Σ'  αυτές τις δραματικές, ιστορικές μέρες που ο Ελληνικός Λαός  αποφασίζει  για το μέλλον του, η Κομιντέρν (ΣΧ) - στο πνεύμα της επαναστατικής αλληλεγγύης - εκδίδει  το κεντρικό όργανό  μας «Παγκόσμια Επανάσταση» στην ελληνική γλώσσα.

Με την απόφασή μας  αυτή θα θέλαμε να υποστηρίξουμε τους Ελληνες Σταλινικούς-Χοτζικούς στην προετοιμασία τους για την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Σταλινικοί-Χοτζικοί)

 

2021

Καλώς ήρθατε στην Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί) !


 


Σύντομη ανασκόπηση της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας


► Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκουμπιστεί ο ``πληθωρικός`` φασίστας Τραμπ και νέες διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, μετά την αποκάλυψη νέας -πριν ενάμιση μήνα- εν ψυχρώ δολοφονίας αφροαμερικανού, άρχισαν ήδη να ξεθωριάζουν την εκκωφαντική δημαγωγία των ανά την υφήλιο απολογητών του κεφαλαίου περί ``δημοκρατικής στροφής στις ΗΠΑ``, ``προοδευτικών μεταρρυθμίσεων Μπάιντεν`` και τα παρόμοια. Το δίπολο ``καταστολή στο εσωτερικό - επεμβάσεις στο εξωτερικό`` είναι ``ζήτημα αρχής`` για τους όποιας απόχρωσης ιθύνοντες κύκλους της Αμερικής, και σ' όποιον αρέσει...

* * *

► Το  πήρε το μάθημά του (όπως οι διάφοροι Μπερεζόφσκι του παρελθόντος) και ο ``φιλελεύθερος με ακροδεξιές απόψεις`` Ναβάλνυ που νόμισε ότι μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να εκτοπίσει τον πεπειραμένο (στην κραιπάλη και την ίντριγκα) μαφιόζο του Κρεμλίνου για να γίνει εκείνος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι. Εκτός -βέβαια- απροόπτου, να εκραγεί το ηφαίστειο που λέγεται ρώσικος λαός και να τους κάνει αμφότερους κομμάτια, ζωντανεύοντας τις επαναστατικές παραδόσεις της εποχής των Λένιν - Στάλιν.

* * *

► Εξακολουθεί να βγάζει χλευαστικά τη γλώσσα η επίμονη εξέγερση των αγροτών της Ινδίας στους κήρυκες του ``τέλους της Ιστορίας`` και τους θεωρητικούς του ``ειρηνικού περάσματος στο σοσιαλισμό`` και της ταξικής υποταγής. Όπως ακριβώς το είχε πει ο δάσκαλος Ενβέρ Χότζα: η επανάσταση δεν είναι μόνο πόθος και προοπτική, μα και πρόβλημα που ζητάει λύση... 

* * *

► Έτοιμοι να αγκαλιάσουν το νέο ξεσηκωμό των φοιτητών ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης και Κεραμέως εμφανίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ και λοιπές ``προοδευτικές δυνάμεις``. Η απομόνωση και η συντριβή τους είναι όρος απαράβατος για τη νίκη του κινήματος, από την περίοδο της μάχης ενάντια στον αλήστου μνήμης ν.815 του γερο-Καραμανλή και μέχρι τις μέρες μας.

* * *

► Στο μίξερ τα 'βαλε πάλι όλα η Κόντρα (φυλακές και εξορίες αγωνιστών παλιότερων εποχών, κομμουνιστές, τυχοδιώκτες του ``ένοπλου``) με αφορμή το δίκαιο -κατά τα άλλα- αίτημα κρατούμενου απέναντι στο κατασταλτικό ντελίριο της κυβέρνησης. Ευτυχώς που δε ζουν στον καιρό του Λένιν που τέτοιοι ``κομμουνιστές`` (υπερασπιστές ενεργειών ατομικής τρομοκρατίας) έτρωγαν κλώτσο από την Κομιντέρν...

* * *

► Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η επέλαση της φονικής πανδημίας του κορονοϊού με το αίτημα της άμεσης επίταξης των ιδιωτικών κλινικών εντελώς εξοβελισμένο από την αρθρογραφία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της... μαχητικής Κόντρας.

* * *

► 78 χρόνια από την ιστορική μάχη του Στάλινγκραντ, καταδικάζουμε τη σπέκουλα των πάσης φύσεως ``τιμητών`` της και υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των εκατομμυρίων ηρώων του Κόκκινου Στρατού και των σοβιετικών λαών και του μεγάλου Στάλιν - αρχιτέκτονα της αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. 


4/2/2021 

Σταλινικοί - Χοτζικοί 

 

 

 

Ο Λένιν πέθανε 97 χρόνια πριν

21 Ιανουαρίου, 1924 - 21η Ιανουαρίου 2021

 

Ιστοσελίδα στα

αγγλικά

και

γερμανικά

 


 

 

Εικόνες από το θάνατο του Λένιν

 

 

 

Λένιν
Ελληνικά Αρχεία

 

 

 

Όρκος μπροστά στη σορό του Λένιν

1924

 

 

 

 

2021

Ζήτω ο σταλινισμός - χοτζαϊσμός!

 

 

 

20 Years COMINTERN (SH)

 

 

Μήνυμα Αλληλεγγύης

 

20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ 


Σαν σήμερα, πριν  είκοσι χρόνια, μια χούφτα κομμουνιστές πήραν την ιστορική απόφαση να ιδρύσουν την Κομμουνιστική Διεθνή -  Κομιντέρν (Σταλινικοί -Χοτζικοί). Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Η Κομιντέρν (ΣΧ) ήταν αυτό που λέει κι ο ποιητής: ώριμο τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής! Είναι ένας σταθμός ανάλογος με εκείνο που έπραξαν οι Μπολσεβίκοι του Λένιν όταν η Β‘ Διεθνής πρόδωσε την ιστορική της αποστολή και με αυτό που έπραξε το ΚΕΑ του Ενβέρ Χότζα και οι πραγματικοί κομμουνιστές μετά τη ρεβιζιονιστική χρουστσοφική προδοσία. Ήταν, δηλαδή, η αδήριτη ιστορική αναγκαιότητα της ίδρυσης ενός νέου πολιτικού φορέα που θα σήκωνε την τιμημένη κόκκινη σημαία από τη λάσπη που την πέταξαν οι αποστάτες ψευτοχοτζικοί της ICMLPO (``Διεθνούς`` αυτοκαλούμενων μ-λ οργανώσεων και ομάδων), οι οποίοι εκφυλίστηκαν και πρόδωσαν την επαναστατική κληρονομιά του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας και του διεθνούς μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μέσα στη φωτιά της πάλης ενάντια στον αναθεωρητισμό.

Τι ``κουμάσι`` είναι σήμερα η ICMLPO δεν χρειάζεται να το αποδείξει κανείς, διότι είναι ηλίου φαεινότερο : μια καρικατούρα σοσιαλδημοκρατικών ομάδων με μια μαρξίζουσα πολιτική πλατφόρμα που προσομοιάζει σε κείνη των κλασικών σοσιαλδημοκρατικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων. Μια ματιά στην προκλητική στήριξη που απλόχερα προσφέρουν σε αντιδραστικά καθεστώτα τύπου Κούβας, Κορέας, Βενεζουέλας, Συρίας κλπ., αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο σάπια και αντεργατική είναι η ICMLPO. Στην πραγματικότητα, τέτοια ήταν από την ίδρυσή της, το ‘94 - γεγονός που κατέστησε αναπόφευκτη τη σύγκρουση με αυτό το απόστημα και την ίδρυση ενός αυθεντικού εκφραστή των προλεταριακών συμφερόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη χώρα μας, εκπρόσωπος αυτής της παρέκκλισης είναι η ‘‘ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ‘‘ - σταθερός χειροκροτητής σχεδόν κάθε συριζέικης αθλιότητας και πιστός συνοδοιπόρος της πουτινικής νεοτσαρικής Ρωσίας - μια αντιδραστική μικροαστική ομάδα που δυσφημεί τα επαναστατικά ιδανικά. Γιατί μπορεί ο κύριος εχθρός μας να είναι η αστική τάξη που με το πολιτικό της προσωπικό έχει βυθίσει εδώ και χρόνια το λαό σε πρωτοφανή εξαθλίωση, αλλά χωρίς να συντρίψουμε τον εσωτερικό μας εχθρό -τον οπορτουνισμό- θα είμαστε ανίκανοι για οποιοδήποτε μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα. Απόδειξη γι‘ αυτό, η απογοήτευση και η παραίτηση που εξακολουθούν να κυριαρχούν στον κόσμο, εξαιτίας της μακρόχρονης σαμποταριστικής δράσης των οπορτουνιστών που αναδείχτηκαν πολύτιμη εφεδρεία του συστήματος σε κρίσιμες καμπές, όπως στην έκρηξη της νεολαίας το 2008 και ιδιαίτερα την περίοδο της αντίστασης στα μνημόνια, όταν κατάφεραν να εγκλωβίσουν το λαό σε κοινοβουλευτικές ``λύσεις`` τύπου ΣΥΡΙΖΑ και προσέφεραν ασυλία στις πλατείες (και αλλού) στη συνειδητά προβοκατόρικη δημαγωγία και δράση διάφορων αντιδραστικών και φασιστών - πράγμα που οδήγησε κατά φυσιολογικό τρόπο στην εκλογική εκτίναξη της ναζιστικής συμμορίας της Χρ. Αυγής, την είσοδό της στο αστικό κοινοβούλιο και την ένταση της δολοφονικής της δράσης με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Τον τελευταίο χρόνο, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με τις εκατόμβες νεκρών δεν έδειξε μόνο το αγριανθρωπικό πρόσωπο του καπιταλισμού και μιας αδίστακτης κυβέρνησης και στη χώρα μας, αλλά οδήγησε στην ανυποληψία και το περιθώριο και την ψευτοαριστερά που, τον τελευταίο καιρό, έδωσε ρεσιτάλ ``συμβολικής αντίστασης`` ερήμην του λαού. 

Ποιον μπορεί, άλλωστε, να πείσει ο κατεξοχήν εχθρός του λαϊκού κινήματος, το ψευτοΚΚΕ;  Ποιον να εμπνεύσουν οι μικροαστοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι μαοϊκοί με τα ευκαιριακά κοινά σχήματά τους μιάς χρήσης που ενστάλαζαν στη λαϊκή συνείδηση  όλοι μαζί ο καθένας με τον τρόπο του το παραλυτικό αφήγημα  του ``καλού ΣΥΡΙΖΑ που θα απαλύνει τα βάσανα του λαού``,  αλλά -αντ' αυτού- η κατάληξη ήταν όλως παραδόξως η αποενοχοποίηση των παραδοσιακών αστικών κομμάτων - πρωτομάχων της μνημονιακής επιτροπείας και της ξένης εξάρτησης της χώρας και η επάνοδος στην εξουσία μιας ``κατάμαυρης`` Δεξιάς;  Ποιον να συγκινήσει το (μεταμφιεζόμενο εσχάτως σε ``αντισυστημικό Τσιόδρα``) λούμπεν κατακάθι της Κόντρας που γοητευόταν από τους μέντορες κάθε ισλαμοφασίστα - τα κτήνη της Αλ κάιντα, και συμψηφίζει στους κόλπους του κινήματος τυχοδιώκτες του ``ένοπλου``, δηλ. ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του λαού, σε πείσμα  κάθε αταλάντευτης στάσης αρχών  των κομμουνιστών και των ηγετών τους που ήταν πάντα ασυμβίβαστοι με την ατομική τρομοκρατία; Ποιο σοσιαλισμό να επικαλεστούν και να καλέσουν το λαό να παλέψει γι' αυτόν,  όταν αυτόν που πραγματικά οικοδομούνταν σε μια γειτονική χώρα, την Αλβανία, τον πολεμούσαν, άλλος ανοιχτά και άλλος ραφινάτα; 

Κάπως έτσι θα συνεχίσουν αυτοί να πορεύονται και στο μέλλον μέχρι να έρθει η νομοτέλεια της κοινωνικής εξέλιξης, η επανάσταση, να τους πετάξει μαζί με τον καπιταλισμό εκεί που από καιρό ανήκουν: στον σκουπιδοτενεκέ! 

Ας βαδίσουμε, λοιπόν, κι εμείς σ‘ αυτό τον ένδοξο δρόμο που χάραξε πριν από 20 χρόνια η Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί). Για να συντρίψουμε μια για πάντα τον μισητό καπιταλισμό και τους ποικιλόμορφους υπηρέτες του και να χαράξουμε το δρόμο στο ευτυχισμένο κομμουνιστικό μέλλον!


Ζήτω τα 20χρονα της Κομιντέρν (Σταλινικοί - Χοτζικοί)! 


Έλληνες Σταλινικοί - Χοτζικοί 

31/12/2020

 

 

 


 

 

«Ενα άλλο οικονομικό μέτρο της σοβιετικής εξουσίας ήταν η μη αναγνώριση του εξωτερικού δημοσιονομικού χρέους και των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι κυβερνήσεις της προεπαναστατικής Ρωσίας (…). Το Γενάρη του 1918, η σοβιετική κυβέρνηση ακύρωσε τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια που είχε συνάψει η τσαρική και η Προσωρινή κυβέρνηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKS

Ελληνικό Τμήμα

 

Το κεντρικό όργανο της Κομιντέρν (ΣΧ)

Παγκόσμια Επανάσταση

 

αρχεία

2020

2019

2018

2017

2016

2015

 


 

 

Email Επικοινωνία

com.2000@protonmail.com

 

Καθήκοντα του ελληνικού τμήματος
Απόφαση 6 Αυγούστου 2015

 

ένταξη

 

καταστατικό


ντοκουμέντα του Κόμματος

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος (θεωρητικό όργανο)

 

 

τμήματα

ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ινδία
ΡωσίαΠορτογαλίαΟυγκάντα

ΗΠΑ

 

Οι ηπείροι

τον αφρικανικό κόσμο

Τον αραβικό κόσμο

τον ασιατικό κόσμο

* * *

- υπό κατασκευή -

τον ευρωπαϊκό κόσμο

τον κόσμο της Λατινικής Αμερικής

τον νότιο κόσμο

(Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ωκεανία, Ανταρκτική)

 

- υπό κατασκευή -

Ελλάδα

Ιράκ

Ιταλία

Γιουγκοσλαβία

Πολωνία

 

LINKS

Ρωσικό τμήμα της Komintern (ΣΧ)

Κομιντέρν (ΣΧ)

κεντρικές συνδέσεις

 

αρχεία

* * *

Καρλ Μαρξ - Φρίντριχ Ένγκελς

Λένιν

Στάλιν

Ενβέρ Χότζα

 

 

Δρόμος του Παγκόσμιου Κόμματος

(θεωρητικό όργανο)

 

Κατάλογος όλων των χωρών: το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα

 

Αφρική

 

Ιδρυτική Διακήρυξη

31 Δεκεμβρίου του 2000


 

Παγκόσμια επαναστατική πλατφόρμα

7 Νοέμ 2009


 

Ενβέρ Χότζα:

Ο 5ος Αρχιτέκτονας του Μαρξισμού-Λενινισμού και ανασυγκρότηση της Κομιντέρν


 

Γενικές Αρχές -

Η παγκόσμια σοσιαλιστική προλεταριακή επανάσταση - Η στατηγική και η ταχτική

το πλήρες κείμενο στα γερμανικά

online:

PDF-Format-Download

 

Αγγλική μετάφραση ελλιπής

εισαγωγή
I Κεφάλαιο
ΙΙ κεφάλαιο
VIII κεφάλαιο

 


 

2003
προκήρυξη του παγκόσμιου μπολσεβίκικου Κόμματος


 

Ενβέρ Χότζα Ο πέμπτος κλασσικός του μαρξισμού-λενινισμού και τα θεμέλια του χοτζαϊσμού


 

 

Τα Θεμέλια και σχετικά ζητήματα του σταλινισμού

(στη γερμανική γλώσσα)

 


 

What is Stalinism-Hoxhaism? 

 


 

Παγκόσμιο Κίνημα

Ζήτω ο Σταλινισμός-Χοτζαϊσμός !!


 

Κόκκινη Διεθνής των Εργατικών Συνδικάτων (ΚΔΕΣ)


 

 

Κομμουνιστική Διεθνής Νέων (ΚΔΝ)

 

 


 

Κομμουνιστική Διεθνής Γυναικών

 


Κόκκινο παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό

«Ένωσης των Μαχητών του Κόκκινου Μετώπου»

Αγγλικά

Γερμανός

αραβικός

 


 

I C S


Χαιρετισμοί στη γερμανική γλώσσα