Rroftë 105 Ditëlindja e shokut Enver Hoxhën tonë!

 

Lavdi Enver !

Lavdi 5 klasikëve të marksizëm-leninizmit !

Marx, Engels, Lenin, Stalin, Enver Hoxha !

Lavdi INTERNACIONALJA KOMUNISTE

(Staliniste - Enveriste) !

 

 

16 tetor 2013 - 105 vjetori i lindjes së Enver Hoxhës
"... Enver Hoxha - një figurë e shquar e komunizmit ndërkombëtar. Për të njëjtën masë se ai ishte një patriot i flaktë, ai ishte gjithashtu një internacionalist i zjarrtë. Lufta e tij dhe pastaj, në zhvillimin e lëvizjes revolucionare e proletariatit, mbështetur marksizëm-leninizmin dhe mbështetje për kauzën e çlirimit kombëtar dhe shoqëror të popujve, janë shembull i ndritur i shërbimit ndaj kauzës së komunizmit.
... Mendimi i tij teorik në lidhje me çështjet e revolucionit, diktatura e proletariatit dhe të ndërtimit socialist, analiza e imperializmit dhe degjenerimi revizionist bërë kontribut të shquar në thesarin teorike të marksizëm-leninizmit dhe praktikës revolucionare të botës. "


Mesazhi përshëndetje me rastin e

105 Ditëlindja e Enver Hoxhës

 

(Nga e anëtarëve të seksionit shqiptar të Internacionales Komuniste (SE)

Më 16 tetor mbushen plotë 105 vjet nga lindja e shokut Enver Hoxha. Këtë datë populli ynë me tradita të shkëlqyera revolucionare e ka përkujtuar e do ta përkujtojë gjithnjë. Sepse 16 tetor për popullin tonë do të thotë dashuri dhe respekt i pakufishëm, dashuri të pa përshkruar për këtë bir të shquar revolucionar që u bë fanar ndricues i popullit për lirinë e vërtetë të atdheut dhe për ndërtimin e plotë të shoqerisë socialiste, ku banda tradhtare me Ramiz Alinë në krye e tradhtojë! Populli shqiptar sot kërkon nga komunistët të krijojnë një parti të vërtetë revolucionare, marksiste-leniniste (staliniste-enveriste). Shqipëria ka plotë parti borgjeze e mikroborgjeze, por këto parti sado që të përpiqen nuk mund t'i zgjidhin problemet e medha e të shumta që ka populli, pikërisht sepse nuk kanë një ideologji shkencore sic e kanë komunistët. Mbi bazën e ideologjisë borgjeze nuk mund të ndërtohet një politikë e drejtë në shërbim të popullit e Atdheut. Nuk mund të frymezohet e të organizohet sic duhet populli. Por kjo gjë nuk mund të behet dot as nga partitë e tipit eurokomunist, revizionistë e oportuniste. Kjo gjë mund të arrihet me kusht nëse komunistët zbatojnë me korrektesi e vendosmeri ideologjinë e tyre komuniste. Kjo ideologji na orjenton drejt, na jep forcën dhe aftesinë që t'i kuptojmë e analizojmë drejt situatat dhe të përcaktohet ajo vijë, ato detyra dhe ajo rrugë që garanton suksesin. Ideologjia marksiste-leniniste (staliniste-enveriste) na jep metodën materialiste dialektike dhe mënyrën e analizes klasore të ngjarjeve a fenomeneve. Po të mbështetemi fortë në karakterin shkencor të kësaj ideologjie si dhe në përvojë historike shqiptare dhe në atë botërore na jepet në dorë celesi i zgjidhjes të cdo problemi, kur ajo veq zotërohet e zbatohet drejt. Eshtë detyrë e komunistëve që të mbjellin dëshirën e pasionin për t'u studiuar kjo shkencë shoqërore me qëllim që kjo shkencë të terheqë pas edhe masat e gjera të popullit, sidomos të rinjtë e të rejat. Kjo shkencë jo vetëm na jep forcë e na orjenton drejtë në labirintet e jetës, por na jep edhe kenaqësinë shpirtërore, sepse si cdo shkencë tjetër edhe kjo të tërheq për te zbuluar të vërtetën, të rejat e zhvillimit shoqeror.Për ta studiuar drejt duhet t'u drejtohemi burimeve bazë, veprave të klasikëve të marksizëm-leninizmit si dhe atyre të shokut Enver Hoxha. Ajo që duhet të kihet parasysh është se gjatë këtyre 20 vjetëve e kusur, është se e keqja na ka ardhur nga krerët oportunistë që militojnë në udhëheqje të njerës a tjetrës parti pseudokomuniste. Pa u pastruar lëvizia komuniste nga uzurpatorët pseudokomunistët e oportunistët, nuk do bëjmë dot as një hap përpara. Prandaj sigurimi i një udhëheqjeje me komunistë të vendosur e të formuar me dijet më të domosdoshme marksiste-leniniste eshte detyra jonë më kryesore dhe e nevojshme. Ka kohë që qarkullon ideja se kjo punë do të zgjidhet po të bashkohemi në një parti tjetër, por një version i tillë është shumë i dyshimtë. Një bashkim i tillë nën udhëheqjen e elementëve të infektuar me pikëpamje jo komuniste, nuk ka garanci dhe mund të përsëritet përseri e njëjta farsë të ''bashkimeve'' të viteve të kaluara. Në këtë cështje parimore e tejet te rëndesishme duhet të kemi parasysh e të zbatohen me rigorozitet mësimet e Leninit dhe ato të Stalinit. -''Nuk mund të luftosh për revolucionin proletar dhe ta mbrosh atë, -thotë Lenini, -duke mbajtur në radhët e tua reformistë e menshevik''. Ndërsa Stalini thekson të njëjtën gjë duke u shprehur se:''Partia forcohet duke u pastruar nga elementët oportunistë. Burimi i fraksionizmit në parti janë elementët e saj oportunistë''. Po aty, ai thekson gjithashtu se:''Teoria e ''mbështetjes'' së elementëve oportinistë me anën e luftës ideologjike brenda partisë, teoria e ''likujdimit'' të këtyre elementëve brenda një partie të vetme është një teori e kalbur dhe e rrezikshme, që kërcenon ta hedhë partinë në një paralizë dhe dobesi kronike, që kërcenon ta lërë partinë në mëshirën e oportunizmit...''. (J.Stalini vep. të zgjedhura botimi shqip, 1979, f.96-97). Pikërisht se është ndjekur një rrugë e tillë gjatë këtyre viteve që lam pas, jemi këtu ku ndodhemi sot. Nuk mund të hecet më, në rrugën hiq e mos e këput.

 

SHOKU ENVER HOXHA JETON I PAVDESHEM NE GJIRIN E POPULLIT TONE!

SHOKU ENVER HOXHA ESHTE FLAMURI I REVOLUCIONIT BOTERORE!

LAVDI VEPRES SE TIJ TE PAVDEKSHME REVOLUCIONARE!

LAVDI STALINIZEM-ENVERIZMIT!

 

 

 

 

 

 

 

Simbad Marinari

 

LAVDI JETES DHE VEPRES SE ENVER HOXHES

 

( me rastin e 105 vjetorit te lindjes se Tij)

 


Në historiografinë e shkruar dhe të pa shkruar në mendjen e gjithë shqiptarëve, por dhe të huajve, sigurisht një vend të veçante zë edhe figura e Enver Hoxhës.
-Vlerësimi i figurës se Tij është parë kurdoherë me syrin klasor, që do të thotë kjo, se shtresa të caktuara të shoqërisë bëjnë vlerësime të ndryshme.

Natyrisht, gjithkush mund të thotë se ne arsyetimet e tij ka të drejtën.
PO MIRË ... A MUND TE KËTË DY TË VËRTETA...?
Cili është kriteri që do ta vlerësonte drejt këtë figurë; -cila është metoda e analizës komplekse që të çon në një mendim të saktë për vlerësimin e tij ?Unë, mendoj se analiza me e saktë bëhet atëherë kur jo vetëm e studiojmë atë në epokën në të cilën luftoi e punoi por dhe sa bëri në këtë epokë.
Kjo, kërkon një kujdes të madh , një vëmendje të veçantë, sepse Enver Hoxha e shtriu veprimtarinë e tij për një periudhe gati gjysmë shekullore.
PO....KUSH ISH ENVER HOXHA ?
Nuk po ndalem në të dhënat biografike, sepse, ato tashmë njihen si nga miqtë ashtu dhe nga kundërshtarët, por dua të theksoj se ENVERI ishte produkt i kohës se mbartur me shtypje e shfrytëzim, me luftëra grabitqare dhe çlirimtare....me dëshira të popujve për liri e pavarësi , si dhe me ëndrrat për një botë të re...... e mbartur me revolucione dhe kundërrevolucione....me dëshira për t´u vëllazëruar popujt, si dhe me ëndrra të reja për skllavërimet e vjetra me dëshirën e atyre qe jetonin mbi tokë...por qe nuk kishin tokë...me nderën e atyre qe vdisnin pa e çuar deri në fund ëndrrën që ngrinin grushtin "migjenian" lart për të goditur dhe malin....por që nuk kishin fuqinë e popullit ne vete duart e tyre.
Në këto rrethana të caktuara historike lindi Enveri.....por dhe nëse nuk do të ish Ai....sigurisht do të lindte një "Enver" tjetër një produkt i urrejtjes popullore i dëshirës për një Shqipëri të lirë e sovrane.
Pse a nuk ka dëshmuar historia këtë gjë nder shekuj?!
Pak prijës legjendarë dhe burra të urtë e të mençur ka pasur Shqipëria ?
- E veçanta në këtë rast qëndron në faktin se te ENVERI..... u bashkua NË NJË TË VETME MENDIMI KOMUNIST ME ATË ATDHETAR.
Në momentet me historike e sidomos me pushtimin fashist të vendit ishte merita e Tij ( i cili, si dikur Gjergj Kastrioti bashkoi princat principatat e përçara ), të bënte bashkimin e gjithë komunistëve shqiptare te ndare aso kohe ne grupe e fraksione te ndryshme dhe të formonte Partinë Komuniste të Shqipërisë, e cila ishte dhe dhe u be me vone organizatorja frymëzuesja dhe drejtuesja e Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare dhe që e çoi popullin tonë drejt fitores përfundimtare .
-Ai, më shumë se kushdo e kuptoi se kjo luftë nuk do të ish lufte e komunistëve, por e gjithë popullit, sepse në zjarrin e luftës popullore armiqtë kurdoherë kanë lëne kokën dhe se uniteti popullor kish dhe merrte një rëndësi te jashtëzakonshme ne kete periudhe historike qe po kalonte Shqiperia e pushtuar nga fashistet .
Konferenca e Pezës ishte vepër e PKSH...por dhe dëshirë e popullit.
-Prandaj dhe shqiptarët u hodhën në luftë" PA DALLIM FEJE KRAHINE E IDEJE "duke u bërë thirrje ne rradhe te pare popullit por dhe patriotëve dhe nacionalistëve te vërtetë te bashkonin armët kundër okupatorit per clirimin e Atedheut..
-Sigurisht, një pjesë e nacionalistëve ashtu vepruan u bashkuan ne frontin nacionalist antifashist por ata ishin te paket....pjesa tjeter e ketyre pseudonacionalisteve e kishin të vështirë të shkëputeshin nga klasa që i rriti, nga bajraqet e vjetra dhe ëndrrat që nën pushtimin fashist të ringrinin bajraqet e reja.
Shumëkush u gënjye nga parullat e fashizmit "Për Shqipërinë Etnike" vecanerisht ajo pjese matane kufinjeve te Shqiperise qe kishin perjetuar shtypjen mizore te shovinizmit serbo-maqedonas e malazes sikurse edhe nje pjese e popullates shqiptare camerise qe kish perjetuar barbarizmat e andarteve greke, të cilën ata dhe e realizuan ( fashizmi).... por fashizmi nuk bëri gjë tjetër veç ndërroi okupatorin dhe jo okupacionin. Prandaj në këtë kontekst PKSH...dhe vetë Enver Hoxha luftuan për te qartësuar popullin dhe te punonin me elementet e gënjyer nga fashizmi .
Lufta e jone nacional -clirimtare , fitorja mbi fashizmin dhe clirimi i Atdheut nga bisha nazi- fashiste, eshte veper ne rradhe te pare e popullit shqiptar e PkSh-se dhe Komandantit Enver Hoxha.
Populli shqiptar i dha kesaj lufte 28.mije deshmore te cilet ndrisin ne alltarin e lirise si YJE TE PASHUAR.Ata kane qene ,ngelen e do te jene krenaria jone kombetare.
Nje akt i madherishem me permasa internacionaliste qe tregon dashurine per popujt, respektin reciprok dhe deshiren per fqinjesine e mire eshte edhe ndihma qe dhe ushtria jone nacional-clirimtare per clirimin e popujve jugosllave duke i ndjekur uzurpatoret deri ne Vishegrad Me kete akt ne deshironim tu tregonim botes dhe fqinjeve se Shqiperia deshiron te jetoje ne fqinjesi te mire duke larguar njehere pergjithmone urrejtjen nacionale orekset shoviniste ..dhe tashme ne kete epoke te re pat ardhe koha qe popujt te jetonin si vellezer.
Ky qendrim ka qene nga ana e Enver Hoxhes dhe PKSH-se nje qendrim i drejte ne perputhje me mesimet e M-L .
Por, vendit tonë një armik tjetër akoma po i paraqitej...i heshtur pa u ndier i fshehur me petkat "komuniste"...ishte pikërisht TITUA....i cili ëndërronte qe dhe vete Shqipërinë ta kthente ne republike te shtate te saj.
Është meritë e jashtëzakonshme dhe një përpjekje titanike e PKSH...dhe Enver Hoxhës që jo vetëm shmangu ndërhyrjen në punët e brendshme të Jugosllavisë në punët tona...por dhe evitoi dhe ndërhyrjen e armatosur....ashtu sikurse bëri dhe me "aleatët anglezë" që kërkonin të zbarkonin ne bregdetin e Jonit.
Sot , gjenden "analistë"...pseudo-historianë dhe udbashë këndej dhe matanë kufirit të cilët e akuzojnë Enverin se Ai nuk bëri shumë për Kosovën.
E kundërta qëndron; -Enveri ngeli deri në vdekje një komunist i vendosur gjer ne vdekje, atdhetar i përmasave të mëdha që në çdo kohë mendjen e kishte te Kosova. Si gjate Luftës Nacional Çlirimtare ashtu dhe në konferencën e Bujanit; çështja e Kosovës u ngrit me të madhe. Titoja premtonte këtë gjë mbas luftës se , lufta e përbashkët do të zgjidhte njëherë e përgjithmonë dhe çështjet nacionale, -por në fakt ai gënjeu dhe jo vetëm kaq; por Titoja mendonte si të bënte republikë të shtatë edhe vetë Shqipërinë .
Enveri me Titon u prish për dy çështje madhore:
për Kosovën dhe për tradhtinë e LKJ-se ..se Titos .
Ne te dy pikat Enveri kish te drejte : a ) Kosoven Titoja kerkonte ta mbante, bile ai enderronte edhe per me teper duke dasht te krijonte nje " Konfederate Ballkanike"....
-Është tashmë i njohur fjalimi i tij historik ne mbledhjen e 81 Partive komuniste në Moskë 1960....ku nga vetë tribuna e organizatoreve e denoncoi këtë tradhti, që fshihte jo vetëm tradhti ideali....por dhe që paralajmëronte se përbënte një rrezik katastrofal për paqen ne botë.. dhe për popujt liridashës. Ndersa perballjet tona, dyshimet tona ne " sinqeritetin komunist" te titisteve vertetuan ate cka edhe Informbyroja me 1948 e denoi ashper rrugen e Titos duke e cilesuar vijen e tij si nje vije antimarksite e revizioniste qe ish lidhe kembe e koke me imperializmin englez e amerikan duke luajtur keshtu rolin e nje " kali Troje" ne levizjen komuniste e punetore.
Enver Hoxha dukeqene nje besnik i Marksizem - Leninizmit njekohesisht ishte i papajtueshem me revizionizmin dhe oportunizmin e c'do ngjyre( pervec te kuqes qe revizionistet e oportunistet nuk e kane -sepse eshte pikerisht kjo ngjyre qe u mungon) keshtu psh jane te njohura qendrimet e PPShe-se dhe Enver Hoxhes kunder revizionizmit modern Hrushovian- kunder qendrimeve te hapura kapitulluese e ne sherbim direkt te borgjezise nga ana e " Euro-komunisteve" kryesisht te Evropes perndimore ; apo te atyre te " Maocedun- idese"( Teoria e " tre boteve" te Mao Ce Dunit) si nje teori e praktike kapitaliste qe synon ta bente Kinen si nje superfuqi imperialiste ( gje qe ne fakt eshte bere )
Enveri ishte sa i dashur me njerëzit aq dhe i rrepte me armiqtë e brendshem e te jashtem.
Jane te njohura qendrimet e PKSH-se( PPSH-se) dhe te Enver Hoxhes ne Konferencen e Parisit ku nga tribuna e kesaj konference deklaroi kjarte e prerazi se ....Populli shqiptar nuk e kish derguar atje( ne Paris) delegacionin e vet per te dhene llogari- por per tu kerkuar llogari atyre qe e paten demtuar kaq shume kete popull ""
Enver Hoxha ishte i papajtueshem me ata qe vepronin ne kundershtim me interesat kombetare apo qe shiteshin te imperialistet e revizionistet e ndryshem.Nje nder kapitullantet e pare qe u zhyt kembe e koke ne sherbim te Titos, ishte Koci Xoxeja e cili pergatiti platformen e shitjes se Shqiperise te Jugosllavia, sikurse ishte merite personale e Enver Hoxhes denoncimi i ketij renegati dhe denimi i merituar apo dhe grupeve sabotatore e puciste te mevoneshme deri te ajo e M.Shehut ( J.Withers : Po Mehmet Shehu ka qene ne sherbimi tone)
Enver Hoxha ne rradhe te pare ishtenjë demokrat i përmasave të mëdha
Ai ulej kembekryq ne popull.Ai conte ne kembe nje Shqiperi te tere kur vinte puna ne mbrojtje te lirise pavaresise dhe sovranitetit kombetar.
Por a ishte Enver Hoxha diktator ? !! Po Enveri ishte diktator - Ai ishte dhe ngeli perfaqesuesi me ne ze i diktatures se proletariatit.Por me ke dhe kunder kujt ishte diktator ? Keshtu shtrohet ceshtja.
Enveri ishte diktator kunder armiqve te brendshem e te jashtem - kunder bandave te armatosura qe na vinin nga toka - ajeri e deti kunder atyre qe "duartrokisnin" por qe ne menyre tinezare pergatisnin invadimin e vendit nga imperialistet amerikane apo social imperialistet sovjetike( te asaj kohe).
Enver Hoxha pervecse ishte nje Marksist - leninist i madh po aq ishte edhe nje demokrat i madh.Ai qysh ne fillim hodhi tezen e nje regjimi demoktatik popullor si forma e pare embrionale e mardhenieve socialiste qe do te pasonin me vone .Ishte vete populli shqiptar ai qe vendosi fatin e vet me 11 janar 1946 duke e cilesuar Shqiperine si Republike Popullore Vete nocioni" Republike popullore "shpreh ne thelb formen dhe permbajtjen demokratike te shtetit.Sot nuk eshte e rastesishme qe kasta e re, bejleret dhe agallaret e rinj, kulakeria e vjeter dhe e re, borgjezet e dhjamosur me komca te pantallonave keputur, e kene hequr nocionin" popullore"- sepse ata s'jene me per popullin ata tremben dhe kane frike nga populli.Sot nuk ka me ushtri popullore sepse ushtia jone eshte mish per top per "Naton " ne Irak e Afganistan nen petkun" paqeruajtes".Nuk ka me polici popullore sepse policet e sotem jane hallke dhe shkop dajaku mbi kurrizin e popullit.
Enveri, asnjëherë nuk i lejoi vetes privilegje mbretërore ( si këta palaçot dhe klounët e sotëm te cilet vjedhin , te rrjepin dhe me vone dalin neper mitingje me "am-tame" e buje te madhe duke u betuar se do punojne e do bejne shume per popullin).
Ai ishte modest- ashtu sikurse eshte vete e verteta...si vete populli qe e lindi dhe e rriti..
Enver Hoxha, asnjëherë nuk e ngriti dorën kundër popullit sikurse bejne kriminelët e sotëm të cilët burgosin, plagosin e vrasin; - të hedhin në erë në mes të natës....dhe të mbajnë fjalimin funeralit në mes të ditës.
Ai, kurrë nuk e ngriti ushtrinë kundër popullit të vet, sikurse u veprua më 1997-tën...- perkundrazi kishte nje popull te tere te armatosur qe mbronte fitoret e veta- ndersa sot ka nje shtet te armatosur qe mbron pasurite e veta
Po të ishte gjallë ai burrë, flake e zjarr do kish marre gjithë Shqipëria dhe kudo të gjithë shqiptarët ne trojet tona!
Jo më kot ai deklaronte...:
Mos luani me shqiptarin se, po u nxeh shqiptari, merr flake e zjarr edhe sterralli....!
Nuk ka moment të kthesave historike ku Enver Hoxha të mos këtë thënë fjalën dhe të vepronte me vendosmëri të rrallë.
Ai, ishte mishërimi i një njeriu largpamës qe projektonte dhe ecte më shpejt se vetë epoka.
Enveri, nuk ishte vetëm një atdhetar i zjarrtë, por dhe një dashamirës i popujve, një internacionalist i kalibrit te madh.
Ai, kudo dhe kurdoherë është vlerësuar për qëndrimet e veta internacionaliste në mbështetje të popujve liridashës dhe forcave progresiste kudo në botë.
Enveri, ishte një Marksist-Leninist i shquar me përmasa të jashtëzakonshme.
-Nga thellësia e mendimit i ngjan Marksit Engelsit Leninit e Stalinit..., nga aktiviteti revolucionar..., i ngjan vetëm Enver Hoxhës dhe popullit të tij.
Sot, reaksioni më i zi është ngritur në këmbë pas uzurpimit të pushtetit nga tradhtia e renegatit Ramiz Alisë dhe bandës se tij....; -kulakët e vjetër ballistë-zogistët; -diversantët e djeshëm me kufje në vesh , dhe ata të rinj që bredhin me bomba Tiranës ; janë ngritur si gjelat mbi pleh dhe kakarisin kundër tij.
Mirë bëjnë! -Kjo tregon lartësinë e piedestalit mbi të cilën Enveri ngrihet.
Do të ishte mëkat i madh dhe një zhgënjim për popullin nëse këta lloj plehrash do ta mburrnin Dhe nëse do të ndodhte kështu, Enveri nuk do të ishte i yni...
Atë e do populli i tij, njerzit e ndershem kudoqofshin patriotët e mëdhenj në të katër anët e trojeve tona.....
.Ja pese populli i ka dashur shqiponjat, -sepse, AI ISHTE NJË SHQIPONJË MALI NË FLUTURIM.


QENTË LE TË LEHIN, KARVANI YNË SHKON PËRPARA....!
LAVDI PËRJETË VEPRËS SË LEGJENDËS SHQIPTARE ENVER HOXHËS !

 

 

 

Dielli Ifort

Te dashur shoke, miq dashamires te mi, e te gjithe popullit Shqipetare. Ju falenderoi dhe ju pershendes nga zemra, per urimet qe me dergoni per ditelindjen, te heroit tone kombetare.! Kjo eshte nje dite e veçante ne historine e vendit tone.! Dita e 16 Tetorit 1908 eshte dita e lindjes se udheheqesit, historik njekohesisht dhe dita, e lindjes se shtetit Shqipetare dhe pamvaresia dhe krenaria, prestigji dhe autoriteti nderkombetare ne historine e saje. Te dashur shoke vellezer e motra edhe njehere ju pershendes perzemersisht dhe ju uroj dhe juve e gjithe popullit te ndershem Shqipetare lumturi dhe begati, dhe permbushjen e aspiratave te çmuara qe na la amanet udheheqesi i dashur i kombit tone.

 

 

 

Shpresa Bajraktari-ruci

 

 

Me shume krenari perkujtojme dhe nderojme 105 vjetorin e kryeshqiptarit me te madh te te gjitha kohrave te popullit shqiptar,personalitetin me permasa nderkombetare, udheheqesin mendjendritur te popullit shqiptar te lavdishmin Enver Hoxha!
Vlerat dhe virtytet e popullit shqiptar u ngriten ne nje shkalle te re pakrahasimisht me te larte ne vitet e luftes antifashiste Nac-Cl dhe te ndertimit te socializmit ne Shqiperi!
Vendi yne perjetoi ne kete proces nje rritje gjithedimensionale, te cilen dhe mendimi me optimist nuk kishte mundur ta perfytyronte me pare!
Frymezuesja,arkitektja dhe drejtuesja me nje mendim te hekurt ne kete proces ishte PPSH me ne krye gjenialin Enver Hoxha e cila e ngriti atdheun ne majat me te larta ne historine e tij, ne baze te ideologjise se saj te M-L , te kesaj ideologjie shprehese te se vertetes historike,si ideologjia me e madhe ne historine e mendimit njerezor, per vlerat e tij ne dobi te Shqiperise!
Vlerat dhe arritjet e Shqiperise ne epoken historike te LANC- it dhe te ndertimit te socializmit jane te lidhura me emrin dhe vepren e PPSH dhe te gjenialit Enver Hoxha!
Populli shqiptar,i edukuar , i frymezuar dhe i udhehequr nga PPSH me ne krye Titanin Enver Hoxhen, perveshi krahet,dha shembuj te admirueshem ne LANC.dhe ne ndertimin e socializmit,duke siguruar zhvillimin e madh , epokal, gjithedimensional te Shqiperise , politik, ekonomik, arsimor, kulturor, shpirteror, social, ushtarak, ne menyren e jeteses etj, ne Shqiperi!
Prandaj ne kemi te drejte te krenohemi me figuren madhore te kombit shqiptar kollosit Enver Hoxha!
I gjalle , madheshtor dhe i lavdishem do te mbetet gjthnje ne mendjet dhe zemrat e cdo shqiptari te ndershem emri dhe vepra e Viganit Enver Hoxha!

 

 

 

Isa Ferizaj

EMRIN TËND KOHËRAT E MBAJNË

(Me rastin e 1005 – vjetorit të lindjes së ENVER HOXHËS)

 

Sa shumë vitet, kohërat, për ku vrapojnë?!

Sa mirë, urtësisht, me ne kohërat kuvendojnë!

Se historinë, që shkruajnë, shekujve nëpër mote;

S’mund ta shlyejë, as tërë çmenduria e kësaj bote!

 

Në vrapim kohërat, ato rendin herë për herë;

Si Piramidën e Keopsit, mrekullie e  kohës;

Ngriten kohërat si flamur, emrin tënd, o Enver;

Se ra jeta buzë greminës, thua se erdhi fund i botës!

 

Valëvitet nëpër shekuj, sa here rrezet i lëshon Diellit;

Urtësi e mendjes Tënde, në tramundana, fllad i prillit!

S’mund ta vrasin të zezat stinë, Diellin që na ndrin;

Midis reve, në kupë të qiellit, ndrin Enveri, me lavdinë!

 

Nëpër ujëra si të Valbonës, rrjedh mendimi Yt kristal;

Përmbi bjeshkë, prap Ti ngrihesh, porsi mali përmbi mal!

Rendin kohërat bashkë me Ty, je për toTi, urtësia, madhështia;

Të rejat kohëra sapo lindin, të gjëjnë Ty tek pavdekësia!

 

Emrin Tënd kohërat e mbajnë, se ua fale urtësinë;

Nëpër netë edhe shqota, në zemer fute Shqiperinë!

Rrafsh me popull Ti u ule, hallet qave, rrugën ia tregove;

Si Skenderi, për Atdhe bëre bashkim, Kombin e shpetove!

 

Sa ishe midis neshë, as çakalli, as hiena s’na kafshoi;

Se shpata jote në krah të lavdisë, ditë – netët ua shkurtoi!

Sot ka mbirë ligësia, poshtërsia e, tradhëtia po hedh valle;

Vajtojnë malet, se pa zot Shqiperia, rënë ka, gjëmë e madhe!

 

Flamuri Yt me yll, si fitimtar më s’valon, nuk duket asgjëkundi!

Shqipja, si jetime mbetur ka, porsi sorrë në atë fushë gjaku;

E përdhosin, shpërfytyrojnë, ca “shtetarë” me surrat majmuni;

Na  zhvaten, dogjen, vranë e prenë, na i mbollën ferrat tek pragu!

 

Sa shumë të thërrasin kohërat Ty, o Dielli ynë, o Enver!

S’është mësuar kurr shqiptari, që t’i shesë liri, as nder!

Ti na mësove, o Enver, se më shumë se, edhe jeta;

Vlen liria, mëmëdheu, nderi, krenaria, e verteta!

 

Pa Ty kohërat shurdh - memece, prapa rendin, s’dinë ku mbyten;

Në ballë të paten, flamur Ty, me ligësitë ato u përfyten!

Serish të thërrasin kohërat, Ty shpetimtarin, kryelavdinë;

Të na i shpetosh Ti, emrin edhe nderin, se të dyja na i nxinë!

 

Kur flisje me zë burri për lirinë, shpresë, besim, për njerëzinë!

Se zëri Yt e dridhte tokën, ndizte zemrat, me miliona për lirinë.

Ende sot gjemon ai zë, e përcjellin shekujt si amanet;

Është kushtrim e, për bashkim, zëri Yt, sërisht na thërret!

 

Sa shumë kohërat venitur, si të vdekura, pa zërin Tënd!

Popujt ngelë kanë si jetimë, Ty t’kerkojnë në çdo vend.

Sa shumë vlerat po të rriten, në këtë botën e pashpresë!

Njerëzimit, sa shumë i duhesh, që historia të marrë kthesë!

 

Sa herë të vijë tetori Yt, gjashtëmbëdhjeta, e  Jotja datë;

Do t’na i ndezi zemrat prush e, Atdheut gjoksin, flakë!

Do t’i ngrohë prushi motet, flaka jote, kohërat do t’i ndrijë;

Urtësia Jote, diell për kohërat, n’ballë të shekujve do të prijë!

 

Prap flamuri Yt do të valvitet e, ylli Yt i fitimtarit do të rritet;

Bashkë me shqipen edhe gjakun, emri Yt iu bashkangjitet!

Kombi Ty nuk të harron, rrojnë kohërat dhe, Tetori Yt rron;

Përmbi netë e pabesi, nëpër kohëra, emri Yt dritë vezullon!

 

Do të rrojë emri Yt, Enver, se Shqiperia quhet e, Enver Hoxhës!

Ti ia fale emrin, zemren Tënde epokës, ajo quhet, Enverjane!

Ti çfarë pate më të mirën, ia fale kombit edhe kohës;

Rrojnë Atdheu, zemra e Kombit, rron dhe zemra Jote vigane!

 

                                                       Tiranë, me 14. 10. 2013.

 

 

 

Greeting message of our Russian comrades

from

www.enverhoxha.ru

 

In commemoration of the 105th anniversary of the birth of the ardent revolutionary, a convinced Marxist-Leninist Comrade Enver Hoxha, the website: www.enverhoxha.ru sends fraternal greetings to our comrades of the Communist International (Stalinist-Hoxhaists).
Our co-operation prospers and has gained strength in the field of the common struggle in defense of the ideas and doctrine of the leaders of the world proletariat and all the oppressed toiling masses, Marx, Engels, Lenin, Stalin, and Enver Hoxha.
The strength of Marxism-Leninism lies in its objective reflexion of social development. This circumstance forces all class enemies, all forces of world reaction, imperialism and revisionism of all branches to conduct rabid fierce struggle against our proletarian doctrine.
Our response — a joint action against all the machinations of our enemies, the uncompromising struggle for the revolutionary transformation of society, based on the immutable principles of Marxism-Leninism, for the triumph of socialism and communism on a world scale!


With militant greetings, Comrades!

Long Live Enver Hoxha — the 5th Classic of Marxism-Leninism!

Long live our proletarian internationalism!

Long live the world proletarian revolution, carried out under the banner of the invincible ideas of Marxism-Leninism!

 

****

in solidarity and with the support of the website: www.enverhoxha.ru

and comrades.

 

 

 

 

në 105 Ditëlindja e shokut Enver Hoxha

Nje shok NGA Kina

22 shtator 2013

亲爱的同志们:
首先在我们伟大的革命导师恩维尔霍查同志诞辰105年的时候,向你们表示亲切的致意。霍查同志是全世界无产阶级和阿尔巴尼亚人民伟大的导师,他创造性地发展了马克思列宁主义,把共产主义理论提升到了一个崭新的阶段——霍查主义的阶段。霍查同志在反对帝国主义、苏联社会帝国主义、现代修正主义和各国反动派的过程中,始终坚持马克思列宁主义和无产阶级国际主义,为我们树立了光辉的典范。霍查同志著作是马克思列宁主义的不朽文献,是指引我们前进的航标和取得共产主义胜利的根本保障。但是由于现代修正主义和国际资产阶级的封锁,对于中国同志来说,很难有机会阅读到中文版本的霍查著作。除了中国共产在1977年以前公开在报刊上发表的著作外,霍查著作的正式出版物不到20本。为了让中国同志能阅读伟大的霍查的著作,我申请参加你们的著作,把霍查同志的光辉语言翻译为汉语,为传播霍查同志著作做一份贡献。
伟大的阿尔巴尼亚劳动党万岁!
不朽的霍查同志万岁!
此致共产主义敬礼

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Mariglen Gjoka

NË THEMEL TË SHKENCËS SONË ËSHTË MENDIMI I SHOKUT ENVER

-Enver Hoxha u rrit e u lartësua si pjellë e një historie të hidhur, të ashpër sa dhe të lavdishme shumë shekullore të një populli të vogël. Me të u rrit e u lartësua edhe Shqipëria jonë socialiste dhe kombi ynë shqiptar për t'u qëndruar për jetë e mot stuhive të kohës, shekujve të historisë. Figura si Enver Hoxha nuk janë si ato yje që vijnë e kalojnë befas nëpër qiell si një kometë pa lënë gjurmë.

-Enver Hoxha farkëtoi një epokë të tërë të madhe të historisë sonë së cilës i dha emrin, çfarë epoke, çfarë histori ishte ajo që qëndroi nën shenjën e Yllit të Kuq që lindi më 8 nëntor 1941. Epokat e mëdha të historisë janë ato kur masat gjejnë udhëheqjen dhe udhëheqësit njësh me to dhe në krye të tyre.

(PROFESOR ALEKS BUDA)

 

NË THEMEL TË SHKENCËS SONË ËSHTË MENDIMI I SHOKUT ENVER         -Enver Hoxha u rrit e u lartësua si pjellë e një historie të hidhur, të ashpër sa dhe të lavdishme shumë shekullore të një populli të vogël. Me të u rrit e u lartësua edhe Shqipëria jonë socialiste dhe kombi ynë shqiptar për t'u qëndruar për jetë e mot stuhive të kohës, shekujve të historisë. Figura si Enver Hoxha nuk janë si ato yje që vijnë e kalojnë befas nëpër qiell si një kometë pa lënë gjurmë.       -Enver Hoxha farkëtoi një epokë të tërë të madhe të historisë sonë së cilës i dha emrin, çfarë epoke, çfarë histori ishte ajo që qëndroi nën shenjën e Yllit të Kuq që lindi më 8 nëntor 1941. Epokat e mëdha të historisë janë ato kur masat gjejnë udhëheqjen dhe udhëheqësit njësh me to dhe në krye të tyre.     (PROFESOR ALEKS BUDA)

 

 

KËNDONI, E VALLËZONI, O SHQIPO E SHQIPE,
PËR DITËLINDJEN E 105 TË GJENIUT, ENVER HOXHA!

  "Enver Hoxha

në këngët e popullit" 

 

Fatime Sokoli

Kongresi i 7 i BGSH

(shkoder)

[YOUTUBE-VIDEO]

 

 

 

Tërmeti lëkund malet por jo shqiptarin

1979

Pjesa 1
Pjesa 2

 

 

NE TE GJITHE JEMI USHTARE TE PARTISE

Ngo biseda gjatë darkës në Pallatin e Brigadave

me rastin e 70-vjetorit të ditëlindjes

16 tetor 1978

 

PRANE ÇDO KOMUNISTI RREH ZEMRA TRIME

E POPULLIT TONE TË MREKULLUESHEM

Fjala në darkën e dhënë në Pallatin e Brigadave

me rastin e 70-vjetorit të ditëlindjes

16 tetor 1978

 

 

 

1958

FALENDERIM DREJTUAR GJITHE ATYRE QE I

DERGUAN URIME ME RASTIN E 50-VJETORIT

TE DITELINDJES

20 tetor 1958

 

SHKRIMTARET DHE ARTISTET TANE JANE NJEHERESH NXENES E MESUES TE MASAVE PUNONJESE


Përshëndetje e Komitetit Qendror të PPSH drejtuar shkrimtarëve dhe artistëvet

22 tetor 1970

 

 

 

Veprat e shkrimtarëve dhe të artistëve tanë qëndrojnë lart

- 16 tetor 1970

Nga biseda me një grup punonjësish të artit

dhe të kulturës

16 tetor 1970

 

 

 

 

 

 

 

Enver Hoxha. Jeta dhe Vepra. 1908-1985 (Botimi në gjuhen shqipe)

 

ME POPULLIN, MES SHOKEVE» (Verlag "8 Nëntori», Tirane, 1983)

 

 

GJU ME GJU ME POPULLIN» (Verlag "8 Nëntori», Tirane, 1978)

 

 

Ich UDHEHEQES Dahschur EI SHTRENJTE ich PARTISE EI Popullit TONE» (Verlag «Naim Frasheri», Tirane, 1968

 

 

 Shefqet Peçi. «Komandant, na dogji malli (kujtime)» (shtëpia botuese: «8 NËNTORI», 1986, shqipe) 

 

 

 

në rusisht

 

Fjalime, intervista, artikuj
1969 -1970

në sajë të: enverhoxha.ru 

 

 

në gjuhën gjermane

Enver Hoxha

Adresa

e mbylljes në Kongresin e 8-të të PPSH

1981

 

 

75 ditëlindje
16 tetor 1983

 

https://www.youtube.com/watch?v=LJbOgY9en_g

-SHOKU ENVER HOXHA ESHTE I PAVDEKSHEM SEPSE E PAVDEKSHME ESHTE VEPRA E TIJ, SHQIPERIA SOCIALISTE, QE AI SEBASHKU ME KOMUNISTET SHQIPTAR NDERTOI!

-LAVDI TE PERJETESHME VEPRES
MONUMENTALE TE SHOKUT
ENVER HOXHA!

mariglen gjoka

 

 

Skeda:Monumenti i Enver Hoxhës në Gjirokastër

 

"Enver Hoxha dhe vepra e tij jeton dhe do të jetojë përjetë" (Shtëpia botuese "8 Nëntori", Tiranë, 1985, ed. Në rusisht. Lang., Fq. 17-18)

Enver Hoxha. JETA E TIJ DHE PUNA.

Bekuar të pazgjidhura MEMORY marksistë-leninistët i dedikuar për këtë VENDIN
Rroftë e madhe Banner, pathyeshme e Marksit, Engelsit, Leninit dhe Stalinit!Enver Hoxha "Marksizëm-leninizmi - të gjithë-pushtues ideologji. Ai që e pranon, mbron dhe zhvillon atë, pjesëmarrës i ushtrisë së lavdishme të revolucionit, ushtri të madhe dhe e pathyeshme e komunistëve vërtetë që çojnë proletariatit dhe të gjithë të shtypurit në luftën për transformimin e botës, për shkatërrimin e kapitalizmit dhe ndërtimin e një bote të re socialiste ".
Enver Hoxha. "Imperializmi dhe revolucioni"
(botuar në rusisht, faqe 532, "8 Nëntori", Tiranë, 1979).
"... Askush si ai, nuk e mbrojtën me entuziazëm revolucionar, në çdo kohë dhe në asnjë rrethanë, dispozitat e Marksit, Engelsit, Leninit dhe Stalinit nga shtrembërimet oportune.
As që, si ai, nuk vë në dukje politikat social-imperialiste dhe social-shoviniste dhe Titistët Hrushovianët aktivitetet, dhe renegatëve të tjerë ... "
Nga mesazhi "Radio Tirana" 11.04.85g.
Rreth kësaj faqe ...

... Në Kongresin e Partisë XX , të mbajtur në shkurt vitet 1956, Hrushovi grup pas tre viteve të trajnimit nisur një sulm të ashpër mbi parimet themelore të marksizëm-leninizmit dhe të përgjithshme marksiste-leniniste linjë, e cila është zhvilluar nën udhëheqjen e Partisë Komuniste të Stalinit.
Teoria oportunist e zëvendësimit të parimit të proletar Parimi Internacionalizmi i qetë bashkë-ekzistenca e dy sistemeve, konkurrenca paqësore e sistemeve socialiste dhe kapitaliste që përjetësojnë status quo e sistemit kapitalist botëror, teoria e dështimit të revolucionit socialist dhe të diktaturës së proletariatit në tranzicionin nga kapitalizmi në socializëm në favor të një rrugë paqësore parlamentar në konceptin e shumë të njëjtë e bashkekzistencës paqësore, Këto dhe të tjera pozita revizioniste marrë konfirmimin zyrtar në vijën e përgjithshëm të Partisë Komuniste. akoma më shumë goditje e rëndë u trajtuar në Kongresin XX të Partisë Komuniste doktrinës marksiste-leniniste dhe sistemin socialist në "fjalimin sekret" të Hrushovit. ". E plotë e gabimeve dhe shtrembërimeve krime të mëdha monstruoze" Në këtë raport, rruga e lavdishme e përshkuar nga Partia Bolshevike që prej vdekjes së Leninit, denigruar dhe konsiderohet si një mënyrë për të ndjekur Kjo goditje një qëllim - domethënë, të legalizojnë eliminimin e vijës marksiste-leniniste të Partisë zhvilluar në kongreset e mëparshme, për të miratuar një linjë të re, revizionist politik, për të rishikuar marksizëm-leninizmin ... ... Me mbështetjen e drejtpërdrejtë të revizionistëve e Hrushovit elementet armiqësore aktivizuar në radhët e partive komuniste dhe punëtorëve të demokracisë e njerëzve, botës kapitaliste, shtetet e reja të cilat kanë arritur pavarësinë pas kolapsit të sistemit kolonial ... ... Nuk është një rrezik real për humbjen e fitimet e socializmit në shkallë botërore, konvertimi i revizionizmit në një dominante të vetme mbi procesin botërore revolucionare. Në këto kushte, Partia Shqiptare e Punës, nën udhëheqjen e Enver Hoxhës, me guxim mbrojti parimet themelore të marksizëm-leninizmit, për të mbrojtur fitimet e socializmit në të dyja saj vendin, dhe, duke qenë një pjesë e komuniste botërore dhe punëtorëve lëvizjes në mbrojtje të fitimeve të Revolucionit të Tetorit të vitit 1917, Bashkimi Sovjetik dhe transformim socialist i demokracisë e njerëzve, mbrojtja e punëtorëve luftën për çlirim në vendet kapitaliste, në mbështetje të lëvizjet progresive kombëtare çlirimtare . Ajo ishte një kohë të gjatë, luftë parimore dhe pa kompromis. Lufta, e cila ka ndihmuar për të mbajtur unitetin e marksiste-leniniste forcat kundër të gjitha formave të revizionizmit modern, që nga ardhja në pushtet (Tito, Hrushovi revizionizmit, maoizmit) para se të surging për atë (Euro-komunizmi, etj). Enver lufta Hoxha për pastërtinë e marksiste-leniniste doktrina kundër të gjitha manifestimet e revizionizmit modern e ka fituar atë respekt dhe autoritet të madh në radhët e lëvizjes komuniste botërore. Një analizë të thellë të proceseve të zhvillimit social në gjysmën e dytë të shekullit XX, nga pikëpamja klasës së materializmit Hoxha historike të avancuar Enver në radhët e galaktikë e figurave publike, të cilat ne jemi të konsideruar me të drejtë klasikët e marksizëm-leninizmit. Gjatë kohës sovjetike, 60-80 vjet të shekullit të kaluar, përhapja e të cilave -ose të vërteta në lidhje me Shqipërinë Socialiste shoi brutalisht, dhe veprat e Enver Hoxhës ra në kategorinë e veprave, njohja vetëm me të cilat barazohet me anti-sovjetike aktiviteteve në luftën kundër regjimit aktual. Ashtu si në vitet e imperializmit social-sovjetike, dhe në këto ditë të të gjitha llojeve aluzion në lidhje me të dy Shqipërinë Socialiste dhe lideri i saj të njohur, një revolucionar i zjarrtë, një i përkushtuar marksiste-leniniste Shoku Enver Hoxha, kultivohet fuqishëm. Ne jetojmë në një klasë të botës reale. Dhe në një botë ku anti-komunizmi përkohësisht u bë ideologjia sunduese është e vështirë të imagjinohet ndryshe. Qëllimi i kësaj faqe -. për të mbushur boshllëkun e informacionit për përdoruesit ruse-folëse të internetit lidhur me aktivitetet e Enver Hoxhës, dhe për të ndihmuar përhapjen e ideve të marksizëm-leninizmit Ky burim është i dizajnuar për vizitor menduarit të cilët, duke e pranuar mundësinë për të studiuar materialin e paraqitur në origjinal, do të jetë në gjendje për të ndarë grurin nga byku, të vërtetën nga gënjeshtrat e propagandës anti-komunist ...
Enver Hoxha në zyrën e tij në shtëpi. 1960.


Enver Hoxha. Video.


Jozef Stalini dhe Enver Hoxha në stadiumin Qendrore në Moskë. Korrik 1947.
Site Updates
INFORMACION MBI publikimeve të reja
Për t'ju ndihmuar të lundruar përmes faqes, të parë të gjitha patronët, ky seksion përmban lidhje me seksione të reja dhe të përditësuar të burimeve.
Shiko përditësimet >>
Enver Hoxha Shoku Enver
BIO. 1908-1985. Ese historike dhe biografike
Www.enverhoxha.ru Përgatiti

Leshin Alex
Marksi, Engelsi, Lenini, Stalini, Hoxha. Enver Hoxha u lind më 16 tetor 1908 në qytetin e Gjirokastrës në jug të Shqipërisë.
Nëna e tij, Gyula (Gjylo), ishte grua e thjeshtë shqiptare. Babai i Enver Hoxhës, Halil (Halil), para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore ka punuar në mërgim, ishte një shërbyes civil të vogla, duke luftuar për të mbështetur familjen e tij edukim, dhe edukimin e pesë fëmijëve.
ndikim të madh në zhvillimin shpirtëror të Enver Hoxhës kishte Hodge Hysen his xhaxhai (Hysen Hoxha ). Ky njeri i cili mund të drejtë të konsiderohet si një patriot i vërtetë i vendit të tij, ishte një udhëheqës i shumë organizatave kombëtare dhe kulturore në Gjirokastër, krijuesi i shkollës së parë shqipe në këtë qytet.
's fëmijërisë dhe vitet e para të Enver Hoxhës mbajtur në Gjirokastër, në një periudhë shumë të vështirë për vendin, kur të njëpasnjëshme çdo pushtues të tjera të huaja djegur dhe shkatërruar të gjithë zonën, vrasje e kryer në masë të popullsisë, përhapur në të gjithë pikëllimin dhe mjerim.

Enver Hoxha. 100-vjetori i lindjes. 16 tetor 1908, Enver Hoxha u lind - teoricieni i madh revolucionar dhe praktikues i marksizëm-leninizmit, i cili udhëhoqi Partisë Shqiptare të Punës, e cila u zhvillua nën udhëheqjen e ndërtimit të socializmit në Shqipëri, vazhdimisht ka kryer diktaturën e proletariatit dhe lufta shpalosej kundër rrymave revizionizmit të ndryshme të botës në gjysmën e dytë të shekullit të njëzetë.
Sot, trashëgimia e Enver Hoxhës dhe Partisë Shqiptare të Punës, duke pësuar një ndikim të rëndësishëm në kapitalizmit global dhe revizionizmit në rrjedhën e kundër-revolucionare ngjarjet e vitit 1980 vonë - në fillim të 1990-së, është vetëm fillimi për të rritet nga asgjëja të periudhës më të rënda të reaksionit imperialist si pjesë e trashëgimisë së marksizëm-leninizmit.

Lexo më shumë >>

Lexo më shumë >>

BIBLIOTEKA
Libra rreth jetës dhe veprës Enver Hoxhës. Enver Hoxha PUNËT NË gjuhën ruse.

Veprat e Enver Hoxhës. Enver Hoxha - njëri nga liderët evropianë lëshohet në gjysmën e dytë të shekullit XX. Librat Enver Hoxha erdhi mijëra kopjeve në të gjitha gjuhët e mëdha të botës.
Për fat të keq, lexuesi sovjetik, ata nuk ishin praktikisht në dispozicion, si rënia në kategorinë e letërsisë ndaluar.
në vitet 50 të shekullit të kaluar, puna e Enver Hoxhës botuar në mënyrë të përsëritur në BRSS në formën e librave individuale ( Procedimet "Populli shqiptar - për paqe dhe socializmit" [. Gos publ tallaze l-ry, Moskë, 1956.] , "Raport mbi Kongresin III të PPSH" ["Procedura e Kongresit III të Partisë Shqiptare të Punës," Gos ed. i vaditur. l-ry, Moskë, 1957god] , "Efektet e Revolucionit të Madh tetor për Shqipërinë" [Gos. publ tallaze. l-ry, Moskë, 1957], etj), ose botuar në periodikë . Përkundër faktit se të gjitha këto vepra kanë qenë me kujdes "korrigjuar" censurë revizioniste (si Hodge E. vazhdimisht e përmend në shkrimet e tij), pas Kongresit XXII të CPSU, ku çështja shqiptare zënë një vend qendror në agjendë, dhe Hrushovi dhe miqët e tij solli poshtë në liderëve shqiptarë ortek e gënjeshtrave dhe shpifjes, në të vërtetë duke bërë thirrje për popullin shqiptar dhe anëtarëve të partisë për të përmbysur lidershipin e tij, veprat e Enver Hoxhës janë tërhequr nga të gjitha bibliotekat dhe kopjet e pashitura të librave të shkatërruara. Punëve cila mund të jetë shumë e vështirë për të gjetur dhe të lexoni në vitet '60, është publikimi i marksiste-leniniste grupeve të caktuara në BRSS. Në 70 - 80 të shekullit të kaluar, këto publikime janë, si rregull, transkriptet e Radio Tiranës. Që nga transmetimet tona në rusisht, në kontrast me "vota Perëndimor" revizionistëve jammed gjithmonë, këto transkripte gjithashtu është një përkthim nga gjuhë të tjera. Prandaj, saktësinë e materialeve Samizdat ka qenë shumë, shumë larg nga origjinali. thjesht për përdorim zyrtar në vendosjen e luftë ideologjike dhe opozita erdhi në pushtet në revizionizmit sovjetik me botën e lëvizjes marksiste-leniniste në Bashkimin Sovjetik, natyrisht, të përkthyer dhe botuar në shtyp të vogla shkon mbyllur disa prej Hodge E. dhe dokumentet e rëndësishme APT ( shiko lidhjen ). Megjithatë, literatura për qytetarët e thjeshtë sovjetikë nuk ishin në dispozicion. në post-sovjetike kohë, në vitet 90 të shekullit XX forcat patriotike që përfaqësonin lëvizjen marksiste-leniniste në Rusi për herë të parë kryhet një numër i botimit ligjore veprat e shokut Enver Hoxha në rusisht. LLP në vitin 1994 "SIMS" boton një përkthim të Enver Hoxhës "Me Stalinin" në formacion, megjithatë, vetëm një artikull hyrës "në njëqindvjetorin e lindjes së madhe Stalinit marksiste-leniniste Joseph." Në vitin 1996, në Leningrad në botimin RKPO "Rus" është një libër i Enver Hoxhës Hrushovianët ". Kujtimet " . Në vitin 1997, ajo u ri-lëshua në 2-pjesë . Gjithashtu në vitin 1997, shtëpia botuese RKPO "Rus" është edicioni i ardhshëm i librit "Titistët" dhe pjesa e parë e Enver Hoxhës "imperializmi dhe revolucioni" , më vonë ri-lëshuar me ndryshime të vogla . "Hrushovianët" për disa numra (7 deri në 22), botuar në 2000-2004 në "gazeta proletare" . Pavarësisht madhe dhe meriton respektin më të thellë për punën e botuar këto libra, "Titistët", "Imperializmi dhe Revolucioni", teksti "Hrushovianët" në "gazetën proletare" janë përkthyer libra nga gjuha shqipe. E gjithë kjo nuk mund, por të ndikojnë në tekstin e origjinalit, sidomos në pikëpamje të vlerësimit subjektiv të një numri të momenteve të autorëve të përkthimit. Në vitin 2010, dritë, libër i përgatitur nga botuesit e "Eksmo" dhe "Algoritëm", nën titullin Hoxha "Enver. "Hrushovi, Stalini vrau dy herë" " . Ajo duhet të theksohet se kurrë nuk punojnë nën këtë titull të Enver Hoxhës ishte. Libri është një përmbledhje e punës së tij i përafërt "me Stalinin" dhe "Hrushovianët" Random kalojë më shumë se 2/3 e tekstit origjinal, nganjëherë shtrembërim i saj i drejtpërdrejtë në mënyrë arbitrare dhe të shpikur një tabelë e përmbajtjes seksione. Veshur oportuniste në natyrë dhe që synojnë lexuesit pasofistikuar Botimi u ribotuan Ltd "Algoritëm" pa ndonjë ndryshim në vitin 2013. Në vitin 2011, fragmente nga kujtimet e Enver Hoxhës e takimit të tij të parë me Stalinin (në korrik 1947) kanë marrë shëndoshë të mirë në Aneksin se 16 (pjesa 1) mbledhur veprat e Joseph Stalinit , i cili u lirua nga ITRK shtëpisë botuese. Materiali filluar për publikimin është marrë edicionin Teksti tepër të rrallë e dytë të shqiptarëve "Me Stalinin" në rusisht, priti dikur në faqen tonë. Së fundi, Shtojca për tërheqjen e në fillim të vitit 2012 punon për të 16 (Part 2) të mbledhura dhe . Stalini (Moskë, Rychenkov, 2012) janë publikuar plotësisht kujtimet e Enver Hoxhës në e tij të dytë, të tretë, takime katërt dhe të pestë me teoricien i shquar dhe praktikues i marksizëm-leninizmit. Website www.enverhoxha.ru pret për të çuar më tej botimin e lirë dhe shpërndarjen pa ndonjë kufizim të gjitha materialet e postuara në këtë burim nga organizatat progresive majtës shoqërore, partitë politike dhe lëvizjet, duke përcaktuar si platformë të saj ideologjik e mësimit më të përparuar të proletariatit dhe të gjithë të pushtuar nga klasat e shfrytëzuara - marksizëm-leninizmi . të gjitha të ofruara për vizitorët e kësaj faqeje janë veprat e Enver Hoxhës, versionet elektronike të edicioneve origjinale të autorit të lëshuar në vite të ndryshme në gjuhën ruse në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë.
Shoku Enver Hoxha.
Të gjitha materialet në faqen e internetit në versionin formatin PDF 1.6 (viewer Adobe Reader 7.0 ose më e lartë ) lejuar të përafruar versionet elektronike të dokumenteve për regjistrimin e origjinaleve, duke përfshirë përzgjedhjen, Fundshënime, komentet e autorit, e cila është veçanërisht e vlefshme për analizën e ideve dhe argumenteve të shquar marksiste-leniniste.
Për më tepër, e-libra në formatin PDF nuk e bën të lehtë për të seamlessly shtrembërojnë tekstin ose të bëjë një Ai ndryshon rastit.
Shko tek Biblioteka >>

ARKIVI ÇËSHTJA
MATERIALE SHTESË NË LIDHJE ME Përmbajtja e kësaj faqeje

Albumi "Centenary i lindjes së Stalinit." Ky seksion përfshin libra dhe materiale të botuara në Shqipëri të Popullit, si dhe në vende të tjera, dhe në aspekte të ndryshme të ndërtimit të socializmit dhe të lëvizjes komuniste dhe punëtorëve të Partisë Shqiptare të Punës, të kryesuar nga marksiste-leniniste Komitetit Qëndror të saj me shokun udhëhequr Enver Hoxha .
edicionet Dërguar plotësojë pjesët e tjera të këtij resursi është informacion ilustrues dhe tekstuale është më e pasqyrojnë plotësisht luftën e çlirimit kombëtar të popullit shqiptar dhe të arriturat e tyre në të gjitha fushat e ndërtimit socialist, pune larmishme teorik dhe praktik i Partisë Shqiptare të Punës dhe udhëheqësit e saj.
material, në varësi origjinal janë dhënë në gjuhën shqipe, ruse dhe të tjera.
Shko tek >> Arkivi

Shfletimi i faqeve të ndalimit në BRSS "Shqipëria e re" ...
Reprints e artikujve KOMENTET DHE MATERIALEVE TJERA BOTUAR NË versionin rus të revistës

Revista "Shqipëria e Re" në rusisht Në seksionin përmban dokumente dhe materiale që lidhen drejtpërdrejt me temën e www.enverhoxha.ru vend dhe gjatë viteve të botuara në revistën, e cila tregon në lidhje me aspekte të ndryshme të jetës politike, ekonomike dhe kulturore në Shqipërinë Socialiste.
"Shqipëria e Re", u botua në gjuhën shqipe, arabisht, spanjisht, italisht, kinezisht, gjermanisht, rusisht dhe frëngjisht.
Për shkak të edicionit të jashtëzakonisht të rralla paraqitur në rusisht (revista që nga viti 1961, është shpërndarë në Bashkimin Sovjetik ilegalisht), jo të gjitha dokumentet janë publikuar në mënyrë kronologjike, si dhe qasja e dhomave përkatëse .
Kalo tek >> Seksioni

SITE MUSEUM
Eksponate të blerë apo të marra si një dhuratë për ADMINISTRATËN të faqes.

Miqësisë shqiptare dhe e përjetshme e popujve sovjetikë. Krijimi i kësaj faqe interneti është mundësuar falë mbështetjes aktive të një numri të madh të njerëzve të informacionit, si në vendin tonë dhe jashtë vendit.
Administrimi i kësaj faqeje është mirënjohës për të gjithë shokëve dhe kanë ndihmuar ndihma në blerjen e materialeve që pasqyrojnë aspekte të ndryshme të aktiviteteve të gjithanshme revolucionare të Enver Hoxhës. Shprehni mirënjohjen e veçantë për çdo botim të veprave të Enver Hoxhës në gjuhën ruse.
Ne do të marrë parasysh të gjitha sugjerimet tuaja rreth asaj se si bën një dhuratë, dhe blerjen e tarifës-bazë libra, fotografi, objekte të çdo lloji, sendet dhe dokumentet në një mënyrë apo një tjetër, që lidhet me personalitetin e shquar marksiste-leniniste.
burim jonë është e interesuar në marrjen reagime nga ju dhe çfarëdo kujtime personale ose mendime që janë të bazuara në fakte të caktuara historike të veçanta, takime personale, pjesëmarrja në aktivitetet e nëntokësore Komuniste në BRSS në 60-70s (Sovjetik revolucionare komunistët ( Bolshevikët), etj.)
materialet e dërguara formojnë bazën e muzeut të ardhshëm virtuale apo të hyjë në titujt e duhura subjekt i kësaj faqeje interneti.
Shko tek Muzeu >>

Pyetje, pyetje, KOMENTE
Përgjigje për pyetjet e vizitorëve të faqes dhe Komente postë të vijnë në adresën e tij

Seksioni "pyetje - përgjigje" Site "Enver Hoxha. Jeta dhe puna e tij. " Letrat me administratën internetit merr nga përdoruesit e saj, shpesh përmbajnë të njëjtat çështje si përmbajtje e faqes, dhe të lidhura drejtpërdrejt me emrin dhe veprat e shokut Enver Hoxha.
Ky seksion do të publikojë përgjigjet më tipik i këtyre çështjeve, si edhe të komentojë mbi letrën, e cila faqe është e nevojshme.
Pyetje: A do të ketë të publikohen në faqen e internetit veprat e Enver Hoxhës "Eurocommunism - antikomunizmit-It-së", vëllimi humbur II i librit "Refleksione të Kinës" dhe vëllimi i "Vepra të zgjedhura" dhe vepra të tjera të botuar në rusisht?
Përgjigje: Botimi i trashëgimisë teorike të shokut Enver Hoxha është Objektivi kryesor i këtij resursi.
librat Kjo revolucionar i shquar në gjuhë të ndryshme janë gjerësisht në dispozicion në dyqane të huaj online dhe mund të blihen, për shembull, KETU .
Megjithatë, këto dyqane janë kryesisht të orientuara për lexuesin perëndimor, dhe librat në gjuhën ruse nuk ka nën se veprat e Enver Hoxhës në këtë gjuhë janë liruar në shkon të rëndësishme ...
Lexo më shumë >>

Galeria # 1

Galeria # 2

GALERIA # 3
Enver Hoxha në veprat e artit të realizmit socialist
Postera me imazhin e kolegut të
Enver Hoxhës
FOTO GALERIA LIDHURA jeta dhe veprimtaria e Enver Hoxhës

Enver Hoxha në takimin e Moskës e përfaqësuesve të 81 partive komuniste dhe punëtorëve.
Posteri i '60s vonë - fillim të viteve '70, "Shoku Enver Hoxha"
1955 Poster "Shoku Enver Hoxha" Enver Hoxha në Kongresin e VI të PPSH.
Shko tek galeri >>

Shko tek galeri >>

Shko tek galeri >>

Miqtë tanë
www.enverhoxha.info
www.enver-hoxha.net
http://ciml.250x.com/
Ndërkombëtare të burimeve, të
mbështetur nga marksistë-leninistëve
Website shokë shqiptarë
dedikuar për Enver Hoxhën
Ndërkombëtare Komuniste (c-x)
[deri në 2009/07/11 - Kominterni (ML)]


www.joseph-stalin.net

Marksiste-leniniste portal,
e krijuar nga shokët gjeorgjiane


Për të bashkuar në mbrojtje të marksizëm-leninizmit dhe shkakun e revolucionit në një shkallë ndërkombëtare

Revolucioni i Madh Socialist të Tetorit

Luaj muzikë
Shqipëria socialiste në marshim

Kalo tek >> Seksioni

PUBLIKIMET DHE DOKUMENTET E shokëve tanë

Enver Hoxha. "Ditari International"
"Ditari International" Enver Hoxha , botuar në gjuhën shqipe në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë, përmban një rekord dhe reflektimin e Enver Hoxhës mbi aspektet më të rëndësishme të jetës ndërkombëtare. Të gjitha versionet elektronike të 13 vëllime plus 1 vëllime shtesë të "Ditari International", shkruar dhe botuar në formatin e PDF / Një faqe http://www.enver-hoxha.net/ .
Kominterni (c-x)
Platforma Botërore revolucionar i Internacionales Komuniste (Deklarata e Politikës Botërore) në rusisht. Përgatitur shokun. Wolfgang Eggers dhe pranuar 7 nëntor 2009 nga Komiteti Ekzekutiv i Internacionales Komuniste (marksiste-leniniste) me rastin e përvjetorit të 92-të të Revolucionit të Madh Socialist të Tetorit dhe 90-vjetorin e themelimit të Internacionales III
.

Kalo tek >> Seksioni

BIBLIOTEKA E LIBRAVE ELEKTRONIKE (PJESA I)
Materialet biografike
Enver Hoxha. Jeta Pyetësori Vepra. Jeta e Tij dhe punojnë. 1908 - 1985
«Enver Hoxha. Jeta Pyetësori Vepra. 1908 -. 1985 »(Botimi NE gjuhën avancuar) album Large foto në gjuhën shqipe , kushtuar jetës dhe veprimtarisë së revolucionarit të zjarrtë, një figurë e shquar e komuniste botërore dhe lëvizjen punëtore e shokut Enver Hoxha.
Më shumë se 600 të zezë dhe të bardhë dhe fotografi me ngjyra të plotësojë tregimin e fazave kryesore të jetës Enver Hoxha.
Shkarko
në formatin
PDF
(141 Mb)
«Enver Hoxha. Jeta e Tij dhe punojnë. 1908 -. 1985 »(botim në anglisht) album Njësoj, lëshuar në gjuhën angleze.
Shkarko
në formatin PDF (216 Mb)

Enver Hoxha. Su Vida y su Obra. Sa Vie et biri manovrat. 1908 - 1985
«Enver Hoxha. Su Vida y su Obra. 1908 -. 1985 »(La edición en español) album Njësoj, lëshuar në spanjisht.
Shkarko
në formatin
PDF
(139 Mb)
«Enver Hoxha. Sa Vie et biri manovrat. 1908 - 1985 "( L'Française edition .) album Njësoj, lëshuar në frëngjisht.
shqip, anglisht, spanjisht, versioni frëngjisht i librit, si dhe versionet e saj në gjuhë të tjera, të lëshuar nga Instituti i marksiste-leniniste Studime në Komitetin Qendror të Partisë Shqiptare Punës në vitin 1986.
Shkarko
në formatin PDF (136 Mb)

ME POPULLIN, MASH SHOKEVE
"POPULLIN ME, MASH SHOKEVE" (Shtëpia Botuese "8 Nëntori», Tiranë, 1983.). "Popujt C në mesin e shokëve" -. album të madh, të botuar në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë në 75 vjetorin e Enver Hoxhës
përmban më shumë se 200 madhe-format zi-dhe-bardhë dhe ngjyra fotografitë dhe riprodhimet që lidhen me jetën dhe veprën e shokut Enver Hoxha. Albumi paraqet një të njohur fotografi, dhe të rralla, i pabotuar më parë. Disa nga fotot postuar në librin përfshirë më vonë në albumin «Enver Noxha. Jeta e Tij dhe punojnë. 1908-1985 ", botuar në gjuhët anglisht dhe të tjera në vitin 1986.
Cdo foto në album shumë i dhënë një koment të shkurtër në gjuhën shqipe me datën e një ngjarjeje.
Shkarko
në formatin PDF (89.5 Mb)

GJU ME GJU ME POPULLIN
"GJU GJU ME ME POPULLIN" (Shtëpia Botuese "8 Nëntori», Tiranë, 1978.). HAND IN HAND me popullin "" -. album të madh, të botuar në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë në 70 vjetorin e Enver Hoxhës
përmban më shumë se 200 madhe-format zi-e-bardhë dhe ngjyra fotografi, duke mbuluar një periudhë të jetës politike dhe veprën e shokut Enver Hoxha nga fundi i viteve 30 të shekullit të kaluar deri më 1978. Çdo imazh është i pajisur me një koment shumë të shkurtër në gjuhën shqipe me datën e një ngjarjeje.
Shkarko
në formatin PDF (141 Mb)

Albumi "Dorë për dore me popullin"
"Dorë për dore me popullin" (në Internet botim i përgatitur nga faqja www.enverhoxha.ru në vitin 2012). Ky botim - është një përkthim rus i albumit, botuar në ANDS për 70 vjetorin e Enver Hoxhës.
edicioni origjinal i librit, i projektuar për lexuesin shqiptar, përmban një shumë të metaforave, referencat e huamarrjes folklorike e ngjarjeve historike, emrat e vendeve, lokalitete dhe etj, nuk janë gjithmonë të qarta dhe të njohura edhe për të huajt.
Megjithatë, në sajë të përpjekjeve të përkthyesit, maksimale në dispozicion për të paraqitur materialin dhe moderne ruse-folëse lexuesi me qasje në librin pasur mundësinë për të shqyrtuar në dritën e udhëheqësit të shquar të individit të Shqipërisë dhe Partisë Shqiptare të Punës së shokut Enver Hoxha prek jetën jeton, punës dhe vetëmohues e popullit shqiptar në periudhën e ndërtimit socialist në Shqipëri.
Shkarko
në formatin PDF (112 Mb)

UDHEHEQES I Dashur EI EI SHTRENJTE I PARTISE TONE Popullit
"Unë UDHEHEQES Dashur IE IE SHTRENJTE I PARTISE Popullit Tone" . (Botuese «Naim Frashëri», Tiranë, 1968) " udhëheqësit të dashur dhe të dashur të Partisë dhe të popullit tonë, " - photo album, të lëshuar në Shqipëri është 60 vjetori i Enver Hoxhës . libër përmban rreth 100 të mëdha zi-e-bardhë dhe ngjyra fotot që mbulojnë të gjitha aspektet e jetës dhe veprës së shokut Enver Hoxha. Çdo imazh është i pajisur me një koment të shkurtër në gjuhën shqipe. fotografitë shumë të rralla, tipike për periudhën korresponduese të jetës politike të vendit, kur ajo është realizuar edicionin e këtij albumi.

Shkarko
në formatin PDF (55.9 Mb)


"Shtëpia në të cilën ka jetuar shoku Enver Hoxha (Korçë, 1937-1939)" [ "Shtëpia shoku mia jetoi Enver Hoxha (Korçë, 1937-1939)"; "La Maison OU Një Le vécu camarade Enver Hoxha (Korçe, 1937-1939 ) " ] - ". Shtëpia në të cilën ai jetoi, shoku Enver Hoxha (Korce, 1937-1939)" [Botues "8 Nëntori», Tiranë, 1984]
libër-libërth rreth shtëpisë në të cilën ai jetoi dhe punoi Enver Hoxhën, kur ai dha mësim në Korchynska Liceut. Në këtë periudhë të jetës së Enver Hoxhës lidhur krijuar bashkëpunim aktiv me Korchynska Partisë Komuniste, përpjekjet e tij për ekspozojnë regjimin zogistskogo, që mbante jashtë së bashku me Korchynska patriotë propaganda fashiste dhe rezistenca e organizimit ndaj pushtuesve italianë.
edicioni i pranishëm në tri gjuhë: shqip, anglisht dhe frëngjisht.
Shkarko
në formatin PDF (5,78 Mb)

Revista "Shqipëria sot" # 2 për vitin 1985.
Magazine «Shqipëria sot» # 2 (81) për 1985 (në gjuhën angleze).
Çështja Funeral lidhur me vdekjen e 11 prill 1985 shoku Enver Hoxha.
Published një CC mesazhi i PPSH, Presidiumit të Kuvendit Kombëtar të ands, Këshilli i Ministrave të ands, Këshilli i Përgjithshëm Fronti Demokratik i Shqipërisë (mesazhe me tekst në gjuhën ruse mund të dëgjohet KËTU .)
janë përshkruar në funeralin ceremoni detaje, duke përfshirë fjalimet e shtetit dhe partia e liderëve, ands, dhe varrimin e shokut Enver Hoxha në Varrezat Përkujtimore "heronjtë e rënë të Kombit" në Tiranë.
Shkarko
në formatin PDF (7.6 Mb)

Revista "JETA SHQIPËRIA" # 32 (# 2, 1985)
Magazine «JETA SHQIPTARE» # 32 [# 2 për 1985] (në anglisht).
revista «JETA SHQIPTARE» u botua në Mbretërinë e Bashkuar, "shoqëria shqiptare", një nga themelues i të cilit ishte një figurë e shquar në botën e lëvizjes marksiste-leniniste Bill Bland (William B . Bland). Tre vjet pas themelimit të butë Bill u bë sekretar i tij. Ky post që ai mbajti për tridhjetë vjet, derisa të fitores së forcave të kundër revolucionit-në ANDS.
Ky publikim është i lidhur me humbje të pariparueshme, e cila pësoi lëvizjes komuniste dhe të punëtorëve - vdekje e Sekretarit të Parë të Partisë Shqiptare të Punës së shokut Enver Hoxha. Materialet e publikuara përkatëse të partisë dhe organet e qeverisjes në Shqipëri, informacioni dhe ngushëllime deri te qeveritë e vendeve të huaja.
Revista gjithashtu postuar tekstin e një intervistë të kohëve të fundit me Enver Hoxhën, të cilën ai dha në dhjetor të vitit 1984, në takimin e tij me Presidentin e franko-shqiptare miqësinë e Kompanisë.
Shkarko
në formatin PDF (3.68 Mb)

BIBLIOTEKA E LIBRAVE ELEKTRONIKE (PJESA II)
PUNA NË gjuhën ruse
Enver Hoxha. Zgjedhur punimet. Vëllimi 1.
Enver Hoxha. "Selected Works. Vëllimi I. Nëntor 1941 - tetor 1948 " (botuar nga. ". 8 Nëntori", Tiranë, 1974, në rusisht, 928 p)
Vëllimi i parë përfshin veprat e shkruara në periudhën e Luftës antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar (nëntor, 1941 -. nëntor 1944 )., dhe punon në lidhje me periudhën e rindërtimit dhe zhvillimit të revolucionit socialist në Shqipëri (dhjetor, 1944 -... Tetor, 1948)
prezantoi veprat e Enver Hoxhës, tregojnë aplikimin krijuese dhe të aftë të Partisë Komuniste të Shqipërisë (më vonë Partia shqiptare e Punës), marksizëm-leninizmin në kushtet specifike të brendshme dhe të jashtme të vendit.
Këto punime mbajnë gjurmën e kohës, pra, për një kuptim të duhur të përmbajtjes së tyre duhet të kihet parasysh kushtet në të cilat ata ishin të shkruara.
Shkarko
në formatin PDF (3.66 Mb)

Enver Hoxha. "Selected funksionon". Vëllimi II.
Enver Hoxha. "Selected Works. Vëllimi II. Nëntor 1948 - nëntor 1960 " (botuar nga. ". 8 Nëntori", Tiranë, 1975, në gjuhën ruse, faqe 943)
Shumica e punëve është shkruar në një nga periudhat më të vështira të komuniste ndërkombëtare dhe lëvizjen e punonjësve, e cila u shkaktua nga revizioniste zgjidhjet dhe abstraktet e Kongresit XX të CPSU.
's Punimet e kësaj periudhe, një dallim të qartë midis vijës së drejtë revolucionare të t-PA dhe vijës së regresionit të udhëheqjes revizioniste e CPSU dhe partitë e tjera. Megjithatë, në këtë periudhë ka filluar vetëm këtë përplasje, dhe nuk mund të mbajnë natyrën e thellë dhe të dhunshme, e cila është marrë më vonë, kështu që punimet, të përfshira në këtë vëllim duhet gjithmonë të trajtohet nga pikëpamja e kohës dhe rrethanat në të cilat ata ishin të shkruara.
Në Ky vëllim është shtypur si një fjalim historik të shokut Enver Hoxha në takimin e Moskës e përfaqësuesve të 81 Komuniste dhe Partisë së Punëtorëve 'në vitin 1960. Ka Shoku Enver Hoxhës, kryerjen direktivat KQ të PPSH, kritikat nënshtruar drejtpërdrejtë i tezës revizioniste e Kongresit XX të CPSU dhe qeverisë sovjetike, e cila është për të ruajtur dhe shpërndarë një sërë anti-marksiste pikëpamjeve, të vendosë shumë shpesh anti-socialist dhe anti-komuniste aktivitete.
Shkarko
në formatin PDF (3.49 Mb)

Enver Hoxha. "Selected funksionon". Vëllimi III.
Enver Hoxha. "Selected Works. Vëllimi III. Qershor 1960 - tetor 1965 " (botuar nga. "8 Nëntori", Tiranë, 1980, në 1.021 faqet ruse)
Ky vëllim pasqyruar punën e Enver Hoxhës rëndësi të madhe teorike dhe praktike, si lidhur me konsolidimin dhe zhvillimin e mëtejshëm të fitimeve socialiste në Shqipëri, si edhe me avokim firmës së marksizëm-leninizmit në shkallë ndërkombëtare.
Punimet Disa të përfshira në këtë vëllim fokusohet në mbulimin e Hrushovit krizës revizionistët serioze të brendshme, e cila arriti kulmin në vitin 1964. Kjo krizë ishte rezultat i luftës parimore e partive marksiste-leniniste dhe të gjithë komunistëve të vërtetë kundër revizionistëve e Hrushovit, rezultat i ekspozimit dhe diskredituar ata në sytë e popujve të botës. Ai ishte gjithashtu rezultat i polemikave dhe grindjet për pushtet brenda lidershipit sovjetik. Fund poshtërues Hrushovit Apt konsiderohet si një goditje dërrmuese në selinë e revizioniste dhe si një fitore e marksizëm-leninizmit, ndërsa vënë në dukje se ai nuk bie fjala fundin e revizionizmit Hrushovit. Ajo asnjëherë për një moment kishin asnjë iluzion, si udhëheqësit kinezë në lidhje me menaxhimin e "re" dhe të ashtuquajturit ndryshimin rrënjësor që ka ndodhur në Bashkimin Sovjetik ...
Shkarko
në formatin PDF (2,65 Mb)

Enver Hoxha. "Selected funksionon". Vëllimi IV.
Enver Hoxha. "Selected Works. Vëllimi IV. Shkurt 1966 - korrik 1975 " (botuar nga. ". 8 Nëntori", Tiranë, 1983, në rusisht, 1060 p)
Vëllimi i katërt përmban dokumente që lidhen me ndërtimin e socializmit në Shqipërisë në një luftë të ashpër kundër imperializmit dhe revizionizmit, si dhe luftën . për më tej revolucionarizojnë partinë dhe gjithë jetës së vendit
Gjithashtu, libri është pasqyruar në materialet e politikës konsekuent të Partisë Shqiptare të Punës për të ekspozuar Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Sovjetik dhe fuqive të tjera imperialiste si shtypësve dhe shfrytëzuesve të popujve; hapi rrënjët dhe shkaqet e luftës e agresionit të imperializmit amerikan në Vietnam, pushtimi i Çekosllovakisë, ndërmarrë Bashkimi Sovjetik dhe aleatët e tij të Traktatit të Varshavës, diskuton luftën revolucionare të popujve për blerjen dhe mbrojtjen e lirisë dhe pavarësisë së tyre kundër armiqve të zakonshme të zjarrtë - imperializmit amerikan, social-imperializmi sovjetik dhe të gjitha lackeys tyre. Shumë vëmendje i është kushtuar ndërveprimit dhe bashkëpunimit mes partive marksiste-leniniste vëllazërore në përputhje me objektivat dhe qëllimet e proletariatit botëror, me rastin e triumfin e socializmit në botë.
Shkarko
në formatin PDF (2.78 Mb)

Enver Hoxha. "Selected funksionon". Vëllimi V.
Enver Hoxha. "Selected Works. Vëllimi V. Nëntor 1976 - qershor 1980 " . (botuar nga. "8 Nëntori", Tiranë, 1985, në rusisht, fq 1134)
Nëpërmjet këtij materialet e vëllimit të lidhen me periudhën 1976-1980 vjet, lexuesi është njohur me luftën e popullit shqiptar për triumfin e ideve të socializmit , pozicioni parimor i Partisë Shqiptare të Punës në lidhje me ngjarje të ndryshme ndërkombëtare, me betejat e saj në mbrojtje të marksizëm-leninizmit, për kauzën e revolucionit dhe socializmit të gjithë botën.
V. Në fakt, "Zgjedhur Funksionon" përfshin disa prej veprave më të rëndësishme teorike të shokut Enver Hoxha i cili u botua gjatë kësaj periudhe, "jugosllav" vetëqeverisja "- teoria dhe praktika kapitaliste", "Imperializmi dhe Revolucioni", "Eurocommunism - kjo është anti-komunizmi". Ata janë trajtuar për të mbrojtur kapitalin dhe zhvillimi i mëtejshëm i marksiste-leniniste çështjet me të cilat përballet doktrina komuniste ndërkombëtare, revolucionare dhe të lëvizjes çlirimtare. Një vend i veçantë i është dhënë atyre në analizë të plotë të rolit regresive dhe kundër-revolucionare e demokracisë sociale dhe rrymat e ndryshme të revizionizmit modern që brauderizma dhe përfundon me "Euro-komunizmin".
Shkarko
në formatin PDF (2,95 Mb)

Enver Hoxha. "Selected funksionon". Vëllimi VI.
Enver Hoxha. "Selected Works. Vëllimi VI. Korrik 1980 - dhjetor 1984 "të (botuar nga "8 Nëntori".., Tiranë, 1988, në rusisht, 976 f)
volumi i fundit i "Vepra të zgjedhura" përmban tekste të bisedave, diskutimeve, fjalime, memorandume, si dhe artikuj dhe zgjedhje nga botuar që nga viti 1980. për vitin 1984. librat me kujtimet e shokut Enver Hoxha -. "Hrushovianët", "Kur partia ishte duke u lindur", "Reziku anglo-amerikan për Shqipërinë", "Titistët" dhe "Kur hedhjen themelet e Shqipërisë së re"
çështje kritike që ndikojnë në vëllim, janë çështjet e luftës së popujve, këto marksiste-leniniste forcat dhe proletariatit revolucionar kundër kapitalizmit dhe imperializmit, raporti i luftës imperialiste, të shovinizmit dhe shtypjes kombëtare të vendeve kapitaliste dhe revizioniste, pyetjet rreth asaj që ajo varet në krijimin e kushteve të faktorëve objektivë dhe subjektive për shpërthimin e revolucionit dhe çlirimit kombëtar luftërat si pjesë përbërëse të saj, si dhe pyetje për të cilën klasë duhet të çojë ata dhe t'i udhëzojë. Vëmendje e veçantë i është kushtuar studimit, zotërim dhe aplikimin krijuese të marksizëm-leninizmit dhe ngritja e sindikatave në interes të revolucionit, i punës që duhet të udhëheqë marksist-leninistëve në meshat, në mesin e, të rinjve të papunë, ushtrisë borgjez, etj
Shkarko
në formatin PDF (2,58 Mb)

Enver Hoxha. "Njëzet vjet e Shqipërisë së re socialiste"
Enver Hoxha. "Njëzet vjet e Shqipërisë Socialiste e Re" [fjalim në takimin ceremonial kushtuar 20-vjetorit të çlirimit të Shqipërisë] (State Shtëpia Botuese "Naim Frashëri", Tiranë, 1964., në rusisht, 93 faqe).
Ky E. prezantim Hodge vlerësoi arritjet e jashtëzakonshme të Shqipërisë dhe popullit të saj heroike në njëzet vitet e para të çlirimit të vërtetë të vendit dhe vendosjen e pushtetit popullor.
vend të rëndësishëm në fjalim është dhënë për të gjitha aspektet e luftës kundër Partisë Shqiptare të Punës së revizionizmit modern, për unitetin e kampit socialist dhe komunist botëror dhe lëvizjen e punëtorëve bazuar në idetë e marksizmit-leninizmit.
Raporti vërtetuar gjithashtu pozicionin e paprekshmërisë së PPSH kundër revizioniste kurs udhëheqjen "e re" sovjetike, e cila pas rënies së besnikërisë Hrushovit shpallur në linjë XX, XXI dhe XXII Kongresi i CPSU. Ky pozicion i PPSH ishte në ato vite të një rëndësie të madhe për lëvizjen botërore komuniste për shkak të duartrokitje entuziaste dhe të vlerësojë udhëheqjen e Partisë Komuniste, pas largimit të Hrushovit nga liderët e Partisë Komuniste të Kinës, ka demonstruar edhe një herë mungesën e tyre të parimit.
Shkarko
në formatin PDF (0.56 Mb)

Enver Hoxha. "Studimi i teorisë marksiste-leniniste në lidhje të ngushtë me praktikën revolucionare"
Enver Hoxha. "Për të studiuar teorinë marksiste-leniniste në lidhje të ngushtë me praktikën revolucionare" [fjalim në mbledhjen solemne me rastin e përvjetorit të 25-të të Shkollës së Partisë së tyre. VI Lenini 8 nëntor 1970] (Botime Shteti ata. Naim Frashëri, Tiranë, 1970., në rusisht, 63 faqe).
"Para nesh, marksistë-leninistët, është përgjegjës për luftën në mbrojtje të teorisë marksiste-leniniste tonë, kundër saj falsifikimet e reja, por në mënyrë që të kryejë me sukses këtë luftë, ne duhet të marrë parasysh parimet teorike të mësimdhënies tonë ... jo vetëm si konkluzione të sakta historike që pasqyrojnë luftën revolucionare të udhëheqësve tanë të mëdhenj në kohë të caktuara. Në të kundërtën, çdo mendim i Marksit, Engelsit, Leninit dhe Stalinit duhet të bëhet për ne një objekt i mendimit të thellë për faktin që ne e kuptojmë thelbin e saj dhe të saktë, krijuese, nuk zbatohet në mënyrë dogmatike atë në periudhat në të cilat jetojmë dhe për të luftuar, për të historike konkrete kushtet e vendit, në zhvillimin tonë shoqëror apo për çështjet që janë në pritje për t'u zgjidhur ... " (të folurit) .
Shkarko
në formatin PDF (0.37 Mb)

Enver Hoxha. "APT Hrushovit kundër revizionizmit".
Enver Hoxha. "APT Hrushovit kundër revizionizmit" (Shtëpia Botuese "8 Nëntori", Tiranë, 1977., në rusisht, 488 p.)
libri përfshin materiale 19 vëllime të veprave të plota të shokut Enver Hoxha. Kjo është fjalimet e tij, raporte, letra, shënime për fjalë e takimeve dhe bisedave, dhe dokumentet e tjera që mbulojnë periudhën nga qershori deri në dhjetor 1960.
Kjo ishte një kohë shumë e vështirë kur lëvizja komuniste ndërkombëtare dhe marrëdhëniet midis disa prej partive kanë të thellë ideologjike dhe politike dallime. Gjatë kësaj periudhe, Partia Shqiptare e Punës (të shkurtër - PLA) kishte një përgjegjësi të veçantë për të marrë vendime dhe për të folur për të lëvizjes komuniste ndërkombëtare në mbrojtje të marksizëm leninizmit-kristalizuar nga brenda rradhëve të saj a rryma të reja dhe të rrezikshme revizioniste, revizionizmit Hrushovit.
This shtojcave LIBRI materialin e gjerë dokumentuar Reflektimet e shokut Enver Hoxha në ngjarjet e atyre viteve, e përshkroi atë si një kujtim në e tij të famshme të punës "Hrushovianët".
Shkarko
në formatin PDF (1,84 Mb)

Enver Hoxha. "Shqipëria pa mbushje një sy, duke ecur përpara me besim."
Enver Hoxha. "Shqipëria pa mbushje një sy, me besim të lëvizur përpara" [Fjala në takimin me zgjedhësit e numrit të vendvotimit 209 të Tiranës 8 nëntor 1978] (Shtëpia Botuese "8 Nëntori", Tiranë, 1978., në rusisht, 57 p).
Ky fjalim është në kohën e duhur të zgjedhjeve në vitin 1978 për organi më i lartë përfaqësues i qeverisë së Shqipërisë, Kuvendit Popullor, është një bandë e marksiste-leniniste analizës së situatës ndërkombëtare të periudhës, dispozitat e Shqipërisë Socialiste në botë, vlerësimit të performancës së saj të shquar dhe arritjet, si dhe madhështor planet për të ardhmen në ndërtimin socialist.
vend të rëndësishëm në fjalën e dhënë për aktivitete armiqësore marksiste kritika separatiste të udhëheqjes kineze, e cila është pikërisht koha drejtuar të presionit të drejtpërdrejtë politik dhe ekonomik në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë, të mos refuzohet vetëm t'i binden diktatit të social-imperialist Kinë, por dhe të hapur në fytyrën e forcës së saj kryesore dhe udhëzuese, Partisë Shqiptare të Punës, duke kundërshtuar parimet ideologjike dhe teorike të politikës së brendshme dhe të jashtme të KPP-së - Maoizem.
Shkarko
në formatin PDF (0,25 Mb)

Enver Hoxha. "Imperializmi dhe Revolucioni".
Enver Hoxha. "Imperializmi dhe Revolucioni" (botuar nga "8 Nëntori", Tiranë, 1979., në rusisht, 535 f.)
Ky libër është një punë serioze teorike përkushtuar për analizën e proceseve të zhvillimit social në gjysmën e dytë të shekullit XX. Krijuese zhvillimin e doktrinës marksiste-leniniste, Hodge E. zbulon tiparet e fazën e tanishme të zhvillimit të sistemit kapitalist botëror, duke demonstruar rëndësinë e tezës së Leninit mbi imperializmin si fazën më të lartë të kapitalizmit. Në dritën e çështjeve, vlerëson sfidat e menjëhershme dhe të ardhshme të luftës së klasës së proletariatit në vendet kapitaliste dhe lufta çlirimtare kombëtare në vendet nën zgjedhën e sistemit kapitalist botëror. Një pjesë e rëndësishme e librit të përkushtuar për aktivitetet e partitë marksiste-leniniste, roli i tyre dhe qëndrimi i tij në organizimin e luftës së proletariatit dhe të gjithë njerëzve që punojnë për çlirimin e tyre.
Një nga kërcënimet më të mëdha për lëvizjen botërore revolucionare nga 60 vonë - 70 në fillim të shekullit të kaluar për t'u bërë maoizmit . Pjesa II e "imperializmi dhe revolucioni" i librit është përkushtuar krejtësisht për këtë, e cila nuk ka asgjë të përbashkët me marksizëm-leninizmit, rrjedha e revizionizmit modern.
Shkarko
në formatin PDF (1,84 Mb)

Enver Hoxha. "Reflektime mbi Kinë". Vëllimi I. 1962-1972.
Enver Hoxha. "Reflektime mbi Kinë. Vëllimi I. 1962-1972. " (Shtëpia Botuese "8 Nëntori", Tiranë, 1979., në rusisht, faqe 808).
"Reflektime mbi Kinë" janë marrë nga Ditari Politik të shokut Enver Hoxha. Vendosur në këtë vëllim të mbulojë një reflektim i periudhave më të vështira në zhvillimin e Kinës që nga fillimi i 1962 deri në dhjetor 1972, duke përfshirë të plotë KPP zigzags politikës mbi Partinë Komuniste dhe qeverisë sovjetike, të ashtuquajturit Revolucioni Kulturor; aleancë me imperializmin amerikan, etj
Këto shënime historike mund të ndihmojë lexuesit të përmirësojnë njohuritë e tyre në lidhje me zhvillimin e kineze revizionizmit (maoiste) dhe luftën parimore Partisë Shqiptare të Punës kundër tij në mbrojtje të marksizëm-leninizmit.
Vlerësimet e pozicioneve të ndryshme dhe veprimet e udhëheqësit kinezë janë nga dita në ditë, si origjina e tyre ose kur PPSH u bë është i njohur rreth tyre. Ajo duhet të kihet parasysh kur lexuar librin, që do të kuptohet më mirë si një proces i të mësuarit linjën shqiptar Komuniste kineze, dhe të dialektikës marksiste-leniniste pikë të Partisë Shqiptare të Punës.
Shkarko
në formatin PDF (3,21 Mb)

Enver Hoxha. "Hrushovianët. Kujtimeve".
Enver Hoxha. "Hrushovianët. Kujtime " (botuar nga "8 Nëntori", Tiranë, 1980., në rusisht, 515 faqe).
"revizionizmit është ideja dhe veprimi i lidershipit rradhës të vendit nga socializmi në kapitalizëm ... Kjo tragjedi ndodhi në Bashkimin Sovjetik dhe vendet e tjera revizioniste. Kjo situatë krijoi Hrushovi dhe Hrushovianët, ajo inkurajoi dhe e ndihmoi atë që të imperializmit amerikan dhe të kapitalizmit botëror. " (E. Hoxha "Hrushovianët", ed. në Lang rus., faqe 218) .
Kjo punë, që mbulon kujtimet personale dhe përvojat e autorit nga menjëhershëm Takime të shumta dhe kontaktet me udhëheqësit e CPSU dhe komuniste tjera dhe partive të punëtorëve në periudhën nga 1953 deri 1961g.g., të shqyrtojë dhe të analizojë, në dritën e pabesë anti-marksiste-leniniste të revizionistëve e Hrushovit, origjina, kushtet dhe shkaqet degjenerimi i Partisë Komuniste dhe partitë në pushtet e kampi socialist si palë oportunist reaksionare.
Shkarko
në formatin PDF (2,40 Mb)

Enver Hoxha. "Fjalime, intervista, dhe artikuj. 1969-1970".
Enver Hoxha. "fjalime, intervista, dhe artikuj. 1969-1970 " (botuar nga "8 Nëntori", Tiranë, 1980., në rusisht, 448 faqe).
Pjesa më e madhe e materialit në këtë vëllim që lidhet me periudhën 1969-1970'S., përshtatur nga libri nga Hodge E. "kundër revizionizmit modern" ( .. Albanian edition, Tiranë, 1979)
"revizionistët sovjetikë nuk mund të mbulojë fytyrën e tij demagogji të pabesë", "bashkimit me borgjezisë - një kurs i ri i Kongresit XII i revizionistëve italiane", "sovjeto-amerikan aleanca në veprim kundër popullit Çekosllovake", "false anti-imperializmi - kundër-revolucionare maskë Hrushovi revizionizmit "," Njerëzit nuk e vënë poshtë çdo tanke ose Diplomacia e revizionistëve sovjetikë "," Pesë vjet Khrushchevism pa Hrushovi "- këto dhe dhjetra e materialeve të tjera të përfshira në mbledhjen pasqyrojnë çështjet më djegia e zhvillimit botëror social të periudhës, lufta e forcave progresiste kundër reaksionit botëror, imperializmit dhe kolonë e pestë të tij në radhët e lëvizjes revolucionare - revizionizmit modern.
Shkarko
në formatin PDF (1,77 Mb)

Enver Hoxha. "Titistët".
Enver Hoxha. "Titistët. Shënimet historike. " (Shtëpia Botuese "8 Nëntori", Tiranë, 1983, në rusisht, 657 faqe.).
historia e, zhvillimin shfaqjes dhe fitoren e marksizëm-leninizmit - një histori e luftës së vazhdueshme, me të gjithë kundërshtarët e saj ideologjike dhe politike të tradhtarëve dhe schismatics, oportunistë dhe revizionistët e të gjitha llojeve.
Tito-ism - Lëvizja e parë si revizionizmit në pushtet, u shfaq në pikën qendror të luftës midis socializmit dhe imperializmit. Nga fillimi, tërë bota ka parë në reagimin e rrugës Titoism ideologjisë dhe politikës që çoi në degjenerimin e Palëve Komuniste të vendeve socialiste, për të ndarë dhe eliminimi i unitetit të lëvizjes botërore komuniste, për të shkatërruar revolucionin dhe luftërat e çlirimit kombëtar.
Për shkak të vendndodhjes së saj gjeografike, shekuj historike Marrëdhëniet në mes të popujve të Ballkanit, një i Popullit të Shqipërisë i pari përjetuar armiqësor kundër-revolucionar aktivitetet lidership Tito Jugosllavi ...
për miqësinë e madhe të popullit të Shqipërisë dhe Jugosllavisë si një luftë të papajtueshme kundër revizionizmit Tito rrëfen ky libër.
Shkarko
në formatin PDF (3.12 Mb)

Enver Hoxha. "Me Stalinin. Kujtime".
Enver Hoxha. "Me Stalinin. Kujtime. " (botimi i dytë, "8 Nëntori", Tiranë, 1984., në rusisht, 240 pages b / w photos.)
Edicioni i parë i këtij libri u shfaq në dhjetor 1979 dhe ishte dedikuar për 100-vjetorin e ditëlindjen IV Stalini.
Ky është një libër i kujtimeve të Enver Hoxhës e takimeve të tij personale me figura të shquar të Partisë Komuniste dhe udhëheqësit e IV të shtetit Sovjetik Stalini. Pjesa kryesore e kapitullit të librit hapjes zbaton E.Hodzha "i njëqindtë të lindjes së Josif Stalinit."
Në punën tonë, Enver Hoxha, dhe mbron identitetin e shkakut revolucionare e Stalinit, duke hedhur poshtë të gjitha trillimet dhe shpifje, ngritur në atë Hrushovianët të shkatërrojnë marksizëm-leninizmin dhe socializmi. Ai përsëri vuri në dukje mendimin e vazhdueshme APT se rivendosja e së vërtetës në lidhje me personin dhe fakti historik e Stalinit është një çështje e madhe e parimit dhe një detyrë e rëndësishme në luftën kundër revizionizmit modern.
Shkarko
në formatin PDF (3,77 Mb)

Enver Hoxha. "Reflektime mbi Lindjen e Mesme. 1958-1983. Nga ditari politik".
Enver Hoxha. "Reflektime mbi Lindjen e Mesme. 1958-1983. Nga ditari politik " (botuar nga "8 Nëntori", Tiranë, 1984., në rusisht, 572 faqe).
Ashtu si disa dekada më parë, dhe tani Lindja e Mesme është një nga qendra nevralgjike të botës që ndikon në zhvillimin e tërë ndërkombëtare Situata ... Prandaj, me kusht që libri është i një rëndësie të veçantë dhe rëndësi në funksion të rëndësisë së vlerësimeve paraprake dhe konkluzionet e bëra nga autori.
Tracing është vendosur në rajon, ngjarjet dhe vendosjen pikpamjet e tij për ta në kohën e origjinës së tyre, shoku Enver Hoxha i ekspozon ata në një analizë gjithëpërfshirëse të bazuar në materializëm historik dhe parimet themelore të marksizëm-leninizmit, zbulon shkaqet e tyre të brendshme dhe të jashtme, kompleksiteti dhe ndërvarësisë dhe e bën të konkluzioneve dhe parashikimeve, vlefshmëria e të cilave u provua nga rrjedhën e mëvonshme të ngjarjeve ...
Shkarko
në formatin PDF (1.66 Mb)

Enver Hoxha. "Superfuqive".
Enver Hoxha. "superfuqive. 1959-1984. Nga ditari politik " (botuar nga "8 Nëntori", Tiranë, 1986., në gjuhën ruse, faqe 704).
Së bashku me punën teorike, një koleksion i kujtimeve, korrespondencën dhe dokumentet e tjera, një vend të rëndësishëm në trashëgiminë e pasur artistike te Enver Hoxhes merr ditarin e tij politik .
Ky edicion i këtë Bllog janë botuar materiale që pasqyrojnë ngjarjen më të mprehta dhe më të rëndësishme të jetës politike ndërkombëtare që kanë ndodhur në periudhën 1959-1984
në analizë të thellë të librit të dhënë për të gjitha aspektet e politikave dhe aktiviteteve të dy superfuqive të mëdha të kohës - Shtetet e Bashkuara të Amerikës Bashkimi Sovjetik. Përveç kësaj, siç është përcaktuar në librin e fakteve, ngjarjeve njohë lexuesin me strategjinë dhe taktikat e fuqive të tjera imperialiste dhe social-imperialist, "Europa e Bashkuar" dhe Kina, për transformimin e tyre në një superfuqi të qasjes së tyre, përplasjet dhe konfliktet, si në mesin e tyre dhe në mes të Kombeve të Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Sovjetik.
Shkarko
në formatin PDF (2,35 Mb)

Enver Hoxha. "Raport mbi Kongresin VIII të Partisë Shqiptare të Punës."
Enver Hoxha. "Raporti mbi aktivitetet e Komitetit Qendror të Partisë Shqiptare të Punës, të shqiptuara në Kongresin e 8-të të PPSH 1 nëntor 1981." (Shtëpia Botuese "Nëntor 8", Tiranë, 1981., në rusisht, 280 faqe).
VIII Kongresi i PPSH ishte kongresi fundit në jetën Hodge E.. Ajo ishte fitoret e Kongresit të shquar dhe arritjet e popullit shqiptar, e cila përkoi me festimin e përvjetorit të 40-të të PPSH. Populli dhe Partia ka përballoi me sukses e hidhur, për të cilat Kina ka vënë ANDS, menjëherë dhe në mënyrë të vrazhdë ndërprerë të gjitha marrëdhëniet ekonomike me të.
zhvilluar në një marrëdhënie par gjithëpërfshirëse ekonomike me mbi 50 vende të botës, Shqipëria për herë të parë në udhëzimet e saj të zhvillimit miratoi planin pesëvjeçar realizimi i të cilit ishte të arrihet vetëm duke u mbështetur në forcën e tyre.
kongresi vuri në dukje krizën më të thellë në ekonominë globale të vendeve kapitaliste, parashikuar kolapsin e të ashtuquajturit "komunitet socialist", për shkak të përkeqësimit të mprehtë të kontradiktave dhe dallimet midis Bashkimit Sovjetik dhe vendeve satelitore, shqyer nga Trazirat serioz social dhe politik (ngjarjet në Poloni, etj.)
i bëri thirrje Kongresit që të njohin rrezikun që i kanoset socializmin revizionizmit dhe diktaturës së proletariatit në Shqipëri dhe nevojën për të miratuar masat më efektive për parandalimin e tyre ...
Shkarko
në formatin PDF (0.94 Mb)

Enver Hoxha. "Raporti për Kongresin VII të Partisë Shqiptare të Punës."
Enver Hoxha. "Raporti mbi aktivitetet e Komitetit Qendror të Partisë Shqiptare të Punës, prezantoi VII Kongresin e PLA 1 nëntor 1976" (botuar nga "8 Nëntori", Tiranë, 1976., në rusisht, 276 faqe).
Kongresi VII i Partisë Shqiptare të Punës përmblodhi rezultatet e ndërtimit të socializmit nga 1971 deri 1975g.g., vuri në dukje zgjidhja e suksesshme ndër sfidat kryesore të partisë, "transformimi i Shqipërisë nga vendi agro-industrial në një industriale-agrare ..." vuri në dukje, arritjet në bujqësi (vendi i parë për t'u bërë plotësisht të ofrojë vetë e prodhimit të vet grurit), në fusha të tjera të jetës publike. Kongresi miratoi draftin e Kushtetutës së re të Shqipërisë Socialiste.
Holding Kongresi përkoi me rritjen e thella kontradikta dhe dallimet me udhëheqjen e Kinës maoiste në të gjitha fushat e bashkëpunimit të mëtejshëm ekonomik, politik dhe ideologjik. Së bashku me kritikat e Tito-teori, Hrushovi revizionizmit, ngre kokën e tij renegatëve shquar të saj në radhët e lëvizjes komuniste - "Eurocommunists", Kongresi ishte refuzuar anti-marksiste teoritë lidhur me shtete të ndryshme të vendeve të "botës së dytë", "botës së tretë". Duke pasur parasysh se këto dispozita ishin kurriz kryesor i "teorisë së tri botëve" Maoiste, vendimi i Kongresit shënoi fillimin e luftës së hapur parimor kundër të ashtuquajturës "maodzedunideey" si një nga tendencat e revizionizmit modern.
Shkarko
në formatin PDF (1,08 Mb)

Enver Hoxha. "Raporti mbi aktivitetet e Komitetit Qendror të Partisë Shqiptare të Punës, Kongresi V i PPSH dorëzuar më 1 nëntor, 1966."
Enver Hoxha. "Raporti mbi aktivitetet e Komitetit Qendror të Partisë Shqiptare të Punës, V Kongresi i PPSH dorëzuar më 1 nëntor, 1966." (botuese "Naim Frashëri", Tiranë, 1966., në rusisht, 256 faqe).
V Kongresi ka një vend të veçantë në Tregimet Apt. U hap në prag të përvjetorit të Partisë lavdishme, 25-vjetorin e themelimit të saj, ajo ishte Kongresi i parë i Bashkimit Sovjetik, pas prishjes së marrëdhënieve diplomatike me Republikën Popullore të Shqipërisë, dhe krijimin e një klike të bllokadës totale ekonomike, politike dhe media Hrushovit të vendit.
Megjithatë, llogaritja e humbjes së fitimeve të revizionistëve socializmi në Shqipëri, pranim dorëzimi i reagimit vet të brendshëm dhe të jashtëm të vendit, pësoi një dështim të plotë. Udhëhequr nga liria-APT popullit shqiptar jo vetëm që mbrojti të gjitha pushtimet e tij, por ka arritur edhe në kushte të vështira imponuar izolimin ekonomik, përparim të rëndësishëm dhe arritjet në të gjitha fushat e ndërtimit socialist.
Shkarko
në formatin PDF (1.30 Mb)

Enver Hoxha. "Raporti mbi aktivitetet e Komitetit Qendror të Partisë Shqiptare të Punës në Kongresin II të PPSH më 31 mars, 1952."
Enver Hoxha. "Raporti mbi aktivitetet e Komitetit Qendror të Partisë Shqiptare të Punës në Kongresin II të Partisë Shqiptare të Punës 31 mars 1952." (Edicioni Qendror shqiptare Partia e Punës, Tiranë, 1952., në rusisht, 123 faqe).
II Kongresi i PPSH identifikuar perspektivat e mëtejshme lëvizur vendin drejt socializmit, detyrën e kthyer Shqipërinë nga një vend agrar të prapambetur në një vend industriale-agrare.
kongres u mbajt në periudhën e bashkëpunimit të mirëfilltë të barabartë të popullit të Shqipërisë dhe Bashkimit Sovjetik dhe vendet e tjera të demokracisë popullore. Asistenca e ofruar nga Bashkimi Sovjetik në kohën e Shqipërisë, ka qenë faktori më i rëndësishëm i jashtëm në kauzën e ndërtimit socialist.
Të gjitha vendimet e kongresit të partisë tregoi se Partia e mëtejshëm Bolshevisation shqiptar të punës, rrënjosur fort në punën e tyre mbi parimet themelore të marksizëm-leninizmit.
Ndërtimi i një shoqërie të re në aspektin e izolimit gjeografik nga socialiste kamp, provokimet e vazhdueshme nga armiqtë e jashtëm dhe të brendshëm, të përcaktuar një slogan të ri të Partisë, e cila u bë kryesor për masat pas çlirimit të vendit ". për të ndërtuar socializmin në njërën dorë një vini, dhe të tjera - pushkës"
Shkarko
në formatin PDF (1.19 Mb)

Enver Hoxha. "Faqet e punimeve zgjedhur."
Enver Hoxha. "Faqet e veprave të zgjedhura" (botuar nga shkolla e letërsisë, Tiranë, 1977., në rusisht, 143 f.)
libër përmban fragmente nga veprat e Enver Hoxhës, i përfshirë në vëllim I dhe II të veprave të tij të përzgjedhura, si pjesë e Raportit, CC i PPSH paraqitur VII Kongresin e Partisë Shqiptare të Punës.
Ky edicion i një ndihmë të teksteve shkollore për nxënësit shqiptarë që kanë studiuar gjuhën ruse në përputhje me programin e shkollës së mesme.
Pavarësisht nga propaganda e tërbuar anti-shqiptar lëshoi nga revizionistët sovjetikë, të cilët më vonë (mesi i '60 ) transformohet në fshehjes totale e çdo informacioni të sinqertë për Shqipërinë në Bashkimin Sovjetik, Partisë Shqiptare të Punës, pjesa më e mirë e popullit shqiptar kurrë nuk kanë lidhur pabesë aktivitet brezhnevki Hrushovi dhe udhëheqjen CPSU me synimet e vërteta dhe aspiratat e njerëzve të zakonshëm sovjetike.
studiojnë gjuhën ruse, gjuhën e Leninit dhe Stalinit, dhe dhe kulturën përparimtare të shtetit të parë socialist në botë ka qenë një pjesë përbërëse e edukimit të brezit të ri në Shqipëri Popullit.
Shkarko
në formatin PDF (0,97 Mb)

BIBLIOTEKA E LIBRAVE ELEKTRONIKE (PJESA III)
Enver Hoxha. LIBRA NË GJUHËT E HUAJA

Në këtë arkivë janë në dispozicion në versionet elektronike të veprave të Enver Hoxhës, www.enverhoxha.ru faqen përgatitur në gjuhë të tjera përveç ruse.
Këto libra janë përgatitur dhe publikuar me kërkesën e miqve tanë të huaj.
Librat e Enver Hoxhës në gjuhë të huaja
Shko tek seksioni i faqes, "Enver Hoxha. Libra në gjuhët e huaja ">>
BIBLIOTEKA E LIBRAVE ELEKTRONIKE (PJESA IV)
Enver Hoxha. Punon në gjuhën shqipe

Para elektronike "mbledhur Works" Enver Hoxha u përgatit dhe u botua website http://www.enver-hoxha.net/ në vitin 2010 2011g.g. Këto dokumente janë ende në dispozicion për shkarkim të lirë KËTU .
Në vitin 2012, ky botim dixhital është rishikuar seriozisht dhe optimizuar duke përdorur algoritme të avancuara compression faqe http://www.joseph-stalin.net/ , i cili ndihmoi për të zvogëluar madhësinë e skedarëve burimor në dhjetra herë duke kombinuar kapituj më parë ndryshëm të secilit vëllim në një libër shenjte.
Vendosur në faqen tonë, "mbledhur Punëve" është një version i rishikuar i vitit 2012.
Enver Hoxha. Punimet e mbledhura në gjuhën shqipe
Shko tek seksioni i faqes, "Enver Hoxha. Punimet e mbledhura në gjuhën shqipe ">>
BIBLIOTEKA E LIBRAVE ELEKTRONIKE (PJESA V)
Partia HISTORI shqiptar i Punës # HISTORI TË PARTISË SË PUNËS SË SHQIPËRISË # Partido HISTORIA DEL DEL trabajo DE SHQIPËRISË
STORIA DEL DEL Lavoro Partito D'SHQIPËRISË # geschichte partei DER DER Arbeit ALBANIENS # Histoire DU DU PARTI Albanie travail D'

Galaktikë e shquar e udhëheqësve të Partisë Shqiptare të Punës të Shqipërisë dhe shtetit ka luajtur në kohën e tij një rol të madh në arritjen e popullit shqiptar të fitoreve të shquar në të revolucionit dhe të ndërtimit socialist në këtë vend të vogël por krenar liridashës.
Dukshëm mesin e tyre janë të zëna shokut Enver Hoxha. Ai ishte themeluesi i PPSH dhe liderit të saj në të gjitha fazat historike të revolucionit. Ai e ka bërë kontributin më të madh në elaborimin e saj fitimtare linjës marksiste-leniniste. , Urtësia vendosmëri, largpamësia dhe guximi i tij revolucionar shokut Enver Hoxha ka siguruar zbatimin konsekuent të vijës marksiste-leniniste të Partisë dhe rregullat, asnjëherë nuk e pranoi se ajo ka ardhur në një qëndrim, dhe gjithmonë të marrë fitimtare e saj nga të gjitha situatat komplekse dhe e vështirë.
tërë jetën dhe Aktivitetet revolucionare të shokut Enver Hoxha është pazgjidhshmërisht e lidhur me aktivitetet e Partisë Shqiptare të Punës, bolshevik vërtetë marksiste-leniniste!
publikimi "Historia e PPSH", në të gjitha gjuhët e mëdha të www.enverhoxha.ru në botë e konsideron atë hap i natyrshëm në zhvillimin e këtij resursi dhe detyrë e drejtpërdrejtë e saj ndërkombëtar.
Historia e Partisë Shqiptare të Punës në gjuhë të huaja
Shko tek seksioni i faqes "Historia e Partisë Shqiptare të Punës" >>
E DREJTA E AUTORIT
Të gjitha materialet në këtë faqe interneti mund të përdoret pa kufizim për shpërndarje të mëtejshme të lirë në çfarëdo forme në dispozicion, duke iu referuar burimeve të pranishëm, si edhe pa atë.
veprat e klasikëve të marksizëm-leninizmit janë të lirë nga e drejta e autorit famëkeq borgjez dhe i përkasin të gjithë njerëzimit progresive.
Përgatitja dhe publikimi i botimet elektronike të librave dhe dokumenteve të prodhuara para Partisë Shqiptare të Punës, e tjera partitë marksiste-leniniste dhe organizatat e tyre janë duke vazhduar në politikën ndërkombëtare për përhapjen e doktrinës proletare të mirë në botë.
Webmaster
Me akumulimin dhe sistemimin e materialit të paraqitur në këtë faqe interneti mund të ndryshojë strukturën e saj dhe vendndodhjen e dokumenteve.
Për më tepër, të gjitha tuaj të vjetër të lidhjeve përbrenda në burimin origjinal të kësaj faqeje (librat e të gjitha seksionet e bibliotekës, theme arkiva, etj) do të vazhdojnë të mbështeten pakufizuar në kohë dhe pavarësisht nga layout aktuale e burimeve.
QR-kodi i www.enverhoxha.ru faqes
Email adresa jonë është:
Flamurin tonë:
QR-kodi i www.enverhoxha.ru faqes
Scan QR Code-me telefonin tuaj celular ose tabletë, të ruaj një kujtesore.
Vazhdo materialeve mësimore në rrugë, në pushime, etj
info@enverhoxha.ru
Reyting@Mail.ru server website monitorimit HotLog
InetLog.ru - Statistikastatistikë Enverhoxha.ru ©

 

 

 

>>> “Revolucioni botëror