλογος όλων των χωρών: το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα

 

Αφρική

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

31 Δεκεμβρίου του 2000


 

Παγκόσμια επαναστατική πλατφόρμα

7 Νοέμ 2009


 

Ενβέρ Χότζα:

Ο 5ος Αρχιτέκτονας του Μαρξισμού-Λενινισμού και ανασυγκρότηση της Κομιντέρν


 

Γενικές Αρχές -

Η παγκόσμια σοσιαλιστική προλεταριακή επανάσταση - Η στατηγική και η ταχτική

το πλήρες κείμενο στα γερμανικά

online:

PDF-Format-Download

 

Αγγλική μετάφραση ελλιπής

εισαγωγή
I Κεφάλαιο
ΙΙ κεφάλαιο
VIII κεφάλαιο

 


 

2003
προκήρυξη του παγκόσμιου μπολσεβίκικου Κόμματος


 

Ενβέρ Χότζα Ο πέμπτος κλασσικός του μαρξισμού-λενινισμού και τα θεμέλια του χοτζαϊσμού


 

 

Τα Θεμέλια και σχετικά ζητήματα του σταλινισμού

(στη γερμανική γλώσσα)

 


 

What is Stalinism-Hoxhaism? 

 


 

Παγκόσμιο Κίνημα

Ζήτω ο Σταλινισμός-Χοτζαϊσμός !!


 

Κόκκινη Διεθνής των Εργατικών Συνδικάτων (ΚΔΕΣ)


 

 

Κομμουνιστική Διεθνής Νέων (ΚΔΝ)

 

 


 

Κομμουνιστική Διεθνής Γυναικών

 


Κόκκινο παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό

«Ένωσης των Μαχητών του Κόκκινου Μετώπου»

Αγγλικά

Γερμανός

αραβικός

 


 

I C S


Χαιρετισμοί στη γερμανική γλώσσα